špelin@
|
Jezus, puri, tole pa je bilo trpljenje Neizmerno sem vesela, da je s tvojo princesko vse v najlepšem redu in sta doživela res prijetno presenečenje. Sploh po vseh črnih napovedih... Je pa res, da znajo biti tile UZ pregledi hudo, hudo zavajajoči Moja izkušnja iz prve nosečnosti je tudi vsa zmedena Pri meni so trije ginekoligi iz LJ porodnišnice v razmaku par ur izmerili različno količino plodovnice. Dr. Cerar me je hotel v 30. tednu poslati rodit, ker je bilo plodovnice po njegovi oceni kritično malo - UZ je delal ob 10-11h dopoldne. Zahtevala sem drugo mnenje in dr. Novak-Antoličeva je okrog 16h istega dne izmerila popolnoma ustrezno količino plodovnice ter me poslala domov. Če dva dni sem bila na UZ še pri dr. Premrujevi, ki je rekla, da je vse ok. No, v 38. tednu (4 dni pred porodom, ki so mi ga sprožili) je bil ugotovljen hud zastoj rasti, premalo plodovnice, zahiranček, ocenjena teža 2500 g (+/- 10%), okvarjene ledvice,... UZ je opravila dr. Blejčeva. Sploh ne bom šla v detajle. Res je bila moja deklinica obrnjena z ritko navzdol in se je tako tudi rodila, ampak težka je bila celih 3620 g!! Nič zahirana, popolnoma zdrava, Apgar 9, 10. Dr. Pušenjak je po porodu rekel, da bi mi najverjetneje predlagali CR, če bi vedeli, kako je punči velika. Potem pa mi je podal roko in mi čestital za šolski primer poroda v zadnjični vstavi. Dr. Blejčeve potem ni bilo več na spregled, bi jo pa z veseljem nekam poslala No, druge zdravnike sem vprašala, kako se je lahko tako priznana strokovnjakinja za debelo kilo zmotila in je bila bolj medla razlaga, da je verjetno narobe izmerila obseg glavice, ker je bila le-ta bolj podolgovata, ne čisto okrogla Mene je pa vse skupaj tudi stalo kar nekaj živcev in sekiranja. puri, res: kapo dol pred tabo, da si vse zmogla
|