Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 7:37:16
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
Kuhaaaaaaaam . Postrezite Hvalaaa . Dobro jutro nosečke. Danes sem pa spet sama doma. Naš mali je včeraj dopoldan še imel vročino, potem pa ne več. Sem ga hotela imeti še danes doma, pa je jokal, da gre v vrtec k prijateljem . No tako je pri 3-eh. Pri 15-ih pa,...
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 7:46:33
|
|
|
|
babysolza
|
ojla punce, da se še jaz mal javim po dolgem času. Hvala za kavico, Alea!!! Jaz spet hodim v službo (še 4 tedne!!!) in mam velik dela, ker se mi res ne da delat nadur in potem ni časa za RR. Narejeno pa seveda mora bit. Sem pa na prejšnjem pregledu končno "pogledala med noge". In seveda nadaljujem z junijsko tradicijo . Sem ful vesela, ker sem imela filing na fantka in se mi zdi ful fajn, da je bil taprav. Če bo pa slučajno ven prišla, pa tud nič zato... Sicer pa pridno "gnezdim". En dedi je kupil zibelko (jo imava že sestavljeno v sobici za ), ta drug dedi bo pa kupil posteljico. Tako da nama manjkajo sam še kremice, krpice in podobne prčkarije, pa smo nared. Zdaj pa sam še čakat. Glede teh povijalnih plenic - jaz sem jih dobila. So sicer že rabljene, ampak baje takih sploh ne delajo več - so večje kot pridejo te nove plenice, ki se jih dobi v štacuni. Ena frendica mi je rekla, da naj rajši te rabim kot nove kupujem, ker so nove baje ful premajhne. Tako da - če lahko, pobrskajte po podstrešjih... Gremo mal delat. Upam, da se vreme kej popravi in bomo lohk šli čez praznike mal ven. Ker če ne bomo spet sam jedle... Veliko pirhov in za vse nove brce, preglede, opravljene izpite, preživete krče itd.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 7:52:29
|
|
|
|
alea01
|
babysolza- za lulija aleksandra silvija, jaz sem skoz sama doma in se mi že meša...... Dan enak prejšnjemu, nikamor ne grem.... Bolniško imam do aprila pol jo bom pa prekinila in koristila dopust do porodniške . Ga imam še 19dni starega in 10 dni bo treba novega izkoristit. Pol si bom pa mal privoščila......
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:01:30
|
|
|
|
Anonimen
|
alea - sej se mi je zdel, da mleko ni ok. Včer sm probala žličko sladkorja v usta, pol pa čez piješ kis z vodo - ma ja, če verjameš, da nuca - nč ni blo bolš. Sm pa dans zjutraj pojedla korenček, baje pomaga - bomo videli. Drugače pa vsem dobro jutro. Čestitke za dobr opravljene preglede, za in . Za tiste, ki ste na bolniški pa - bejbe, zdej lahko naredite za vsak pirh svojo oblekico.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:01:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Dobro jutro. Kavica prav paše. Se trudim, da počivam čimveč. Drugače pa sem včeraj občutila res zelo intenzivne brce, da se je cel trebuh premikal. So bile take salte po mojem noter. Pa posteljica se mi je premaknila, saj sem brce dobivala na desno stran. So starši sami opazili, kako se mi trebuh premika, brez da bi jim rekla in pokazala. Pa se je bodoči dedek malo ustrašil in rekel, naj se uležem, da ni kaj narobe.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:06:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa še za zgago: jaz trpim že skoraj celo nosečnost. Prve 3 mesece mi ni bilo praktično nič, potem pa zgaga še do danes konstantno peče za znoret. Ravno včeraj sem spet jamrala, da me peče, pa je prišla pripomba, da laski rastejo-spet. Pa sem kar pripomnila nazaj, da bo moj otrok očitno imel ob rojstvu grivo do riti.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:07:53
|
|
|
|
l.daisy
|
dobro jutro... hvala za kavico.... mene tudi ta bolniška ubija... skoz sama doma, dooooolgčas, it pa tako ali tako ne upam nikamor sama (pa ne zaradi komisije, zaradi sebe in , se mi rado zvrti)... plus ne upam si privoščiti predčasne samoiniciativne prekinitve (imam tudi še 16 dni lanskega dopusta), ker v službi že tako ali tako niso navdušeni, da me ni, pa če bom šla na dopust, me bojo 100% klicali za delat... kako naj pa grem potem v 8. mesecu delat, že sedaj sopiham kot slon po stopnicah... že tretjo noč me mučijo neke more, jao, že tako spim na obroke, potem se zbujam še zaradi tega... mi je danes rekel moj, da me je kar premetavalo v postelji, da mi je potem nekaj časa držal roko na čelu, potem je bilo pa boljše... alea, midve sva res pobrale vse tegobe nosečnosti... kaj naju še čaka poleg depresije, nočnih mor, hemeroidov, vrtoglavice?
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:08:36
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
aleksandra silvija, jaz sem skoz sama doma in se mi že meša...... Dan enak prejšnjemu, nikamor ne grem.... Mah, ja. To je res za znoret!!! Sicer pa prav fino, da imaš še toliko dopusta. Jz pa imam bolniško do 15.4., potem sem skoraj 3 tedne tako- tako ali služba ali bolniška, nato 10 dni letošnjega dopusta, potem pa KONČNO PD! Kje je še to. Ampak ko si tako doma je res smotano. Se mi zdi, kot da sem odrezana od sveta in življenja. Živim samo za to in večja 2 otročka in to je pravzaprav trenutno skorajda ves moj svet! Ampak bom pa potem nadomestila. Zato pa iščem en tak super vozek z obvezno ročno zavoro(rolanje,...) Bom malega vlekla povsod s sabo, tako kot sem 1.--če se bo le pustil ? Večja 2 bosta pa že dovolj velika, da ju ne bo problem kam spravit,.... UPAM! PORODNIŠKA: Punce, kaj mislite? Mi pripada podaljšanje porodniške za 30 dni-zaradi poleg dojenčka še 2-eh otrok do 8 let? Ampak starejša bo drugo leto julija dopolnila 8 let-porodniška se mi bo iztekla 25. maja 2009, z morebitnim dodatnim mesecem pa 25 junija-14 dni pred 8. rojstnim dnevom starejšega otroka. Hvala.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:12:10
|
|
|
|
l.daisy
|
babysolza, čestitke za nya, mene zgaga muči že lep čas in lahko te potolažim, da mi čisto nič ne pomaga dolgoročno... spijem deci donata ali dva požirka jogurta, pa je za kakšnih 20 minut boljše, potem pa spet isto... najhujše je, ko se zaradi zgage zbudim ob 4ih zjutraj didlinaa, meni tudi s temi laski težijo sto na uro... itak ja, da rastejo... moje tete nikoli ni pekla zgaga, pa je rodila punčko, da ji je patronažna morala sušit lase s fenom preko plenice...
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:13:31
|
|
|
|
RMRM
|
Bolniško imam do aprila pol jo bom pa prekinila in koristila dopust do porodniške . Ga imam še 19dni starega in 10 dni bo treba novega izkoristit. Pol si bom pa mal privoščila...... Pozdravljene! Alea 01 - a si ti ziher da bolniško lahko prekineš in koristiš LD, ker jaz sem na eni debati na RR (pojma nimam na kateri ) brala, ko so punce pisale da BDP ne moreš prekiniti zaradi LD, sedaj pa tud sama ne vem kaj naj naredim. babysolza -
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:14:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja kolegica je pa rodila otročka brez las, pa jo je celo nosečnost zgaga pekla
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:15:38
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
da laski rastejo-spet. Pa sem kar pripomnila nazaj, da bo moj otrok očitno imel ob rojstvu grivo do riti. Itak. In pravzaprav ne mleko, donat, nič ne pomaga zares. Pa nočne more,....edino JUNIJ nam bo pomagal . Kje je še to?
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:16:26
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
Moja kolegica je pa rodila otročka brez las, pa jo je celo nosečnost zgaga pekla Izjeme potrjujejo pravila!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:21:31
|
|
|
|
l.daisy
|
no evo...
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:23:40
|
|
|
|
Anonimen
|
ja junij nam bo pomagal. Moram hladilnik spucat do konca, ker imam nekaj noter kar grozno zaudarja, pa ne pogruntam kaj. Nič nimam noter preko roka.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:29:42
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
ker imam nekaj noter kar grozno zaudarja, pa ne pogruntam kaj. za takšne stvari ima pa moj nos. Vsake toliko začne, da nekaj strašno smrdi in potem išče in išče in iščeeeeee. Potem pa 1-krat ugotovi, da je kriva roža-lončnica, ki je preveč zalita in korenine....bljak . Drugič, da so krive nove rokavice--tiste za prijemanje vroče posode, ki zaudarjajo po neki kemiji,... Tretjič ugotovi, da je vsega kriv por v hladilniku,.....ali pa celo kakšno noco čistilo,.... Ampak mi gre na živce, ker točno vem, da ko začne iskati išče--tudi uro,.... --dokler ne najde!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:31:34
|
|
|
|
lonapo
|
Dobro jutro, tetra plenic sem jaz imela pri prvem cca 20 - ampak ne za široko povijanje, ker ga nisem povijala. Za kopanje, pokrivanje, brisanje itd. Danes grem na 3 D ultrazvok- sem vso noč slabo spala, more me tlačijo, se mi zdi kot da bo kej narobe-paranoja. Delam še 3 tedne in pol, potem pa dopust in PD. Uživancija! Lepo se imejte. Poročam ko pridem s 3D?
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:35:57
|
|
|
|
alea01
|
Ja, smo se zmenili, da ne bomo več dali bolniške na komisijo in se tako prekine. V službi so mi pa itak skoz težili z dopustom in smo se zmenili, da ga pol koristim. Pri nam v službi glede tega ni panike aleksandra silvija- kaj pa hartan skater? Ta je pravi džip(ne vem kak se napiše). Midva ga še nisva naročila in čakava dva prijatla iz NM, ki ga prideta gledat in bomo takrat I.daisy- jaz tudi ne upam nikamor sama it, ker se mi skoz vrti. Še v trgovino me mora tašča peljat ali pa kar ona kupit. V glavnem, skoz me mora en okoli furat
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:39:09
|
|
|
|
alea01
|
More pa imam jaz že dva meseca ali pa še več. Zadnjič sem sanjala, da je kolegica, ki je tudi noseča rodila kar za oba- tudi zame- ,kaj bi se še jaz pol matrala z rojevanjem in smo si punčko, ki je imela dolge rdeče kodraste lase delili
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:39:29
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: alea01 aleksandra silvija- kaj pa hartan skater? Ta je pravi džip(ne vem kak se napiše). Midva ga še nisva naročila in čakava dva prijatla iz NM, ki ga prideta gledat in bomo takrat Iz nm? Jst sm tud iz tm . Če boš ti kdaj hodila v nm, greva lahko na kavo.
< Sporočilo je popravil nya -- 19.3.2008 8:49:50 >
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:42:10
|
|
|
|
l.daisy
|
mene ubija ta odvisnost... cel čas moram nekoga za nekaj prosit... za v trgovino pa sploh... če se res počutim dobro, potem grem sama, jo imam 50m od doma... ampak to grem po eno flaško donata, ali pa kaj takega, da ne nosim potem tistih vreč... če se ti pa prej izteče bolniška sama od sebe, pa sploh ni panike... jaz jo imam podaljšano s strani komisije do 11.5., 12.5. nastopim PD...
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:49:03
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
kaj pa hartan skater? Ta je pravi Ja, saj bi ga imela. Je pa res, da bi ga rada prej videla v živo--torej bi morala v Mozirje. Mi deluje pa fino. No, pa tudi če bi šla enkrat maja se mi zdi-bi bilo dovolj zgodaj. Tako grozno na barve nisem-vseeno bi raje kaj ne preveč pisanega, tako upam, da bodo imeli že kaj na zalogi. Alternativa mi je pa Quinny freestyle-sicer mi ni ravno lep, ima pa zavoro, sedež se obrača,pa blizu mi je(BC) npr. Še bolje bi bilo, ko bi bil voziček 4-kolesnik, z velikimi kolesi, pa da bi se obračaj ročaj in ne sedež,.....pa ročna zavora,....hm, sem tečna! Recimo RACER PLUS(Hartan) ima zavoro. ampak sprednja kolesa manjša. TOPLINE X ima 4 velika kolesa, obračanje ročaja, nima ročne,... Mah, preveč časa imam!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 8:58:28
|
|
|
|
alea01
|
najti voziček, da bi imel vse kar si želiš- GA NI!!!!! nekje bo pač treba zatisnit oči sem šla dva štuka nižje v pralnico cunje dat prat in sem komaj nazaj prilezla in zdaj sopiham kot slon
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 9:10:33
|
|
|
|
Anonimen
|
No, pa sem. čebula čisto na dnu vsehčebul je bila gnila. Le kako je to meni ratalo,da tega nisem prej opazila? Pridne bodite, grem zdaj na kavo z . Stalna stalnica vsak dan. Lepo opravite preglede, pranje, likanje, pospravljanje, crtanje.....
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 19.3.2008 9:32:23
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
najti voziček, da bi imel vse kar si želiš- GA NI!!!!! nekje bo pač treba zatisnit oči Vem, vem
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?