|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Inšpekcija
23.1.2008 10:13:50   
GoYa
Zanima me, ali lahko tržni inšpektorat (ki skrbi za izvajanje Zakona o varstvu potrošnikov) denarno kaznuje tudi potrošnika, če ta ni od izvajalca zahteval računa?

Gre pa za to, da nam je knauf plošče v mansardi postavil en izvajalec, s katerim smo se dogovorili za plačilo na roko. Sicer imam od njega pisno izjavo, da smo mu dali toliko in toliko denarja za to pa to. Takoj po postavitvi ni bilo videti, da gre strop v mansardni kopalnici malce poševno. Ko smo postavili keramične ploščice je to prišlo do izraza in izgleda grdo. Seveda smo izvajalca takoj klicali, da pride popravit (naša napaka je, ker smo to delali telefonsko), njegov odgovor pa je bil vsakič "pridem drug teden". To se vleče že par mesecev, zato smo mu pred kratkim poslali tudi pisno obvestilo o napaki (kar bi sicer morali že takoj narediti) in še vedno je odgovor "drug teden pa res pridem". Dala sem mu rok do tega petka, potem ga pa prijavim tržnemu inšpektoratu, kar sem mu tudi dala vedeti.

Torej, ali bo inšektorat tudi meni kaj težil, ker nisem zahtevala računa?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Inšpekcija
23.1.2008 10:16:23   
tiana
najbolš da se zapeleš do tega izvajalca pa mu na trdo zatežiš čene ga daj pa v kakšne občinske cajtnge da bodo vsi zvedl kakšn pocar je.

....za dežjem vedno posije sonce...

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.1.2008 10:22:22   
Anja25
Če on tebe takole n******e, pa še ti inšpektorju (v primeru če ti bo težil) reci, da ti povrh zafušanega dela tudi računa ni izstavil.

Ja včasih te drugi prisilijo, da moraš biti tudi mal žleht in skrbeti zgolj za svojo kožo.

Moje mnenje in LP

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.1.2008 10:51:24   
mojsoncek
Ti mu zagrozi s tem, da bos bos poiskala drugega mojstra, njega pa prijavila na davkarijo (bo verjetno vec efekta, kot groznja s trzno inspekcijo).

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Anja25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.1.2008 10:54:20   
kalbo
Če ti sprejmeš plačilo brez računa je to davčna utaja. Ravno tako si ti odgovorna za to. Kok je pa kiksnu vago?

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.1.2008 11:01:29   
GoYa
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Kok je pa kiksnu vago?

Mogoče kake 2 cm na razdalji cca. 1,5m (tako "od oka" sem zdej ocenila). Ampak je ful grdo videti, ker se strop na eni strani povesi dol proti ploščicam, na drugi strani pa je med ploščicami in stropom luft.
Ne vem, kako bi lahko to sami zakrili user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.1.2008 12:02:09   
malecka
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Če ti sprejmeš plačilo brez računa je to davčna utaja. Ravno tako si ti odgovorna za to.

Se strinjam, sprobaj se še enkrat osebno z mojstrom zmenit. Saj veš lepa beseda lepo mesto najde. Obadva sta v dreku in ga sprobajta skupaj rešit......

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.1.2008 13:16:07   
kalbo
Mogoče kake 2 cm na razdalji cca. 1,5m (tako "od oka" sem zdej ocenila).

U mater, a je bil brez očal. Prsloni gor vaservago, da niso ploščice z vage, čeprav težko verjamem. Dva centi na meter je orenk kiks, k ga ne morš kiksnt tud če na uč gledaš.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.1.2008 13:41:12   
lelaval
Če ti sprejmeš plačilo brez računa je to davčna utaja. Ravno tako si ti odgovorna za to.

Točno tako. Tako, da bi pred prijavo bilo bolje, da ti popravi. Probaj mu zagrozit, da ga boš prijavila - mogoče bo uspel kaj prej prit.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.1.2008 13:49:59   
Anonimen
Ne vem, kako bi lahko to sami zakrili

Mavčno obrobo dej okol.

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu GoYa)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
23.1.2008 13:50:12   
mojsoncek
Ja seveda, da samo zagrozi z davcno inspekcijo (ali katerokoli drugo inspekcijo) in ne prijavi. Saj sem tako tudi napisala.

Ampak z necim ga pa ze mora "zbezat", da bo prisel zadevo popravit. Sam od sebe sigurno ne bo prisel. Taksni mojstri se ne grejo "customer care" in ne hodijo vsake pol leta okrog, da preverjajo, ce zadeve se sluzijo svojemu namenu.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.1.2008 10:50:03   
GoYa
Skoraj pol leta je bila lepa beseda. Kar je dovolj, je pa dovolj.

Z inšpekcijo sem mu pa tudi zagrozila, sam ne vem, če bo zaleglo.

Na tisto mavčno oblogo, ki jo je prilepila Pikec0, smo tudi pomislili, samo, če je strop poševen, bo tudi obloga šla poševno (ni klasičnih 90 stopinj med steno in stropom, ampak je mansardni strop). Pa lih v višini oči je vse skupaj user posted image .

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.1.2008 12:41:16   
Annny
Če nimaš računa, ne moreš pravnoformalno niti dokazat, kdo je to zadevo naredil..
Tako da upam, da vam bo prišel tip to šlamparijo 'prostovoljno' popravit.
lp

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.1.2008 12:42:22   
mojsoncek
Kaj pa ce pripopas eno slikico te "mojstrovine"? Mogoce se pa se komu utrne kaksna ideja?!

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.1.2008 12:54:17   
mika
Če nimaš računa, ne moreš pravnoformalno niti dokazat, kdo je to zadevo naredil

lahko dokazuje, ker ima pisno izjavo. nam je povedala odvetnica, da je dovolj podpis izvajalca.
mi smo imeli podobne finte z zidarjem. izdal nam je račun samo za 1/3 plačanega dela. ker pa je okoli govoril, da mu nihče ne plača, smo se pozanimali pri odvetnici.

enkrat nam je celo nek policaj grozil, da nas bo tožil, ker je zidar od njega kupoval  les in mu ga ni plačal. policaj je videl, da gradi pri nas in rekel, da moramo njemu plačatuser posted image . na srečo smo ves material kupovali sami in imamo račune vse do zadnjega vijaka. grozil mi je še z davčno, da bo zahteval revizijo. sem mu rekla, da ni problema, s tem da jo lahko  tud on pričakuje.

ma ja, pri gradnji doživiš svašta

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?