Pia77
|
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR Nisem Bog, res ne. Tudi sama na nek način delam v zdravstvu. In tudi poznam VELIKO ljudi, ki so zdravniki, medicinske sestre. Lahko pa predstaviš ta tvoj pogled, da bomo imeli kaj od tega. Ne glede na to, da praviš, da jaz bluzim tudi ti ne poveš čisto nič? Dobr. Sem mlada zdravnica, sicer ne ginekologinja ali porodničarka, noseča pa sem. Krožila sem že na številnih oddelkih, sicer ne v Štajerski regiji, spoznala dosti 'povprečnih, dobrih in slabih' zdravnikov, medicinskih sester, ipd. (Velikokrat sem opazila, da je kritičnost osebe obratnosorazmerna z njeno odgovornostjo in razumevanjem področja, ampak to je že druga tema). Razumem, da obstaja veliko zgodb - 'grozljivk' iz porodne sobe. Tudi jaz sem bila priča nekaj porodom in sem videla mamice, ki so bile motivirane, ki so se potrudile, videla pa sem tudi eno samo zensko, ki je cel porod jamrala/vpila, kaj ji je bilo tega treba, pa zakaj je moza poslusala in se enkrat zanosila, pa da bo umrla, z babicami je zelo slabo sodelovala... (me prav zanima, kako je potem v pripovedih predstavljala svoj porod...). Živcira me posploševanje. Primerjaš izkušnjo iz MB in Feldbacha, prebereš nekaj člankov, z nekaj ljudmi se pogovoriš, in potem trdiš, da je slovensko porodničarstvo . S tem žališ vse osebje in oddelke, ki so dobri in se trudijo. Malo si preberi o dobrih izkušnjah, tudi na tem forumu jih je veliko. In še nekaj - malo povprašaj svojo mamo, kako je ona rojevala, kakšna je bila takrat oskrba in boš videla, koliko se je v tem času spremenilo na bolje v Slo. Lahko je Avstriji ali Švici, kjer imajo visok standard že desetletja. V 80-ih je bilo zdravstvo pri nas v razsulu, kar se še zdaj pozna... In zato vse, ki ste tako -brez zamere - pametne o slovenskem porodničarstvu. Malo povprašajte, koliko so plačane snažilke, babice, porodničarji v Feldbachu. Pri nas jih veliko laufa na moralni pogon... pa še ta ima grenak priokus, ker nas 'strokovnjaki' tako cenite. Kar nekajkrat sem bila že priča žolčnim razpravam ljudi o nesposobnosti zdravnikov... ki so nenadoma utihnili in se pričeli opravičevati in sladkati, ko so izvedeli, da sem medicinka. Utopili bi nas v žlici vode... če nas ne bi t pa tam kdaj zelo potrebovali.
|