tina a -> RE: Povišanje preživnine-tožba (19.1.2008 20:52:37)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lunca99 Ko živiš skupaj vedno gledaš kako priti iz meseca v mesec.Se sproti odločaš kaj kupiti ,kako ... Ko pa si ločen pa si misliš ja zakaj pa nebi nekaj dražjega saj bo stari dal.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Tole je pa popolnoma mimo. Ampak res mimo. Čeprav se nisem imela več namena javljat na tej temi ... ker mi je popolnoma mimo, kako nekatere ženske (ki niste ločene) razmišljate. Lunca99 ali si si kdaj naredila izračun koliko stane tvoj otrok? Samo in zgolj za informacijo. Saj ni treba tega delit z nami. Naredi to zase. Ene imajo stroške varstva, ki kaj hitro znaša od 200€ do 300€ nekje. In vse boste rekle - ja zakaj pa ga ima v privat varstvu, saj obstaja vrtec. Ja to je že vse res .. .Kaj pa če vrtca ni dobila? Ali pa je otrok v vrtcu skoz bolan in se mamica odloči dat otroka v privat varstvo saj ne more biti ves čas bolezni na bolniški. Veliko je faktorjev, ki uplivajo na preživnino. In preživnina, kljub temu da se plačuje na mesec, je bolj pavšal kar se porabi na otroka čez celo leto. Ne res ne porabim vsak mesec 50€ ali za igrače ali pa obleke. Pride pa kak mesec ko porabim 100€ za to. In tudi obšolske dejavnosti, ki jih imajo otroci (s tem mislim različne tabore) je potrebno plačat. Ko sem jaz na sodišču predstavljala stroške, ki so se dotikali samo otrok (to je bila šola, interesne dejavnosti, zavarovanje) sem kaj hitro presegla višino mesečne preživnine. In tako je ... Na žalost. Ko smo skupaj v partnerstvu nikoli ne računamo koliko smo dali za nekaj... tako pač je in tako moramo sprejeti. Včasih porabimo eno plačo, včasih dve. Vse je odvisno kakšni stroški se nam pojavijo tisti mesec. In če gledamo 4 člansko družino ... se potem to deli na 4 dele. Gina je prav lepo napisala. Oče, ki je ostal sam 100% ne porabi toliko vode, ogrevanja, hrane, elektrike kot to porabi mamica z dvema otrokoma. Se strinjate? Niti ne porabi toliko praška, šampona, zobne paste, wc papirja ... Ker skrbi samo zase. Ja saj ima stike in otrok pride tudi k njemu ... S tem se strinjam .. ampak ponavadi spet mamica dobi domov eno potovalko oblek ... in tiste ki imajo manjše otroke vrjetno "pogrešajo" tudi kako plenico ali dve. Glejte veliko je pametovanja na to temo - prevelika ali premajhna preživnina. Dejstvo je, da je težko o tem razglabljat ker imamo različne potrebe in različno porabo dobrin. Enim je pomembno, da imajo vsak dan evrokrem za zajtrk, drugim pa da imajo samo kruh in mleko. Me razumete? Veste kaj želim s tem povedat? ... Vsak ima svoj življenski standard. In tudi otroci ga imajo. Ker smo jim ga dali starši. Ker smo mi tisti, ki skrbimo za njih. In še nekaj ... lahko je biti pameten dokler se v takšni ali pa podobni situaciji ne znajdeš sam. Vedno je govor samo okoli denarja. Saj vsi vemo pri denarju se vse neha. Nikoli pa ... ne debatiramo o tem ... koliko ljubezni smo v naše otroke vložili. Samo to je pomembno.
|
|
|
|