|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2008- 2. del
4.4.2008 13:29:55   
polly80
D anna76- user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za 3D in za luleka user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image ,pa seveda za 2 kg user posted image ,to pa je že teža,ne?

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 4576
4.4.2008 13:30:01   
aleksandra silvija
pa glavno,da brca,četudi malo zaboli..

Seveda!user posted image
Mi je to milijonkrat bolje, kot tedaj, ko čakam, če bo kaj premikcev ali ne.

Ampak danes je pa neverjeten.user posted image  In se mi zdi, da bi lahko še kje drugje mal pobrcaluser posted image .
Ah, nikoli zadovoljnauser posted image

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 4577
4.4.2008 13:33:47   
aleksandra silvija
D anna76user posted image user posted image user posted image  za user posted image  in za slikce!

2 kg?user posted image user posted image user posted image

3D? Saj me mika. Ampak v moji bližini ga ni, sama letat naokoli---mi skoraj ni do tega. Imam pa navaden UZ vsak mesec minimalno 1-krat, pravzaprav 2-krat. Je pa to čisto nekaj drugega kot 3D.

Morda v naslednjiuser posted image ?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Šala.

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 4578
4.4.2008 13:38:28   
polly80
ja,aleksandra silvija,tudi jaz vedno,ko me brcne v rebro al v mehur govorim:saj prav da brcaš,samo daj še kam drugam šus...user posted image zdaj ko se je pa malo umiril,pa:ti sam brcaj v mehur kolkor hočeš..user posted image user posted image ,pač res nikoli zadovoljne user posted image

3D tudi mene mika,pa tudi ni tu nikjer v bližini,ne bom se pa vozila kam daleč..imam pa čez par dni uz,tako da že komaj čakam...user posted image

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 4579
4.4.2008 13:42:21   
aleksandra silvija
saj prav da brcaš,samo daj še kam drugam šus... zdaj ko se je pa malo umiril,pa:ti sam brcaj v mehur kolkor hočeš..
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Enako.user posted image

Danes pa zunaj prav pošteno piha. Malo sem bila z otrokoma zunaj dopoldan, pa še sedaj gremo malo. Pa čeprav sta malček bolna in nista ne v vrtcu ne v šoli,.....
Ampak je vse tako zeleno, pa češnje že cvetijo,....mmmmmm. Ko bojo češnje zorele, bo pa čas naših user posted image .user posted image

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 4580
4.4.2008 13:47:28   
Rosali
Živjo user posted image !

Brcike zaenkrat mene še ne bolijo, prej žgečkajo, da včasih skor do stropa skočim user posted image user posted image user posted image !

Mam pa eno vprašanje: namen imam nabavit kozmetiko za user posted image . Nekaj mi pa še vedno ni jasno, sem gledala po forumu pa sem še bolj zmedena. Na materinski so povedali da rabimo fiziološko raztopino (za popek itd.) in 70% alkohol. Zanima pa me za kaj potem rabimo alkohol? Ne vem, a sem mogoče na predavanju na ušesih sedela, ker se res ne spomnim da bi kdo omenil za kaj se uporabljauser posted image .

< Sporočilo je popravil Rosali -- 4.4.2008 13:48:39 >

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 4581
4.4.2008 14:04:13   
katja_k
Alkohol in sterilne gaze rabiš za čiščenje popka.

LP souser posted image !

(odgovor članu Rosali)
Neposredna povezava do sporočila: 4582
4.4.2008 14:18:54   
Rosali
Na predavanju so povedali, da je dovolj če popek čistiš s fiziološko. Ker če za kaj drugega ne rabim alkohola, ga ne mislim brezzveze kupovat.

(odgovor članu katja_k)
Neposredna povezava do sporočila: 4583
4.4.2008 14:22:08   
D.anna 76
IZVIRNO SPOROČILO: Rosali

Na predavanju so povedali, da je dovolj če popek čistiš s fiziološko. Ker če za kaj drugega ne rabim alkohola, ga ne mislim brezzveze kupovat.

Mislim da je alkohol kljub vsemu dobro imeti doma neko minimalno količino, se nikoli ne ve kdaj ga rabiš za kaj razkužiti.

(odgovor članu Rosali)
Neposredna povezava do sporočila: 4584
4.4.2008 14:30:48   
katja_k
Jaz sem malemu (zdaj je star 15mesecev) popek čistila z alkoholom in sterilno gazo - tako so mi povedali v mat. šoli, v porodnišnici in tudi patronažna mi je tako svetovala.
In tudi zdaj ne bom delala nič drugače, ker potem, ko sponka odpade je rana sveža in mislim, da je ni dobro čistiti z fiziološko raztopino, ker lahko pride do okužbe.

LP souser posted image !

(odgovor članu Rosali)
Neposredna povezava do sporočila: 4585
4.4.2008 15:14:49   
Kaja08
Živijo! imam eno vprašanje, ki se nanaša na porodniško -  a katera ve, koliko porodniške ti izplačujejo, če ti na sredi poteče pogodba za določen čas? A ti sociala še naprej izplačuje isti znesek, ali ga kaj zmanjšajo??

(odgovor članu katja_k)
Neposredna povezava do sporočila: 4586
4.4.2008 15:19:13   
katja_k
Porodniška je povprečje zadnjih 12 plač in isti znesek ti plačujejo cel porodniški dopust.

LP souser posted image !

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 4587
4.4.2008 15:25:55   
*Mojca*
IZVIRNO SPOROČILO: katja_k

Jaz sem malemu (zdaj je star 15mesecev) popek čistila z alkoholom in sterilno gazo - tako so mi povedali v mat. šoli, v porodnišnici in tudi patronažna mi je tako svetovala.
In tudi zdaj ne bom delala nič drugače, ker potem, ko sponka odpade je rana sveža in mislim, da je ni dobro čistiti z fiziološko raztopino, ker lahko pride do okužbe.

LP souser posted image !

To pa žal ne bo držalo. Vse, ampak res vse rane se izpirajo s sterilno fiziološko raztopino. Jaz si nobene rane ne bi upala izpirat z alkoholom...

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu katja_k)
Neposredna povezava do sporočila: 4588
4.4.2008 15:35:01   
katja_k
ČIŠČENJE POPKA:
http://otrocarije.blogspot.com/2007/12/nega-popka-pri-novorojenku.html
http://portal.baby-center.si/PortalSLO/DesktopDefault.aspx?tabindex=6&tabid=456

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 4589
4.4.2008 15:36:31   
*Mojca*
alkohol na sveži rani full peče...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu katja_k)
Neposredna povezava do sporočila: 4590
4.4.2008 15:52:05   
katja_k
Pri popku ne peče, ker po mojem ne pride do "rane", mali se ni nikoli jokal, ko sem mu popek čistila, če bi ga peklo bi se verjetno. Popek je zavezan samo kri pa še vedno priteče in se naredi krastica.
Pri nas je kar dolgo trajalo, da se je popek zacelil. Prvič smo bili na sprehodu, ko je bil mali star en teden. kopali pa smo se šele, ko je bil star 10dni, ker mora biti pri prvem kopanju popek popolnoma zaceljen (dokler ni zaceljen mora biti čimbolj suh).
Upam, da nisem preveč pametna user posted image ....

LP souser posted image !

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 4591
4.4.2008 16:05:18   
*Mojca*
nam so na MŠ rekli da je alkohol pri čiščenju popka preteklost.

Iz izkušenj pa vem (delam v zdravstvu) da se alkohol uporablja samo še za razkuževanje rok. Vse sveže ali zaceljene rane čistimo s FR.

Sicer pa...vsak kar misli da je najboljše za svojega otročka a ne?user posted image

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu katja_k)
Neposredna povezava do sporočila: 4592
4.4.2008 16:41:50   
cv3rklic4
Živjo,
končno sem doma - sem imela kar malo letanja naokrog danes, najpre MŠ, potem odlična čokolada z aleo01 in Mojco, potem pa kuhat kosilo k moževim staršem (mama je v bolnici, ata je moral poskrbeti za psa, ki je včeraj hudo zbolel, pa še akvarij je spustil vodo, tako da je moj možek prišel prej iz službe, da je porihtal akvarij in pojedel kosilo, zdaj je pa šibal na predavanja). Ravno sem prišla domov in se čisto sesuta, tako da sem rekla, da vas samo malo pogledam in pozdravim, potem pa za kako urico spat. user posted image

Jaz tudi ne bi upala popka čistit z alkoholom - saj vem, da mene bi ful peklo, če bi mi živo rano polivali s tem. Fiziološka in sterilni zloženci ali pa vatka, pa je. Alkohol je bolj za razkuževanje kakih škarjic pa kaj podobnega. Po moje niti ni nujen, no če ga imaš ravno kaj doma od prej. Mislim, da ga midva ne bova kupila.

Čestitke za preglede, pa še vse ostale lepe stvari, ki so se vam zgodile, pa se jih zdaj žal ne morem spomnit.

Pridne bodite še naprej, pa se beremo!

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 4593
4.4.2008 18:30:59   
j6
Holja jaz vas  redno berem, vendar imam malo časa za čvekanje, rada bi vam pa napisala tole. Glede popkaje pa takole: porodnišnica ima uradno stališče da se popke čisti samo s fiziološko, vendar pa mora biti ta sterilna oz odprta največ en dan. Uradno stališče patronažne službe je pa čiščenje z 70% alkoholom,  to otročka ne peče , je pa za domačo uporabo mogoče boljše, ker se mamice pogosto bojijo čiščenja popka in alkohol morda malo bolj očisti. Drugače pa lhko delate kot se vam zdi, oboje je pravilno, sem patronažna sestra, tako da so podatki iz prve  roke.No ko pa že pišem še malo podatkov za seznam, sem +6 kg spol spol še ne vemo.  No pa  upam da se kaj bolj pogosto oglasim. 

(odgovor članu cv3rklic4)
Neposredna povezava do sporočila: 4594
4.4.2008 18:39:49   
tweetek
joooj, Mojca, alea pa cv3 (kako je žepol naprej?)a ve ste pa kar sošolke.... Mogoče smo se clo vidle pa nismo vedleuser posted image user posted image

Jaz sem danes špricala MŠ ker bi morala samo za to v lj. bom šla naslednji mesec na nega dojenčka 2... A je blo zanimivo?

Nega 1 je bla kar fajn....

JMaz sem tud zmaztrana sem cel dan pospravlala v nove omareuser posted image user posted image user posted image user posted image Bo lepo ko bo enkrat uštiman samo zdaj je pa še bomba.

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 4595
4.4.2008 18:41:08   
NajaG
Pozdravček po zelo dolgem času tudi od mene. Vidim, da pridno čvekateuser posted image
Moj pdp je 19.6., spola ne vemo...bomo verjetno počakali do konca.
Trenutno sva se s fantom preselila v svoje stanovanje in je prav luštno. Do porodniške še imam mesec in pol.

Za otroka bom začela oblačilca prat tam v mesecu maju...upam, da ne bo prepozno. Morda pa me zamika že kaj prejuser posted image
Vozičke imate že vse? joj, jaz še jih nič nisem gledalauser posted image Jih moram začet. Niti nimam pojma, kakšnega bi imela..sem pa razmišljala, da vseeno 4kolesnika in ne 3. Druga pa nevemuser posted image Kakšne imate kaj ve vozičke?

No, bom se poskusla še kaj več oglasit kot do sedaj, da vas malce spoznam in tudi ve meneuser posted image

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 4596
4.4.2008 18:54:05   
Anonimen
Punce ali ima morda katera kakšen pameten "domači" predlog kako ravnati pravilno v primeru, da je plodek premajhen oz. prelahek za svojo starost? user posted image

(odgovor članu NajaG)
  Neposredna povezava do sporočila: 4597
4.4.2008 18:57:57   
Anonimen
Naja jaz tudi še nisem začela s pranjem garderobe - vse je še z etiketami in v vrečah user posted image  Voziček sicer že kakšna dva meseca čaka v kleti, previjalna stoji doma dobesedno na gradbišču in zdaj služi kot odlagališče piksen piva za majstre ki polagajo keramiko, posteljico moram še prebravati itd. itd.

Ne sekiraj se, mislim, da je časa na pretek user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4598
4.4.2008 19:01:17   
Anonimen
Aja a katera začne z MŠ v Kranju 16. aprila?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4599
4.4.2008 20:15:33   
Rosali
Jest tudi še nič nisem začela s pranjem, pa kakšno "malenkost" je tud treba še dokupit. Čakam na odločbo od soc., da dobim kodo za e-paketek, kjer bom naročila previjalno, da bom potem imela kam zlagat cunjice.user posted image Zdaj smo bolj v stiski s prostorom v omarah.

< Sporočilo je popravil Rosali -- 4.4.2008 20:21:11 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Trajanje prvega poroda
Kajchyy

Koliko časa je trajal vaš prvi porod?

manj kot 4 ure (29%)

od 4 do 6 ur (32%)

7 do 10 ur (21%)

10 do 12 ur (5%)

vče kot 12 ur (13%)

Število vseh glasov: 62

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!