|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kvas v prahu, mleko v prahu?
16.1.2008 8:38:09   
melanija
Kupili smo aparat za peko kruha. Zraven je priložena knjižica receptov, v kateri pa je med sestavinami kvas v prahu in mleko v prahu.

Kako to prenest v navaden kvas - kocke in v navadno mleko. Kakšne količine bi morala dati?

Saj ni problem tega kupit sam pa res ne bi vedno kupovala.

A ima katera recept za kruh z mlekom in navadnim kvasom?

Imamo pa aparat firme Moulinex.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kvas v prahu, mleko v prahu?
16.1.2008 9:09:15   
rosen
Imam že 7 let aparat in že nekaj časa ne tehtam in ne merim več.Že znam na pamet.
Kvas raje uporabljaj suhi,preverjeno je,da je potem kruh boljši. Mleka pa vzameš toliko količino,kot bi sicer dala vode:
npr. 2,5 dl mleka, merica in pol soli,malo masla,moko dam po občutku in na koncu dva suha kvasa. Moraš pa večkrat preizkušat, tudi meni od začetka ni vedno ratalo.....srečno.

------------------------------------------------
krade mi te cesta, kradu mi te ljudi.........
------------------------------------------------

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.1.2008 10:02:53   
honey
Meni osebno se tudi zdi kruh boljši, če uporabim suhi kvas. Mleka v prahu pa ne uporabljam, ampak dam navadno mleko. Ampak pri svežem kvasu je tako, da če pečem malo štruco kruha (nivo I) dam mogoče 1/4 kocke, ko pa sem pekla veliko štruco sem dala pa malo manj kot 1/2 kocke. Ampak glede na to, da kruha ne pečem vsak dan, sem ugotovila, da je bolje, če kupim kar suhi kvas, ker sveži se mi pokvari.

(odgovor članu rosen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.1.2008 21:26:53   
Maxica
Mi imamo tudi aparat od Moulinex. Že od vsega začetka uporabljam suhi kvas, čist brez problema, ne vem, zakaj bi ti rajši svežega? Mleka v prahu pa ne uporabljam. Če je npr. v receptu 270 ml vode in žlička mleka v prahu, jaz dam cca.150 ml mleka, 120 ml pa vode. Kruh nam vedno uspe in je super.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.1.2008 7:48:01   
qwasy
Na splošno velja, da je suha hrana manj zdrava in da je bolje uporabljati svežo:.
Kopiram svoj post iz "kuhajmo skupaj":
komot nadrobiš po vrhu svež kvas, razmerje je 1:3 se pravi 7g suhega kvasa je 21 g svežega. Ena vrečka suhega kvasa (7g) torej ustreza polovici kocke svežega kvasa (kocka ima 42g). Moja merica suhega kvasa ustreza eni četrtini kocke.
Svež kvas je bolj zdrav, ker nima E-jev, tudi cenejši je.
Mleko v prahu tudi lahko nadomestiš s svežim, ampak potem daj toliko manj vode, pa je. Jaz dam namesto 300 ml vode samo 250 ml vode + 50 ml mleka.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

Katero ime vam je všeč??
rosajelka

a)Nika (26%)

b)Taja (28%)

c)Zala (29%)

Č)Zara (18%)

Število vseh glasov: 365

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!