|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Diabetes-part 28
19.1.2005 19:29:19   
Kinokija
Ojla, sladke bejbe!

Aljaaaa, čakamo poročilo do Hb pri Tomažičevi, komaj čakam, da se nam pridružiš med :nosecka:

Medvedka, ufff, najbrž si tako zaposlena s pleničkami, dojenjem, dudo in nespanjem, da za nas nimaš časa. Smrk, smrk, pojavi se, pliiiz.

Ajsha, Katja, kako kaj ? Dajmo mal nasvete nam, frišnim nosečkam.

Jutri imam Tomažičevo in sem se že psihično prpipravila, da me orenk nadere. Ravno takrat zanosim ko nisem pridna :zmeden2: Za črplako bom malo potipala, mogoče bom to čudo dobila tudi jaz.

Moji cukri so sedaj bolje, ponoči mi pade v kako hipo (okoli 3-3,5),pa zbašem en jogurt pa je. Najbrž, ker sem že 2 dni doma, iiiii, kak je fajn. Sicer v službi še mislijo, da imam gripo, tako da pričakujem en oreng spopad na živo in mrtvo.

Ginekologa imam šele 10.2., v 8 tednu, ma kooooooooolk je daleč. Problem je, ker če je kaj narobe, se že tko navežeš na to majceno bitje v sebi. Neverjetno. Pa je šele kak teden, ko vem.

Kdaj se čmo dobit na kakem kofetu, sedaj je tooooolk novega! tejka24, ti moraš obezno tudi pridit, da nas spoznaš, kake fejst dečve smo. :love::love::love:

Lp K.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Diabetes-part 28
20.1.2005 8:00:44   
Alja1
Pa da se še jaz, kako smo že rekle :zmeden:, a, ja, pofočkam :bravo:

Torej, tiste z otročki (Medvedka, Ajsha in Katja), ne pustite se motiti. Vam zaenkrat tudi ne bom težila okrog cukrov med nosečnostjo, ker sta tu 2 ganz novi :nosecka:

A, vseeno, pišite kaj, da vidimo, če še dihate :)-

Z menoj je pa takole ...

V torek sem govorila s Tomažičevo in zmenili sva se, da pridem na UKC, da mi naredijo še eno kontinuirano merjenje KS (računam, da me bodo poklicali nekje čez 14 dni, pa se mogoče takrat dobimo na kakšni :kava:, a?).

Za vse tiste, ki ne veste kaj je to, vam bom napisala (laično) razlago:

CGMS aparat je aparat, kjer ti iglo »ustrelijo« v zg. del ritnice, aparat pa nosiš za pasom (vse skupaj zgleda podobno kot črpalka). KS si meriš normalno in zapisuješ vrednosti, zaužite OH, hipe, telesno aktivnost, v aparat pa vnašaš t.i. dogodke (npr. 1-HIPA, 2-TELESNA AKTIVNOST, …). Na ta način dobi zdravnik sliko 72-urnega gibanja KS.

Verjetno pride takšno merjenje v poštev za tiste, ki imamo več nihanj KS. Ko bom v LJ, grem še v laboratorij, da mi izmerijo GHbA1c. Upam seveda na najbolje :bravo:

Tejka in Kinokija, vajina trenutna skrb je, da pazita nase in :duda:

Kinokija, ne vem zakaj bi te Tomažičeva nadrla. Glede na tvoje vrednosti KS, mislim, da boš imela ta pravo povprečje za :nosecka:
Kako bo v službi pa don't worry, ker smo vsi nadomestljivi (tako snežilke kot direktorji :)-).
Pa, ne pozabi nam javit, kako je bilo ...

Pozdravček s štajerskega konca (čisto vsem) :rozica:

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Diabetes-part 28
20.1.2005 11:57:16   
tejka24
Živjo!

Kinokija takoj sporoči kako je blo na kontroli. Držim pesti!

Končno sem se uspela naročit pri dr. Sketljevi. Sem morala it prav do porodnišnice, ker se na telefon ni nihče javljal. V torek (25.1.) imam prvo srečanje :). Kakšna pa je ta G?

Ja, če se boste srečale, bi pa takoj prišla zraven!

Lep pozdrav vsem!

Tejka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Diabetes-part 28
20.1.2005 14:12:07   
Ajsha
Zivjo vsem!

Res je super, ker se vam toliko dogaja....no, saj se meni tudi, vendar ni takih zivljenjskih sprememb kot pri Kinokiji in Tejki, kmalu pa tudi pri Alji.

Kar se tice dr. Sketljeve si Tejka preberi v nasih zgodnejsih debatah, kjer jo je Medi zelo slikovito opisala...no, jaz sem jo pac vzela kot nujni clen, ce hocem rodit. Sej ji nic ne manjka, samo malo, khm, posebna je.

Tudi jaz ne vem, zakaj bi Tomaziceva kregala Kinokijo - mislim, da ni razloga, sicer pa cakamo na porocilo o pregledu.

LP prav vsem!!

Jaz in moja Luci (4 zobki)

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Diabetes-part 28
20.1.2005 16:52:30   
Kinokija
Opa, 4-je zobki pri Luciji, zdej je že pravi glodalec ;)

Pregled:
Moj Hba1c je malo slabši, to je 6,0. No ja, se bo treba vzet v roke. Nujno morm vidit 5-tko spredaj.

Tale Tomažičeva men sploh ni všeč. Komaj čakam, da rodim in pridem nazaj k dr. Medveščku. Najprej je rekla, kako, da imam Lantus, ker imam šele 1 leto diabetes in da je fuuuuuuul drag in da je to za one diabetike, ki imajo po večih letih težave, jaz pa kaj?? Naj bi se na račun tega je___ s tem Insulatardom al kaj :grrr: Mi je čist se pritisk vzignu. No, zdaj sem itak na Insulatardu, dozirati si ga morm ob 1 zjutraj, ima katera kaj izkušenj s tem insulinom, koliko časa deluje, ... Pa ali imate Novopen, ki se naštima na1 E natačno ali Novolet, ki je na 2 E natančen? Lantus je meni super deloval, 24 ur mi je držal cuker ravno kot črta. Še dobro, da sem vsaj to leto imela ga čast injicirati.

No, potem me je zjezila, k je rekla, da nič več telovadbe, samo kake penzijonistične vaje. Torej, nič orbitreka, pri katerm helo??? ni poskakovanja, ma nič se ti ne more zgoditi, kot pač malo hitra hoja!!! Ajsha, ti si bila na orbitreku v nosečnosti?

Prečrtala mi je vse dnevnik, na vsak način mi je hotela vsilit tiste formule 500, ki pri meni niti slučajno ne delajo, ker imam majhne odmerke insulina, mojo tehniko, ki je mimogrede vodila do odličnih rezultatov cukra, je ocenila kot dobro, samo da zakaj pa ne bi to pravilo 500 al kaj, ker vsiiiiiiiii to uporabljajo. Ma daaaaj, z Medveščkom se je vse kulturno zmenlo. Videl je, da imam urejene cukre prej in pol, pa ga ja prov malo brigala formula, kako sem do tega prišla.
Pa dam moram več jestiiii, hello? Že v teh 10-ih ddneh sem se zredila za 3 kg, pa kaj še hoče? Pa je rekla, veste, otrok rabi :grrr: Ok, 2 žemlji, jogurt, kivi in banana je zame več kot dosti za zajtrk.

Kaj bo šele z dr. Sketljevo, BTW Tejka24, tukajle ima nick dr. ****....iiiii, komaj čakam.:bravo: Takile so mi v izziv.

Alja, upam, da dobro urediš, očitno z Tomažičevo nisva ravno na isti ferkvenci, dobro, da vsaj vidve sta.

Imejte se lepo, komaj čakam poročilo o Medvedkinem porodu. Upam, da je vse ok, nič se ne oglasi...

Lp K.

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Diabetes-part 28
20.1.2005 19:33:33   
Ajsha
Uf, ocitno te je dr. T. razjezila.

Takole je bilo pri meni - prvic ko sem bila pri njej mi je ravno tako zacela bluziti z Insulatardom (no, tega imam jaz ze od prej in tudi se naprej ga bom imela, ker mi pase) ob 1h zjutraj. Jaz sem ji rekla, da to ne bo slo, da sem takrat prevec zakomirana in da ne morem zagotoviti, ali se bom spolh lahko spiknila ali ne. Pa ni dolgo vztrajala, tako da sem se spikala cisto fiziolosko - ko sem sla spat in ko sem se zbudila - se pravi glede na aktivnost organizma in ne glede na uro. Potem je zacela fantazirat o nekih povecerkih - saj kolegice ki me poznate, veste da nisem pri suhih in da bi se mi povecerki prehudo poznali na liniji. Pa tudi ni prav dolgo vztrajala. Sem ji rekla, da ne vecerjam in da tudi ne mislim. Potem je hotela, da jem kosilo ob enih in sem povedala, da ni sans, ker jaz pri nas doma kosilo kiham za vse in sicer ob 15.30 in da ne nameravam zase posebej kuhat ob 13h. Okej, je rekla. :)

Ko sem ji povedala, da hodim 2x na teden na aerobiko, ostale dneve pa pocnem kaj drugega spotnega in da tudi tecem na smuceh, in tudi smucam (ja, priznam, sem sla v 5. mesecu smucat in sem max uzivala) in kolesarim ter grem veckrat tudi na fitmes, je sicer malo tezje pogoltnila knedl v grlu ampak se je vdala. Na koncu (v 38. tednu )je ugotovila, da cuker obvladam in da ne namerava vec nicesar korigirat. To je to - vse, kar lahko recem je le to, da zaupaj vase in ce na ekrancku vedno vidis dobre cukre, Hb1Ac pa je okej, kar stoj za svojim mnenjem in se ji ne daj - saj veliko ve in veliko lahko pomaga, vendar najvecji zdravniki smo si sami.

SRECNO!!

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Diabetes-part 28
20.1.2005 20:44:56   
tejka24
Živjo!

Ste me pa kar prestrašile glede tako imenovane dr. Prasice :). Se kar bojim kaj bo v torek. Si je pa moj moži na mojo željo vzel fraj v službi, tko da gre z mano, za moralno podporo.

A imamo me ta sladke pogosteje UZ?

Lep pozdrav!

Tejka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Diabetes-part 28
20.1.2005 22:46:36   
Medvedka
Ojla, ta sladke!

Končno se je Medvedka odločila nekoliko pogledati iz svojega brloga celo do svetovnega spleta... ;)

Se pa vnaprej opravičujem, ker bom bolj kratka (kaj več prihodnjič), saj sem že zdaj porabila kako uro, da sem malce pregledala, kaj se je kaj dogajalo z vami, medtem, ko nisem bila na spletu.

Najprej moram čestitati novima nosečkama, Kinokiji in Tejki. :bravo: :bravo:
Tejka, dobrodošla med ta sladkimi!

Tejka in Kinokija, nikar se že zdaj ne obremenjujta s Sketljevo, morda bosta pa imeli z njo drugačno izkušnjo kot sem jo imela jaz. Sicer pa je ponavadi tako, da če se ujameš s Tomažičevo, se ne ujameš s Sketljevo in obratno. Torej, Kinokija, če te je Tomažičevo razjezila (jaz sem se vsaj do sedaj z njo krasno razumela, by-the-way), ti bo pa morebiti Sketljeva bolj všeč... Upam...
Tejka, morda bi bilo res dobro, če bi si prebrala kaj o Sketljevi v naših prvih nadaljevanjih, boš vsaj pripravljena na vse, kar te pri njej lahko doleti... ;)
Moram pa tudi priznati, da je bila Sketljeva sprva res hudo brezosebna, hladna in brezčutna, potem se mi pa zdi, da dlje časa, ko je trajala nosečnost, bolj se je tudi ona "tajala". Ni sicer potem postala hudo prijazna, je pa prišel tudi kak pregled, ko se je celo nasmehnila in kaj več povedala. Kakorkoli že, čez njeno strokovnost se pa ne morem pritoževati, to pa je nenazadnje tudi najpomembnejše. Lepo bi bilo sicer tudi, če bi znala biti malce bolj človeška, vendar...

Zaenkrat bi bilo dovolj, res moram že iti k mali medvedkici...
Aja, ni bil carski rez, kaj več pa naslednjič, prav?

Naj vam sije sonce!

Medvedka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Diabetes-part 28
21.1.2005 8:09:28   
Alja1
Dobro jutro, cukrčke!

Najprej zatišje, zdaj pa prava poplava sporočilc :bravo:

Celo Medvedka se je oglasila :bravo:

Zdaj čakamo samo še na Katjo! Torej, draga Katja, kam si se nam zgubila :zmeden:

Kinokija, pa kaj ga špičiš, ja imaš full dober GHbA1c :bravo:
Res je, da si bila navajena nižjih vrednosti, ampak tudi 6,0% ni švoh. Ravno nasprotno, to je odličen rezultat in jaz lahko samo upam, da mi ga bo uspelo doseči v bližnji prihodnosti :ups:
Tudi sama imam nekaj izkušenj z Insulatardom (Lantusa pa mojem nimaš zato, ker si :nosecka:, kajti baje ni priporočljiv za :nosecka: - to sem zvedela že v Celju).
Glede Insulatarda pa takole: uporabljam Novolet (10 E. zjutraj (okrog 8.00) in 10 E. ob 1 ponoči (že 1 leto, oz. odkar sem pri Tomažičevi). Če sem si ga injicirala pred spanjem sem imela ziher ob 1 ali 2 hipo, zadnje čase pa opažam, da si bom morala tudi večerno dozo zmanjšat na 8 E., ker imam med 5.00 in 6.00 hipo.
Jutranji sladkorji so na račun Insulatarda lepi (če seveda ni vmes hipe), pa tudi čez dan mi lepo vzdržuje vrednost KS. Pri meni najbolj deluje (=doseže vrh) med 4-5 uro po incjiciranju, deloval pa naj bi 12 ur :zmeden:
Tudi Lantus sem uporabljala (ko se še pri nas ni dobil, sem hodila v Leibnitz ponj, potem mi je pa ZZZS povrnil stroške za nakup omenjenega insulina).

Meni oseebno Insulatard bolj odgovarja :bravo:

Vsekakor boš sama najbolje vedela, kako in kaj!
Kaj pa črpalka :zmeden:
Imaš zaradi tvojih lepih vrednosti, kaj šans zanjo :zmeden:

Lepe cukre vsem :rozica:
Pozdravček
A.

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Diabetes-part 28
23.1.2005 21:36:14   
Medvedka
Ojla!

Spet jaz...

Tejka, pozabila sem ti povedati, da ti Sketljeva naredi UZ pregled skorajda vsakokrat, ko prideš k njej na pregled. Če se prav spomnim, mi ga samo enkrat ni naredila - takrat je samo poslušala otrokov srček. Sicer pa so pregledi na približno 3 tedne - na 3 tedne daje navadno preglede Tomažičeva in takrat greš potem še k Sketljevi.

Kinokija, zdi se mi, da si enkrat nazaj spraševala o bolniški. Jaz sem takoj, ko je bilo možno šla k osebnemu ginekologu (ne vem, a je bil 5. ali 6. teden od zadnje menstruacije, torej tudi nosečnosti), on mi je napisal potrdilo, da sem noseča, potem pa sem šla k osebnemu zdravniku, ta pa me je dal na bolniško od tistega dne naprej. Na začetku sem še nekaj razmišljala, da bi morda še bila v službi, pa me je Tomažičeva (sem jo poklicala po telefonu, ker so me do takrat vodili na pediatrični) gladko zavrnila. Kakorkoli že, kmalu sem ugotovila, da v bistvu res ne bi šlo, saj so se mi kmalu začele rušiti doze insulinov, tako da sem potem praktično cele dneve posvečala le še merjenju KS in korigiranju le-teh. Če je bil KS višji od 7mmol, sprehajanje ali/in dodatki Humaloga, če je bil nižji od 4mmol, pa prehranjevanje. Tako sem velikokrat šla na sprehod tudi ob 22-ih ali celo kasneje, itd.
Kakorkoli že, v tvoje dobro upam, da si že na bolniški ali pa da ododeš čimprej. Pa ne se bati, da bi ti bilo dolgčas... :)
Fajn je sicer, če imaš kakšno znanko, ki je tudi noseča in na bolniški, ker potem se z njo lahko dobivaš na kakih pijačkah v kakem luštnem lokalu dopoldan in se pogovarjaš o lepotah in tegobah nosečniškega vsakdana... ;)

Alja, Ajsha in Katja, da ne boste mislile, da na vas ne mislim, le da trenutno nimam nič takega za povedat, razen tega, da vam želim lepe cukre, Alji še posebno, pa še dve črtici ob lepih cukrih, Ajshi in Katji pa obilo užitkov z družinicama.

Imejte se lepo, pa srečno!

Medvedka

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?