Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: koliko vas je, ki NE dojite 25.1.2008 13:36:13
|
|
|
|
oktoberka
|
Js tud ne dojim.. Pa kaj pol. otrok bo vseen zrastel v odraslega človeka! Ne se sekirat! Pač tko je. Eni dojijo, drugi ne. Mislm pa da nas je velik takih!
|
|
RE: koliko vas je, ki NE dojite 25.1.2008 14:25:41
|
|
|
|
Anya22
|
Jaz sem dojila do 3 meseca, ker nisem imela dovolj sem bila primorana dodajati adaptirano mleko. Bilo mi je zelo težko, ker nisem mogla dojiti, kajti to je najlepši dar v življenju, da lahko otroka hraniš s svojim mlekom.
|
|
RE: koliko vas je, ki NE dojite 25.1.2008 21:23:17
|
|
|
|
Maya82*
|
Se pridruzujem vasemu nedojenju. Jaz pa sem imela dovolj mleka, vendar tamala ni hotla vlect insem prehitro obupala. Sicer pa sem si mleko izcrpavala s crpalko in se sedaj si ga 1x na dan, tako da ni bila za nic prikrajsana. Je pa zato meni toliko bolj zal, da nisem izkusila tega carobnega obcutka.
|
|
|
|
RE: koliko vas je, ki NE dojite 26.1.2008 20:53:04
|
|
|
|
mišk
|
Še ena "nesposobnica"! Moja zgodbica je taka: Rodila sem v porodnišnici, kjer ni rooming inna, torej ponoči fotrajo po flaški. Mleka sem dovolj, a vsakič ko sem s pomočjo vsaj še ene sestre pristavila , se je začel histeričen jok, vreščanje, dretje,... Ni za opisat... Poskusili smo vse, med drugimi tudi tri vrste nastavkov, vse položaje, po bradavicah mi je sestra kapala z glukozo,... nč! Tudi ko se je že prisesala je ali zaspala, ali pa znorela ker ni samo od sebe teklo. Doma sem se še nekaj dni matrala, ako je izgubljala na teži meje patronažna poslala v lekarno po Novalac. Obenem sem kupila še prsno črpalko. Tako sem si do 1,5 meseca starosti črpala svoje mleko in ji ga dajala po flaški, ter kombinirala z Novalacom. Seveda je ob pomanjkanju časa za redno črpanje mleka tudi ta vrelec ugasnil in sedaj smo samo na adaptiranem mleku! In nič nam ne manjka! Dobim pa kar kurjo kožo, ko kter začne pametovat o dojenju! Me ža vemo zase zakaj ne dojimo!
|
|
|
|
RE: koliko vas je, ki NE dojite 26.1.2008 20:55:04
|
|
|
|
mišk
|
Aja, pri vnetih učkih je pa fiziološka zakon!
|
|
|
|
RE: koliko vas je, ki NE dojite 26.1.2008 22:29:39
|
|
|
|
m*t*?
|
No nam mleko ni pomagalo, pomagale so nam Tobrex kapljice.
|
|
|
|
RE: koliko vas je, ki NE dojite 27.1.2008 10:13:34
|
|
|
|
kai1
|
Jaz sem dojila do 6 M, potem me je pa milo rečeno mali odstavu. Moram reči, da mi je bilo zelo hudo, saj sem želela otroka dojiti do 11M, oz. do službe. Sedaj uporabljamo adaptirano mleko, sicer je pa že na GH, saj ima že 8M.
|
|
|
|
RE: koliko vas je, ki NE dojite 27.1.2008 10:25:38
|
|
|
|
ZARA
|
Nisem dojila ... oziroma ene 14 dni. Ampak začuda je moj otrok bolj zdrav od vseh dojenih otrok tukaj na RR, kar jih berem. Brez alergij, brez AB, brez nahodov, brez zelenih smrkljev...
|
|
RE: koliko vas je, ki NE dojite 27.1.2008 10:34:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Dojila sem polno do 3,5 mesecev. Potem nas je pa na prehodu za pešce zbil avto in mi je od šoka začelo primanjkovati mleka. Tako, da sedaj dodajam. Pa kaj pol... Glavno je, da je dete sito in da napreduje.
|
|
|
|
RE: koliko vas je, ki NE dojite 28.1.2008 11:49:44
|
|
|
|
sneška_
|
Glavno je, da je dete sito in da napreduje. IZVIRNO SPOROČILO: Žabonka ... Glavno je, da je dete sito in da napreduje. Bravo Žabonka in vsaki mamici je to pomembno
|
|
RE: koliko vas je, ki NE dojite 28.1.2008 13:13:44
|
|
|
|
afroodita
|
Tudi jaz ne dojim čeprav sem o tem sanjala celo ampak ni šlo dobila sem mastisis in imela nenormalne probleme in sem izgubila meleko,ko pa mi je pediater potem reku ja zakaj pa nisi mene poklicala pa bi ti povedu da bi zaprosila za pospešitev mleka sem se kar zjokala. Bo pa pri drugemu šlo upam
|
|
RE: koliko vas je, ki NE dojite 28.1.2008 13:43:31
|
|
|
|
bsasab
|
Tudi meni je po dobrem mesecu dni zmanjkalo mleka, no ze ta mesec ko je bil je bilo to tko tko (tamala se ni ravno dobro najedla...), je kljub temu morala kdaj flasko dobit..., sedaj pa je ze slabi mesec na Novalacu in ji prav nic ne manjka, lepo napreduje in je vsa zadovoljna in nasmejana, in ko vidim da je taksna dobim kr solzo v oceh, od srece seveda, da ne bo pomote Tako da ce nam pac ni bilo usojeno, nam pac ni bilo... Sicer pa ima flaska veliko prednosti, brez slabe vesti lahko mirno kdaj kam skocis in ta cas jo lahko brez skrbi ati, babica, dedek, teta, stric... nahranijo Ne se sekirat pa pogumno naprej...
|
|
RE: koliko vas je, ki NE dojite 29.1.2008 10:47:57
|
|
|
|
neni
|
Sedaj ko sem sama tudi mama in v zosu dojilj in živčne vojne sem veliko razmišljala in ugotovila, da tudi moje generacije mame niso dojile. Čeprav sedaj govorijo kot da so. Ampak saj so šle vendar po 2 mesecih delat!?!?! Tako da - dete mora bit sito in mamica vesela. lp neni
|
|
|
|
RE: koliko vas je, ki NE dojite 29.1.2008 11:18:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Vsega skupaj sem dojila kak teden... Kjub vsem čajem, pristavljanju, masiranju, pupanju s pumpico ( v pol ure nisem napumpala niti 5ml) in obupnim bolečinam pri pumpanju...torej kljub vsemu trudu ni in ni priteklo niti malo mleka. Če ne bi bil omojega ljubečega bi me od žalosti in občutka krivde pobralao, pa me je postavil na realna tla in mi pomagal dojeti, da zaradi tega nisem niti slučajno slaba mati in da zato moj otrok ne bo ničesar prikrajšan( crkljava in cartava se na 1001 drugačen način). In danes mi je žal za vsako sekundo, ko sem se presekirala. Tako, da sem se odločila, da je škoda časa za jok in krivdo...preževečila sem vse komentarje ala: a si res vse poskusila? je pa res čudno da nimaš mleka ( res ane, po moje sem si kr malo zmislila, ker se mi ni dalo dojiti...mislim )....in sem šla veselo naprej. In hvala bogu za adpatirano meko
|
|
|
|
RE: koliko vas je, ki NE dojite 30.1.2008 8:29:55
|
|
|
|
banki
|
Dojila sem 1,5M potem pa prenehala zaradi mojih zdravstvenih tezav (sem hud revmatik), ker sem morala na mocna zdravila, ki nikakor ne gredo skupaj z dojenjem. Kljub temu, da sem se ze pred zanositvijo zavedala, da verjetno bom morala na zdravila po porodu sem nekaj casa vztrajala, vendar ni slo, ker sem prisla do take faze, da nisem bila sposobna poskrbeti ne zase ne za otrocka. Ko sem mu dala zadnjic pit moje mleko sem jokala ko dez, vendar sem se kmalu potolazila, ker so mi zdravila pomagala in je zivljenje takoj postalo lepse. Jokam pa se vedno, ko gledam posnetek ko pije pri meni. Vendar kaj cmo, tako je zivljenje.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Podpis izvidaMilaJAli vas moti,,da zaposleni na ljubljanski ginekološki urgenci v novi porodišnici ne nosijo bedže z imenom?ne (
27%)
da (
42%)
nisem opazil(a), ali jih imajo, ali pa ne (
30%)
Število vseh glasov: 191Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!