Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 11:53:38
|
|
|
|
maruškaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ Če onadva nista v resnici skregana - ona njega toži za preživnino - ker tako to izgleda - glede na to, da se verjetno pretvarjata, da nista skupaj in je ona samohrailka in torej na ta način kradeta. Ste lahko čist paf, ko imate pa takšne v družini... ne rezumem, na kak način kradeta... Zelo podobno kot bi v trgovini. 'prideta' v državo, lažeta (tudi pod priseg), da sta nekaj kar nista in dobita denar za nekaj kar nista. Če bi to bila luknja v zakonu - ne bi bilo kaznivo, pa je. Če te dobijo pri tem moraš vrniti vse kar si 'protipravno' pridobil - poleg tega lahko tudi kazensko odgovarjaš za krivo pričanje (pri razpravi o preživnini ipd,...) za poneverjanje dejanskega stanja.
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 11:56:28
|
|
|
|
maruškaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki mogoče pa sta res to naštudirala.... dvomim, da hoče končat z bratom, če jo tako lepo vzdržuje.. po moje sta se tako dogovorila... mogoče nočeta, da se vi vpletate: no, jaz tudi nebi želela, da se moj brat ali mama ali teta ali bilokdo vpleta v moje zadeve... (drugače pa: koliko nas dražva okrade-kako so vse podražili... pa dajmo še mi njo, tam kje gre pa so luknje v zakonu...včasih mi gre res na živce...) Ta 'država' sem tudi jaz, smo mi vsi, ki plačujemo davke in tako ne kradeta 'državi', ampak tudi meni, tebi,...., ane? Jaz sem pripravljena odvajati davke za socialno šibke, socialno ogrožene, nikakor pa ne za ene, ki lažejo, da so socialno šibki, v resnici pa polni denarja.
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 11:57:45
|
|
|
|
maruškaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana73 IZVIRNO SPOROČILO: Mešamdrek Gospa se vozi v BMW5,ki je last mojega brata, Če je ta BMW5 star več kot 10.let pol itak vreden ene 6.000€, če pa je nov pol pa je lahko tud 60.000€. Razlika je očitna, a ne? V to kakšno razmerje imata pa niti ne vem, zato težko komentiram. Če ji daje avto, denar itd. pol je njemu že OK, drugače pa lahko gre za krajo. Je rekla BMW5.
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 12:00:44
|
|
|
|
mami_miki
|
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ Ta 'država' sem tudi jaz, smo mi vsi, ki plačujemo davke in tako ne kradeta 'državi', ampak tudi meni, tebi,...., ane? to tud moj pravi
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 12:36:09
|
|
|
|
tina a
|
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc mešaj svoje drek, ne tujega. tožba za preživninio je legalna pot za urejanje statusa samohranilke. prave ali neprave. jim pa želim, da so vsaj kot družina srečni, ker druegga jim tako ne preostane. Tožba ni potrebna. Lahko je tudi sporazum. Tožba je samo v primeru, da se ne moreta sporazumet. In ja to je urejanje "statusa enostarševske družine" ... mamic samohranilk ni več.
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 12:42:39
|
|
|
|
maruškaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: tina a IZVIRNO SPOROČILO: piščanc mešaj svoje drek, ne tujega. tožba za preživninio je legalna pot za urejanje statusa samohranilke. prave ali neprave. jim pa želim, da so vsaj kot družina srečni, ker druegga jim tako ne preostane. Tožba ni potrebna. Lahko je tudi sporazum. Tožba je samo v primeru, da se ne moreta sporazumet. In ja to je urejanje "statusa enostarševske družine" ... mamic samohranilk ni več. Tožba je ena izmed legalnih poti, je pa vsaj taksa cenejša kot pri sporazumu. Na obravnavi pa se vseeno lahko sporazumeta.
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 12:56:56
|
|
|
|
kofetek2010
|
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ IZVIRNO SPOROČILO: jana73 IZVIRNO SPOROČILO: Mešamdrek Gospa se vozi v BMW5,ki je last mojega brata, Če je ta BMW5 star več kot 10.let pol itak vreden ene 6.000€, če pa je nov pol pa je lahko tud 60.000€. Razlika je očitna, a ne? V to kakšno razmerje imata pa niti ne vem, zato težko komentiram. Če ji daje avto, denar itd. pol je njemu že OK, drugače pa lahko gre za krajo. Je rekla BMW5. Ja saj, ampak je razlika v ceni glede na starost očitna.
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 12:58:09
|
|
|
|
maruškaŠ
|
Res pa je tut, da če bi bil star (malo vreden avto) ne bi rekla, da vozi njegovega BMW5-ko, ampak bi pač rekla avto...
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 12:58:39
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana73 IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ IZVIRNO SPOROČILO: jana73 IZVIRNO SPOROČILO: Mešamdrek Gospa se vozi v BMW5,ki je last mojega brata, Če je ta BMW5 star več kot 10.let pol itak vreden ene 6.000€, če pa je nov pol pa je lahko tud 60.000€. Razlika je očitna, a ne? V to kakšno razmerje imata pa niti ne vem, zato težko komentiram. Če ji daje avto, denar itd. pol je njemu že OK, drugače pa lahko gre za krajo. Je rekla BMW5. Ja saj, ampak je razlika v ceni glede na starost očitna. O lej jo mojo PP Mešamdrek, pa si sigurna da ga toži za preživnino? Da ni to pač tista uradna zadeva, ki jo daš skozi kot samohranilka(sporazumni dogovor).
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 12:59:46
|
|
|
|
Mešamdrek
|
Pa ne se vrtet sam okol avta noo.Star je pa 3 leta,če je glih tolk govora.
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 13:02:26
|
|
|
|
Mešamdrek
|
Mešamdrek, pa si sigurna da ga toži za preživnino? Da ni to pač tista uradna zadeva, ki jo daš skozi kot samohranilka(sporazumni dogovor). Mah,nisem prepričana.Mami je pač rekel,ko je vidla pošto,da je to od sodišča,ker ga toži za preživnino.Samo po moje je to bolj uradna pot do sporazumnega dogovora.Hec je v tem,ker ni hotel nič konkretnega povedat,mi pa zdej samo ugibamo in se žremo.
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 13:03:25
|
|
|
|
kofetek2010
|
Ok, bom nehala... ampak za 3.leta starega je cena tud od 20.000€ do 45.000€
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 13:05:09
|
|
|
|
Mešamdrek
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana73 Ok, bom nehala... ampak za 3.leta starega je cena tud od 20.000€ do 45.000€ Ti si brezupen primer.
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 13:08:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Mah,nisem prepričana.Mami je pač rekel,ko je vidla pošto,da je to od sodišča,ker ga toži za preživnino.Samo po moje je to bolj uradna pot do sporazumnega dogovora.Hec je v tem,ker ni hotel nič konkretnega povedat,mi pa zdej samo ugibamo in se žremo. No, vidiš. Brezveze se zdaj žerete in ugibate. Mogoče se pač ni znal drugače izrazit, kaj veš. Ob priliki pa ga pač vprašaj, če te to tak zanima.
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 13:15:16
|
|
|
|
Mešamdrek
|
IZVIRNO SPOROČILO: nivess Mah,nisem prepričana.Mami je pač rekel,ko je vidla pošto,da je to od sodišča,ker ga toži za preživnino.Samo po moje je to bolj uradna pot do sporazumnega dogovora.Hec je v tem,ker ni hotel nič konkretnega povedat,mi pa zdej samo ugibamo in se žremo. No, vidiš. Brezveze se zdaj žerete in ugibate. Mogoče se pač ni znal drugače izrazit, kaj veš. Ob priliki pa ga pač vprašaj, če te to tak zanima. Sej ga bom.Saj veš kako je,staršem pač ni vseeno in se sekirajo,jaz pa tudi.Sej verjetno res ni tako hudo kot se sliši.Upam da se bo vse razrešilo v pozitivno smer.
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 13:17:49
|
|
|
|
maruškaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana73 Ok, bom nehala... ampak za 3.leta starega je cena tud od 20.000€ do 45.000€ sm šla na avto net pogledat...
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 13:19:58
|
|
|
|
maruškaŠ
|
Sej ga bom.Saj veš kako je,staršem pač ni vseeno in se sekirajo,jaz pa tudi.Sej verjetno res ni tako hudo kot se sliši.Upam da se bo vse razrešilo v pozitivno smer. Razmisli pa tudi, če je bolje, da nič ne vprašaš - ker lahko da vas bo potem pač on gledal postrani, ker se vtikate tam kjer vas nič ne briga.
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 14:46:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Razmisli pa tudi, če je bolje, da nič ne vprašaš - ker lahko da vas bo potem pač on gledal postrani, ker se vtikate tam kjer vas nič ne briga. Ja, saj to je res. Ampak, če si lukav boš že znal vprašat na poseben način...tka da ne bo izpadlo, da se vmešavaš. Saj ona pozna brata, bo pa ja vedla na katero finto ga dobit.
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 17:59:35
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mešamdrek In kaj sem zvedla včeraj? Da ga ona toži za preživnino!?? A ni vsekana? Če je vsekana? Pojma nimam, je ne poznam.
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 18:45:46
|
|
|
|
vaney
|
ja, če se zaradi tega cela družina živcira, ga lepo vprašajte (ali pa njo ali pa oba), pa vam bosta razložila, ne? saj konec koncev ste družina. vsaj jaz vem, da bi vprašala.
|
|
RE: Tožba za preživnino. 14.1.2008 20:17:46
|
|
|
|
VERONICA
|
Punca se pač pripravlja na lažno samohranilstvo. Tvoj brat se verjetno strinja s tem. Žal ceno tega plačujejo tudi vaši starši, ki se sekirajo. Saj se lahko sekirajo. Enega otroka pač niso vzgojili v poštenjaka.
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 15.1.2008 7:58:02
|
|
|
|
Lepotica
|
Upam, da ne boš jezna k bom tko grdo rekla ampak ste pa dobili en privesek v hišo. Sej take so ponavad najhujše. Nič ne bo dala od sebe ampk bo samo jemala. Pa lih tvoj brat....
|
|
RE: Tožba za preživnino. 15.1.2008 8:54:41
|
|
|
|
Peppa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mešamdrek Mešamdrek, pa si sigurna da ga toži za preživnino? Da ni to pač tista uradna zadeva, ki jo daš skozi kot samohranilka(sporazumni dogovor). Mah,nisem prepričana.Mami je pač rekel,ko je vidla pošto,da je to od sodišča,ker ga toži za preživnino.Samo po moje je to bolj uradna pot do sporazumnega dogovora.Hec je v tem,ker ni hotel nič konkretnega povedat,mi pa zdej samo ugibamo in se žremo. Se sploh ne sprašujem zakaj... Kaj pa vas briga kako imata onadva porihtano? A ni brat dovolj star da odloča sam o sebi? Tudi o tem če se bo pustil izkoriščati. Sicer pa je to tvoje mnenje, da ga izkorišča. Mogoče pa sploh nebi bilo slabo slišati še drugo stran zgodbe. Pa ne obsojam nikogar, samo me jezi, ker nekaj sklepate na podlagi vaših predvidevanj. In ker niste z vsem na tekočem in ker brat ni letel vprašat mamice ali pa sestrice za mnenje je cela štala... Pa brez zamere. Samo sem povedala svoje mnenje.
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 15.1.2008 13:38:49
|
|
|
|
nincy
|
Mah,nisem prepričana.Mami je pač rekel,ko je vidla pošto,da je to od sodišča,ker ga toži za preživnino.Samo po moje je to bolj uradna pot do sporazumnega dogovora.Hec je v tem,ker ni hotel nič konkretnega povedat,mi pa zdej samo ugibamo in se žremo. Od sodišča za to, ker se preživnine urejajo na sodišču in ne več na CSD-ju. Vsaj v mojem primeru je bilo tako. Morata pa imet preživnino urejeno, da bo ona lahko dobivala otroški dodatek, ker brez urejene preživnine otroškega dodatka ne dobiš. Zato ni nujno, da je karkoli v njuni zvezi narobe. Kot so ti svetovale že druge, pogovori se z bratom.
|
|
|
|
RE: Tožba za preživnino. 15.1.2008 13:56:14
|
|
|
|
taška30
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lepotica Sej take so ponavad najhujše. Nič ne bo dala od sebe ampk bo samo jemala. Joj, nooo! In kaj naj da od sebe?!? Prihaja iz revne družine in je bila kelnarca, torej nekih lastnih sredstev od prej ne more imet. Zdej je na porodniški, a naj si zraven poišče honorarno zaposlitev, da bo kaj zaslužila? Pa valda da vozi njegov avto, zakaj bi si kupovala svojega (očitno nimajo dost keša, če se morajo igrat lažne samohranilce), če ga on ne rabi? Pač ti gre punca na živce ,priznaj. Ampak glavno je, da sta onadva srečna.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?