Klarita
|
IZVIRNO SPOROČILO: 2.mama IZVIRNO SPOROČILO: Klarita IZVIRNO SPOROČILO: 2.mama Na vse prebrano bi dodala samo to: Mislim, da so naše porodnišnice čisto "zadovoljive" ali pa še kaj več in da nam res ni potrebno iskati pomoči v tujini. V kolikor se posamezna mama pač odloči roditi v tujini, je to njena osebna odločitev, kar pa je tudi stvar (milo rečeno) preserancije. Vsak "nadstandard" se plača in tako je tudi v tem primeru. Upam, da nisem katere užalila ali prizadela. Samo mislim, da nam zenkrat RES ni potrebno iskati pomoči drugje. Vsaj za neko tako stvar ne, kot je porod. Tako misliš ti. Spoštujem tvoje mnenje, razen tiste vmesne besede "preserancija". Če si se ti zadovoljila z našim načinom poroda vredu, jaz se pač nisem, zraven tega pa rodit drugje ni nujno nadstandard. Ne govorim o nadstandardu. Govorim o metodah, ki so pri nas na voljo, pa same še vemo ne. Naše porodnišnice so VISOKO strokovno usposobljene in ne vidim razloga, da bi samo zaradi ene lepe besede hodila rojevat v tujino. Ja, škoda, da so naše porodnišnice samo "zadovoljive" in ne odlične, tako kot nekatere v tujini. Rodit je treba it tja, kjer se počuš domače in prijetno. Pa strokovnost? Briga me prijaznost, če vem da ne bodo mogli zame ali otroka poskrbet, zato ker niso za to usposobljeni. Veliko je bilo napisanega na to temo in da se ne bom ponavljala, preberi malo poste različnih mnenj in mamic, ki so rodile v tujini in predvsem zakaj so rodile v tujini. V upanju na lepše porode ne sme bit preserancija, ampak rutina. Na to pa sploh ne mislim odgovarjat. Mislim, da bi mogla tudi ti malo prebrat ostale poste in članke... pa ne samo na tem forumu. Za konec: Vprašaj se, zakaj hodijo tudi tujke rojevat k nam... In to vedno več. Veš kaj, naša MB porodnišnica si lahko vso strokovnost v rit potisne, če ti ne nudi osnove.... Saj se mi sploh ne ljubi ti še enkrat pisat, kar sem že 100 x napisala. Ampak ti me zanima če je strokovno, da dobi epiduralno tista, ki ima srečo, da je anestezist slučajno v službi? Je strokovno, da naredijo CR po urah muke, ker nimajo ljudi za CR? Je strokovno, da pri nas ne naredijo v nosečnosti brisa s katerim lahko ugotovijo, če imam mamica streptokoko B ali kakšne bakterije, s katerimi lahko otroka okuži med porodom? Je strokovno, da te babica nadere, če pri porodu malo glasneje stokaš? V glavnem tako strokovnost lahko prenašaš ti, jaz pa mislim, da če ti lahko nudijo nekje 100 % boljšo oskrbo dojenčka in mame bom valda šla tja. Če bi mi bila Postojna bližje bi šla verjetno tudi tja pa je tudi samo porodnišnica in če bi se kaj zakompliciralo bi bilo treba v Ljubljano ali Maribor pa kaj. Da pa govoriš kako gori niso dovolj usposobljeni pa ti lahko samo rečem, da nimaš pojma. Malo si poglej, da je Feldbach klinika, ki ima vse. Dobro poskrbijo tudi za nedonošenčke... V nos vam gre samo to, da je to Avstrija in čist nič drugega. Od kod hodijo tujke k nam rojevat, to me še zanima? Iz Romunije? Ja, potem je pri nas res verjetno boljše.
|