Vešča -> RE: Tisti, ki imate samo enega otroka (dokončno) (28.1.2008 15:03:46)
|
Tudi midva imava 3-letnico in naju sploh ne vleče, da bi imela še enega (sploh mene ne). En razlog je v tem, da mož veliko dela, nikjer nobene babice ali drugega sorodstva, tako da sva s hčero veliko sami. Čas zase imam pa samo tako, da je mož varuška, tako da nama kronično primanjkuje časa za naju. Drug (večji) razlog pa je ta, da enostavno ni prave želje. Hčerka je bila kot dojenček zelo zahtevna (krči, nespanje...) in po pravici povedamo me vse mine, ko pomislim, da bi morala iti ponovno čez prvo leto. In kako zelo zapostavljena bi bila moja prvorojenka, če bi bil dojenček tak kot je bila ona. Zdaj, ko je hči stara že tri leta, je tako luštno - lahko hodiva tudi že na celodnevne izlete, gledat lutke, celo v kino, na bazen, tudi nakupovanje ni več noben problem. Ma res greva, kamorkoli se mi zljubi brez kakih posebnih priprav. In kot tretje, hčerke sva si oba z možem resnično iz srca želela. Drugega otroka pa bi imela - ne vem, zakaj (da ne bi bila hčerka edinka?), a brez resnične želje. To se mi pa ne zdi pošteno do drugega otroka. Če bom kdajkoli imela drugega/tretjega.... otroka, hočem, da bo prav tako zaželjen kot je bil ahčerka.
|
|
|
|