Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 14:30:47
|
|
|
|
Nasy
|
Ma itak, sam navadit se bomo nekatere še mogle na to, da smo mame, ene pa že znate. Uf Vilma, zgaga, a veš, da jaz nimam teh težav? Včasih zvečer no, ampak redko. A te to po vsej hrani muči? Jst sem samo enih par rupurutov pojedla v celi nosečnosti, sem se pa bala, kaj bo. No, morda me še čaka kak naval zgage. Je pa res zoprno. Jaz imam pa drugačne težave. Ful bi rada ležala, pa me začne kmalu glava bolet, če ležim. Kaj veliko si pa tudi ne morem višat vzglavja, ker me pol vse drugo boli. Ja težko je najt položaj, pol pa sem nekje na pol leže, na pol sede.
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 14:32:50
|
|
|
|
Dinki
|
Dinki najlepši!!! Lucalu, a ne? tega se res najbolj veselim.... Vilma, ja pol sva bile pa res blizu. Jaz sem živela za Ruskim carjem....Mucherjeva....ma mi je bil zakon ta konc svoj cajt. Lepo mi je bilo tam odraščat. Pa ti, si bila v stolpnicah al v ta nizkih blokih? Zgaga....jaz do 6. meseca sploh nisem vedela nikoli kaj je to zgaga , kako to zgleda če te zgaga matra, zdej pa vem....sploh zvečer...fuj....kaj pa pomaga pa ne vem. Eni pravijo kozarec mleka, eni kozarec Donata....
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 14:33:53
|
|
|
|
lucalu
|
Vilma mene zgaga sicer matra, sam čist odvisno kaj jem, ampak mi zaenkrat Donat kr pomaga... Je pa res, da odkar sem na tej "sladkorni" dieti, me manj peče, ker tud ne jem taki stvari, da bi me lahko...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 14:37:31
|
|
|
|
lucalu
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki Lucalu, a ne? tega se res najbolj veselim.... Jaz tudi! Zdaj pa res že komaj čakam... in dejansko se mi zdi, da se vsak dan bolj vleče. Pa včasih še vedno kar ne morem verjet... da bom nekomu mama!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 14:41:26
|
|
|
|
san
|
mene je ravno včeraj tako zgaga pekla , je tašča slonove krofe prinesla in smo jih zvečer pojedli - pa sem vedla, da ne bi smela. no, sem se spomnila na kozarec mleka in je zaleglo . drugače pa teh težav v tej nosečnosti na srečo nimam. pri sinu se spomnim, spat nisem mogla drugače kot v sede.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 14:42:47
|
|
|
|
san
|
da bom nekomu mama! ja, to je pa reeeesssss tako lep občutek
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 14:45:00
|
|
|
|
mergetka
|
Malim črvičkom bomo lahko mame samo me in nihče drug! Pa očkoti nam bojo pomagali! Naj reče kdo, kar hoče, me smo edinstvene _________________ Ja, ja, sami mamini sinčki in očkove punčke bodo.....................
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 14:52:08
|
|
|
|
lucalu
|
A ne san? Men to svakinja skoz govori: Boš vidla kak je, ni ga lepšga občutka!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 14:57:16
|
|
|
|
Nasy
|
mergetka ni nujno..no pa kaj, če bodo joj, jaz si mojga ne znam predstavlajt ampak, ko ga vidim z mojo sestrico, pa se spomnem, kako se je z njo igral in spoznaval na začetku, pol vem, da bo znal
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 15:14:32
|
|
|
|
*medica*
|
oo vilma ...zgaga peče me zadnje čase spet in to fulll....no spijem velik mleka in me mal pomiri... mami...komaj čakam da bo čutla ta občutek in ko bo enkat en zavpil za mano mami.. glede nakazila s CSD mislim da je pr ns tako da naj bi bla nakazana do 15.2 ..no saj tako mi je rekla ta k mi je rihtala papirje če vložim do konc januarja da bo feb. že nakazn zj pa ne vem..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 16:02:05
|
|
|
|
mergetka
|
Ej, punce, kako ste se odločile glede koša za plenice? Sama še vedno ne vem, ai bi vzela brezkasetnega al kasetnega al kr navadnega
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 16:02:48
|
|
|
|
Nasy
|
medica, mislim, da je res tako, ja glede CSDja. Kako more bit lep občutek, ko mali čebljač prvič reče mama
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 16:03:57
|
|
|
|
Nasy
|
jst še ne vem za koš..ma najbrž bo kr en navadn koš in bo moj bolj sproti nosil dol..sem razmišljala, da bi kr navadne vrečke imela
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 16:25:00
|
|
|
|
Tejka.387
|
Perp: Jaz sem doma iz Občine Brezovica / Podpeč. Dinki: No še ena k je hodila na Oblikovno šolo - smer fotografija . A ni to zakon šola . Si mogla bit v 2 letniku, ko sem bila jaz v 4. A pol si šla pa na Ekonomski fax? Jaz pa na Zdravstveni, sam s fotografijo se pa še zdej mal ukvarjam. Pa ti? To bomo mele dela s fotografiranjem naših malčkov . Lona76: Končno so se začele stvari urejat, glede tvojega nadomeščanja. Joj Vilma tudi jaz ti ne morem nič povedat kar se zgage tiče. Sploh nimam te težave. Zaenkrat. In upam da pri tem ostane. Glede koša pa sm jaz najprej hotla imet navadnega - pač bi večkrat nosili smeti ven ali pa takoj umazano pleničko od kakca neseš v smeti. Sam zdej mi je pa ena kolegica ponudila koš Sangenik al neki takega, pa ga bom vzela in sprobala. Pol se bom pa odločila al ga bom obdržala al ne.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 16:42:51
|
|
|
|
lucalu
|
mergetka imama popolnoma enak problem... jaz še vedno ne vem kateri koš naj kupim... se pa zadnje čase bolj nagibam k temu na kasete.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 16:54:17
|
|
|
|
janet
|
Dober dan čvekice! Tonči dobrodošla! Tako sem vas komaj prebrala. Danes sem pozna, saj sem vas nekaj že okrog 13h prebrala, zaj sem pa nadeljevala. Sem šla dragemu zvečer v lekarno po Angal tbl pa po Aspirin +C tbl, mi je napisal sms da je ful bogi v službi, in je pol pred spanjem ta Aspirin +C popil, ga je ful zeblo, sam termometer ni kazal vročine, lahk da je bla mrzlica, pa vse ga boli kot neke vrste gripa, ma tud vneto grlo, no potem se je pa ponoči 2x tako spotil da sem še jaz mela majco mokro ker se je k meni tiščal in mislim da mu je ta Aspirin +C šumeče tbl tolk pomagala, no je bil danes zjutraj malo bolši, pa še v službo je šel sam sem rekla če bo slab naj me pokliče bom šla po njega, saj tak ne mora delat, bognedaj da bi se pa šel zdravniku pokazat, eh ti dedi..... No in sem se zbujala tako kot on in nato še ob 7h da sem Nežo v šolo sprajla in šla nazaj ležet, pol sma se pa zbudla ob 11.30, ma če bi še dve uri spala bi si moj popoldansko službo zaspal, ma bi bla fora. In tako sem danes ful dobre volje ker sem ful naspana. Sma bile pa z Nežo danes pridne in sma šle zraven kolegice z 1 mesec starim fantkom na sprehod in smo kar vredo turo vžgale smo hodle eno uro in pol, saj mrzlo ni tk hudo, sam malo piha tu pri nas. No Dinki da ti povem ne v celi nosečnosti sem se zredila za 11 kg, sam se že dva meseca nisem nič zredila, prej je pa šlo ful hitro navzgor, hvalabogu jaz pravim če ne bi bla zdaj ko sod saj sem velika oz. mala 158cm in bi bla isto dolga in široka, zaj sem pa glih prav.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 16:56:44
|
|
|
|
mergetka
|
Lucalu, jaz sem bila že čist na tem, da kupim kaetnega, sploh ker so ga imeli v mullerju za 30 eur. Sam pol sem pa začela mal razmišljat, kolk naravo onesnažujemo že s temi plenicami za enkratno uporabo. Ne mislim se iti neke svetnice, sam če lahko kaj naredim za mati naravo , bom to naredila. Tist brezkasetni mi je pa kr ok, sam cena je 60 eurov in je tak mal neroden, se mi zdi. No, če maš pa čist navadnega, je pa spet isto kot s kasetnim, ker moraš dat vsako plenico v svojo vrečko. Tu je le ena prednost, da so vrečke lahko mal bolj ekološke. Ko sem glih pr ekologiji, men je ena mamica predlagala mullerjeve eko plenice, tiste rjave, če ste kaj gledale. Baje, da so tud za naše boljše, ker niso beljene. A mate kake izkušnje? Lep pozdravčič in ne pozabt na strica Kegla...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 17:03:51
|
|
|
|
janet
|
Vilma mene občasno daje zgaga sam tud ne vem povedat s čim se blaži, men kr samo mine je pa res odvisno kaj poješ. Ja zarad CSD denarja sem jaz tud oddala v januarju pa sem odločbo tud kar tam dobla pa je rekla da bo februarja, tak da je zgleda res odvisno od CSD-ja. Jaz koša ne bom uporabljala, mam blizu zunaj kanto za smeti tak da ni panike. Katy lep kompletek, bo ful lepo zgledal na babyju. Se mi zdi bela ful taka nežna barva za dojenčke- tk angelska je. Glede sladkorja sem jaz zvedla po zadnjem odvzemu krvi, pol čez eno uro je že bil izvid, tk da sem zvedla isti dan kasneje po telefonu. Ma tolk napišete da sproti pozabim kaj ste se menle..........Če se še kaj spomnem vam pa kasneje še napišem.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 17:06:33
|
|
|
|
janet
|
No glede koša sem butasto napisala, navadnega bom mela, pa bom vsako pokakano pleničko posebej zavezala, pa pol odnesla ven. Glede eko pleničk pa js pojma nimam.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 17:08:17
|
|
|
|
perp
|
Ja jaz sem tudi izvedla izvide o sladskorju čez 15 minut, čez 2-3 dni pa sem izvid dobila še na dom. janet sem že pozabila - koliko je stara tvoja Neža. Malo sem že pozabila ko smo imeli debato o imenih če že kaj veste kako boste dale svojim imena. Ste se že odločile za enega al še premišljujete.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 17:12:34
|
|
|
|
perp
|
jaz bom kar imela brezkasetni koš za plenice. Sicer je 60 EUR pa sem bila v Pikapolonici in mi je rekla, da zna biti kakšna akcija sred al pa konc februarja. Če ne bomo pa pač riskerali tistih 60 EUR. Sem pa sto procentna, da ga hočem imeti.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 17:13:35
|
|
|
|
perp
|
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 17:24:42
|
|
|
|
Tejka.387
|
Danes sem dobila izvide za sladkor po pošti, na kontroli pa sem bila prejšnji teden v četrtek 24.1., zdaj pa imam kontrolo šele 26. 2. ob 11h. Upam da bo takrat vredu. Drugače pa sem imela na tešče 5,5, po 100g glukoze po 60 min / 10,3; po 120 min / 7,9; po 180 min 7,4.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 17:27:56
|
|
|
|
janet
|
Ja Neža bo 17.03. stara sedem let, sma prvošolke. Moj mali bo Nik po vsej verjetnosti je očka izbral ime, je pa pred kratkim prišel z idejo Maks mi je pa grozno ime sploh se mi ne sliši lepo, tak da bo verjetno kar Nik, pa Neža je tud na črko N, pa naj bo ta tud.Pa še Neža se ne pogovarja več o dojenčku pač pa kar reče Nik pa binca al pa kaj podobnega.............Tak da bo verjetno kar Nik ostal. Je pa bilo v igri še ime Žan in Tine. Men je tak več imen všeč, sam sma se že prej zmenla da za punčko jaz za fantka on. Ma saj je on na vrsti sem za Nežo jaz predlagala.Če bi pa zdaj bla punčka bi bla pa Kaja - mi je ime že od nekdaj všeč, sam pri Neži ni blo te možnosti ker še nisma bila na svojem in je mel moj psičko rotvajlerko z imenom Kaja - pri starših doma -saj zaj je že ni več, je bla stara pa so jo uspavali.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2008 - 2.del 31.1.2008 17:30:27
|
|
|
|
janet
|
Tejka kaj ti je rekla da je vredu? Jaz sam vem da sem imela po 180 min 4 pa nekaj, ker jaz mam izvid kar v kartoteki pri ginek. tak da čist točno ne vem. No jaz ga nimam (diabetesa) se razume.
|
|
|
kopalke dekliceLelly28 RRkakšne kopalke kupite deklicam, ki so še v vrtcu in ne nosijo več pleničk?enodelne (
36%)
dvodelne (
7%)
samo spodnji del (
50%)
ne nosi kopalk (
7%)
Število vseh glasov: 14Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!