|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 8:03:12   
dory
Vceraj smo mele "babji" vecer s puncami s faksa in spustile smo se tudi v zelo globoke debate...med drugim smo ugotavljale,ce je mozno ljubiti nekoga,ki ti je prizadejal veliko hudega, ki ga milo receno po vsem skupaj sovrazis...imas tako osebo lahko sploh se rad?

Jaz sem odlocno proti...sem clovek,pri katerem na custvenem podrocju ni popravnih izpitov in ki naceloma prenasam dolocene stvari ocitno zelo dolgo :)...ko pa poci,ni vec poti nazaj...

Kaksna so vasa mnenja?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 8:05:28   
Udb
Hmm. Ste imele pa res globoke! ;)

Kaj pa vem. To je res stvar debate. Če ti nekdo veliko pomeni, se to težko kar tako izbriše, ko ti naredi nekaj slabega. Po drugi strani tak človek vsekakor ni vreden tvoje ljubezni! Verjetno je odvisno od primera do primera!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 8:25:33   
ANJA5
Jaz sem tudi odločno proti - ko te enkrat nekdo tako močno, močno prizadane ga v zavesti tako zasovražim,da bi ga lahko..(kej grdega):)- potiho v srcu je pa odvisno...
Bolje pa je, da mu odpustiš, ker drugače nisi pomirjena in ne moreš z življenjem naprej.

Lp, Anja

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 8:33:00   
Lenny
Teja, se strinjam s tabo. Tudi jaz sem mnenja, da raztrgana zveza ne more nikoli več biti cela. Zagotovo pa je odločitev odvisna od posameznika in morda se pri kakšni izjemi ponovni začetek celo obnese. Pri meni se ne bi.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 8:33:09   
Anonimen
Isto kot ti teja! :bravo:

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 8:35:59   
TARA in MAJ
Ja tudi mene če nekdo zelo prizadane ta človek zamene ne obstaja več. Tudi jaz sem bila v življenju enkrat zelo prizadeta vendar je od tega ostal samo še grd spomin ki si ga niti nočem spominjati.Pot nazaj da bi odpuščal nekomu ki te prizadane je tudi odvisno kaj je bilo,vendar mislim da je bolje pozabiti ter iti naprej svojo pot. Ja ljudje pa smo seveda različni.lep sončni dan:sloncek:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 8:41:04   
Anonimen
Teja, saj po moje je to to, ko praviš, da določene stvari prenašaš zelo dolgo, preden pač poči. Torej ljubiš nekoga, ki te je večkrat prizadel. Največkrat je tako. Po razočaranjih, ki v nas pustijo posledice, ljubezen izzveni. Največkrat. Samo vprašanje časa oz. tolerance posameznika.
Če pa ne izzveni, je pa po mojem čisto drug problem. To je pa že odvisnost od odnosov, ki je prav tako bolezen, kot vsaka druga odvisnost in bi jo bilo potrebno zdraviti, preden nas uniči.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 8:55:34   
KIRA
teja, ko nekoga ljubiš ga ljubiš. pa če te še tako prizadene - ljuezni se ne da izbrisati. :love: :love: lahko da oslabi, lahko da imaš mešana čustva, ampak ljubezen je najmočnejše čustvo, kar jih je. to jaz zelo dobro vem. in vem tudi, da ljubezen ne pomeni samo sreče, sprehodov v dvoje itd, pač pa tudi dosti odpovedovanja in trpljenja. pa vseeno ljubimo. niso veliki poeti in pisatelji pisali o večni ljubezni, celo taki, ki je ljubimce poslala v smrt. ljubiš lahko na miljon načinov - ljubiš lahko površno, samo neko podobo človeka, lahko ljubiš njegovo telo, lahko ljubiš njegovo dobroto, lahko ljubiš njegovo osbnost, njegovo bistvo. lahko ljubiš samo telesnost ki jo imata skupaj, alhko pa ljubiš njegovo dušo, tudi če sta zelo daleč narazen. prava globoka ljubezen prihaja od znotraj. je pa vse na tebi, kako boš to ljubezen, kazala, kako boš z njo živela, če jo boš dajala naprej.

glede sovraštva je pa takole - če se boš trudila na osovraženi osebi najti kako pozitivno lastnost, pa si boš to vedno pred očmi držala, bo sovraštvo minilo. vsi imamo dobre in slabe strani, nekatere osebe pri nas pač izzovejo slabe strani. ampak če se dovolj poglobiš vanje, boš spoznala da je v vsakem človeku kanček dobrega - če ga ne pokaže tebi, pa ga pokaže drugim. ampak zato moraš biti optimist in ne kak pesimističen zamorjenec, ki ne verjame v ljudi. to je težko.
LP:rozica:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 9:09:21   
Vidov ati
Odvisno s čim te nekdo prizadene. So zadeve za katere pri meni ni popravnega izpita.

Vidov ati

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 9:10:10   
baguSka
Kira_in_Vikica tok si me ganila, ker se popounoma strinjam s tabo in tud jaz vem in sem prepričana, da se vsakemu lahko odpusti, le če imaš kanček volje, sploh pa kar se tiče ljubezni, ker se strinjam da je to (vsaj pri meni) najgloblje in najmočnejše čustvo!:)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 9:20:40   
Anonimen
Ljubiti nekoga, ki te je prizadel - to je res težko vprašanje. Največkrat je tako, da če nekoga ljubiš, ga pač ljubiš in poskušaš opravičevat njegove napake, dokler ne sprevidiš, da vseeno niso tako opravičljive. Naj ti povem, da sem v najstniških letih bila tudi sama takšna trapa, da sem še naprej ljubila človeka, ki sem ga sovražila - in to zato, ker sem ga dobila v postelji z drugo. Nisem si mogla pomagat.

Seveda sva takoj prekinila s stiki, kar je bilo zelo težko, saj mi je bil sošolec, pa še tako lepo se je obnašal do mene - jaz pa sem se delala kot da ga ni. Toda v srcu si nisem mogla pomagat, še vedno sem si želela, da bi ostala par in sem ga še dolgo časa ljubila, mislila nanj in lepe trenutke, ki sva jih preživela, čeprav mi je pamet govorila drugače.

Moj ata je vedno pravil: Pogreta ljubezen je kot pogrete gobe. Od obojega se lahko zastrupiš. In tega sem se držala v težkih trenutkih, ko sem omahovala, da bi naredila korak proti njemu.

Je pa res, da je tudi odvisno, zaradi česa greš narazen. Če je tu le prepir, potem nič ne rečem, da poskusiš znova in se učiš živeti bolj strpno, če pa je kaj večjega, potem pa se vprašaš, ali se res splača živeti v strahu, da se bo vse to ponovilo. Ker ponovilo se skoraj 100% bo.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 9:32:04   
india
Skutica in Kira, pa tudi druge, se strinjam z vami.
Dejansko je ljubezen najmočnejše čustvo,ki ga razumsko nikakor nemoremo nadzorovati in nanj tudi ne vplivati.
Vsaj pri meni je tako, da če me nekdo še nevem kako prizadene, si ne morem pomagati,če se mi noge začnejo šibiti v njegovi bližini. Pa nasmeh, lepa beseda in topel pogled kaj kmalu stopijo vse tiste grde besede ali dejanja.
Sovraštvo? po mojem mnenju je to eno zelo močno čustvo,ki ga ljudje ne bi smeli čutiti, vsaj v odnosu do bližnjih ne, res pa je, da če nas nekdo prizadene premočno, ni več prostora za njega v naši bližini.
To je v bistvu zelo težko.
Res je, da je počena ljubezen enako kot počen vrč, ali kot pogreta krompirjeva juha, a vseeno, dokler kakršnakoli čustva živijo, ljudje še vedno živimo z drugimi, ob njih, in za njih.:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 9:51:24   
KIRA
Miška, mene je do sedaj še vsak prizadel. Eni bolj, drugi manj. Resda da sem mogoče mal preveč občutljiva, pa vseeno.
Tudi moški, ki sem jih ljubila so me prizadeli. Ti celo najbolj, ravno zato ker sem jih ljubila. In jih še ljubim, po svoje, pa čeprav nisem skupaj z njimi.
Ljubezen je zelo močno čustvo, težko ga obvladuješ, običajno te pa zaloti tam, kjer najmanj pričakuješ.
Kadar koga ljubiš, ga ljubiš. Če zares ljubiš, se ljubezni popolnoma predaš. To še bolj boli in trpiš zaradi te ljubezni, če te je ta ljubljena oseba prizadela. Ampak ljubezen se zato ne neha. Morda se ohladi, lahko počasi zamre, ampak čisto izginila ne bo nikoli. :(( :love:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 13:26:59   
SANDY
definitivno ni popravila za take zadeve. Jaz sem odločno proti!!!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 13:30:43   
Joni
Če nekomu odpustiš, to ne pomeni, da delaš njemu "uslugo" ampak da samega sebe rešiš in se pomiriš, ker sovraštvo je razdiralno čustvo, ki udari v tebi in naredi škodo! Je pa res veliko lažje reči, kot pa to dejansko storiti!

Odpuščanje pa ne pomeni, da potem to osebo spoštuješ, ceniš ali celo ljubiš - preprosto njene napake in podtalna dejanja ti ne gredo več do živega!

Joni:metulj:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 13:35:06   
Joni
Pozabila sem dodati, da ne mislim na 2 osebi, ki sta v zvezi, pa potem ena koleba ali naj drugo zapusti ali ostane. Odpuščanje pride v poštev takrat, ko si se že odločil in osebo zapustil (ali pa si bil zapuščen), če pa si ostal, moraš imeti pa res hudičevo dober razlog in sprejeti tveganje, da boš spet izdan! Vsak naj se odloči sam, ker vsak piše svojo usodo sam!

Joni:metulj:

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 13:40:14   
KIRA
Darja, čisto preprosto.

Jezus je rekel: kdor je brez greha, naj vrže prvi kamen.

mislim da to pove vse.

jaz imam raje ljubezen v sojem srcu, pa čeprav trpim, kot pa sovraštvo. svojih otrok ne bom učila sovražiti, pač pa ljubiti.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 13:43:42   
dory
...Trpljenje pa prej sli slej posledicno prenasamo tudi na druge..ker ni noben tko mocen,da ne bi temu klonil...

Sovrastvo s casom mine....ker v zivljenju spoznas druge stvari,ker te zivljenje samo bogati...ce pa si v trpljenju in ne naredis nic boljsega kot klonis,potem to sliko dobijo tudi otroci,ki po mojem mnenju samo snemajo....koliko je dobrega pa v tem pa zal ne vidim...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 13:52:52   
KIRA
jaz nič ne klonim. za to sem pretrmasta. sovraštvo je pa zelo močno čustvo in ne mine samo od sebe, prav tak okot ljubezen ne. za to je treba delati.
trpljenja ne moreš prenašat ina druge - samo izražaš ga lahko. vsak na svoj način. jaz recimo se zaprem v spalnico in se izjokam. sem pač žalostna ko se spomnim vseh neljubih razočaranj itd. pol pa spet gre. kaj pa je to takega.
jaz mislim da je še vedno bolje kot pa da sovražiš cel svet.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
18.1.2005 13:54:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 13:55:56   
dory
Glej jaz ne govorim o sovrastvu celega sveta...kje pa...ce bi poznala mojo zgodbo bi mogoce razumela...

Hotla sem ti samo povedat,da otroci tako hitro zacutijo nase trpljenje...pa ceprav se trudimo pred njimi in skrivamo....zal ne gre...so nase malo ogledalo...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
18.1.2005 13:56:40   
Brisani uporabnik

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 13:58:17   
KIRA
saj se ne mučim. trpim pa zato, ker je bolečina vedno prisotna, včasih jo čutim bolj, včasih manj. sicer je pa tudi trpljenje relativno. pa še postransko je. pri vsakem je drgač.
jaz sem že miljon stvri pretrpela, pa jih še bom, pa še živim a ne? :)-;)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
18.1.2005 14:00:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Ljubiti vs. sovraziti
18.1.2005 14:01:06   
KIRA
moj sonček. moja lubica. zdaj že skoraj 2 uri pančka ko ubita. 9nebesa
če sem pa srečen človek pa ne vem. včasih sem včasih ne. :zmeden: ni vse tako kot zgleda.jaz sem imela ful komplicirano življenje - se pa borim za svojo srečo, pa za ljubezen tudi. po mojem se splača.
ker če v življenju nimaš ljubezni, kaj ti pol še ostane???

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?