Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikica36 nevem no, se mi zdi da tukaj pa malo pretiravate.jaz tud dobivam preživnino od bivčega moža -80evrov. pa se mi zdi popolnoma primerna.saj če realno pogledam če še primaknem jaz 80 e je to 160 evrov!! več stroškov pa jaz z otrokom nimam- malica v šoli, plačilo treningov, kaj za oblečt........stroške za stanovanje pa moram itak plačevati,in kuhat , če živim sama ali pa je tu še otrok, tako da tega jaz ne vštevam v to. je pa eno, kadar gre za kak večji nakup recimo kolo, smučke, se pač z bivšim dogovoriva da mu da malo zraven. no, to je moje mišljenje! haloo nekateri zaslužijo po 400E, pa morjo preživet,ne bote mi rekle, da vsak mesec porabite za otroka 400e(200e preživnine in 200prispevate vi!)pol bi vaši otroci morali živeti na zelo visokem nivoju in je naj ne bi bilo stvari, ki je ne bi imel. Tale je pa svetska. Ženska, daj no, a si pila ti danes, al si za... kot rečejo pri nas v Postojni..."Kalce levo". Bom kopirala svoj post izpred leta, dveh, ker očitno zadnjič nisi brala: Najbrž je pa res, da mogoče ti in še veliko drugih ljudi, ki se ne poglabljajo v reči, razmišlja, da otrok porabi samo za hrano in obleke. Ne! Vse stroške za hišo ali stanovanje, za avto, za elektriko, vodo, bencin, za kozarce, žlice, svinčnike, za vse počitnice, ogrevanje, za vse krožke, za vse čopiče, čevlje in za vse ostale majhne in velike prčkarije, od stola za na morje, do rokavčkov, od semena, iz katerega zraste solata, ki jo pojeste, do gnoja za pognojit njivo, od sesalca do popravila pralnega stroja.....da ne naštevam naprej.....moraš šteti - ker to niso samo tvoji stroški. Stroj se pokvari glede na to, kolikokrat ga poženeš. Tolikokrat ga tudi voda napolni, toliko več žarnic gori....a naj ti v detajle naštevam, kaj prinese otrok???? To niso samo plenice, pa hrana, pa vrtec!!!!! To je daleč od samo tega. In če boš vse to seštela, pa če prišteješ še dejstvo, da če imaš otroka, ne moreš živeti več v eni sami sobi, da rabiš več kvadratov za bivanje, pa če sešteješ še kakšno sobo zraven, ko dobiš še kakega člana, pa mipovej, kje si??? Pa drugi post: .... stroške, ki jih boš imela, od oblek, hrane, vrtca, elektrike po družinskem članu, vode, odvoza smeti, gretja, pucanja stopnišča v bloku...do wc papirja in razbitih kozarcev, pa od počitnic na morju, do krožka za večjega otroka, od kolonije poleti, oz letovanja z vrtcem, do rolarskega tečaja, v okviru vrtca, od vozička, do avtostola, pa čistila in kreme, šamponi in praški, od žarnic do več kilometrov, ki jih prevoziš zaradi razvoza otrok, pa tudi večji avto moraš imeti zato, oz stroške imaš z avtom, ki se delijo na vsakega od družinskih članov, pa registracijo, menjave filtrov...., zaradi otrok ne moreš biti v eni sobici in boš morala v večje stanovanje, kjer boš imela najemnino -.... ...kolo za otroka, čevlji vsaj 3 pari na leto, bunde, igrače, mobitel, računalnik, šolske knjige....vse napiši, nič spustit. Če so stroški skupni, npr. za posodo in npr. stole, svinčnike....jih deli s 3, kolikor vas bo. Saj ti ne bi sama rabila 3. stolov, en bi zadoščal.... Pa če greš sama na počitnice je to 3x manj, kot če greste trije, pa če greš sama v kino, kupiš samo eno karto, tako pa tri, pa če pereš perilo samo zase, je to en stroj na teden ali dva, tako so pa štirje ali pet, pa če moraš sicer zase imeti samo eno garnituro posteljnega perila, moraš za tri imeti toliko več, ne le garnitur, tudi postelj, pa jogijev, pa vsega pač.....Koliko več plina ponucaš in elektrike, pa koliko več sob moraš ogrevat.... Pa za konec eden, ko se gina razjezi: Stroški po otroku so točno taki, kot sem pisala. Če pa katera misli, da temu ni tako, je pa to njen problem. A mislite, da si žajfe kupujem, pa paste za zobe kar tako v tri dni, ker rada zbiram čistila, pa da mam večji avto kar zato, ker frajerišem, pa da perem 8-10 strojev perila in več kot 10 strojev posode kar tako, ker zlagam čisto posodo v stroj, ker mi tako paše????????? Mogoče tudi sok za razredičit ne bi bilo treba kupovat, moji otroci morajo biti zadovoljni z vodo, saj res, to je zelo in dandanes, pa boljše da mesa ne kupujem, ker to je preveč za privoščit otroku. Na počitnice jim itak ni treba, bodo že v bloku dovolj srečni, pa bog ne daj, da kaj povedo po telefonu, to je samo zame rezervirano, za njih oče ne daje denarja, to ni všteto v stroške. Aja, rolerji so odveč, pa žarnic tudi ne rabimo, da o računalniku sploh ne govorimo, pojma nimam zakaj imajo pri nas otroci en star računalnik v sobi, najbrž bi ga morala odstranit, ker tega stroška ni bilo. Smučat ne bomo več hodili, saj tudi smučke zgleda niso vštete v to, kaj naj bi otrok rabil, ha ha, niti čevlji in bunde ne, ker ne smeš 20.000.- po otroku zapravit pred zimo, kljub temu, da so stare čevlje ponosili do nerazpoznavnosti in jih prerasli, pa bunda nima veze, če premoči, ker je bila tolikokrat preprana, ker je otrok pač imel samo eno, pa vsak dan z njo pred blokom ril...naj jo ima še ta mali, pa nas bodo zamenjali za neavtohtone prebivalce Ambrusa.... Otroci nimajo pravice razbiti krožnika ali kozarca, to tudi ni všteto v stroške, torej teh stroškov ni...ma dajte babe, ne ga srat, življenje ni praznik. Življenje je prokleto drag špas. Aja, zdaj se drenjamo na 11m2 po članu gospodinjstva. Res čudno, da moramo kupiti večje stanovanje, ker zdaj pač hodimo en po drugemu...predlagam vsem parom, ki stanujete na 22m2, da poročate, kako se počutite in če se vam zdi to dovolj prostora za normalno funkcioniranje??!! Dodajte še otroško potrebo po gibanju zraven, pa ste globoko tam, kjer sonce ne sije! In še to, če je nekdo želel imeti otroke, naj tudi skrbi zanje vsaj približno tako, kot bi skrbel zase! Ne glede na to, ali otroci stanujejo z njim ali z mamo. Sam se je odločil za tako delitev. Po drugi strani je jasno, da morajo mame pustiti očetom normalne stike, ker otroci rabijo tudi očeta in oče njih. Še to, v preživnino so všteti dnevi, ko je otrok z njim. Se pravi, da so na sodišču vedeli, da je otrok z očetom vsak drugi vikend + poleti kak teden ali mogoče še pozimi in so kljub temu določili vsoto kot so jo. Oče je dolžan plačevat celo vsoto. Mama kupuje pretežno vse reči za otroka. Hvala bogu, da oče še kaj zraven da. Jaz poznam točno enega samega očeta, ki daje več, kot je polovica stroškov svojemu otroku. Vsi ostali dajejo krepko manj, kot da ne bi imeli odgovornosti do svojih otrok. Vseeno vsa čast očetom, ki lepo skrbijo za svoje otroke, tudi mojemu ex, četudi morda malo manj plačajo kot je treba. Pa vsa čast novim ženam, ki to lahko razumejo in zato ne najedajo.
|