dvojčica -> Punce, pomagajte! Bolečine v želodcu po bruhanju! (21.1.2005 11:04:02)
|
Na splošno proti slabosti, tudi pri slabostih otrok (brez spremljajoče driske), pa imam zelo dober recept od moje, meni zelo ljube, kolegice. Ko sem imela pred novim letom prvič (in do sedaj zadnjič) dan bruhanja, karkoli sem pojela je šlo nazaj, mi je svetovala tale recept: 1/2 l metinega čaja 10 žlic sladkorja 1/2 l postane radenske 3 žlice konjaka sok 1 limone V 1/2 litra vrele vode daš 3 vrečke metinega čaja, ko se delno ohladi, ga sladkaš z 10 žlicami sladkorja, dodaš 1/2 litra postane radenske (torej brez mehurčkov, lahko jo pustiš na toplem, da se mehurčki izničijo), nato dodaš še 3 žlice konjaka (=brendy) in sok ene cele limone. To potem piješ po požirkih, jaz sem si potem naredila še prežganko, ki je končno ostala v meni. Čaj pa nima tako groznega okusa, bolj bi rekla, da je osvežilen, ima pa nek poseben okus. Garantirano drži, njen 3-letni cuker je tako nehal bruhati, no in jaz pravtako. Ne škodi v nosečnosti, saj je konjaka tako malo, je pa zato, da uniči kakršnekoli morebitne viruse (ki trenutno razsajajo), limonca za vitaminčke, meta za pomiritev črevesja. Čuden recept, a res pomaga! Drži se, dvojčica
|
|
|
|