|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ICSI - februar/marec
25.2.2008 20:33:31   
sabsa
Pozdravček!

Pridno prebiram vaša razmišljanja že 14 dni. Danes sem imela 1. UZ, dobila dodatno municijo (Menopur) in izvedela, da imam 15mm velik endometrij. Lani sem imela laparaskopijo, kjer so odkrili endometriozo, mi vse odstranili, a se očitno zopet pojavlja. A lahko to kaj ovira IVF proces?

A ste imele kakšne stranske učinke po Menopurju? Mama mija, je velika doza.

2. UZ imam 5.3.

Ful ste face, zabavne in hkrati poučne.

Pozdrav!

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2551
25.2.2008 20:41:56   
Goldy
Pozdravljene! Tudi jaz sem bila danes na 1.UZ in dobila Menopur, naslednji UZ.
Sabsa torej sva bile obe danes tam, pa žirafca je tudi bila ne?

Meni so zamenjali Gonal z Menopurjem, ker pač različne stvari poskusijo, pa tudi Menopurja imajo več. Sam da bo velik lepih foliklov pa je vse ok.user posted image

(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 2552
25.2.2008 20:48:32   
sabsa
Pozdravček, Goldy.

Ja, danes je nas je bilo kar precej na UZ. A si bila na GK Lj? Kdaj imaš 2. UZ? Injekcija Menopurja je že padla?

(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 2553
25.2.2008 20:50:39   
žirafca
Pozdravljene!

Danes sem bila na UZ. Nas je bilo kot rusov, smo se lovile, katera je zadnja na vrsti, pa katera je pred njo...
So šli pa UZ-ji hitro. user posted image Je dr. rekla, da je vse vredu in da lahko začnemo s postopkom, ker do zdaj sem dobivala samo Suprefact.
Dobila sem torej praške Menopur, pa sem mislila, da bom dobila Gonal.
A katera ve, kakšna je razlika med enim in drugim zdravilom?

Naslednjo sredo imam UZ, potem pa bomo videli.

Sem prosila za čašico za semensko tekočino za mojega dragega, da bi jo prinesla s sabo na punkcijo. Pa je rekla da jo mora itak on prinest.user posted image Si je pa moj pred enim tednom zlomil nogo in bom morala kar sama poskrbet za morebitno starševstvouser posted image user posted image .
Ker ima gips do riti je manj pokreten kot moja stara mama pri devetdesetih, ko je imela umeten kolk. Se mora pa tud on pikat za redčenje krvi proti strdkom, tko da govoriva, da sva oba na igliuser posted image . Se kar skupaj pikava, vsak sebe.user posted image  
No zdej grem pa praške mešat. Mam občutek kot da delamo drogo pri nas, midva sva pa zafiksana!user posted image

Lp, pa srečno vsem!

Me je 2,5 letni sin trepljal po prsih in spraševal: Mamica a mas tuki dojencka?

(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 2554
25.2.2008 20:52:22   
žirafca
Ja, jst sem bla tud na GK v Ljubljani!user posted image

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2555
25.2.2008 21:03:22   
Goldy
Joj, pozabila sem napisat, 2. UZ imam seveda 5.3. in ja na GK v Lj sem. 2.ICSI.
Meni in še nekaterim se je pa zdelo danes ful počasi, kakor se spomnem od lani so nas res hitro šibali, danes sem pa kar stala v kabini in nič (včasih se pa še slieči nisem imela časa).

Baje je nekaj razlike med Gonalom in Menopurjem, ampak v bistvu pa nič veliko - upam, da bo lahko katera kaj več povedala. Tako mi je razložila sestra, ker sem se malo bunila, da je rekel Drobnič naj imam enako terapijo ko prvič, ker sem fajn odreagirala. Pa tudi Gonal je tak simple za dajat, to mešanje pa....
Pri meni je Menopur padel že dopoldan, meni mož injekcije daje zjutraj, pred službo.

Kdaj sta pa bili konec danes oz. ali ste bili na začetku ali kdaj na vrsti? Jaz sem bila šele malo pred deveto na UZ in potem še pri sestrah, tako da sem bila konec šele malo po deveti - pa moža sem imela zraven. Jaz sem bila v rjavih žametkah, bolj visoka z očali in rjavimi lasmi do ramen in fru frujem.

Lepo se imejte!

(odgovor članu žirafca)
Neposredna povezava do sporočila: 2556
   RE: IVF/ICSI februar/marec
25.2.2008 21:06:42   
arneja
O, bejbe, moje, jaz sem si zdajle sama stopko dala, ker bo moj tudi raje šel v Irak kot to naredil user posted image . Pa sam pik ni nič bolel, le potem, ko sem začela iztiskati tekočino, je pa peči začelo. Ampak, ko sem pa injekcijo ven potegnila, mi je pa full kri pritekla. Pa se takoj ustavila. Pa zdajle me boli, ker prav čutim, da sem v mišico pičila. Saj nisem česa zafrknila user posted image ? Po tistem Cetrotridu zjutraj me je pa full srbelo na mestu, kjer me je Reško pičil.

Joj, da bi se morala ves čas v rito pikati, bi pa urmla. V trebuh prav nič ne boli v primerjavi s tem. Jutri pa po dolgem času lahko do 6.45 spim, ker ni več špikic user posted image .

Pikovitka moja, kako si kaj user posted image ?

Veš, kaj? Enkrat bo uspelo!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2557
25.2.2008 21:19:08   
bambi75
Dakec ni problema user posted image . Pa tudi samo kavica bi bila vredu.user posted image

Anime dobre moznosti za user posted image user posted image .
Anadejka  bravo za 3 celice. user posted image  .
Mandarinca bravo za novo službouser posted image . No jaz pa sem po novem brez nje.user posted image

Dobrovoljčica držim pesti za user posted image  čez 14 dni.

Pikovit pa tudi za tvoj krvni test držim pesti za pozitiven rezultat.

No pa še eno vprašanje. Jaz sem si začela malo gledati naš seznamček dobre in slabe hrane in kot prvo sem se skušam odpovedati user posted image  . Že en teden pijem samo skodelico brezkofeinska ( brez nje sploh ne zdržim) ampak me popoldan ful začne boleti glava pa kar user posted image . A dolgo traja abstinenčna kriza al bo kmalu minila, kaj mislite ?
Pri zelenjavnih sokovih pa še nisem ker mi je zelenjava user posted image .
Ali veste kako dolgo

(odgovor članu žirafca)
Neposredna povezava do sporočila: 2558
25.2.2008 21:27:04   
bambi75
Me je nekaj zafrknil računalnik zdaj sem pa pozabila kaj sem še mislila vprašatiuser posted image

Arneja za stop injekcijo ti ne vem povedati, ker sem jo imela jaz v trebuh.
Cetrotide pa zna tudi malo peči mesto vboda pa tudi rdeč flek se lahko naredi, meni se je kar velik pa dva dni me je tam še bolelo, ampak to ni nič hudega. user posted image

(odgovor članu bambi75)
Neposredna povezava do sporočila: 2559
25.2.2008 21:27:27   
zarja1
Shuka,
pa če je danes stop injekcija potem ni nič prepozno, ne? Je ravno pravi čas, da ovuliram, ne?

Pikovitek tebi pa še zmeraj močno držim pesti!!!!

Horny Teddy

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 2560
25.2.2008 21:28:47   
žirafca
Jaz sem bila fertik malo pred deveto uro, tko da sem v službo zamudila 15 min.

Jest sem bla od UZ- ja hitro ven, tako da je bila v preoblačilnica še tista pred mano, ki se je oblačila user posted image . In so klical: kar naprej, če ste že slečeni, ona pa je bila že pregledana pa se je šele slačila.
Upam pa, da naslednji teden ne bo take gužve.user posted image

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2561
   RE: IVF/ICSI februar/marec
25.2.2008 21:32:11   
zarja1
Arneja,
mene je najprej samo moj špikal pa sem zaradi njegovega "občutka" za take stvari kar raje sama prevzela delo jutranjega šikanja. Prva in druga sta bili bolj nerodni, zdaj pa me moj kliče dr. Hause.
Full sem dobila občutek v roki in mi je to sploh ratala brezboleča rutina, le vstajanje zjutraj pred službo je bila muka. Preden sem si vse pripravila (Diphereline in Gonal) je minlo ziher 20 min. sAJ VEŠ ZJUTRAJ PA JE VSAKA SEKUNDA SPANCA VREDNA ZLATA.

Horny Teddy

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 2562
25.2.2008 21:33:28   
DaisyE
Arnejči, bravo za folikle, bravo za stopko, pridna pupa! Ne sekiraj se, če stopka boli, jaz sem si jo nazadnje tud tako nesrečno zapičila, da me je še po punkciji peklo, pa je bilo vse ok, celice so ble super. A krompirček se je pa pol popravil? Vidiš, kaj to optimizem dela!

Mismis čestitke za izpit! Prava si ti nam! Ta vikend pa še en tarok usekaj, jaz sem ga ta vikend celo za dnar špilala in seveda sem dolžna. Skor dva evra! A lahko vermameš? user posted image user posted image user posted image user posted image

Pikovitek, ljubica, che sera, sera, whatever will be, will be... Čeprav jaz še vedno navijam.

Larica, kako život? Kdaj pridemo na pršut?

Kajsica je pa reševa pupa ratala... user posted image user posted image user posted image  Kaj bomo šele zdaj lahko obirale. user posted image user posted image user posted image  Nič se ne sekiraj, samo pozitiva. Reš čudežev ne dela (glej meneuser posted image ), ampak je pa fejst. Jaz ga ne dam za noben dnar. Nekaterim se pa še njegove učke dopadejo...

A ne, blanch? Kar se pa unga dedca tiče... Njega bi šele mlatila! Od spred in od udzad... Kako je že rekel uni pesnik? ...drži me na ustih in me pij, da zadnja kaplja v tebi... naprej se pa ne spomnim. Čeprav še vedno padam na nekoliko manj čvrste tipe. Mora met malo špehca kje nameščenega, al pa da je vsaj brez čokoladic... user posted image user posted image user posted image

Arnejči, a si me ti proglasila, da že proti tretji user posted image  šibam? No saj načeloma sem na poti do nje, ampak se je pot šele začela. In to mi čisto paše. Nisem jaz še pripravljena za novi postopek. Sem se glih začela fajn imet. Še enkrat, tebi čestitke za tako dober rezultat! Ima, da rata!

Lep večer in pridne bodite.

< Sporočilo je popravil DaisyE -- 25.2.2008 21:34:47 >

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu bambi75)
Neposredna povezava do sporočila: 2563
25.2.2008 21:50:31   
sabsa
OJ.

Jaz sem bila danes na vrsti nekje 15 minut do 9, potem sem pa šla še po Menopur. Izgleda,da smo danes večinoma vse dobile Menopur. Tudi jaz ne poznam razlike med njima.

Me pa zanima, kdaj naj bi začel Menopur delovati. Po kolikih injekcijah? A ve katera?

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 2564
25.2.2008 21:52:37   
DaisyE
sabsa, po moje takoj. Folikli rastejo cca 2-3 mm na dan. Če se le prav spomnim. user posted image  Gudlak.

Lahko noč vsem, pridno se špikajte in bodite špikane.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 2565
25.2.2008 21:58:40   
sabsa
Hvala za ogovor DaisyE. Upam, da bo teh 9 dni hitro minilo, da ne bo kakšne hiperstimulacije že pred UZ in da potem kmalu pade stopka.
A mogoče katera ve, katere tablete lahko jemljemo v primeru glavobola? Lekadol?

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 2566
25.2.2008 21:59:39   
Goldy
Tudi po mojem začne delovati takoj. Jaz sem ravno pojedla četrt ananasa, zdejle pa še pivo pijem.user posted image

In to je to za danes zvečer!

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 2567
25.2.2008 22:03:36   
Goldy
Ma sem pametno odgovorila - Menopur začne po mojem delovati takoj.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2568
25.2.2008 22:06:05   
zarja1
Sabsa, meni so za glavobol predlagali lekadol plus C-tisti, ki ga kot topli napitek spiješ. Po dveh šalcah in eni uri mi je glavobol bil le še preteklost. Prej pa sem mislila, da mi bo glavo razneslo (pa še slabo mi je postajalo).
Torej lekadolček pa boš kot user posted image .

Tak punce, za mano je ravnokar zadnja špika -stop inj. tako da je sedaj vse v rokah višje sile.

Horny Teddy

(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 2569
25.2.2008 22:39:40   
pikovit
Čer

evo šele sedaj se se lahko javila,ker očitno net nekaj nagaja.Nisem vsega brala.Hvala vam punce za vse vaše želje in pestke,toda pri meni se je pojavil rjav izcedek.Jutri grem za vsak slučaj kri dat,testa sploh ne bom delala.Očitno bomo morali zopet novi krog.

Orko dio zdej mamo pa samo še za ta postopek.So šli vsi moji prihranki.Takšne lepe namene sem imela z njim.Ah ti dinarčki pa so šli.

Punce moje hvala,ker ste z mano trepetale.Jutri pa v primeru,da M ne bo grem dat kri.Vam javim.

Lahko noč

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2570
25.2.2008 22:41:09   
Goldy
A res, Sabsa, da so ti videli endometrij - da je to že kar endometrioza? Za mene je samo rekla, da imam tanek endometrij, to mislim, da je ok!? A je tebi kaj več rekla, da to ni v redu? Ker jaz imam tudi napisano na listu - endometrij - tanek.

LN

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2571
25.2.2008 22:41:30   
gold fish
žirafca - razlika med Gonalom in Menopurjem je baje v tem, da je Menopur naravno pridobljen - iz urina menopavznih žensk...tako piše v navodilih... Gonal je pa umetno -sintetično pridobljen..... 
naj me katera popravi, če ni tako.....

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2572
25.2.2008 23:19:27   
žirafca
gold fish, hvala.
To pomen, da si scavnco brizgamo v salouser posted image !

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 2573
26.2.2008 1:00:44   
blanč
pikovit en velik user posted image

(odgovor članu žirafca)
Neposredna povezava do sporočila: 2574
26.2.2008 6:52:38   
arneja
Orkadijo, ne morem spati. Sem čisto v tisti bioritem padla, da ob 6-h vstajam. Zdaj bom pa na bolniški, pa že ob 6-h pokonci user posted image . Še danes se matram v službi, potem pa pavza vsaj do petka. Sem bila včeraj na smrt utrujena. Se bom kar zdravnikovih navodil držala, da v službo bom še lahko hodila, in da mi je dete zdaj prioriteta user posted image .

Pikovit, toliko punc navija zate, da se mora tisti rjavi izcedek stran pobrati user posted image . Ti še jaz pošiljam v podporo armado user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Dejzi, saj si rekla, da že druga user posted image  prihaja, to pomeni, da vstopaš v obdobje tretje user posted image . Čeprav je res, da se mora človek najprej psihično pobrati, preden gre spet v nove boje. Brez energije in priprav se ne moreš boriti. Jaz niti pomisliti ne smem na to, kaj pa če ne bo uspelo, ker se mi takoj začne svet podirati.

Abra, ne vem, kaj je tokat pomagalo, da so foliklčki večji. Jedla sem precej vitaminov (Tifol, E-vitol, B-komplex), antistres kapsule in matični mleček tri mesece, sladkarije sem se vsaj v teh dneh injekcij ubranila, bele moke skorajda nič, zelenjavni sokec sem in tja, sadni večkrat, bionergetik je verjetno naredil svoje, Gonal tudi, pa še Rešu se nisem pustila ustrašiti user posted image . Čeprav tip poskusi vedno znova mi strah v hlače nagnati user posted image .

Veš, kaj? Enkrat bo uspelo!!!

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 2575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?