GoYa -> Inšpekcija (23.1.2008 10:13:50)
|
Zanima me, ali lahko tržni inšpektorat (ki skrbi za izvajanje Zakona o varstvu potrošnikov) denarno kaznuje tudi potrošnika, če ta ni od izvajalca zahteval računa? Gre pa za to, da nam je knauf plošče v mansardi postavil en izvajalec, s katerim smo se dogovorili za plačilo na roko. Sicer imam od njega pisno izjavo, da smo mu dali toliko in toliko denarja za to pa to. Takoj po postavitvi ni bilo videti, da gre strop v mansardni kopalnici malce poševno. Ko smo postavili keramične ploščice je to prišlo do izraza in izgleda grdo. Seveda smo izvajalca takoj klicali, da pride popravit (naša napaka je, ker smo to delali telefonsko), njegov odgovor pa je bil vsakič "pridem drug teden". To se vleče že par mesecev, zato smo mu pred kratkim poslali tudi pisno obvestilo o napaki (kar bi sicer morali že takoj narediti) in še vedno je odgovor "drug teden pa res pridem". Dala sem mu rok do tega petka, potem ga pa prijavim tržnemu inšpektoratu, kar sem mu tudi dala vedeti. Torej, ali bo inšektorat tudi meni kaj težil, ker nisem zahtevala računa?
|
|
|
|