Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: zakaj začet, če je konec očiten 29.6.2008 14:58:46
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Ankica IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Kaze nas odnos do svojih misli, nase zanemarjanje le teh, ali pa naso skrb, da bi bile misli in besede, ki jih izrazajo lepe in negovane. Tako kot pravimo za ljubezen, da je to rozica, ki potrebuje zalivanje in pozornost, tako jo potrebujejo tudi nase besede, misli, stavki. To si pa zelo lepo napisala. Ja hvala :). Eno vejico sem pozabila, se mi zdi. cccc, nazaj v šolo . Ne, resno, saj se strinjam, da je treba jezik negovat, zanj skrbet, ga spoštovati in spoštovati tudi sogovornike. Nekako tako, kot da se na poslovni sestanek prikažeš v trenirki (ali je trenerki?) in supergah. Neresno.
|
|
|
|
RE: zakaj začet, če je konec očiten 29.6.2008 14:58:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Zdaj pa ne vem, ali je tako lahko priti na faks ali pa so vsebine tako pomanjkljive ali kaj tretjega. Zahtevnost ispitov je prenizka, tako in drugace.
|
|
|
|
RE: zakaj začet, če je konec očiten 29.6.2008 15:03:18
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica Nekako tako, kot da se na poslovni sestanek prikažeš v trenirki (ali je trenerki?) in supergah. Neresno. Lahko so pokazes s trenerko, ce si moski.... .
|
|
|
|
RE: zakaj začet, če je konec očiten 29.6.2008 15:06:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Churchill je bil dober govornik, tako vsebinsko kot oblikovno. Žal marsikateri politik svojo sposobnost odlične retorike izrabljajo (ali so jo) za doseganje svojih bolnih (oprostite za izraz, a ne morem reči drugače) ciljev (npr. Hitler). Ogromno politikov velja za dobre govorce, a niso pisali svojih govorov (npr. Kennedy). Za njimi so stale brihtne glave.
|
|
|
|
RE: zakaj začet, če je konec očiten 29.6.2008 15:09:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Churchill je bil dober govornik, tako vsebinsko kot oblikovno. Njega nisem brala, niti poslusala. A propos drugega dela teme, pravopisa. Ni pomembno samo to, "da nas zastopijo". Precej bolje se razume dobro pripravljen govor, besedilo, sporocilo, kot besede kar v tri dni. Osnovno sporocilo je lahko enako, njegova globina in trajanje oziroma sporocilnost, pa bosta bistveno razlicni.
|
|
|
|
RE: zakaj začet, če je konec očiten 29.6.2008 15:11:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Žal marsikateri politik svojo sposobnost odlične retorike izrabljajo (ali so jo) za doseganje svojih bolnih (oprostite za izraz, a ne morem reči drugače) ciljev (npr. Hitler). V tem je moc besede, ceprav je bila v konkretnem primeru vec kot izrabljena.
|
|
|
|
RE: zakaj začet, če je konec očiten 29.6.2008 15:15:21
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II A propos drugega dela teme, pravopisa. Ni pomembno samo to, "da nas zastopijo". Precej bolje se razume dobro pripravljen govor, besedilo, sporocilo, kot besede kar v tri dni. Osnovno sporocilo je lahko enako, njegova globina in trajanje oziroma sporocilnost, pa bosta bistveno razlicni. Res je. So govorci, ki s prve povedo tako, da dol padeš. In potem s(m)o tisti, ki rabimo precej časa, da izpilimo en sam stavek. Še potem je bistvo pogosto spregledano ali ni dovolj razumljivo podano. Pa seveda tudi tisti, ki jim je vse skupaj brez pomena. Samo da lahko odpirajo usta (ali tolčejo po tipkovnici).
|
|
|
|
RE: zakaj začet, če je konec očiten 29.6.2008 15:22:03
|
|
|
|
Anonimen
|
In potem s(m)o tisti, ki rabimo precej časa, da izpilimo en sam stavek. Še potem je bistvo pogosto spregledano ali ni dovolj razumljivo podano. Sama sodim bolj v to skupino kot med dobre govorce. Imam obcutek, da nas vecina rada komunicira in rada govori (in tipka... ), da se nas je pa malo pripravljenih v to smer tudi uciti in tudi razmisljati o smislu komunikacije in o poteh za dobro in boljso komunikacijo. Do nje se obnasamo kot bi bila sama po sebi umevna.
|
|
|
|
RE: zakaj začet, če je konec očiten 29.6.2008 23:10:50
|
|
|
|
Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Ja, to pa res. Ne vem, ce je med slovenskimi politiki dober govornik. Mogoce Plemeniti, ampak mi njegova vsebina ni pogodu. Veckrat sem poslusala notranjega ministra Mateta, pa ne ko je bral govor, temvec pri povezovanju konferenc, srecanj s tujimi politiki, pogovorih.... Dalec nadpovprecno. Ne samo lepota jezika, temvec tudi ritem in vse ostalo. Pa tudi predsednik drzave Tirk - vec kot odlicno.
|
|
RE: zakaj začet, če je konec očiten 29.6.2008 23:30:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Dalec nadpovprecno. Ne samo lepota jezika, temvec tudi ritem in vse ostalo. Pa tudi predsednik drzave Tirk - vec kot odlicno. Tole si bom zapomnila, hvala. Skoda, da je drzavna proslava ravno mimo. Strasten govorec je (bil) tudi Kucan. Saj je se, samo redko se oglasi.
|
|
|
|
RE: zakaj začet, če je konec očiten 30.6.2008 10:38:17
|
|
|
|
Olivija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek IZVIRNO SPOROČILO: Olivija Čestitke za pogum. Mogoče bo dala pa diplomo lektorirat ali pa se bo tam bolj potrudila. Obstaja pa tudi "spellcheck", ki ga imam jaz osebno vedno vklopljenega. Zakaj imas vklopljen "spellchecker", ce je vseeno kako pises? Da delujes bolj pismeno? Zakaj ce je vseeno kako pises? Meni je vseeno kako kdo piše na raznih forumih (tukaj pa res ne uporabljam SC), za službo je pa res "malo" drugače. SC je odličen tudi za iskanje tipkarskih napak in pri pisanju diplome ga je pa res pametno uporabiti.
|
|
|
|
RE: zakaj začet, če je konec očiten 7.7.2008 16:13:15
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: *alja* Oba sva dokaj mlada, imava hčerko, do zdaj je vse vredu. Ampak očitno več ni ljubezni "do smrti", skoraj vsi slej ko prej varajo, pa zakaj sploh začet? Ampak ti si že začela. Sploh pa, analogno razmišljanje, čemu sploh živeti, če pa se itak umre. Čemu jesti, če se itak poserje in čemu se voziti če se itak zvečer pride nazaj domov.
|
|
|
|
RE: zakaj začet, če je konec očiten 7.7.2008 20:00:32
|
|
|
|
tincci
|
Lektoriram diplomske.
|
|
RE: zakaj začet, če je konec očiten 7.7.2008 20:11:02
|
|
|
|
alička
|
IZVIRNO SPOROČILO: tincci Lektoriram diplomske. A sem jaz preveč površnao brala? Ampak res ne zastopim kaj si hotla s tem povedat
|
|
|
|
RE: zakaj začet, če je konec očiten 7.7.2008 21:32:58
|
|
|
|
Naja30
|
IZVIRNO SPOROČILO: alička IZVIRNO SPOROČILO: tincci Lektoriram diplomske. A sem jaz preveč površnao brala? Ampak res ne zastopim kaj si hotla s tem povedat Da bi rada kej zaslužila? BTW alička, tvoja punčka je pa ful srčkana!
|
|
|
|
RE: zakaj začet, če je konec očiten 7.7.2008 21:44:34
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: alička IZVIRNO SPOROČILO: tincci Lektoriram diplomske. A sem jaz preveč površnao brala? Ampak res ne zastopim kaj si hotla s tem povedat Da smo zasmetili .
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?