|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2008 - 2.del
20.2.2008 12:20:50   
janet
Js bom pa rekla kar dober dan!!!

Sem mela budnice ponoči wc, pa ob pol petih sem vstala pa user posted image kavico kuhala pred službo, pol pa do pol šestih brala knjigo in nato maliko zrihtala za šolo in potem sem nekaj čez šest zaspala in se zbudila ob pol enajstih, ma čist mam porušen ritem spanja, verjetno res ker sem spočita, ker se zdaj pa bolniška že vleče......No še 8 dni pa nastopim porodniško!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Čestitke vsem za uspešne preglede!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No tud js sem še ena kmetica iz koroške ko bom šla domov v nosečniških oblačilih, saj mislim da mi itak kaj drujga sploh nebo prav, bo pa tako mali user posted image v središču pozornosti, da se sploh ne obremenjujem s oblačili, on ma lepa oblačilca, pa drugo sploh ni važno, sam da boma oba vredu, da boma lahk šla hitro domov.user posted image

Drugače za danes: nič kaj posebnega, Neža ima trening ob pol štirih, da jo pelem, je zopet super, ker imajo namesto telovadbe smučanje, ker žičnica obratuje.
Jupi za umetni sneg, sam naj nočne temp. ostanejo pod ničlo.user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa v trgovino bo treba it po hrano, mi že vsega zmanjkuje, pa sploh nisem volje za kupovat hrano, bi rajš šla še kaj za user posted image kupit.user posted image user posted image user posted image user posted image

No preživite lep user posted image dan, če pa bo katera romala kam, pa naj le sporoči novico tud nam.user posted image

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
20.2.2008 12:23:27   
Nasy
Pozdravljene čvekice, jst pa sem danes lene sorteuser posted image ne da se mi sedet za računalnikom.
Oja, vem, da je polna lunauser posted image me naša mama že skozi opozarja na tale petek, pa že vsi v njeni službi čakajo, kdaj sporoči, da je nonauser posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
20.2.2008 12:27:52   
max81
ojla, en lep sončen pozdravček iz gorenjskeuser posted image
zadnje dni spim nenormalno  dobro, upam, da ostane še zadnji mesec takouser posted image , drugače sem ok, vsake toliko mi otrdi trebuh drugače pa kr gre ob moji mali navihankiuser posted image ...zdejle smo pršli z atijem in našim kužom iz enega ornk sprehoda je bilo super, fajn toplo, brez vetra..in je res pasalo, tko da naša žabica še zdej spi uzuni pred hišo v vozičku, kar se že dolgo ni zgodilouser posted image user posted image ..ja tud čudeži se dogajajouser posted image

danes sm zadnji dan v bolniški, jutri pa nastopim s porodniškouser posted image , ja priznam vsak dan me bolj zvija, ko se spomnim, da bo treba počasi it po našo drugo štručko..priznam strah me je fullllluser posted image user posted image

drugače pa vsem čestitke za opravljene pregledeuser posted image user posted image user posted image
in pa seveda čestitke novopečeni mamici in njeni princeskiuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1853
20.2.2008 12:31:35   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: Nasy

Oja, vem, da je polna lunauser posted image me naša mama že skozi opozarja na tale petek, pa že vsi v njeni službi čakajo, kdaj sporoči, da je nonauser posted image

Nasy - polna luna je v četrtek ob 4.31 in ne v petek.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
20.2.2008 12:32:42   
Nasy
Glede odhoda iz porodnišnice se jst sploh ne obremenjujem, ma kje. Boli me. Mi bo moj prnesu druge hlače pa bo. Ma dej, kje se bom pa v kostim tlačla, to mi je pa adijo pamet. Že tko nisem tip za tako, sploh mi bo takrat malo mar zame, bom raje bolj merkala, kako bo mali potiman, da ga ne bo zeblo, ko ga bova nesla domov. Pa da bo udobno naštiman v lupinci. No ja, če so nekatere tko navajene, da so skozi spedenane v nulo, pač naj bojo. Jaz sem tudi bolj kmečke sorteuser posted image No, tko se zdej menimo, vse pišete, da ste bolj kmečke sorte. Me prav zanima, koliko jih bo v sobi z mano, ki bojo pol tko kmečkeuser posted image ponavadi ni glih tko, že vidim, kako se bodo vse lišpale pa mazaleuser posted image jaz pa ko ena kmečka deklica tam.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
20.2.2008 12:36:20   
Nasy
IZVIRNO SPOROČILO: Katy13

U pišuka, a resuser posted image a pol moram bit v štartu že?user posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
20.2.2008 12:48:55   
*medica*
hehehe nasy zj si me pa nasmejala..kaj se bom lipšala za odhod iz bolnice..važn je da je dete ok pa da sem jest ok in da bo on lepo naštiman pa da ga ne bo zeblo jest se bom pa že doma rihtala..tist kr bom mela gor k bom šla v bolnico to bo vrjetno tud za domov..odvisno od odtekanja vodeuser posted image user posted image ..sam mal se bom počesala to bo to user posted image user posted image  

no nasy ..luna.user posted image user posted image si že v nizkem štartu..

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
20.2.2008 13:08:29   
lucalu
marita user posted image user posted image user posted image  čestitke za pregled!!!

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
20.2.2008 13:12:12   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: mergetka

Lucalu, sem čist fascinirana, ko vidim te rane ure (zlate ure?), ko se že zbudiš in sploh kdaj se že sprehajaš. Jaz sem takrat ravno sredi spanja.
Pol ti sploh ne boš mela problemov, če se bo user posted image hitro zbujal...

user posted image user posted image user posted image  Hehe, nikakor ne bom imela problemov z zgodnjim zbujanjem user posted image ... bom pa vsekakor imela probleme, če zvečer ne bo dolgo zaspal... Ker posledica mojega zgodnjega zbujanja, je zgodnje odhajanje v posteljo. user posted image

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
20.2.2008 13:13:32   
max81
jest sem šla v prvo dam v istih cunjah, kot sem prišla v P.....tko da mi je fajn vse dol lezlo, pa vsa sem bla krevlasta, k so me tolk šivi bolel..si ne predstavljam da bi šla dam v kšnih petkah, k bi se itak še kje polomilauser posted image user posted image ..ja ni kej ene hočjo bit lepeuser posted image

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
20.2.2008 13:22:04   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: Nasy

U pišuka, a resuser posted image a pol moram bit v štartu že?user posted image

JA, moraš biti v pripravljenosti. Ti in tvoj dragi. Mogoče pa res v petek izvemo kakšno veselo novico iz tvoje strani.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
20.2.2008 13:24:34   
eva78
Vsem čestitke za uspešne preglede in da še srečno sfuramo do poroda in seveda porod ter v objem stisnemo male, zdrave štručke in potem smo na konju!!!!user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz bom šla iz porodnišnice v istih oblačilih kot not, razen, da bi mi res odtekla voda med potjo,  potem mi bodo mogli pa moji doma vmes oprati edine kavbojke,ki jih nosim že skoraj celo nosečnost oz. 6 mesecev. Dvomim,da bi mi bile normalne hlače že prav, drugega razen trenerke za doma, pa od spodnjega dela itak nimam.

Marita,da bi meni bilo dano roditi v 1,5h? Mogoče pa.user posted image user posted image  A je to čas od prvega popadka do poroda oz.koliko časa si bila še prej doma? Če se meni npr. zgodi vse skupaj v 1,5h in glede na to,da imam do porodnišnice cca. 40 min- bi znalo biti pa zelooo pestro. Pa saj vsi pravijo,da v prvo se nam naj nič ne mudi, ker bo itak trajalo....

Neposredna povezava do sporočila: 1862
20.2.2008 13:45:01   
Katy13
Punce, a ste videle kaj bo danes ob 20.00 na A kanalu.

Moški, ki je zanosil I Gave Birth to My Twin, ameriška dokumentarna oddaja

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
20.2.2008 14:18:53   
marita
Ne vem katera je že spraševala, kaj je to amnioskopija. Mislim, da ta pregled opravljajo samo še v Kranju, načeloma je to bolj zastarela metoda al kaj, mislim da se je nikjer več ne poslužujejo, sam meni je vseeno ok. Na dan PDP te naročijo v primeru da do takrat še ne rodiš v P na ta pregled. Z neko dolgo cevko, ki ti jo vstavijo v nožnico pregledajo plodovnico kakšna je, pa s tem vidijo koliko si odprta, pa maternični vrat pregledajo, pa pač vidijo al je pripravljeno za rodit al ne. Je pa fora, da lahko ta pregled sproži porod. Pri nas je ta pregled še rutina, drugje pa mislim, da ga res več ne delajo in naročajo samo še na ctg. Če nisi odprta, zna baje kr bolet, no jaz tega pregleda nisem nič čutila, ker sem bla itak 3 cm že odprta.

Meni je to zato ok, k vidiš kaj se spodaj dogaja, k je ful glupo ko ne veš al je treba bit v nizkem štartu al maš še dost cajta. No, meni je v prvo po tem pregledu g. rekel, da sem odprta 3 cm, plodovnica mlečna, MV čisto zmehčan, glavica čisto vidna, da je vse pripravljeno za rodit in če želim me lahko pošlje direkt v porodno. Sem se odločila za to varianto, so me poslali na klistir, potem pa v porodno, tam so mi predrli mehur, da je voda odtekla. Takrat sem bla 5 cm odprta, brez popadkov, nč me ni bolelo.

Eva 78: 1,5 h je potem trajalo od tega trenutka dalje, ko so mi našibal umetne popadke pa do rojstva. Popadki so bili hudičevo intenzivni, boleči, komaj sem sfolgala dihat.

Evo to je moja prva porodna izkušnja, vseeno sem vesela, da sem rodila hitro, a boleče. Si ne predstavljam, da bi bila notr več ur.

Bomo pa videli kako bo tokrat.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
20.2.2008 14:32:51   
PATRICIJA_22
Hej bejbe...
Jaz imam sicer naštimane ene hlače, ki niso nosečniške ampak so fajn elastične in sem jih nosila skoraj do 7 meseca nosečnosti, če mi pa ne bodo prav mi bo pa dragi pač nosečniške prinesel...A domov hodijo punce tudi v KOSTIMIH??????? To pa je zanimivo...

Glede mazanja pa bom jaz verjetno ena izmed tistih, ki se jim boste smejale, saj si ne predstavljam biti nenamazana v javnosti (op.p. sem že probala parkrat it ven brez pudra, samo maskara in so me vsi spraševali če se uredu počutim in če sem bolna in take he heheuser posted image user posted image ), tko da jaz namazana sigurno bom...user posted image

Joj jaz bi tudi šla že jutri na polno luno roditi...Bi bilo fino ja...user posted image user posted image

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
20.2.2008 14:34:22   
Katy13
Ravno sem po kosilu. Se si pripravila praženec in kompot. Sedaj grem pa an sprehod, da ne bom spet lovila zadnjih sončnih žarkov.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
20.2.2008 14:53:02   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: PATRICIJA_22

Glede mazanja pa bom jaz verjetno ena izmed tistih, ki se jim boste smejale, saj si ne predstavljam biti nenamazana v javnosti (op.p. sem že probala parkrat it ven brez pudra, samo maskara in so me vsi spraševali če se uredu počutim in če sem bolna in take he heheuser posted image user posted image ), tko da jaz namazana sigurno bom...user posted image

particija_22, jaz se sicer ne mažem fejst, ampak imam vedno vsaj maskaro in obrvi imam rahlo z rjavo poudarjene, ker sem blond in sem sicer pol kot ena Helga s tako svetlimi obrvmi. Tudi puder si večinoma dam, ampak samo okoli oči in nosa, pa še to tako narahlo, da vsi mislijo, da sem nenapudranauser posted image . Zato sem si rekla, da bom šla 2 tedna pred PDPjem h frizerki zrihtat narastek in pa še pobarvat trepalnice in rahlo obrvi, ker brez maskare sem res totalno čudna - imam male učke kot miška. Se pa res ne mislim mazat za v porodnišnici ali pa ko bom šla ven...

(odgovor članu PATRICIJA_22)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
20.2.2008 14:57:11   
Azzurra
IZVIRNO SPOROČILO: marita

Ne vem katera je že spraševala, kaj je to amnioskopija. Mislim, da ta pregled opravljajo samo še v Kranju, načeloma je to bolj zastarela metoda al kaj, mislim da se je nikjer več ne poslužujejo, sam meni je vseeno ok.

Meni so amnioskopijo delali vsak drugi dan po PDP, v Postojni. Najprej me je pregledal "ročno" in nato s to cevko, na kateri je mislim da lučka - z njo pregleda plodovno vodo. Sam poseg ni nič kaj takega in mislim, da ne sproža poroda, razen če ginekolog sam, torej ročno, začne luščit plodove ovoje. Meni je to naredila, malo sem zakrvavela in malo je zapeklo, ni pa nič pomagalo. Porod so mi sprožili 3 dni kasneje s svečko.

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
20.2.2008 15:14:56   
Joži79
Pozdravljene marčevke!

Danes sem kot bi me včeraj nekdo krepko premlatil. Upam, da se me ne loteva kakšna bolezen. Mislim da je to od tistih vaj za obračanje ploda, ki sem jih včeraj izvajala. 20 minut se plazit po tleh ni mačji kašelj. Je reku user posted image , da sem podobna svoji user posted image - že proti koncu, ko se je zelo počasi premikala... Danes zjutraj sem poskusila še ležanje na boku... Se mi zdi da tole ne bo ravno pomagalo.

Kolikor vem, amnioskopijo delajo samo če si noseča preko PDP. Ker se lahko zgodi, da se user posted image pokaka že v trebuhu (zelenkasta plodovnica) in takrat morajo nujno sprožit porod, da ne pride do kakšnih okužb.

Toliko za danes. Grem nazaj počivat.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
20.2.2008 16:24:30   
Katy13
Ravnokar sem prišla iz sprehoda. Danes se mi je ful pasalo hodit, pa čeprav sem bila sama in se nisem imela s kom pogovarjat. Sem podaljšala načrtovan sprehod. user posted image

Sedaj grem pa še malo za faks delat, potem pa imam v planu orhideje presadit.  

(odgovor članu Joži79)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
20.2.2008 16:31:42   
Katy13
Med čvekicami pogrešam Urši84 in Vilmo.  Se že nekaj časa nista oglasili. Sicer ursi84 bi lahko šla že v Rim, glede na to, da ima v začetku marca PDP, Vilma ga ima šele konec marca.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
20.2.2008 17:01:25   
Dinki

Med čvekicami pogrešam Urši84 in Vilmo.  Se že nekaj časa nista oglasili. Sicer ursi84 bi lahko šla že v Rim, glede na to, da ima v začetku marca PDP, Vilma ga ima šele konec marca.

Poleg njiju jaz pogrešam tudi še Tejko387 in pa Ribico85, ju že kar nekaj časa ni bilo z nami.
vas še nisem prebrala kaj vse ste napisale, je še zmeraj pri meni mami na obisku, čist je divja s svojim pospravljanjem (hvala mami user posted image )  in pol je še mene not povlekla, sva bile tko pridne user posted image . Zdej jo pa peljem domov.

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
20.2.2008 17:42:07   
Vilma
Drage moje user posted image
Lepo je prebrat, da me pogrešate. Jaz vas vsak dan preberem, prav vse, pa potem nimam volje za kaj napisat. Enkrat sem že, pa potem zbrisala, ker me je bil en sam jamr. Take pa se ne maram. Spet smo bolani in takrat zginem v mišjo luknjo in čakam, da čim prej mine. Prejšnji teden sem bila jaz prehlajena (sem tri noči prebedela v dnevni), zdaj pa sem sineta okužila in je on bolan. Pa še luna se bliža in začenja se tudi obdobje trme. Tako da se mi je nabralo. Tako kot je napisala Azzura za svoke razpoloženje, takšno je tudi moje: dol, dol, dol...
Veliko vas je prvič nosečih in potem vas ne maram obremenjevat s takimi stvarmi. Prav je, da uživate še te zadnje tedne nosečnosti. Jaz jih že težko prenašam in bi šla že rodit, čeprav je še prezgodaj. Vsaj 14 dni bi bilo fajn, da sem v enem kosu. Pa saj bom, ni panike.
Nasy ti pa že res odštevaš dneve. In Azzuri tudi. Vama držim pesti, da bo porod čim lažji!
Kje pa je Urši?! Njo tudi jaz zeloooo pogrešam, sploh seznam. Ne vem, na kateri strani je zadnji, tako da sem sigurno še katero spustila, ki ima kmalu PDP.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
20.2.2008 18:16:10   
Nasy
No, hvala za razlago o tej aminoskopiji, sem že tudi jaz začela debelo gledat, če bo kaj bolečega še pred porodom.
Za hiter porod sem pa iz prve roke slišala tako, da mormo vedet, da je pol bolečina skoncentrirana na tisti čas, da je pač res hitreje ampak malo bolj boleče, saj se v kratkem času zgodi vse skoncentrirano, če me razumete. No, kar že bo, bomo pač morale potrpet. Jaz samo upam, da ne bo tako grozno, ker si sploh ne predstavljamuser posted image Ne oziram se na razne govorice, ne gledam nobenih filmov o tem, ker pol bi me samo panika grabila, tolko se že poznam. Zdepilirana sem že spodaj, noge mam pa ko medo kosmate, ker se zelo težko sklonimuser posted image . No, morda se lotim tega opravila danes, bom videla, kako bom na volji zvečer. Lase si moram še obvezno umit, mojuser posted image pa upam, da mi jih bo posušil.
Ampak  punce, jaz bi rada še lunin mrk gledalauser posted image no, kaj se ve, morda ga bom gledala na poti?! Če bom v porodni sobi, bom rekla, naj mi zavese odgrnejouser posted image po mojem me glih nekam pošljejouser posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
20.2.2008 18:57:11   
Dinki
Ampak punce, jaz bi rada še lunin mrk gledala no, kaj se ve, morda ga bom gledala na poti?! Če bom v porodni sobi, bom rekla, naj mi zavese odgrnejo po mojem me glih nekam pošljejo

user posted image  Nasy, verjami, da takrat niti pomislila ne boš na lunin mrk, ne bo cajta.....

Medica, sem si zaslužila aplavz za moje pranje user posted image , jah kaj čmo, jaz sem bolj tak človk nasplošno - si vse pustim čist za na konc, ampak hvala bogu na koncu kar vse speljem. Ja tale tvoja teta je pa res...mere ji ne gredo najbolj od rok....in to pri taki stvari k se je res ful veseliš user posted image , no mogoče bo pa posteljninca tolk bolj fletna user posted image .

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
VIDEO: Zakaj je pomembno spremljati otroko...
video
Brce v trebuščku so dokaza, da se dete dobro razvija, je aktivno in da nosečnost poteka tako kot je treba. Zato je med n...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.