|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: majčice 08_2.del
12.2.2008 13:07:52   
jana81
Aurora kolker jst vem, če si 14 dni čez rok, ti sprožijo porod, če ne že prej, odvisno če je plodovnica že umazana pol ti ga tko že prej, mislim da dokler je zdrava nosečnost in je s plodom vse ok, do takrat pač pustijo bejbija noter.
ne vem pa kolk vpliva želja nosečnice na to, da dejansko sprožijo porod.

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
12.2.2008 13:09:30   
barbaw
Aurora ko nosiš čez  rok hodiš nekje vsak drug dan na CTG in tudi na rok sem jaz šla  noter, da so mi naredili CTG. Meni so 4 dni po roku delali UZ in na podlagi UZ delajo odločitve. Ne vem, če kaj pomaga če vztrajaš, ker je čisto naravni porod vseeno boljši od induciranega, saj manj boli. Na UZ gledajo stanje otročka, posteljice in plodovnice. Posteljica ima življenjsko dobo, količina plodovnice tudi začne upadat, ... in oni na podlagi tega se odločajo. Če imaš premalo plodovnice ti sprožijo porod. Tudi če j posteljica močno postarana se zgodi ito. Zato pa je zelo pomembno štetje gibov proti koncu.

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
12.2.2008 13:27:05   
tally
pozdravček
pregled je za nami vse je v redu, samooo ko sem ji potožila da me križ boli in še ostale zadeve otrdevanje trebuha, bolečine v predelu jajčnikov, v službi sem 8 ur na nogah, je gospa gin.user posted image rekla da so to normalne nosečniške težave in da mi ona ne more dati bolniške, ker je komisija ful stroga ratala glede bolniških user posted image user posted image user posted image .
Lahko me pa da 4 ure nav stalež. Sem ji rekla hvala lepa šla osebni zdravnici in dobila bolniško user posted image .Pa še napotnico mi je dala za fizioterapevtko, da mi pokaže kako delati vaje da bi bile bolečine v križu znosne.
Glede dlak na nogah sem opazila, da sem manj kosmata, pa bolj počasi mi rastejo, mogoče res hormončki tudi na to vplivajo.
Spelin@ super za 3D in za fantka.
Edinaos bravo za bolniško, vsaj osebni zdravniki so človeškiuser posted image .

Grem sedaj malo počivat ker sem fulll utrujena. Aja za seznam, do sedaj sem  pridelala +8kg, naslednji pregled pa 07.03.

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 2628
12.2.2008 13:35:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tally

pozdravček
pregled je za nami vse je v redu, samooo ko sem ji potožila da me križ boli in še ostale zadeve otrdevanje trebuha, bolečine v predelu jajčnikov, v službi sem 8 ur na nogah, je gospa gin.user posted image rekla da so to normalne nosečniške težave in da mi ona ne more dati bolniške, ker je komisija ful stroga ratala glede bolniških user posted image user posted image user posted image .
Lahko me pa da 4 ure nav stalež. Sem ji rekla hvala lepa šla osebni zdravnici in dobila bolniško user posted image .Pa še napotnico mi je dala za fizioterapevtko, da mi pokaže kako delati vaje da bi bile bolečine v križu znosne.

tally: tudi meni je dala napotnico za fizioterapijo, za vaje za križ.Tako, da sve približno na istem, glede bolniške. Boga, jaz v službi vsaj sedim, pa nekako razumem ker mi ni hotela opsssss no mogla dati bolniške, samo ti bogica pa stojiš, pa ti kao komisijo naprej mečeuser posted image user posted image .
A boš na fizioterapije hodila v LJ?

(odgovor članu tally)
  Neposredna povezava do sporočila: 2629
12.2.2008 13:41:48   
barbaw
Tole z bolniškami mi pa ni več nič jasno. Meni se bolj zdi, da G komplicirajo kot pa komisija. Že zadi ordevanja in bolečin v predelu jajčnikov bi te lahko dala na bolniško. Res ne razumem več ljudi danes. Če pa bi šlo za njo pa verjetno ne bi bilo problema. Kam gre ta svet? Meni pa je osebni kompliciral, ko mi je G napisala4 tedne bolniške, on pa jo je hotel kar skrajšat. Vsaj eni osebbni zdravniki so zakon, če že ene G niso.

Tally user posted image  za preged. Meni je rekla, da me kao križ in noge bolijo od hrbtenice. Me pikica včasih tudi v hrbet brca. user posted image

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu tally)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
12.2.2008 13:46:23   
špelin@
Naty*, lepo, da si se spet oglasila user posted image

kodrana, madonca, sem se že bala, da si nam kam ušla user posted image  Super, da ti gre vse kot po maslu in da ste lepo praznovali user posted image  Pa upam, da se vseeno 1x srečamo user posted image
edinaos in tally user posted image user posted image user posted image  Sem resnično vesela, da sta vajini osebni zdravnici razumeli situacijo, sploh mi ni več jasno, kako so G postali čudni user posted image
aurora28, veš, tudi tvoj mali svojega spola ne more zatajiti user posted image user posted image

narava, ne se preveč delat heroja in vzemi ponujeni sedež - mogoče je to prvič in zadnjič, da si naletela na tako osebo, Redki so, žal. Pa le glej, da prideš na srečanje!!!!!!!!

IZVIRNO SPOROČILO: aurora28
1. Kateri sirni namaz jeste? Meni se ga grozno lušta, ampak nevem kateri je dober.
Meni najbolj dišijo Dukatovi user posted image

2. Ali delate kej Keglove vaje in ali jih boste? Baje jih je zelo priporočljivo delati po 28. tednu, ampak jaz jih kar pozabim. user posted image

Tudi jaz user posted image

3. Ali ste kaj opazile na sebi, da bi vam dlake po nogah prenehale rasti? Odkar sem zanosila sem opazila, da mi dlake čedalje manj rastejo po nogah in zdaj jih imam po nogah toliko, da bi jih lahko preštela na prste. user posted image user posted image Prav hecno mi zgleda, ker se ne rabim briti in sem zaradi tega zelo vesela, po drugi strani pa ne morem verjeti, da hornomi tako vplivajo na rast dlak.
Ma kosmata sem ko Tarzanova Čita user posted image user posted image  Še vedno user posted image

4. Ali bo katera uporabljala pri user posted image osvežilne robčke Penaten?
Jaz sem uporabljala Penaten ali pa baby dream od Müllerja. Penatenove so imeli dostikrat v akciji v Müllerju user posted image  Meni se zdijo super.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
12.2.2008 13:47:47   
jana81
Punce jst mam eno vprašanje, če ne bo preveč osebno.

kolk na mesec zapravte za trgovino (za gospodinjstvo)??

men se zdi da imava midva nenormalno velik račun na mercator piki konec meseca. okol 250-300 eur, pa kupujem same une vsakdanje stvari. moj se kr zgraža ,ko dobiva položnico.

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 2632
12.2.2008 13:52:44   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: jana81

men se zdi da imava midva nenormalno velik račun na mercator piki konec meseca. okol 250-300 eur, pa kupujem same une vsakdanje stvari. moj se kr zgraža ,ko dobiva položnico.

Mi za hrano, kozmetiko, čistila in vse ostale prčkarije (všteta tudi kakšna pizza, kofetek,... zunaj user posted image ) zapravimo med 250 in 300 EUR mesečno. Imam lepo eno tabelico v Excelu, kamor redno (že dobro leto) vpisujem vse, tudi najmanjše izdatkeuser posted image  Človeka hitro strezni, da pride pod samokontrolo user posted image

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
12.2.2008 13:53:37   
aurora28
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw
Aurora ko nosiš čez rok hodiš nekje vsak drug dan na CTG in tudi na rok sem jaz šla noter, da so mi naredili CTG. Meni so 4 dni po roku delali UZ in na podlagi UZ delajo odločitve. Ne vem, če kaj pomaga če vztrajaš, ker je čisto naravni porod vseeno boljši od induciranega, saj manj boli. Na UZ gledajo stanje otročka, posteljice in plodovnice. Posteljica ima življenjsko dobo, količina plodovnice tudi začne upadat, ... in oni na podlagi tega se odločajo. Če imaš premalo plodovnice ti sprožijo porod. Tudi če j posteljica močno postarana se zgodi ito. Zato pa je zelo pomembno štetje gibov proti koncu.

Barbaw sej to razumem, saj zakaj čakati tako dolgo do 14 dni user posted image , moji znanki se je zgodilo, da je nosila čez rok in je nato vsak drug dan hodila na CTG in je 13 dan po roku bila na CTG, naslednji dan, torej 14 dan po roku pa zjutraj ni čutila gibov otroka in je hitro letela v bolnico, ampak je žal bilo prepozno. user posted image user posted image user posted image Nato je rodila mrtvega otročka in ga pokopala. A ni to žalost user posted image user posted image user posted image user posted image . A misliš da niso nič kaj videli prej ali pa so bili šlampasti. Obdukcija pa ni pokazala, da bi bilo z otrokom kaj narobe. user posted image

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 2634
12.2.2008 13:55:16   
TamaraJ
Jao, jao, jao... pe ve mamice zlate ste čist divje s pisanjem. Meni pa tako manjkate... Auuuuuuuser posted image user posted image user posted image .

Ne, res imam veliko dela zadnje dni. Doma pa je moj user posted image  možek včeraj sesul comp, ker bova imela končno Visto gor. In dve uri sva samo iskala pass za server, kjer imava večino podatkov. Upam, da bo danes končano. Čeprav me potem čaka še bitka s Timijem. Je že včeraj razglabljal, da komaj čaka, da bo risanko gledal (sem neke nove privlekla od nekih čebel..Bee movie ali nekaj takega). In nekako mu vedno uspe imeti prednostuser posted image .

Avtek je OK in je veselo registriran, zavarovan in punce gasaaa v soboto. Rekel je edino, da se bom morala kmalu odločit za nove zavorne ploščice zadaj... ampak, da še ni krize.

No, zdaj pa grem delat naprej, ker bi rada konec tedna vzela še kakšen dan dopusta, ker imava z mojim fuuuul dela. Matr, več je za spucat kot bi si v nočni mori mislila... Podstreha bo čudovit prostorčič za kaj shraniti in narediti mogoče zraven še ''kujavnik''. Je dostopna samo preko luštne lojtrce, ki jo potegneš gor in te noben ne moti. In zdaj ko je nova streha je vse suho gor (prej je teklo mal noter in vlaga in prah in... bljakuser posted image user posted image ) in bova z ravnalno maso spucala in na tla malo cenejši laminatek in zmaga. nek prostor kljub vsemu potrebujemo za nevem... spraviti otroško posteljico ali pa... kaj pa vem. Sama izredno malo stvari shranjujem... za tistih nekaj pa je fino, če je prostor čist. Komaj čakam. In rada bi, da Timčka ta čas ni doma, ker bi na vsak način rad brbljal po svinjariji. Saj bo pomagal, sam ta hudega se morava rešit, pa bo. In ko bo podstreha ok, bova nadaljevala s sobico. Zoprn je feeling, da imaš nad glavo svinjarijouser posted image .

OK, spet nakladam...

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 2635
12.2.2008 13:59:50   
TamaraJ

Barbaw sej to razumem, saj zakaj čakati tako dolgo do 14 dni user posted image , moji znanki se je zgodilo, da je nosila čez rok in je nato vsak drug dan hodila na CTG in je 13 dan po roku bila na CTG, naslednji dan, torej 14 dan po roku pa zjutraj ni čutila gibov otroka in je hitro letela v bolnico, ampak je žal bilo prepozno. user posted image user posted image user posted image Nato je rodila mrtvega otročka in ga pokopala. A ni to žalost user posted image user posted image user posted image user posted image . A misliš da niso nič kaj videli prej ali pa so bili šlampasti. Obdukcija pa ni pokazala, da bi bilo z otrokom kaj narobe. user posted image

A lahko zahtevaš, da ti sprožijo porod? In na kakšen način, če katera ve. meni se zdi 14 dni krepko preveč...

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
12.2.2008 14:04:50   
TamaraJ
IZVIRNO SPOROČILO: jana81

Hmmm,  Midva celo več. Pridem na vsaj 400 € na mesec. Res bi si mogoče morala omisliti kakšno razpredelnico kot spelin@. Ja, vsak dava pol... ne vem, ampak vsak mesec poskušam zapraviti manj... vežbam,vežbam

aurora... a velja za rolerje v soboto?

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2637
12.2.2008 14:15:04   
jana81
ja mislim ej jst bi tud mogla met razpredelnico, ker ko grem v trgovino ne znam it mimo police kjer nič ne rabim, vedno neki vržem noter. sej sva tud kak mesec pršla že do 400, sam povprečje je nekje med 250 in 300, pa to sam za hrano. user posted image user posted image

sem pa potolažena vsaj malo, da nisem edina ki tolk zapravlja.user posted image

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 2638
12.2.2008 14:18:44   
narava
zdaj pa Spelina vsem nam posreduje oblikovano razpredelnico (seveda, brez stevilskih podatkov, zgolj okvir), ki jo bomo vse uporabljale za spremljanje in oblikovanje smotrne potrosnje user posted image

Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki.
Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih.
Uspeh zagotovljen!

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 2639
12.2.2008 14:18:57   
aurora28
IZVIRNO SPOROČILO: TamaraJ

Seveda velja, jih imam že pripravljene na balkonu in čakajo na odhod. user posted image

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
12.2.2008 14:22:58   
aurora28
IZVIRNO SPOROČILO: narava
zdaj pa Spelina vsem nam posreduje oblikovano razpredelnico (seveda, brez stevilskih podatkov, zgolj okvir), ki jo bomo vse uporabljale za spremljanje in oblikovanje smotrne potrosnje

Ja Špelin@ prosim posreduj nam razpredelnico. Midva tudi zapraviva do 300 € mesečno samo za hrano in čistila. Ej meni se sanja ne, kam gre denar. Zapraviš full denarja, ko pa pogledaš voziček pa je kuuser posted image c kaj noter.

Že vidim, da sem ga usrala, ker sem moji user posted image danes dala malo za jest matevža in zdaj prdi ko nora. Bljak, moram luftat stanovanje. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 2641
12.2.2008 14:23:58   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: narava
zdaj pa Spelina vsem nam posreduje oblikovano razpredelnico (seveda, brez stevilskih podatkov, zgolj okvir), ki jo bomo vse uporabljale za spremljanje in oblikovanje smotrne potrosnje user posted image

Tabelica je tako enostavna, da bolj ne bi mogla biti: imam datoteko IZDATKI, za vsak mesec odprem poseben delovni list, ki vsebuje 5 stolpcev: datum, mesto nakupa (trgovina, kafič,...), način plačila (gotovina, M-Pika, Visa,...), namen (razna hrana, sladkarije user posted image ,...) in znesek. Potem spodaj "potegnem skupaj" vsoto.

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 2642
12.2.2008 14:29:19   
špelin@
Že vidim, da sem ga usrala, ker sem moji user posted image danes dala malo za jest matevža in zdaj prdi ko nora. Bljak, moram luftat stanovanje. user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  Poznam to......

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
12.2.2008 14:31:24   
TamaraJ

IZVIRNO SPOROČILO: TamaraJ

Seveda velja, jih imam že pripravljene na balkonu in čakajo na odhod. user posted image

user posted image

Drugače pa jaz na piko vzamem tudi kaj iz Modiane in Pohištva (npr. sušilec sem vzela na obroke preko Pike, pa še marsikaj). Imajo velikokrat kakšne akcije. Mene malo nese to, da se mi nikakor ne da nakupovat izven Cerknice ali Logatca. In kar vztrajam. V Cerknici imam npr. vse kar rabim (jaz se npr. dvakrat na pol leta (max) zapeljem do LJ. Če res kaj rabim, česar v Cerknici nimajo.)
Mogoče je dražje... je pa zihr manj stresno. Mene en obisk BTC-ja spravi v slabo voljo, utrujena sem, živčna od gužve, prometa... Ja, to je tko. če s kmetov rinemo v mestouser posted image

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 2644
12.2.2008 14:32:58   
TamaraJ
Zapraviš full denarja, ko pa pogledaš voziček pa je kuuser posted image c kaj noter.

Ja, se strinjam. kaj bi bilo fino, če bi se plače malo dvignile. Za kakšnih 30%... vsajuser posted image

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 2645
12.2.2008 14:34:52   
TamaraJ
Grem jaz zdaj malo domov. Imam poln k...c vsega danes in moj pikec vneto brca, ker se mu na da več sedetuser posted image

No, se beremo.

Čau

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
12.2.2008 14:35:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw

Aurora ko nosiš čez  rok hodiš nekje vsak drug dan na CTG in tudi na rok sem jaz šla  noter, da so mi naredili CTG. Meni so 4 dni po roku delali UZ in na podlagi UZ delajo odločitve. Ne vem, če kaj pomaga če vztrajaš, ker je čisto naravni porod vseeno boljši od induciranega, saj manj boli. Na UZ gledajo stanje otročka, posteljice in plodovnice. Posteljica ima življenjsko dobo, količina plodovnice tudi začne upadat, ... in oni na podlagi tega se odločajo. Če imaš premalo plodovnice ti sprožijo porod. Tudi če j posteljica močno postarana se zgodi ito. Zato pa je zelo pomembno štetje gibov proti koncu.

1 teden čez rok so me pustili doma...potem so me vzeli v bolnico in 12 dan čez rok so mi sprožili porod zaradi tega ker sem bila naenkrat vsa v edemih...

Toda večji problem kot čez rok se mi je zdel moj drugi porod, ko sem šla na normalni ginekološki pregled 3 tedne pred rokom in direkt od ginekologa v porodno... ta je bila bolj kruta.

Mene zaniam ali bo dala katera spravit izvorne celice??

(odgovor članu barbaw)
  Neposredna povezava do sporočila: 2647
12.2.2008 14:40:42   
jana81
špelin a pol tud za vsako kavico, al pa kilo kruha (al pa user posted image pirek) vpišeš noter, al sam večje nakupe?
ker če grem noter vpisovat še vsako kavico, pol bom pa res pršla mesečno na 400 eur user posted image
bom pa res poskusla za en mesec pisat noter čist vsak evro ki ga zapravim, pa bom vidla kolk res dejansko zapravim.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2648
12.2.2008 14:44:49   
tally
tally: tudi meni je dala napotnico za fizioterapijo, za vaje za križ.Tako, da sve približno na istem, glede bolniške. Boga, jaz v službi vsaj sedim, pa nekako razumem ker mi ni hotela opsssss no mogla dati bolniške, samo ti bogica pa stojiš, pa ti kao komisijo naprej meče .
A boš na fizioterapije hodila v LJ?

Upam da mi bo citiranje zdej uspelo. Ja edinaos v LJ bom hodila tam k je stara babiška šola, sem bila že danes, pa mi je gospa tam povedala da je ena fzioterapevtka v bolniški, ena pa mislim da je rekla na dopustu. Moram drugi teden poklicati tja pa bom vidla če bo katera tam. Ja takoj mi je komisijo omenila pa še rekla sem da stojim oz. da moram včasih ful delat, pa tut pol ure za malico se ne usedem, pa po tleh je v kuhinji skos mokro lahko mi spodrsne, me je samo gledala in nič rekla. To so za njo normalne razmere. Zanimivi pa je da mi je šefica v službi rekla naj grem na bolniško in dala letošnji dopust na razpolago un hudič user posted image user posted image user posted image od gin. pa nič. Ma sem še vedno jezna nanjo.

Jana81 midva zapraviva tut tam nekje 250 eur, pa se mi zdi tut ogromno, ker ko sem bila jaz v službi sem tam jedla zajtrk in kosilo, doma je jedu samo user posted image , jaz sem kaj malega za večerjo pojedla. mah sej vidiš da cene kar rastejo, človek si kupi samo osnovne stvari pa že kr veliko nanese.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 2649
12.2.2008 14:44:59   
jana81
IZVIRNO SPOROČILO: ****

Mene zaniam ali bo dala katera spravit izvorne celice??

ja bi dala če bi bilo malo ceneje, tako pa je prej na vrsti še dokončanje urejanja stanovanja in zdej bejbijevo odraščanje, pol pa začneva s hišo, tako da .... nič ne bo. sem pa tud brala od Pušenjaka razpravo,kjer ni ravno navdušen nad tem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.