rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barca Saj vem, da me boste spljuvale - ampak zavedajte se nečesa: zaradi vašega udobja, finosti in ker je pač roditi v Avstriji moderno - težki bolniki NE MOREJO na zdravljenje v tujino in UMIRAJO! So bolezni, ki jih pri nas še ne znajo zdraviti in taki pacienti imajo pravico iti v tujino, pa ne morejo. ZZZS pa naj plača porod vam, ko imate skoraj za vsakim vogalom v Sloveniji porodnišnico??? Če pa vam MB porodnišnica ne usterza, pa pojdite na Pruj, v Mursko Soboto, Celje, Slovenj Gradec - do nobene nimate daleč! Ne, ne moti, če hodite rojevat gor, imate vso pravico! Ampak ne na moje stroške!! Denar za zdravstvo naj ostane doma, kar pa ga gre v tujino, pa naj gre za resne stvari in ne za nobleso! In ja, mogoče sem občutljiva, ker vem, kake borbe je imel prijatelj, da je dobil napotnico za preiskavo v Avstriji, pa te preiskave pri nas ne opravljajo in z njo so lahko ciljano zdravili limfom. Brez nje bi lahko umrl.. In ja, vem, kako težko je dobiti napotnico za MRI, kake so čakalne dobe za redni pregled pri nevrologu (9!!! mesecev), pa sem neozdravljivo bolna in oboje nujno potrebujem, da me kontrolirajo in vodijo. In vi bi šle rodit gor in nas prikrajšale za nam nujno potrebne preglede in terapije?! LP! eh barca....serješ...in to od a do ž.... zavarovalnico stane, pa ne glede na to, kje jaz rodim....zaradi tega tvoj prijatelj ni bil čisto nič prikrajšan..... jaz sem za to, da se recimo plača razlika v ceni poroda pri nas in v tujini.....ne pa vse....ker če samo računaš, da sem bila s tamalim v bolnišnici 1 NOČ in dobila informativni računa za 938 eur !!! pa so mu vzeli samo kri in dali zajtrk....potem je dobesedno **** dim, če moj porod in petdnevno bivanje stane 2500 eur.... In tisti prvi račun ni niti malo sporen za zavarovalnico....mogoče pa zato ni denarja, ker naše bolnišnice dobesedno računajo eno noč kot Bur Al Arab v Dubaju KAJ PA NA TO PRAVITE? Meni pridete ene naprej kot neke zarukane stare koke, ki so nevoščljive vsem, od prvega do zadnjega....komaj, da same sebi niso....