|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2008 - 2.del
27.2.2008 19:20:40   
mergetka
Ojla, marčevke (čeprav zdaj že dvomim o imenu user posted image )!

Danes sem mela obiske in tooooooolko se je zgodilo!!!!!

Najprej čestitke ALEŽI za malo  baby-girl SARO!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Potem pa še vsem čestitke za preglede!!! Sama komi čakam na ponedeljek, ko ga imam spet. Joži, zgleda, da res hočejo punčeki prej ven...

NAŠEL ME JE ANGEL TISTO NOČ… TAM

(odgovor članu Joži79)
Neposredna povezava do sporočila: 2476
27.2.2008 19:24:39   
Zofy
PIJANA NEVESTA:

Testo:
3 cela jajca,
9 žlic sladkorja
1 vanilin sladkor   ----> Vse penasto zmiksaš

Dodaš:
9 žlic olja,
9 žlic mleka
9 žlic kakava
9 žlic moke
1 pecilni prašek.
o se
Vse dobro zmešaš in vliješ v pomaščen in pomokan pekač in pečeš 20 min na 200C. Testo se še kar dvigne, tako da te naj ne skrbi. če ga bo ravno toliko, da bo čez cel pekač. Jaz uporabljam pekač velikosti cca 37x27.

Ko je pečeno preliješ s prelivom iz:
4 dcl mleka,
7 žlic ruma (oz. po želji oz. glede na to, da boš delala za otroke, nekaj drugega pokombiniraš - mogoče s kakim sokom...)
4 žlice sladkorja

Jaz kar enakomerno zlijem čez biskvit, se ne matram s kakimi žličkami.

Potem narediš puding z okusom vanilije, ki ga pripraviš iz:
2 vrečk pudinga,
2 žlic sladkorja
3/4l mleka

Puding premažeš čez biskvit. In ko je vse ohlajeno, stepeš smetano (če boš dala 2,5 dcl smetane bo na pudingu smetane za pol prsta, tako da daj količino smetane po želji - jaz bi dala 1/2 litra) in posuješ s kakavom.

To je to. Je res enostavno in hitro za pripravo, čeprav se ti na 1 pogled morda ne zdi. Pa srečno in dober tekuser posted image

(odgovor članu Joži79)
Neposredna povezava do sporočila: 2477
27.2.2008 19:34:51   
Katy13
FEBRUARSKE MARČICE 2008:

27.2.08: 
user posted image Nasy , 1. user posted image , 30. let; Ribnica, user posted image , (OT:115, +13 kg)

29.2.08:
user posted image Mala zelena , 2. user posted imageuser posted image (OT:??, +12 kg)
user posted image Ursi10 , 1.user posted imageuser posted image  

MARČEVKE 2008:

1.3.08:
user posted image TENDAI , 2.user posted image ,user posted image  
user posted image marita , 2.user posted image , 30 let; Mojstrana, user posted image , ( OT: 99 cm , + 10,5 kg)
user posted image sonček* , 2.user posted imageuser posted image

2.3.08:
user posted image valči3 , 2. user posted image , 30 let, Ljubljana,  user posted image
user posted image Ursi84 , 1.user posted image , 23 let, Brežice,user posted image   - Nejc user posted image , ( OT:119 cm, +17 kg)

3.3.08:
user posted image anyas , 1. user posted imageuser posted image
user posted image katj 2.user posted image , user posted image - Rok user posted image , (OT:103 cm, +12 kg)
user posted image anlu 3.user posted image , user posted image - Bine user posted image

4.3.08.
user posted image jelči12 , 1. user posted image , 21 let, Ljubljana, user posted image

5.3.08:
user posted image Vitaena, ?user posted image , Ljubljana, user posted image
user posted image Petrca123, 1.user posted image ,27 let, Ljubljana, user posted image - Tian user posted image (OT:?, +15 kg)

7.3.08:
user posted image lucalu , 1.user posted image , 32 let, Celje,user posted image   , (OT: 102 cm, +13 kg)

8.3.08:
user posted image krfjolca
,  2.user posted image user posted image
user posted image mkonec
, 1.user posted image , 34 let, Koroška,  user posted image
user posted image lencyka, ?user posted image , Ljubljana, user posted image

9.3.08:
user posted image dezurna, 2.user posted image , SG , user posted image

10.3.08:
user posted image soncek1997, 2.user posted imageuser posted image
user posted image sonček08 , 1. user posted image , 24 let, Šoštanj,  user posted image
user posted image čakajoča , 1.user posted image , 26 let, Maribor, user posted image - Nik user posted image , ( OT: 116 cm, + 9 kg)
user posted image nika_z , 1.user posted image , user posted image

11.3.08:
user posted image *BellaLuna*, 1.user posted image ,user posted image   -Luka user posted image , (OT: ?, +16 kg) 
user posted image *medica*, 1.user posted image ,25 let,  Jesenice,user posted image
user posted image Pingvinčica , 2. user posted image , 25 let, Celje,  user posted image
user posted image noe 2.user posted image , Celje, user posted image (OT:??, +5 kg)
user posted image Joži79 1.user posted image , 29 let, Ljubljana,user posted image , (OT:101 cm, +12,5 kg)

12.3.08:
user posted image Alina975 ?user posted image , user posted image

14.3.08:
user posted image Svet , 2.user posted image , 30 let, ljubljana,  user posted image , (OT:98 cm, +9,5 kg)
user posted image Dadica , 2. user posted image ,Maribor, user posted image
user posted image roda17 , 1.user posted imageuser posted image

15.3.08:
user posted image PATRICIJA_22 , 1.user posted image , user posted image
user posted image štručka
, 2user posted image . , user posted image
user posted image majchika , 1. user posted image , 30 let, Celje, user posted image
user posted image paola 1.user posted image , MB, user posted image

16.3.08:
user posted image  meryy , 1.user posted imageuser posted image , (OT:??, +9 kg)

17.3.08:
user posted image regrat , 1.user posted image , Postojna,  user posted image

18.3.08:
user posted image ive , 1.user posted imageuser posted image
user posted image Metka 15 , 3.user posted image , 30 let,  user posted image

19.3.08:
user posted image miska_32 , 2. user posted imageuser posted image user posted image ); user posted image + user posted image - Neva + Nejc user posted image , (OT: 119 cm,  + 15kg)
user posted image nye , 1.user posted image ,Ljubljana, user posted image
user posted image orhideja, 2.user posted image , user posted image
user posted image Anay, 2.user posted image , user posted image , (OT:?, +10 kg)

20.3.08:
user posted image Špela100 , 2.user posted image , user posted image - Maks ali Filip  user posted image
user posted image max81 , 2. user posted image , 26 let, Jesenice,user posted image   ,  ( OT: 103 cm, +8 kg)
user posted image jagoga , 2.user posted image , 30 let, primorska, user posted image , ( OT: 104 cm, +10 kg)

21.3.08:
user posted image nika29 , 2.user posted imageuser posted image
user posted image hypo77 , 1.user posted imageuser posted image

22.3.08:
user posted image Balerina , 2.user posted imageuser posted image
user posted image  lina10 , 1.user posted image , 30 let, Ljubljana, user posted image , (OT: 100 cm, + kg)

23.3.08:
user posted image san , 3.user posted image , 29 let, ljubljana,user posted image   ( OT: 103 cm, +12 kg)
user posted image T`rdeča , 1.user posted imageuser posted image
user posted image meridaub , 1.user posted image , 31 let, ljubljana,  user posted image
user posted image ek76 , 1.user posted image , 31 let,  user posted image
user posted image Taaja 1. user posted image , 27 let , Jesenice,user posted image  
user posted image Sanca, ?user posted image , user posted image

24.3.08:
user posted image pepr , 1.user posted image , 26 let, Ljubljana,user posted image - Neja user posted image ,  (OT: 102 cm,  +11,5 kg)
user posted image Zofy , 1user posted image , 29 let, Ljubljana, user posted image - Julijauser posted image ,  (OT: 97 cm, + 12 kg)

25.3.08:
user posted image Lona76 , 2.user posted image , 31 let, Ljubljana, user posted image , (OT: 107 cm, +11,5 kg)
user posted image Tejka.387 1.user posted image ; 28 let,user posted image , (OT:104 cm, + 12 kg)
user posted image pomlad08 ?user posted image , user posted image

26.3.08:
user posted image Stigmata
, 1. user posted imageuser posted image
user posted image Katiandi , 1. user posted image , 28 let, Celje, user posted image , ( OT:??, +6kg)
user posted image florc
, 1.user posted image , 26 let, Kranj,user posted image   , (OT:94 cm, + 9kg)
user posted image janet 
2.user posted image , 26 let, Koroška, user posted image -Nik user posted image , (OT:110, +13 kg)
user posted image nina_r  1.user posted image , 23 let, Ravne na Koroškem user posted image - Matevž  user posted image , (OT:94 cm, +9 kg)

27.3.08:
user posted image gaya24 1.user posted image , 25 let, Slovenj Gradec, user posted image , (OT:106, +14,5 kg)

28.3.08:
user posted image Naša črtica koraka , 1.user posted image ,28 let, Kranj, user posted image , (OT:106 cm, +12 kg)
user posted image Dinki , 1. user posted image , 26 let, okolica Ljubljane, user posted image (OT:103 cm, +11kg)
user posted image ribica85 , 1.user posted image , 23 let, Dob pri Domžalah, user posted image - Kristjan user posted image , ( OT: 102 cm, +11 kg)

29.3.08:
user posted image Vilma , 2.user posted image , 35 let,user posted image , (OT:100 cm, +12 kg)
user posted image Katy13 , 1.user posted image , 26 let, koroška, user posted image ( OT: 104 cm, +10 kg) 
user posted image Naja31 , 2.user posted image , 31 let, Ljubljana,  user posted image
user posted image tejca14 , 1.user posted image , Murska Sobota, user posted image
user posted image KRISSY, ?user posted image , Kranj, user posted image
user posted image jasnicko, ?user posted image , Šempeter pri Novi Gorici, user posted image

30.3.08: 
user posted image hope77
, 1.user posted image , 30 let, user posted image
user posted image vtitag , 1.user posted image , 30 let, Ljubljana, user posted image , (OT:?, +6 kg)
user posted image mergetka , 1.user posted image , 29 let, user posted image - Matic user posted image , (OT:101 cm, +9 kg)

??.3.08:
user posted image Anya , 2.user posted image , 28 let, Ljubljana,  user posted image
user posted image avak, 1.user posted image , 22 let, user posted image

83 NOSEČK ( user posted image )

Spol:

user posted image : 28
user posted image : 20

user posted image  Marčevke, ki so nas predčasno zapustile user posted image : Marija Po, puhica13, Ana Luna, Muca84, tvis, Frutka, biba12, tejka**, Milamay, najina pikica)

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

MARČEVKE - MARČEVCI 2008:

user posted image  Kabija (PDP 11.3.2008) rodila 26.1.2008 ob ? uri user posted image   Mai
user posted image Sonnja (PDP 23.03.08) rodila 29.01.2008 ob 9.47 uri user posted image Kristjan

user posted image Bugi (PDP 15.03.2008) rodila 01.02.2008 ob ??  uriuser posted image user posted image Luka (1690g) in Miha (1255g)

user posted image rebeca (PDP 4.3.2008) rodila 02.02.2008 ob ?? uri user posted image Taja (2015 g; 46 cm)

user posted image sonca (PDP 8.3.2008) rodila 20.2.2008 ob 15.11 uri user posted image Manja (2670 g; 46 cm)

user posted image Azzura (PDP 2.3.2008) rodila 21.02.2008 ob 15.08 uri user posted image Daša (3430g, 53 cm)

user posted image Wahoo RR (PDP 9.3.2008) rodila 22.02.2008 ob 1.02 uri user posted image   Nejc (2885g, 49 cm)

user posted image  eva78 (PDP 11.3.2008) rodila 22.2.2008 ob ? uri user posted image  Neli (3150 g, 47 cm)

user posted image DIANA 5 (PDP 17.3.2008) rodila 23.02.2008 ob 2.45 uri user posted image Neja

user posted image fržolček 
(PDP 5.3.2008) rodila 24.02.2008 ob 17.28 uri user posted image Vita (3590g, 51 cm)

user posted image
Arabela (PDP 4.3.2008) rodila 25.02.2008 ob ?? uri user posted image Sergej (3740 g, 51 cm)

user posted image  Aleži (PDP 9.3.20008) rodila 27.2.2008 ob 14.15 uri user posted image  Sara
(3500 g, 50 cm)

user posted image : 6
user posted image : 7

V vodstvu so user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image Vsem novo pečenim mamicam user posted image user posted image user posted image user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 2478
27.2.2008 20:06:14   
Nasy
Čestitke eva 78user posted image user posted image user posted image

Čestitke aleži!user posted image user posted image user posted image

Nasy še kr v enem kosu. Ampak nekaj se dogaja, spodaj me mali žoka in se obrača, nekaj bo..špika me..bomo videli, če bo treba ponoči kam šibat..popoldan smo šli na mali sprehod in v trgovino, sem komaj zmogla. Me ful tišči dol. Uf..me je strah..moj pa samo čaka, da gremo.

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 2479
27.2.2008 20:16:59   
Zofy
Nasy, sej bo! Le korajžno!!!
Potem pa se obvezno javi in poročaj kako je potekalo in kako je bilo...pa naj te ne bo strah user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2480
27.2.2008 20:28:47   
Nasy
Poročali bomo, vsekakor, če bo kaj. Itak, da boste izvedele!user posted image
Joj, malemu se hlipa, me kr boli, čisto spodaj je.

Če bo katera šla v Rim, ji želim srečno, neboleče in hitrouser posted image user posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 2481
27.2.2008 21:02:45   
max81
oj oj so nosečkice, kar vas je še ostalouser posted image
jest sem iz pregleda in sem kr malo slabe volje in žalostna, ker ma naša žabica šele slabih 2400g, dejte mi prosim napisat kolk kej vagajo vaši polhci, ker se ful sekiram
drugače  je ok, zdej pa res ne smem rodit pred rokom, da se naša user posted image  še mal poredi

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2482
27.2.2008 21:03:44   
Katy13
Nič, se grem zrihtat, ker imam jutri pregled, nato masaža in spanje.

Lepo spite, se tipkamo jutri.

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2483
27.2.2008 21:29:57   
jagoga
Aleži - ČESTITAMuser posted image

Max81, ne se obremenjevat s temi podatki, ker sama veš, da niso vedno točne, lahko se kar za celo kilo zmotijo. 2400 g pa tudi ni tako malo in še cel mesec pred seboj. Včasih bi bilo res bolje, če ne bi bilo teh UZ, ker samo paniko delajo, želim ti da se bo poredila oz. da so narobe računali. Meni ni niti enkrat povedal za težo od otroka razen na morfologiji, tako da sploh ne vem kakšen je, pa vedno naredi UZ. Naslednji pregled pa imam šele tik pred PDP, tako da kar ne vem me ne boli.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 2484
27.2.2008 22:05:22   
Lona76
Živjo marčevke!
Madoniša ste načvekale! Sem po moje zdejle eno uro brala. Učeri nisem nič do neta prišla me je danes skoraj kap ko sem videla kok ste napisale.
No najprej user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image novim mamicam! In vsem za uspešne preglede. Ja tale naš seznamček se res močno krči. Sva se ravno z možem pogovarjala kdaj bom jaz rodila sem mu rekla, da dokler on ne pride iz službene poti ne grem. (kot da imam kaj besede pri tem) Imam v ponedeljek pregled pa bom videla če sem že kaj več odprta pol bom pa lahko govorila.
Drugače noč iz ponedeljka na torek je bila tudi pri nas katastrofa. Najprej nisem mogla zaspati, do pol dveh, potem se je sin zbudil ker se je z glavo v omaro zaletel, in ko sem končno zadremala je začel še možek veselo kašlati. Ob sedmih pa sem mogla vstati ker je mali seveda težil naj vstanem. Sicer mi jepotem dan minil malo bolje sem bila pri frizerju in pedikerju. Je bilo prav fino. Sem pa zato danes ponoči bolje spala. Od pol enajstih pa do deset čez devet. Sem bila prav vesela.
Drugače pa tudi jaz še nimam pripravljenih torb. Zase kozmetiko že, ampak še ostalega nimam. Bom to res jutri naredila vsaj upam da bom doma. Mam pa še full za prat. Mi je danes še prijateljica prinesla 4 vreče cunj za user posted image . Ta otrok ma že sedaj še predno se je rodil več za oblečt kot jaz in mož skupaj. user posted image
Kremo za ritko sem tudi jaz kupila od lekarne in bepanten če bi slučajno rabila zaradi vnetja. Pri prvem se je ta krema kar dobro obnesla.
Mleka še nisem kupila ampak ga verjetno bom. Saj če je zaprt se ne pokvari. Tudi pri prvem sem ga imela za vsak slučaj če bi mi slučajno zmanjkalo mleka ali pa če bi se zgodilo da bi morala kam it in do dojenja nebi nila nazaj. Ali kar koli. Saj ima kar nekja časa rok trajanja samo res ne sme biti odprt. Ga pa itak kasneje rabiš ker do enega leta naj otrok nebi jedel kravjega mleka. Tako da ko je bil večji sem jaz Aptamil kupovala in sicer za tiste ki ste iz Lj. in okolice sem hodila ga iskat v Kolinsko ker je bil full cenejši kot v lekarnah in trgovinah.. NE vem pa če je še tako.
V vrtec naš hodi blizu najine službe, pa tudi mi nismo v Ljubljanski občini, on pa hodi v Lj. v vrtec. Je pa res, da ko smo ga vpisali smo še imeli v Lj. stalno prebivališče, sedaj pa ga nimamo več. Upam, da bodo user posted image vzeli v isti vrtec glede na to, da ima že bratca v tem vrtcu. Je pa tudi pri nas vpis do 31.3. in če ne bom do takrat še rodila ne vem kako bomo uredili. Za privat se mi pa neumno zdi dajati 300 EUR.
Sem se razpisala, se vidi, da včeraj nisem sodelovala v debati.
Lepo se imejte in mamice pridno cartajte, tiste pa ki boste to postale ponoči pa naj vam bo čimlažje.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 2485
27.2.2008 22:27:48   
Katy13
Sem zrihtana. user posted image  

Pa sem vas prišla še malo pogledat pred spanjem. user posted image

Max81 - čestitke za pregled, glede teže user posted image  se pa ne preveč sekirat, ker se radi zmotijo oz. je to le približna teža.  user posted image

Sama imam jutri pregled, vendar mi po moje ne bo delal UZ, ker sem ga imela na zadnjem pregledu. Imam pa jutri CTG. Tako, da ti glede teže ne morem nič povedat.  Je pa bil moj user posted image  na zadnjem pregledu težak 1754 g (32t2d).

user posted image

Zdaj pa res grem. Sicer ne vem, če bom lahko takoj zaspala, ker sem bila včeraj tako dolgo pokonci, vendar je že nekaj če samo počivam.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 2486
27.2.2008 22:30:30   
gaya24
Ma me ni en dan in....že spet dve novopečeni mamici! ČESTITKE Aleži in evi78.

Jaz se pa moram pohvalit, da sem danes izpit naredla! Zdaj pa res ne mrdnem več karkoli v povezavi s faksom do konec maja!
Ker sem bla ravno v Lj, sem izkoristla in šla v Mullerja. Sem kupla en paket plenic Pampers new born. Nisem vedla a naj te kupim al lahko že tiste, ki imajo oznako 2 in so od 3-6kg, pa sem pol kr najmanjše vzela. Kaj pa ve? Pa tiste vlažilne robčke od pampers sem vzela, je rekla kolegica da so fajn, da ona najprej s temi na grobo obriše ritko, pol pa še z vodo in krpico.
Pol sem mogla pa še v H&M skočit in nekaj kupit za user posted image . Sem dva pajacka iz pliša vzela.No, pa še v Bušija sem šla.

Je minlo ko šus user posted image .

Nasy: Če greš danes ponoči v Rim, držim pesti, da bo čimprej mimo in boš končno imela svojo bebo ob sebi.

Zdaj grem pa v meževo deželo, sem ful zmatrana.
Lepo spite

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 2487
28.2.2008 5:10:58   
lucalu
Dobro jutro drage moje! Kako smo kaj danes? Pri nas je spanje na obroke - 1h, pa WC, pa 1h bedenja... in tako celo noč... No ja, nič strašnega... bomo že potrpeli še to malo do konca!
max81 moj user posted image  je tudi manjši od povprečja... mislim, da je imel pri 37. tednih tam nekje okrog 2500 g. Pa baje ni s tem nič narobe - pač niso vsi enako veliki! Je pa meni koja G to tako lepo razložila, da se resnično nič več ne sekiram: je rekla, da tudi kasneje v življenju niso vsi enaki in se ne razvijajo enako... moj ima pač malo manjšo glavico, in malo bolj elipsasto (pa še zelo nizko je)... ampak UZ računa težo na podlagi vnešenih podatkov (prečni premer glavice + obseg trebuščka + dolžina stegnenice)... ona pravi, da so pri teh merah seveda odstopanja, ki jih ljudje poznamo, aparat (UZ) pa ne... in zato še ni treba delat panike! Malo sem zatežila, sem te pa hotela potolažit - upam, da sem razumljivo napisala. user posted image  Drugače pa user posted image user posted image user posted image  čestitke za pregled!!!
gaya24 user posted image user posted image user posted image  čestitke za izpit!!!
Zdaj je na vrsti kavica, potem pa sprehod!
Pridne bodite, božajte bejbije (tiste v trebuščkih in tiste, ki so že zunaj) in javljajte se!!!

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 2488
28.2.2008 5:15:01   
Svet
lucalu! Tud pri nas je spanje na obroke..

Drugače pa nič ne kaže, da bi kej prej rodili...mala se očitno tko dobr v meni počuti, da bo kar notr ostala do konca, čeprav bi se jz te okornosti (zarad trebuha) znebila že prej...

In pol sredi noči...jemuser posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 2489
28.2.2008 5:39:51   
lucalu
Svet tudi jaz nimam nobenega občutka, da bomo šli kaj prej. Čeprav sem celo nosečnost govorila, da bom rodila pred rokom... zdaj zadnjih 14 dni razmišljam, da bomo kvečjem malo čez. Ampak... nikoli ne veš kdaj te zares zagrabi... user posted image

(odgovor članu Svet)
Neposredna povezava do sporočila: 2490
28.2.2008 7:04:10   
Katy13
Dobro jutro!

Čeprav bi lahko še spala 1 uro, sem se zbudila že pred slabo uro. Preprosto nisem več mogla spat. Verjetno posledica tega, da sem šla spat že ob 23. in da imam danes pregled in prvi CTG. Se mi je pa danes sanjalo, da sem rodila, vendar sem konec zamudila oz. se ga ne spomnim. user posted image

Sedaj se bom počasi nazajtrkovala, potem pripravila nekaj stvari za kosilo, potem pa na pregled.

Gaya24 - čestitke za izpit. user posted image

Ponoči pa nam ni ušla nobena marčevka, ali pa je trenutno v porodni in še ni uspela sporočiti.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 2491
28.2.2008 7:55:38   
ek76
Dobro jutro
Maxi moj dojenček je tudi manjši od povprečja za cca. 1,5 tedna. V 33t 4d je imela cca. 2 kg. Tudi jaz sem se zelo sekirala. Danes imam pregled in CTG in me je kar strah. Upam, da bo vse ok. Imam tak čuden občutek, da me bodo kar obdržali notri. No bomo videli.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 2492
28.2.2008 8:20:46   
avak
Ojla
A imamo vse ta teden pregled?J az grem jutri. Me že rahlo črviči. Zdaj bo šlo počasi zares. Meni še nikoli ni ocenila teže ploda , pa ne vem, če je to dobro ali ne.  Sicer pa dojenčki pidobijo na teži ravno v zadnjem mesecu, ne? Me pa za jutri skrbi moja teža - jih imam že 19 dodatnih. Koliko ste pa ve kaj v plusu?
Si grem en kapučinček pripravit, če ne bo treba nazaj v posteljo.

(odgovor članu ek76)
Neposredna povezava do sporočila: 2493
28.2.2008 8:22:50   
perp
dobro jutro moje souser posted image .
Ja zgleda, da nam je kar nekaj marčevk ušlo med februarčice. No k sreči je samo še danes in jutri februar. Upam, da jutri ne bo nobena med nami rodila, ker bojo malčki potem imeli rojstnio dan na vsake 4. leta. revčki. Včeraj je tudi moja kolegica rodila sina, ki je imela rok 02.03. ČESTITKE!

Ja mi smo danes bolj švoh spala. Zdej imam pa ta teden problem, da ko se vrnem ponoči iz WC-ja, ne morem več nazaj zaspat.

Glede teže vaših se pa res ne obremenjujte, ker UZ kaže napako do 15%. Tko je meni zadnjič rekla moja G, ko mi je neredila UZ in sem jo vpprašala koliko je težka naša user posted image .

(odgovor članu ek76)
Neposredna povezava do sporočila: 2494
28.2.2008 8:56:39   
Naša črtica koraka
IZVIRNO SPOROČILO: avak

Ojla
A imamo vse ta teden pregled?J az grem jutri. Me že rahlo črviči. Zdaj bo šlo počasi zares. Meni še nikoli ni ocenila teže ploda , pa ne vem, če je to dobro ali ne. 

Tudi ajz imam jutri pregled! Tudi meni moj G. še nikoli ni ocenil težo user posted image , niti obseg glavice ne vem ... user posted image  Jutri bo baje tudi CTG ... ne vem točno kaj naj jutri pričakujem od pregleda (ali bo uz ali ne, bojo vzeli urin itd.).

Sicer pa jutri uradno nastopim porodniško!user posted image

Ja, jutri je 29.2 in tudi jaz nikomur ne privoščim na ta dan rojstni dan - no, če je kriza, pa itak ni izbire, ne.

Drage souser posted image , preživite lep dan!

Oči: kateri inštrument bi se učil v glasbeni šoli?
M. (4leta): gramofon ... tuba je še pretežka!

(odgovor članu avak)
Neposredna povezava do sporočila: 2495
28.2.2008 9:19:40   
marita
jutro,

jaz sem še vedno tukaj, ampak sem se preselila v Kr, kjer čakamo na veliki dan. He, he, he. Tuki imam P. takoj čez cesto, ko bo akcija, bom kr peš letela. user posted image

Zdj grem pa mal na sprehod, pa po trgovinah, pa v lekarni morm spet kup drobnarij nabavit, pa v knjižnico, in v mullerja mal počekirat.

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 2496
28.2.2008 9:22:01   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: san

hvala za čestitkeuser posted image

bi pa prosila za recepteuser posted image . kar za oboje, bajedero in manchmelow - al kako je že. pa zofy, ti mi tud lahko zaupaš kako delaš pijano nevestouser posted image . sem zahtevna, upam da ne prevečuser posted image . hvala

Joj San, najprej se ti opravičujem, da se oglašam šele danes z receptom. Se zavedam, da je prepozno, ampak včeraj nisem šla nič več za računalnik. Super, da je Joži79 in pa ostale punce vsaj kej napisale v tej smeri. Sem videla, da je na spletni strani tudi objavljen recept od bajadere, a je moj vseeno malce drugačen in že nekajkrat preverjen. Torej, mogoče za kakšno drugo priložnost:

BAJADERA:

Rabiš:

• 30 dag Albert keksov (zmletih)
• 30 dag cukra
• 10 dag orehov (lahko tudi več) namesto orehov lahko nekaj mletih lešnikov ali mandljev, pride še boljše user posted image
• 4 žlice ruma
• 1 dcl vode
• 15 dag margarine (za maso)
• 8 dag margarine (za preliv)
• 15 dag čokolade – jedilne (lahko tudi več) 

Zmelješ piškote + dodaš cukr + zmlete orehe  + rum. Margarino stopiš in doliješ  vodo, zliješ v maso s piškoti. Vse skupaj dobro zmešaš (z rokami), da pride pacasta masa.
Narejeno maso daš v nizko posodico in dobro potlačiš.

Za preliv: stopiš čokolado + margarino in preliješ po masi.

Pustiš, da se shladi in razrežeš.

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2497
28.2.2008 9:38:57   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: max81

oj oj so nosečkice, kar vas je še ostalouser posted image
jest sem iz pregleda in sem kr malo slabe volje in žalostna, ker ma naša žabica šele slabih 2400g, dejte mi prosim napisat kolk kej vagajo vaši polhci, ker se ful sekiram
drugače  je ok, zdej pa res ne smem rodit pred rokom, da se naša user posted image  še mal poredi

Max81, nič biti preveč zaskrbljena, ker si s tem ne boš nič pomagala, ne sebi, ne user posted image ....mi je pa čudno, da ti je G šele zdaj to povedal user posted image ...majhna teža se pri tvojem user posted image  verjetno pojavlja že celo user posted image , ni mogel kar zdaj shujšati....no ja, jaz bolj verjamem, da so to spet bolj okvirne ocene in, da ko boš rodila, bo tvoj user posted image  čisto normalno vagal user posted image .....meni je G mojega, prav tako kot Katy13, vagala v 32 t 1d in takrat je imel 1811g, je bilo pa to en mesec nazaj. Jutri imam spet pregled in če zvem težo, ti jo sporočim. Torej predlagam ti, da se ne obremenjuješ in se poskusiš čim večkrat v dnevu uležat in počivat na levem boku, to je edino kar lahko sedaj narediš.user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 2498
28.2.2008 9:45:43   
Zofy
Dinki, to pa je res enostaven recept. Si ga bom še jaz shranila user posted image .

Drugače pa tudi jaz vse slabše in slabše spim, večinoma spim samo še na levem boku, ker imam user posted image na desni strani in prav čutim, da ležim na njem, če sem na mojem priljubljenem desnem boku. Obiski wc-ja se gostijo in tudi prsti me zjutraj in tudi že ponoči tako bolijo, da je joj. Zjutraj sploh ne morem narediti pesti z desno roko... Bom danes to povedala moji G, ker imam tudi jaz danes pregled user posted image .

Težo pa je tudi meni povedala do sedaj samo 1x in mislim, da mi je ne bo več, ker danes ziher ne bom imela UZ... Ma upam, da bo šla moja mala po mojih stopinjah in bo bolj male in lahke sorte, jaz pa bom rodila v 10 min. kot moja mami user posted image user posted image user posted image (pobožne želje...user posted image )

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2499
28.2.2008 9:59:42   
Joži79
Max81, tudi jaz ti svetujem, da ne bodi preveč zaskrbljena. Tudi mene je G 2x prestrašila (OK v drugo že malo manj - se nisem več sekirala). Ker tudi G različno merijo tele obsege in se hitro zmotijo za par mm, kar pa včasih nanese kar nekaj teže - da ti opišem prvi mojo primer za 34 tednov: mere glavice in stegnenice naj bi bile OK, trebušček pa za 2 tedna v zaostanku. Ocenila ga je na samo 1900g. Dobila sem napotnico za UZ z Dopplerjem in tam mi ga je G namerila okoli trebuščka kar več in ga ocenila na 2300g (v istem dnevu). To je skoraj pol kile razlike!!! Vem da že vseskozi raste bolj na spodnji meji (če gledaš une diagramčke v materinski knjižici), ampak me ne skrbi. Vsak mora upoštevati tudi malo svoje in partnerjeve fiziologije (predvsem kakšna sta se rodila) in potem malo sešteješ in je to to.

Avak jaz sem pridobila nekje 12-13kg. Ampak to je spet zelo različno. Mislim, da dokler se dobro počutiš in greš vsaj malo na sprehod čez dan, se nimaš česa bati.

< Sporočilo je popravil Joži79 -- 28.2.2008 10:03:05 >

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.