katja pv -> RE: aprilski lumpi 07 (20.2.2008 23:49:08)
|
No da se vam še na hitro javim. Mi smo trenutno v največjem navalu šmrkljanja in kašljanja. Noč je bila katastrofalna. Najprej se je zbudila Ana in se dojila do onemoglosti, ko pa sem jo odlagala nazaj v posteljo jo je popadel kašelj in se je zbudila in jok, jok, jok. In sem jo spet morala dojit ker ni šlo drugače in potem ponovi vajo n-krat. Sem mislila, da se mi bo zmešalo, pa še zeblo me je. Vmes se je seveda zbudil še Matija in priromal v spalnico in bil buden kot zajec in nekaj žlobudral, da bi pil mleko (ob 2h zjutraj) - halo? Na srečo je bil mož doma in je nato on uspaval Matija, jaz Ano in je po moje trajalo celo uro. Sta pa imela oba rahlo povišano temperaturo proti jutru, tako da sem kar delila Calpol in sirup za kašelj. Najhujše je pri Ani ki ne mara piti ne Calpola ne sirupa za kašelj in jo moram imobilizirat in vliti sirup v usta. Odkar sem jaz driskala imam take probleme s prehranjevanjem Ane, da to ni res. Ona bi se samo dojila, dojila, dojila in do onemoglosti dojila, drugo bi pa le občasno jedla in to v vedno manjših količinah. Mi je postalo že skrajno tečno, ker skuham potem pa moram še vse sama pojesti. Sva pa sedaj z Ano pristali v razvojni ambulanti, ker ima ugotovljeno hipotonijo spodnjih udov in zvrača stopala navzven. Sem dobila izvid in bom naslednji teden, ko bom v Gorici oddala še prošnjo za podaljšanje porodniške. Se je pa Ani poznalo, da ni zdrava, ker je kar obmirovala in se nič ni potegovala za igračke in raziskovala prostora v RA. sem jo komaj pripravila, da se je odplazila do mene, da je dr videla kako se premika. Najslabše je, da se Ana najraje vseda nazaj na nogice, namesto da bi dala noge naprej - jo moram nenehno opozarjat in popravljat. Pregled pri fizioterapevtki pa imava šele 7.3. tako da do takrat moram Ano samo popravljat pri vstajanju (stopala) in sedenju. srečanje MB: mene naslednji teden ni, tako, da če boste organizirale kaj takrat me žal ne bo. Po 2.3. pa lahko. Bi pa prosila ali juniorko ali tejkog, da mi na SMS javi, če se boste zmenile za 3.3. ali 4.3., da ne rabim gledat na RR takoj ko stopim skoz vrata. tejkag: plenica lahko premoči iz več razlogov: preveč pije v večernih in nočnih urah, imaš premajhne plenice (vzemi večjo številko) ali pa jo preveč s kremo namažeš in se ta vpije v plenice in zamaši pore, ter plenica ne vpije dovolj. Kakšna pa je sploh Lanina plenica, ko jo ponoči ali zjutraj previješ. Če je polna in ti premoči imaš mogoče premajhno številko. Meni se je to dogajalo pri Matiji in sem šla na številko večje in je bilo OK. avent stekleničke: iz luknjice kaplja takrat, ko je pod gumico še voda in se včasih naredi tak vakum, da jo kar potesne navzgor. Pri nas se to včasih dogaja pri pitju mleka, ker Matija nekaj časa pije, nato pa kar spusti in ostane del mleka še pod pritiskom. Načeloma pa nam ne pušča. Je pa potrebno nastavek menjati na 3 mesece. Pri nas ga oba tako zgrizeta, da ima kar zareze. Kaj imate tudi ve take debilne sosede, da lakirajo letvice zvečer in usmradijo cel blok? Naši so čisto nori. Že 2h mi dela ventilator, pa prepih sem naredila in še vedno grozljivo smrdi. Bom morala kar celo noč pustiti ventilator vklopljen čeprav mi to ni všeč, ker me hrup grozno moti ampak ne bo druge. Eni tipi so pa res totalno premaknjeni. Dobrodošle vse nove čveke in vsem, ki ste v tem času praznovale in še boste praznovale obmesečnico želim vse naj naj.
|
|
|
|