Klarita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barca Saj vem, da me boste spljuvale - ampak zavedajte se nečesa: zaradi vašega udobja, finosti in ker je pač roditi v Avstriji moderno - težki bolniki NE MOREJO na zdravljenje v tujino in UMIRAJO! So bolezni, ki jih pri nas še ne znajo zdraviti in taki pacienti imajo pravico iti v tujino, pa ne morejo. ZZZS pa naj plača porod vam, ko imate skoraj za vsakim vogalom v Sloveniji porodnišnico??? Če pa vam MB porodnišnica ne usterza, pa pojdite na Pruj, v Mursko Soboto, Celje, Slovenj Gradec - do nobene nimate daleč! Ne, ne moti, če hodite rojevat gor, imate vso pravico! Ampak ne na moje stroške!! Denar za zdravstvo naj ostane doma, kar pa ga gre v tujino, pa naj gre za resne stvari in ne za nobleso! In ja, mogoče sem občutljiva, ker vem, kake borbe je imel prijatelj, da je dobil napotnico za preiskavo v Avstriji, pa te preiskave pri nas ne opravljajo in z njo so lahko ciljano zdravili limfom. Brez nje bi lahko umrl.. In ja, vem, kako težko je dobiti napotnico za MRI, kake so čakalne dobe za redni pregled pri nevrologu (9!!! mesecev), pa sem neozdravljivo bolna in oboje nujno potrebujem, da me kontrolirajo in vodijo. In vi bi šle rodit gor in nas prikrajšale za nam nujno potrebne preglede in terapije?! LP! Barca, si si ti mogoče prebrala nekaj sto postov nazaj, da smo to že zdavnaj obdelali večkrat?! Me fine dame smo krive, da pacienti umirajo...... Verjetno smo tudi krive, da v afriki umirajo od lakote...... Ne bom ti že miljontič razlagala zakaj Avstrija in ne kaka druga porodnišnica, vsaka ima pač svoj razlog (oz. nam finim damam so razlogi enaki). Zakaj bi morala roditi v Sloveniji, če pa je v Avstriji bolj fensi in bolj in..... Denar pa zaenkrat ni šel še in nobenega žepa, ko se bodo dogovorili iz katerega bo šel pa se takrat oglasi.
|