Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Punce, pomagajte! Bolečine v želodcu po bruha... 21.1.2005 4:04:48
|
|
|
|
cat
|
Sem že zelo zgodaj vstal, ker sem mogla na WC pa še tako zelo me je zvijalo v želodcu, da ni za zdržat:(( in sem mogla it nekaj sem gor napisat. Včeraj zvečer sem namreč 1. bruhala, pa sem že v 15.tednu in mi je bilo dejansko slabo samo ene dva tedna nazačetku nosečnosti, pol pa je bilo super:bravo:! Včeraj pa ne vem, kaj bi to lahko bilo. Od kosila, ki je bilo bolj majhno, naprej nisem več jedla, ker mi je bilo pomalem slabo že čez dan. Potem pa zvečer AKCIJA:(. A mi katera ve pomagat, kaj naj pojem oz. popijem, da me bo nehalo zvijat? Plis, prosim za pomoč!!! A kakšen rupurut lahko vzamem? Drugače zdej pijem kamilični čaj, pa me še zmeraj zvija, jest pa tako in tako ne morem:(... Dobro jutro tistim ,ki ste se že zbudile, drugače pa lepe sanje...:muca:%:duda:(15t)
|
|
|
|
Punce, pomagajte! Bolečine v želodcu po bruha... 21.1.2005 7:21:26
|
|
|
|
Jessy
|
Pri nas doma je vedno veljalo, da kamilice še pospešujejo slabenje, tako da jih v času bruhanja nismo uživali. Običajno je treba tekočino, ki jo izgubiš, nadomestiti s pitjem po žličkah, da ne razdražiš želodca. Ješ pa lahko prepečenec, riž (kuhan na vodi) ter Knorrove juhe, ker vsebujejo eno posebno sol (katero, ne vem, sem si pa zapomnila od svojega zdravnika), kar je mesa, le belo meso, ki ne sme biti pečeno na olju. Toliko vem jaz, osatlo ti bodo povedale pa druge punce, ki imajo še kakšno izkušnjo več. Želim ti, da boš čimprej zdrava! lp, Jessy
|
|
|
|
Punce, pomagajte! Bolečine v želodcu po bruha... 21.1.2005 7:34:27
|
|
|
|
Soncnica
|
Hojla! Meni sta proti slabosti pomagala le voda in prepečenec. Ne obremenjuj želodca s kakšno težko hrano, veliko pij, pa bo minilo:):) lp Sončnica in :duda: 31 t
|
|
|
|
Punce, pomagajte! Bolečine v želodcu po bruha... 21.1.2005 8:27:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Probaj z zelenim čajem, ki deluje pomirjajoče na želodec. Ali pa čaj poporove mete, ki je grozno fajn proti slabosti. Samo ne smeš ga preveč pustit v vodi...no, naj ne bo premočen in nesladkan mora bit. Pa prepečenec. Drži se! Tinka :nosecka: 16T
|
|
|
|
Punce, pomagajte! Bolečine v želodcu po bruha... 21.1.2005 8:53:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Včeraj je tudi mene bolel želodec in me je zvijalo. Pa nisem noseča. Verjetno razsaja kakšen virusek. Metin čaj pomirja.
|
|
|
|
Punce, pomagajte! Bolečine v želodcu po bruha... 21.1.2005 8:57:50
|
|
|
|
cat
|
Hvala vam punce, za tako izčrpne odgovore. Upam, da mi bo šlo na bolje, ker me še zmeraj zvija. Imejte lep dan! :muca:
|
|
|
|
Punce, pomagajte! Bolečine v želodcu po bruha... 21.1.2005 11:04:02
|
|
|
|
dvojčica
|
Na splošno proti slabosti, tudi pri slabostih otrok (brez spremljajoče driske), pa imam zelo dober recept od moje, meni zelo ljube, kolegice. Ko sem imela pred novim letom prvič (in do sedaj zadnjič) dan bruhanja, karkoli sem pojela je šlo nazaj, mi je svetovala tale recept: 1/2 l metinega čaja 10 žlic sladkorja 1/2 l postane radenske 3 žlice konjaka sok 1 limone V 1/2 litra vrele vode daš 3 vrečke metinega čaja, ko se delno ohladi, ga sladkaš z 10 žlicami sladkorja, dodaš 1/2 litra postane radenske (torej brez mehurčkov, lahko jo pustiš na toplem, da se mehurčki izničijo), nato dodaš še 3 žlice konjaka (=brendy) in sok ene cele limone. To potem piješ po požirkih, jaz sem si potem naredila še prežganko, ki je končno ostala v meni. Čaj pa nima tako groznega okusa, bolj bi rekla, da je osvežilen, ima pa nek poseben okus. Garantirano drži, njen 3-letni cuker je tako nehal bruhati, no in jaz pravtako. Ne škodi v nosečnosti, saj je konjaka tako malo, je pa zato, da uniči kakršnekoli morebitne viruse (ki trenutno razsajajo), limonca za vitaminčke, meta za pomiritev črevesja. Čuden recept, a res pomaga! Drži se, dvojčica
|
|
|
|
Punce, pomagajte! Bolečine v želodcu po bruha... 21.1.2005 19:48:08
|
|
|
|
coco
|
Odpri si mojo temo "Bruhanje in tezave z zgago". Punce so mi dale kar nekaj koristnih nasvetov. Zaenkrat pazim na prehrano (ne preveliko, pretežke hrane in ne prepozno zvečer!). Sicer še vedno zaspim v rahlo dvignjenem položaju (na treh polštrih) saj se mi tako želodček najbolj umiri (proti jutru sele zlezem dol in zassspimmmm :muca:) Zdaj po malih požirkih pijem vodo Tempel, ki mislim da zelo pomaga (Donat je meni prehud)- če bi spila par požirkov dobim v želodcu pravi cunami in lahko tudi bruham. Zvečer pojem kakšen kos kruha in pa zaenkrat mi dobro dela kefir. Do kamilic pa stran, saj ti lahko le še bolj razdražijo želodec! Bebi čaj brez sladkorja je tudi O.K. saj navsezadnje pomaga tudi dojenčkom pri krčih. Sprobala pa bom tudi recept Dvojčicin recept :) Drži se in upam, je težava bila samo kratkotrajna!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?