Gina
|
Bakfark, a se tebi zdi pravično, da npr. jaz osebno plačujem za otroka že kar nekaj let vsak mesec precej več kot njun oče, ob tem da ima naša (novo ustanovljena) družina skupaj vsaj 3x manjše dohodke kot njegova (novoustanovljena družina), se pravi da bi bil finančno povsem zmožen dajati polovico brez vsakega problema? Meni se ne zdi prav. Sicer se ne pritožujem, ker lepo skrbi za otroke, ju pelje na dopust, pa tudi vmes kaj kupi zanju, ker tak je bil dogovor na začetku, nikdar ne serje in celo povišal je preživnino ko sem ga prosila....vendar še vedno jaz dajem precej več kot on, ob tem da izpolnjujem popolnoma iste pogoje kot on (lepo skrbim za otroke, ju peljem na dopust, vmes kaj kupim, ne serjem....) + še iz dneva v dan skrbim zanju na vseh področjih, ko njemu ni treba (ni pokazal nobenega interesa nikdar, da bi on skrbel sam zanju, njemu to ustreza). Se ti zdi prav? POnavljam, nikdar mu ne težim s tem, ker mi več pomenijo odnosi, vendar se mi ne glede na to to ne zdi prav. Verjemi mi, da je takih ločenih zakonov, kjer žena plačuje mnogo več kot ex mož večina. Skoraj ni moža, ki bi plačeval več kot ženska, oz. so precej redki. Zato je to v slo. velik problem in ravno zato se ženske počutimo ogrožene. Ker moramo sprejeti skoraj kompletno skrb za otroke, tudi finančno. Kaj pa predstavlja npr. sredinska preživnina 100eur? A se hecajo? Kaj lahko narediš s tem denarjem? Majčkeno manj kot toliko stane samo šolska položnica pri nas, če ima otrok zajtrk, kosilo in pop. malico. Tako da, ja, ženske se upravičeno počutimo ogrožene, ker večina moških ne plačuje polovice stroškov za svoje lastne otroke.
|