Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 25.1.2008 21:59:11
|
|
|
|
valči
|
Skupaj,ker belo vedno kuham,dam malo mehčalca Sensitive. Čim manj komplicirat.
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 25.1.2008 22:23:14
|
|
|
|
r1ta
|
Jaz sem kar dolgo ločevala. To pa predvsem zato, ker je imela moja hčerka težave s kožo in sem prala z nežnimi praški, brez mehčalca in še dodatno spirala, kar za najine cunje ni potrebno. Zdaj je stara eno leto pa že kar kakšnih 5 mesecev perem vse skupaj, s tem da kadar perem njene cunjice na 60 stopinj, ne dodajam mehčalca, prav tako ne v perilo, ki se pere na 95 stopinj. To pa zato, ker kuhinjske krpe, brisače in bombažne pleničke bolj vpijajo vlago, če so prane brez mehčalca. Sušim v sušilcu.
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 25.1.2008 22:32:27
|
|
|
|
cmokec
|
Pri obeh sem veš kot pol leta vse dojenčkove cunje prala posebej na roke, ker nisem prenesla tistega ostanega vonja od bruhc in mleka. Potem sem ločevala do enega leta, kasneje pa normalno prala skupaj z ostalimi cunjami. Pa mehčalca nisem uporabljala, edino parkrat sem probala s kisom.
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 25.1.2008 22:35:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Prala sem posebaj... iz zgoraj navedenih razlogov.Predvsem pa dvojno splakovanje in nezni mehcalec-sensitive.
|
|
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 25.1.2008 22:43:46
|
|
|
|
nerka
|
BAMBINA ti si pa hecna, dej da nebos svoj humor na otroke prenesla.. na tem forumu se pa vedno najde ena k je najbolj pametna pa misl da je zanimiva.. fak ej.. karkol napises te mora nekdo oberat k mu je dolgcas pa nima kej povedat.. HA HA .. smejmo se BAMBINI k je tko cool!
|
|
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 25.1.2008 22:46:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Fajt Škoda časa Nerka.. Odgovor na zastavljeno vprašanje - perem skupaj.
|
|
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 25.1.2008 22:52:29
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: nerka BAMBINA ti si pa hecna, dej da nebos svoj humor na otroke prenesla.. na tem forumu se pa vedno najde ena k je najbolj pametna pa misl da je zanimiva.. fak ej.. karkol napises te mora nekdo oberat k mu je dolgcas pa nima kej povedat.. HA HA .. smejmo se BAMBINI k je tko cool! Nerka ne se sekirat. Jaz se popolnoma strinjam s tem kar si napisala o locevanju i.t.d. Pac 100 ljudi 100 cudi...
|
|
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 25.1.2008 23:12:45
|
|
|
|
Freycha
|
ker sem hud alergik tako ali tako pazim kak prašek dam in mehčalec itd.. zato lahko brez problema perem skupaj.... zaupam pa stroju do te mere, da četudi dam na 40 stopinj, da opere dovolj higienično, da ni iz tega vidika nobenih problemov....
|
|
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 26.1.2008 9:33:32
|
|
|
|
BAMBINA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: nerka BAMBINA ti si pa hecna, dej da nebos svoj humor na otroke prenesla.. Oh, srčno upam, da bo razvil smisel za humor. Tako, se bo lahko smejal na svoj račun, ker bo revček naokoli hodil v nehigieničnih cotkah, ki se bodo umazale med pranjem.
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 26.1.2008 9:36:46
|
|
|
|
kai1
|
Jaz sem prala ločeno prve pol leta.
|
|
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 26.1.2008 10:15:40
|
|
|
|
jaša2
|
moja je stara 8M in ji še vedno perem ločeno, kr pač...ne vem, saj ni kaj narobe, če človek pere skupaj, samo jaz si pač mislim, da če je le možno, ne perem skupaj najine umazanije z Laninimi majčkami itd. Itak se pa nabere ful cotk zdaj, ko se vlači po tleh, pa od razne hrane...tak da se nabere. dam pa tud kakšno najino majčko zravn, tak da ne glih pretiravam. zanjo pa uporabljam mehčalec Sensitive že od začetka, pa je blo vse ok.
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 26.1.2008 10:20:12
|
|
|
|
eya
|
Vedno sem vse prala skupaj.
|
|
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 26.1.2008 10:22:06
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
mislim, dejte mi razložit, kakšno vašo svinjarijo? a to ste tolk svijnsko umazane vsak dan, da ne morete skup prat ali kako? ker ne razumem, kako ne morete pralnemu stroju toliko zaupat, da lepo opere cunje skupaj? razumem to, dače delaš recimo doma na vrtu in so stvari precej umazane od trave in zemlje, da daš tisto posebaj prat. ampak da vam je pa čudno dat lastno majčko, pa modrc, zraven otrokovih stvari prat, me pa zelo čudi? ker jaz se nimam za tako umazano, da bi takšne stvari ločevala? Aja, mogoče je to samo modna muha. ker ste prebrale, da moraš nujno kupit DRUG prašek in DRUG mehčalec za otročka, kot ga pa uporabljte ve?. mislim, kaj ti je to nek big deal, če zamenjaš Persil za nekaj bolj blagega in mehčalec, pa da zamenjaš za celotno familijo? a ni tako manj dela?
|
|
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 26.1.2008 10:23:23
|
|
|
|
*erika*
|
jaz tudi vse skupaj perem
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 26.1.2008 10:40:45
|
|
|
|
jaša2
|
Strawberrie Cherrie, kar se tiče mehčalca in praška mislim, da nič ne pretiravamo, ker so lahk nekateri dojenčki res alergični na kateri prašek, al pa je kak mehčalec premočan. poznam take primere, zato mislim, da nič ne pretiravam, če za otroka uporabljam pač blagi mehčalec. pa ni to nobena modna muha - vsaj za moje pojme ne. kar se pa tiče umazanih oblačil - jaz sem napisala, da jih ne strogo ločujem. perem zraven njenih cotk najine majčke, trenirke, spodnje perilo...če se pa da, pač sperem zanjo posebej, ker se včasih naberenjenih cotk za eno celo furo. ne perem pa zraven npr. njegovih oblačil, ki so včasih fuuul umazana od blata, šmira, raznih maž za smučke... pa konc koncev, vsaka mamica ima nek svoj red in če je mnenja, da za svojga otroka najboljše, da pere vse ločeno, potem pač naj pere. mislim, da ni s tem nič narobe. saj je pri vseh stvareh tak - ene imajo svoje otroke ponoči vedno poleg sebe v postelji, druge nikoli; ene jih dajo v hojico, druge so stroge nasprotnice tega.... in še bi lahk naštevale. pač, vsaka najdela po svoje, saj vsaka sama ve, kaj je najboljš za otroka.
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 26.1.2008 10:44:25
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Jaša, prav dobro vem,kaj pomeni alergija na pralni prašek, mehčalec, itd...ker moj otrok ne prenaša nič drugega kot Frosch. Zato me pa zanima, v čem je poanta, da perete z drgim pralnim praškom za otroka kot zase? ker je ista finta, če se z obrazom dotika mojega puloverčka, dobi fleke....
|
|
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 26.1.2008 10:45:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne skrbim za higieno in perem kar skupaj.
|
|
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 26.1.2008 10:45:44
|
|
|
|
jaša2
|
ne, narobe sma se razumeli. pralni prašek imam za vse enak, mehčalec pa ima res svoj.
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 26.1.2008 14:34:13
|
|
|
|
Naja30
|
Skupaj, le da nisem dajala mehčalca in ga še zdaj ne, ker sušim v sušilnem in že samo po prašku lepo diši, mehko je pa tudi dovolj.
|
|
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 26.1.2008 16:08:47
|
|
|
|
jasna
|
Skupaj, od začetka. Prvi mesec sem dvojno splakovala in brez mehčalca, nato normalno. LP
|
|
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 26.1.2008 21:55:46
|
|
|
|
mišk
|
Drugače perem skupaj, le nekako "fobijo" imam, da bi svetle lepe rozaste cotke dala istočasno prat s črnimi kavbojkami, oziroma s katerimkoli temnim kosom oblačil! Drugače pa jst vse njene cotke perem na 40, razen seveda plenic.
|
|
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 27.1.2008 15:47:01
|
|
|
|
Ajvy
|
perem ločeno.....
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 27.1.2008 17:43:41
|
|
|
|
branka87
|
Dekleta hvala vam... Mislim, da ne bom pretiravala in bom prala kr skupaj saj smo 'družina'...ali ne? če pa bojo alergije pa bom morala prati pač posebej....
|
|
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 27.1.2008 17:46:48
|
|
|
|
Klarita
|
Od začetka perem vse skupaj in s čisto normalnim praškom in meščalcem. Nič nisem dvojno splahnjevala ali posebne meščalce kupovala pa je vse vredu. Če bi opazila kako alergijo bi pač prala drugače, ampak zakaj že na začetku komplicirat, če ni treba.
|
|
|
|
RE: pranje dojenčkovih cotk 27.1.2008 18:27:21
|
|
|
|
Afnica
|
Jaz perilo zlagam na 4 kupe: *plenice 90 *temno 40 ali 60 *belo-brisače in krpe 90 *svetlo- v glavnem od malih dveh in najine svetle cote na 40 Vse pa prvič perem z malo gela in mehčalcem Silan sensitiv, brez centrifuge...potem dam pa še na kratek program 30min, da še 1x spere, opere in ožame. VSE sušim v sušilnem stroju, zaradi alergij in s sušenjem v sušilnem stroju je občutno manj praha v stanovanju.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?