|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   boleča hrbtenica
21.1.2008 9:25:29   
CHARLIZE
Živijo,

no jaz sem nova na tem forumu tako da moram še veliko tem prebrat, ampak upam, da ima katera izkušnje tudi s problemom, ki ga imam sama.
Sem v 16. tednu nosečnosti in so me do sedaj doletele že skoraj vse nosečniške tegobe (1.nosečnost); slabosti, bruhanje, napetost, bolečine v spo.delu trebuha,...no vse sem nekako preživela. Sedaj pa me že skoraj 2 meseca mučijo bolečine v križu in celi hrbtenici. Ginekologinja je rekla, da ni lih normalno, da me vse to matra tako zgodaj v nosečnosti. Moram priznat, da me je prav strah al je to normalno al ni. Ponoči se sprehajam po hiši, ker ne morem spat. Ni to vsako noč. Čez dan je nekako ok, ko se malo razgibam, naredim  vaje, grem na sprehod. Zanima me punce, če je imela katera te težave tako na začetku in koliko časa me bo to še mučilo? Ene punce so rekle, da so imela take težave - zaradi raztezanja vezi - najraje bi šla k osebnemu zdravniku, pa ne vem kako bi mi lahko pomagal? Mogoče kakna fizioterapija? Na masaže sem šla. Je nekaj časa dobro pa spet slabo. Pa mislim, da je to trganje po levi nogi išijas. Hvala za vaše odgovore.
Sem prav zamorjena saj je vsak dan kaj novega, ki me muči, namesto,da bi se veselila otroka

lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: boleča hrbtenica
21.1.2008 9:58:45   
sanca
živijo, nisi edina ki imaš take probleme s hrbtenico. jaz sem sicer zdaj že v 32 tednu ampak da ti povem da sem že obupala. to bolečino boš mogla sprejeti in noben ti ne bo pomagal. verjetno da imaš okrivljeno hrbtenico in zato tudi bolečine. pa še to: NE HODIT NA MASAŽE ker lahko sproži porod kar pa ni lepo. potrpi še malo saj bo minilo če ne prej pa potem ko boš rodila.

(odgovor članu CHARLIZE)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.1.2008 10:13:55   
Naja30
Nisi edina, ki jo je začelo tako zgodaj bolet. V prvi user posted image  me je začelo okoli 20t, zdaj pa mogoče že kakšen teden prej. Boli me križ in kolk za znoret! Že v prvi user posted image  mi je G predlagala fizioterapijo, pa se nisem odločila za to. Šla sem na jogo za user posted image  in ti povem, da je bilo dosti boljše. Ta vadba je prirejena prav za take bolečine v nosečnosti in hkrati se učiš pravilnega dihanja. Ti priporočam!

(odgovor članu sanca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.1.2008 11:22:53   
J.L.
saca a to omasažah drži al kaj? 

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.1.2008 12:08:53   
CHARLIZE
hvala za odgovore. se lih malo bolje počutim, ...da vsaj vem, da ni nič nenavadnega. za masažo sem slišala,da ni dobr it v prvih 3 mesecih,..ampak za kasneje pa nisem vedela,..no saj mi tako ali tako ne pomaga. na jogo bi tudi sama rada hodila, ampak v našem kraju jo ni. Tako,da sem si naročila dvd od vzajemne - ga ima katera?? Imam sicer tudi knjigo ampak se mi zdi, da je bolje razloženo na DVD-ju.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.1.2008 12:15:57   
tweetek
Mene tudi križ boli že od 12. tedna - pravi moja G da zato ker bolj spredaj nosim, pa bolj izrazit s pri hrbtenici.... Boli te pa zaradi tega ker se spremeni težišče in mišice uporabljaš na drugačen način. Pomaga telovadba/joga , ker se ti okrepijo hrbtne mišice in lažje prenašajo dodatno težo in drugačno obremenitev, moraš pa pazit da vaje pravilno izvajaš  - zato bi blo najboljše če greš na telovadbo za nosečnice vsaj parkrat da te naučijo pravilnega izvajanja vaj, pa če trenerki potožiš ti bo pokazale še dodatne ,da jih delaš doma. Meni pomaga ful. Za masažo pa tudi jaz nisem zasledila da bi škodila; v reviji mama jo celo priporočajo, pa tle na forumu v člankih tudi!

(odgovor članu CHARLIZE)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.1.2008 12:22:42   
CHARLIZE
no tudi mene je začel križ in pa hrbtenica boleti tam nekje okoli 12 tedna. raje ne pomislim, da bo to trajalo do konca,.user posted image .sem šla 1x na nosečniško telovadbo in sem videla kakšne vaje se dela. Ker imam tako službo,da pridem bolj pozno domov ne morem hodit na to telovadbo. Zato kar sama delam vaje. Pa še eno knjigo z vajami sem dobila v knjižnjici,..ampak do sedaj mi ni še nič pomagalo. Al pa sem premalo vztrajna.

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.1.2008 12:42:21   
pepa6
Men je ginekologinja priporočala za bolečine v križu, da si kupim Magnesol šumeče tablete, in sicer, da spijem 3 šumeče tablete na dan. Men so pomagale. Mene navadno ful boli križ, če se preveč gibljem in hodim, včasih tak boli, da se več ne morem premaknit, al pa komaj vlečem noge za seboj, bolečina pa se čiri navadno v ritnico in pol v noge. Drugi vzrok za bolečine v hrbtenici pa je tudi, da imate mogoče že od prej malo zvito ali bolečo hrbtenico. Ampak baje so te bolečine v 16. tednu nosečnosti še majhne proti tistim bolečinam ki so proti koncu nosečnosti.

(odgovor članu CHARLIZE)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?