marita
|
Ne vem katera je že spraševala, kaj je to amnioskopija. Mislim, da ta pregled opravljajo samo še v Kranju, načeloma je to bolj zastarela metoda al kaj, mislim da se je nikjer več ne poslužujejo, sam meni je vseeno ok. Na dan PDP te naročijo v primeru da do takrat še ne rodiš v P na ta pregled. Z neko dolgo cevko, ki ti jo vstavijo v nožnico pregledajo plodovnico kakšna je, pa s tem vidijo koliko si odprta, pa maternični vrat pregledajo, pa pač vidijo al je pripravljeno za rodit al ne. Je pa fora, da lahko ta pregled sproži porod. Pri nas je ta pregled še rutina, drugje pa mislim, da ga res več ne delajo in naročajo samo še na ctg. Če nisi odprta, zna baje kr bolet, no jaz tega pregleda nisem nič čutila, ker sem bla itak 3 cm že odprta. Meni je to zato ok, k vidiš kaj se spodaj dogaja, k je ful glupo ko ne veš al je treba bit v nizkem štartu al maš še dost cajta. No, meni je v prvo po tem pregledu g. rekel, da sem odprta 3 cm, plodovnica mlečna, MV čisto zmehčan, glavica čisto vidna, da je vse pripravljeno za rodit in če želim me lahko pošlje direkt v porodno. Sem se odločila za to varianto, so me poslali na klistir, potem pa v porodno, tam so mi predrli mehur, da je voda odtekla. Takrat sem bla 5 cm odprta, brez popadkov, nč me ni bolelo. Eva 78: 1,5 h je potem trajalo od tega trenutka dalje, ko so mi našibal umetne popadke pa do rojstva. Popadki so bili hudičevo intenzivni, boleči, komaj sem sfolgala dihat. Evo to je moja prva porodna izkušnja, vseeno sem vesela, da sem rodila hitro, a boleče. Si ne predstavljam, da bi bila notr več ur. Bomo pa videli kako bo tokrat.
|