|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2008 - 2.del
10.3.2008 12:43:12   
san
jaz sploh ne vem, zdej sem v 39. tednu neuser posted image ?
nčk, men se je spustil že neki časa nazaj, zdej pa še bolj, me pa vseeno tko boli tista čudna zadeva pod levo dojko. ne vem, al mišica al kaj drugega, prav nadležno je žeuser posted image . pa danes mi je nekaj slabo... sej ne vem, a pisha dela al kaj drugega.

lualu, še dobro, da smo tako narejeni, da slabe stvari hitro pozabimo, dobre nam pa za vedno ostanejo v spominu. upam, da vama s Taiem dojenje lepo stečeuser posted image user posted image user posted image , drugače pa res kot je rekla, že ena pred menoj ni z dodatki nič narobe. važno, da otroček lepo napreduje in da je mamica spočita in sta oba zadovoljna. ampak si imela pa res že prvič tako preizkušnjo. bogicauser posted image .
jaz sem se ravno zadnjič razveselila, ko so na mš v lj. rekli, da so sedaj otročki skoz pri mamici, tudi če so pod lučko - zgleda da to še ni povsod tako.
sem tud ugotovila, ko sem prebrala ltvojo zgodbo, da se s svojim strahom sploh nisem soočila, ampak samo potisnila sem ga nekam globoko in zdej mi buta ven, samo upam, da ne bom kaj zablokirala, ko bom že v porodni.

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 3576
10.3.2008 12:43:58   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka

Buši pa zgleda točno tako, kot da imam žogo pod majco!
(Me bodo v kakšni športni trgovini še pregledal, da ne nosim domov kakšne neplačane žoge ...)

kaj pa ve, San, Dinki ... ki imate (mislim, da) približno toliko tednov ko NČK? Je buši kaj nižje?

lp

user posted image  NČK ti svetujem, da te dni ne hodiš v športne trgovine, sej kakšnih športnih rekvizitov pa res ne boš rabila te zadnje dni user posted image
meni se trebuh ni še nič spustil user posted image , še zmeraj ko sedim imam joške naslonjene na trebuh kar me sili v pokončno držo, kar je pa tudi velik plus tega, drugače sem kar hitro pukl v drži user posted image . Sem se pa sedaj spomnila, da ga ni obroka, da se ne bi umazala in to zmeraj po trebuhu user posted image ....prav zanimivo. Do tega prihaja, ker se ne morem lepo za mizo vsest zaradi trebuha in pol zmeri on kaj pokasira....moj se pa sam križa in pravi tamaučku, da je mami že zdej huj k bo on user posted image  

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 3577
10.3.2008 12:49:04   
san
Sem se pa sedaj spomnila, da ga ni obroka, da se ne bi umazala in to zmeraj po trebuhu .

user posted image user posted image user posted image

jaz imam iste težaviceuser posted image , pa ko kuham ravno tako, sem vsa popacana.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3578
10.3.2008 12:50:31   
san
a 21. je polna luna? joj, jaz bi že ta teden rada rodila. a je ta teden tud kakšne pol lune al pa kejuser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3579
10.3.2008 12:52:02   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: san

Sem se pa sedaj spomnila, da ga ni obroka, da se ne bi umazala in to zmeraj po trebuhu .

jaz imam iste težaviceuser posted image , pa ko kuham ravno tako, sem vsa popacana.

res smo smešne me user posted image  user posted image  v vseh pogledih, prav velikokrat o tem razmišljam kolk kar naenkrat rataš en neroden buhteljček user posted image  

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3580
10.3.2008 13:07:36   
san
zadnjič mi je moja mama rekla, a vidš zdej kolk je men hudo, k morm skoz s tem trebuhom okol hodituser posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3581
10.3.2008 13:12:11   
mergetka
Ojla, drage moje čakajoče in tiste z user posted image ....

Najprej Lucalu, user posted image user posted image za Taia, da lepo napreduje!!! In še user posted image user posted image user posted image user posted image   za naprej!

Danes sem pa prav sindrom gnezdenja fasala. Celo jutro že pospravljam kopalnico. Rada bi naredila generalno, ker je zdaj notri previjalna miza in hočem, da  je vse lepo. Vmes se morm pa kr na bok dat, ker se hitro utrudim....

IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

res smo smešne me user posted image  user posted image  v vseh pogledih, prav velikokrat o tem razmišljam kolk kar naenkrat rataš en neroden buhteljček user posted image  

Jaz sem tud nerodna, kr pada mi skoz neki in pri mizi je tudi hecno, ker ne morm čist zraven....

Ja, nič, se vam javim iz pregleda.

Uzivajte!!!!

NAŠEL ME JE ANGEL TISTO NOČ… TAM

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3582
10.3.2008 13:15:31   
san
Rada bi naredila generalno,

jaz zadnji mesec že skoz neki generalno delam, pa me noče nč prehitet moj otročekuser posted image . ppa gnezditveni sindrom me daje že od druge polovice nosečnosti naprejuser posted image . bi mogla tko kot lona npr., bolj na easy, pa bi mogoče že pestovala svojo štručko.

margetka, držim pesti, da bo na pregledu vse ok.

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3583
10.3.2008 13:17:57   
Naša črtica koraka

user posted image user posted image user posted image user posted image  hvala enako! Zadevo sem rešila tako, da jem v predpasniku ... slinček bi bil premajhen user posted image user posted image

Aja, pa parkrat sem s trebuhom ponev skoraj na tla spravila, da spekla sem se na rob vroče ponve ...

pa da ne rečem, kolikokrat ravno s trebuhom nehote butnem svojega sina, ki ima glavico ravno v tej višini, bogi mali. še sreča, da sm počasna ko ladja ...  saj se temu smeji, nič ni kriza, no meni pa ni ravno smešno, ko ga lovim, da se kam ne udari ...

Saj bo bolje, bo bolje ...

IZVIRNO SPOROČILO: perp

Jaz sem v 39. tednu pa se mi še vedno trebušček ni spustil. user posted image

Dan je še dolg ...

< Sporočilo je popravil Naša črtica koraka -- 10.3.2008 13:27:28 >

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3584
10.3.2008 13:18:24   
mergetka
Hvala, San user posted image !

NAŠEL ME JE ANGEL TISTO NOČ… TAM

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3585
10.3.2008 13:20:16   
san

user posted image user posted image user posted image user posted image  hvala enako! Zadevo sem rešila tako, da jem v predpasniku ... slinček bi bil premajhen user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3586
10.3.2008 13:32:09   
*BellaLuna*
Pa sem doma s pregleda. Nič novega. Še vedno odprta 3 cm, MV popolnoma zmehčan, popadki so še vedno, G se čudi, kako da me ne bolijo. Skratka obljubila mi je, da bom v roku 1 tedna rodila. Ko bi vsaj. Dejansko je isto stanje že 14 dni in sem že res malo naveličana. Zdaj bodo pa pregledi na 2 dni.
*medica* jaz držim pesti, da bo jutri najin dan.

Dinki a je bil dober regrat? Jaz sem ga enkrat že jedla (sem ga uspela nekaj nabrat okoli hiše), sem se pa odločila, da greva čez pol ure s psičko na sprehod in bom probala vmes še mal regrata nabrat.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3587
10.3.2008 13:35:23   
san
bellaluna, a tko dolgo je lahko isto stanje? pol se pa jst kle neki veselim, da se je že začelo.. je pol še vedno možnost, da bom na koncu spet morala čakat, da mi porod sprožijouser posted image

(odgovor članu *BellaLuna*)
Neposredna povezava do sporočila: 3588
10.3.2008 13:35:42   
san
aja, pa čestitke za pregled

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3589
10.3.2008 13:37:13   
Katy13
Vsem želim uspešne preglede (tiste, ki jih imate danes). user posted image  Jaz ga imam v četrtek in že komaj čakam. Čaka me CTG in pregled MV, tehtanje,...

Perp - glede naraščanaj teže oz. nenaraščanja. Tudi jaz sem prebrala v eni knjigi, da je to eden od znakov, je pa verjetno res, da to ne velja za vse user posted image .

Lucalu - user posted image  za pridobivanje na teži. boš videla, da sedaj se boste še bolj pridno redili, ker ste doma.  user posted image

Tudi jaz nisem opazila, da bi se mi spustil trebušček. user posted image

San - ja sedaj si v 39. tednu. user posted image

Se podpišem. user posted image user posted image user posted image

BellaLuna - user posted image  za pregled, čeprav ni to ravno to kar si pričakovala.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 3590
10.3.2008 13:43:07   
Alina975
IZVIRNO SPO
IZVIRNO SPOROČILO: perp

IZVIRNO SPOROČILO: Alina975

Perp, ne niso nam povedali tega v MŠ.

Alina upam, da nisi bila jezna name, samo čudno se mi zdi, da kaj takega ne povejo v vseh MŠ. Je pa res, da smo že tukaj večkrat ugotavljale, da kot da ne bi bile noseče v isti državi.user posted image

Perp
ni blema, ugotavljam, da nam na MŠ marsikaj niso povedali, kar bi mogoče spadalo k osnovnemu vedenju vsake bodoče mamice. Pa potem rečejo, češ, da se bodoče mamice preveč informirajo, kar jim lahko "škodi", user posted image , še dobro, da se je dandanes možno informirat na 1001 način, vsaj jz sem taka, da raje vem neko stvar, kot pa, da me preseneti.

Alina
Življenje je lepo.

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 3591
10.3.2008 13:43:18   
Katy13
Drugače pa sem že iz laboratorija. Sem bila ful user posted image . Tega pregleda namreč ne delajo pri nas in sem se morala peljati 30 km daleč (v bolnišnico). Pridem v B, oddam apirje in mi sestra reče, da naj počakam...in čakam in čakam.... nič. Ljudje, ki so prihajali za mano, so hodili naprej. Najprej sem mislila, da je pač ta moja preiskava malo bolj zakomplicirana in da moram zaradi tega čakat tako dolgo. Po eni uri se le opogumim in vprašam sestro, če so slučajno pozabili name...in seveda je res založila moje papirje za računalnik. Potem sem takoj prišla na vrsto. Kri mi je vzela zelo grdo, ker me še sedaj boli roka. user posted image  Nato sem še eno uro počakala in dobila izvide, vendar si ne znam z njimi kaj pomagat. user posted image   Bom počakala do četrtka in vprašala G.  

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3592
10.3.2008 13:43:43   
san
Perp - glede naraščanaj teže oz. nenaraščanja. Tudi jaz sem prebrala v eni knjigi, da je to eden od znakov, je pa verjetno res, da to ne velja za vse .

če se ne motim sta vidve prebrali, da se ne večajo več kg. jaz sem pa prebrala, da je eden od znakov povečanje apetitauser posted image , posledično zvišanje kg - to definitivno velja zameuser posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 3593
10.3.2008 13:45:18   
san
joj katy, kakšna smolauser posted image . men bi se kar zmešalo

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3594
10.3.2008 13:50:56   
Naša črtica koraka

a 21. je polna luna? joj, jaz bi že ta teden rada rodila. a je ta teden tud kakšne pol lune al pa kejuser posted image

ta teden je 14. ena luna, špičasta ... iii, vidim, da imaš PDP na 23.3. , za Veliko noč?  
Meni se pa nikamor ne mudi. Sicer pridno gloncam in globinsko pospravljam omare, perem vse živo, nabavljam na zaloge, popravljam stvari, ki na popravilo čakajo že kar nekaj (let) časa ...

Pa še par knjig bi rada prebrala ... UPAM user posted image

Lepo se mejteuser posted image , grem kuhinjo pospravit, pa po otroka v vrtec ... potem pa zvončke nabirat - sam kam user posted image , najboljš sosedi na vrt!

Oči: kateri inštrument bi se učil v glasbeni šoli?
M. (4leta): gramofon ... tuba je še pretežka!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3595
10.3.2008 13:57:30   
Katy13

Perp - glede naraščanaj teže oz. nenaraščanja. Tudi jaz sem prebrala v eni knjigi, da je to eden od znakov, je pa verjetno res, da to ne velja za vse .

če se ne motim sta vidve prebrali, da se ne večajo več kg. jaz sem pa prebrala, da je eden od znakov povečanje apetitauser posted image , posledično zvišanje kg - to definitivno velja zameuser posted image

Ja, san, jaz sem prebrala, da se ne večajo kilogrami oziroma lahko celo kakšnega izgubiš.

Sicer meni ni najbolj jasno, ker tudi user posted image  pridobiva na teži, potemtakem bi morala user posted image  hujšati. user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3596
10.3.2008 14:01:47   
eva78
Ojla marčevke! 

Naša Neli pridno spi, jaz pa hitro skoknem na RR,da preverim,kako je kaj z vami- ostalimi marčevkami. Nasy, Lucalu- hvala za PZ, meni je Pz zelo fajn prebirat, saj se mi zdi, kot da se poznamo....user posted image se vidi,da smo se kar dolgo spoznavale skozi maile in upam,da boste tudi ostale objavile PZ.

No pa še jaz prilagam svojo PZ:

Začelo se je ob desetih zvečer 20.02., ko sem opazila  vodeno krvav izcedek.  Z mojim sva se kar odpravila proti Celju, saj sem mislila,da mi odteka plodovnica. Pri pregledu je ginekologinja ugotovila,da gre za razpok ovojev. Po pravici povedano še danes nisem preverila, kaj to sploh je. Ostati sem morala na oddelku, čeprav sem potihem upala,da bom šla še domov. Po jutranji viziti 21.02.so mi dali gel za mehčanje in odpiranje MV,i je začel delovati popoldan v obliki čudne bolečine- rahlih popadkov,ki so me spreletavali skozi medenico. Cel dan in celo noč do jutranje vizite v petek, 22.02. sem imela te zoprne bolečine,vendar CTG ni kazal nič posebnega.user posted image  Končno v petek zjutraj pa sem že bila odprta 3 cm in napotili so me v porodno. Meni je šlo kar na jok, ker sem vedela,da moj dragi ne bo prisoten zaradi njegove želje.
Sestre iz oddelka so že javile v porodno,da mojega dragega ne bo, vendar si je takoj po mojem klicu premislil in v rekordem času prispel v porodno.
Sprva sem imela babico Jožico, mlado punco, zelo prijazno, nato pa jo je zamenjala prav tako mlada ženska,ki je bila drugi dan v službi s porodniškega dopusta. Zdravnica mi je predrla mehur, dali so mi umetne popadke. Ko je bilo fejst hudo, sem predihavala,kolikor sem pač zmogla, sem se spomnila na dihalne vaje v MŠ. K sreči sem se zelo hitro odpirala in kaj kmalu je zdravnica otipala že Neline laske. Z mojim sva se sprehodila še do WC, potem sem malo še probala stoje, pa na žogi,pa čepe, potem pa je šlo zares. Potiskala sem kolikor se je dalo, pa ni šlo. Naenkrat sem začutila oster rez in navodila ene druge starejše babice,da naj potisnem,kot so me učili v MŠ. Moj dragi je izrazil željo,da mora iti ven,pa ga ta starejša babica ni pustila. Je bila huda nanj, češ,kaki dedec  je,da me  zdaj zapušča,ko bo najlepše.user posted image  

Ampak ni zdržal, vendar mu tega ne zamerim. Ves čas poroda,ko je bilo najbolj hudo,sva se fejst prijela za roke, pogledala v oči in vedela,da bova skupaj zmogla. K sreči ni bilo z moje strani nobenih psovk, vrešča, jeze, jaz sem rabila samo tišino.

Končno sem potisnila tako,da je nekaj toplega planilo iz mojega telesa in veselo zajokalo. Pa sem zajokala še jaz, pa novopečeni očka in vse se je srečno končalo. Potem pa šivanje, pa umivanje in nazaj na oddelek. Porod je bil končan v 4 urah in k sreči imam samo prijetne spomine. Kar je najhujše, so samo številni šivi, pa tudi ti že v 14 dneh veselo popuščajo.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3597
10.3.2008 14:04:22   
san

ta teden je 14. ena luna, špičasta ... iii, vidim, da imaš PDP na 23.3. , za Veliko noč?  
Meni se pa nikamor ne mudi. Sicer pridno gloncam in globinsko pospravljam omare, perem vse živo, nabavljam na zaloge, popravljam stvari, ki na popravilo čakajo že kar nekaj (let) časa ...

Pa še par knjig bi rada prebrala ... UPAM user posted image

Lepo se mejteuser posted image , grem kuhinjo pospravit, pa po otroka v vrtec ... potem pa zvončke nabirat - sam kam user posted image , najboljš sosedi na vrt!

user posted image user posted image user posted image to bo vesela

ŠPIČASTAuser posted image , prvič slišimuser posted image . no, upam, da mi bo kaj ušpičla, da ne bom res za Veliko noč v P visela.

joj, kolk maš planov. jst sm s pospravljanjem končala, sam tist kar je za sproti. knjige pa pridno berem, pa upam, da jih bom po porodu tud še naprej. do sedaj s tem nisem imela težav.

Neposredna povezava do sporočila: 3598
10.3.2008 14:06:00   
san
Sicer meni ni najbolj jasno, ker tudi  pridobiva na teži, potemtakem bi morala  hujšati.

men tud to ne gre v račun. mogoče ker ni prostora več toliko v želodcu, ker naj bi nam trebuh tako pritiskal zaradi velikosti, samo kot sem že rekla, jaz nimam te težav

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3599
10.3.2008 14:12:50   
san
ooo, eva kako lepouser posted image user posted image . pa hitrouser posted image . se mi pa zdi super, da je tvoj dragi povedal, da ne zmore biti poleg do konca, edino prav in tudi od tebe, da ga razumeš pri teh občutkih, ker verjetno res ni ravno prijetno gledat nekoga, ki trpi. se mi zdi, da je res najslabše silit človeka v nekaj česar ne zmore.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?