puri
|
Punce, tole vam moram napisat! Za vzpodbudo vsem tistim, ki vas prestrašijo na ultrazvokih. Ni vedno vse res, kar napovejo! Vam bom samo na kratko napisala mojo izkušnjo! Predno sem šla rodit, so mi na UZ v Lj., ki je trajal skoraj eno uro, rekli, da punčka nima ene roke , na drugi pa da je tumor, ki je velik kot pomaranča ,...... pa vse mere so bile premajhne ,...na sploh, da je vse nekam čudno, in da ne bo iz tega nič dobrega. To sta mi povedala dva G, ki mi nista dala niti ene pozitivne misli in vzpodbude,...Poslali so me v porodno, da bi se porod čim prej začel, ker z otrokom naj ne bi bilo vse vredu. Midva z mojim sva doživljala pravi pekel, ker nisva vedela, kaj naj pričakujeva, kaj bo v resnici prišlo ven. Jaz sem bila čisto fertik in sem mislila, da ne bom zmogla, ampak poti nazaj ni bilo. Ker se nisem preveč hitro odpirala, so me vprašali, če pospešijo, ker so vedeli, da psihično zelo trpiva in sva rekla, da naj. In tako sem se v eni uri odprla 5-6 cm, bilo je res hudo. In ko sem končno rodila, so mi na trebuh dali najino punčko in najprej sva oba pogledala, če ima dve rokici in ko sva ju videla, sva oba jokala in nisva mogla nehati. Celo so pregledali in izkazalo se je, da je z njo vse vredu, da ima samo na eni rokici eno bulo, v kateri je voda in ji jo bodo kasneje odstranili. To je bila res taka izkušnja za nas, da mi gre sedaj vsakič, ko pogledam našo punčko, na jok, ker sem zelo hvaležna, da je z njo vse vredu, ker so naju tako prestrašili, da niti nisva vedela, če bo živa, če pa bo, pa da bo imela polno napak. Pa več, ko sem spraševala, manj odgovorov sem dobila. Še sedaj ne morem verjeti kaj so na UZ gledali . Potem pa zaupaj ultrazvokom . Sem pa to napisala samo zato, da boste vedele, da tudi če vam na UZ napovejo kaj slabega, še ni nujno, da to tudi drži! Pri meni so se v vsem zmotili. Tudi v teži, ker so mi skos napovedovali zelo majhnega in mi hoteli že pri 36-ih tednih sprožiti porod ampak so potem še čakali do 38-ega tedna,....no, pa je imela potem 14 dni pred rokom 2765g in je bila velika 50cm,....če bi pa rodila ob roku, bi bila pa sigurno čez 3 kg in še večja kot 50 cm,...kar je čisto normalno. Vsem želim čim lažji porod in kar je najvažnejše-zdravega
|