Gina
|
Zakaj pa skrb zase vežeš na telovadbo, gibanje zaradi skrbi zase? A misliš da si res vsaka želi telovadit zaradi svojega gušta? Ajd, jaz sem prej vodila aerobiko, pa hodila sem v hribe zelo intenzivno, pa sem si želela, ker sem bila malo odvisnika od športa, ampak življenje me je prisililo gledati reči drugače. Pride čas v življenju za različne reči. En čas je za laufanje, drug za spanje, tretji za dojenčke, četrti za ples, peti za službo.... za vse v življenju je čas, ko je za to čas. Ne moreš posilit življenja, da hočeš imeti vse ob tistem času, ko ti zahtevaš. Če nekaj zahtevaš na silo, tisto ni več gušt, postane zanesljivo nekaj prisilnega. Pa četudi je bila zame to aerobika ali pa hribi. Ni bil čas za tisto. Pustiti je treba naravnim ciklom da naredijo svoje. Zahtevala sem vrt svoje dni. Naredila vse za to, da sem ga imela. Točno takrat, ko sem zahtevala. Vendar je bila cena strašansko visoka. Previsoka. ukinila sem to ceno za določen čas. Danes je pravi čas za vrt, imam ga, krasnega, takega kot sem hotela. Cena je čisto normalna. Enako je z vsemi rečmi. Ko imaš mahne otroke, celo več njih na kupu, je cena za določene reči previsoka. Potem se vprašaš, ali lahko skrbim za zdravje drugače. Lahko grem z vozičkom vsak dan na sprehod, lahko jem normalno (tega problema ne poznam, ker junk fooda ne maram od malega, pa ljubim zelenjavo in sadje in kruha tudi skoraj ne jem, ker mi ni tolk dober) in prav gotovo mi to lahko tisti hip zadošča, kar se skrbi zase tiče. Lahko grem na čvek s frendicami, pa bom tudi poskrbela zase. Al pa mogoče rolat. In še vedno lahko jem normalno, če se ne obremenjujem z vprašanjem, ali sem lepa, ali sem brez špehka, ali imam kak celulitek, ali lahko dam ta kos torte v usta? Tako da....vsak lahko skrbi zase, zaradi svojih užitkov ob tem...vendar dvomim, da tukaj govorimo o skrbi zase zaradi užitkov, bolj o skrbi zase zaradi tega, ker nekdo sam sebi ni všeč, pa ves čas gleda, kako si pa zdaj bo, če bo zgolj jogurt jedel, ap nič večerjal, pa šel na aerobiko ali fitnes zato, da bi shujšal, ne zato, ker mu je fjan migat...in itak si skoraj nikdar ne bo všeč, ker pač tako gleda na svet - preveč kritično. No, bistvo je, da si sam sebi všeč, četudi si "zanemarjen", ali bolje rečeno, če ta hip ni čas za točno tvoje hobije, ali morda tudi vrednote. Če si si všeč ne glede na to, boš veliko boljše v življenju prišel skozi, kot če boš ves čas plačeval previsoko ceno, ker se boš ukvarjal z rečmi, za katere ta hip ni čas in ves čas plačeval previsoko ceno, pa še slabo voljo samega sebe ker takrat ti reči slabo uspevajo, ker enostavno ni čas zanje.
|