Anonimen -> Ljubiti vs. sovraziti (18.1.2005 9:20:40)
|
Ljubiti nekoga, ki te je prizadel - to je res težko vprašanje. Največkrat je tako, da če nekoga ljubiš, ga pač ljubiš in poskušaš opravičevat njegove napake, dokler ne sprevidiš, da vseeno niso tako opravičljive. Naj ti povem, da sem v najstniških letih bila tudi sama takšna trapa, da sem še naprej ljubila človeka, ki sem ga sovražila - in to zato, ker sem ga dobila v postelji z drugo. Nisem si mogla pomagat. Seveda sva takoj prekinila s stiki, kar je bilo zelo težko, saj mi je bil sošolec, pa še tako lepo se je obnašal do mene - jaz pa sem se delala kot da ga ni. Toda v srcu si nisem mogla pomagat, še vedno sem si želela, da bi ostala par in sem ga še dolgo časa ljubila, mislila nanj in lepe trenutke, ki sva jih preživela, čeprav mi je pamet govorila drugače. Moj ata je vedno pravil: Pogreta ljubezen je kot pogrete gobe. Od obojega se lahko zastrupiš. In tega sem se držala v težkih trenutkih, ko sem omahovala, da bi naredila korak proti njemu. Je pa res, da je tudi odvisno, zaradi česa greš narazen. Če je tu le prepir, potem nič ne rečem, da poskusiš znova in se učiš živeti bolj strpno, če pa je kaj večjega, potem pa se vprašaš, ali se res splača živeti v strahu, da se bo vse to ponovilo. Ker ponovilo se skoraj 100% bo.
|
|
|
|