|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tožba za preživnino.
14.1.2008 11:53:38   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki

IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

Če onadva nista v resnici skregana - ona njega toži za preživnino - ker tako to izgleda - glede na to, da se verjetno pretvarjata, da nista skupaj in je ona samohrailka in torej na ta način kradeta. Ste lahko čist paf, ko imate pa takšne v družini...

ne rezumem, na kak način kradeta...

Zelo podobno kot bi v trgovini. 'prideta' v državo, lažeta (tudi pod priseg), da sta nekaj kar nista in dobita denar za nekaj kar nista. Če bi to bila luknja v zakonu - ne bi bilo kaznivo, pa je. Če te dobijo pri tem moraš vrniti vse kar si 'protipravno' pridobil - poleg tega lahko tudi kazensko odgovarjaš za krivo pričanje (pri razpravi o preživnini ipd,...) za poneverjanje dejanskega stanja.

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 26
14.1.2008 11:56:28   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki

mogoče pa sta res to naštudirala....

dvomim, da hoče končat z bratom, če jo tako lepo vzdržuje..

po moje sta se tako dogovorila...

mogoče nočeta, da se vi vpletate: no, jaz tudi nebi želela, da se moj brat ali mama ali teta ali bilokdo vpleta v moje zadeve...

(drugače pa: koliko nas dražva okrade-kako so vse podražili...
pa dajmo še mi njo, tam kje gre pa so luknje v zakonu...včasih mi gre res na živce...)

Ta 'država' sem tudi jaz, smo mi vsi, ki plačujemo davke in tako ne kradeta 'državi', ampak tudi meni, tebi,...., ane? Jaz sem pripravljena odvajati davke za socialno šibke, socialno ogrožene, nikakor pa ne za ene, ki lažejo, da so socialno šibki, v resnici pa polni denarja.

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 27
14.1.2008 11:57:45   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

IZVIRNO SPOROČILO: Mešamdrek

Gospa se vozi v BMW5,ki je last mojega brata,

Če je ta BMW5 star več kot 10.let pol itak vreden ene 6.000€, če pa je nov pol pa je lahko tud 60.000€.

Razlika je očitna, a ne? user posted image

V to kakšno razmerje imata pa niti ne vem, zato težko komentiram.
Če ji daje avto, denar itd. pol je njemu že OK, drugače pa lahko gre za krajo.

Je rekla BMW5.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 28
14.1.2008 12:00:44   
mami_miki

Ta 'država' sem tudi jaz, smo mi vsi, ki plačujemo davke in tako ne kradeta 'državi', ampak tudi meni, tebi,...., ane?

to tud moj praviuser posted image

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 29
14.1.2008 12:36:09   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

mešaj svoje drek, ne tujega.

tožba za preživninio je legalna pot za urejanje statusa samohranilke. prave ali neprave. jim pa želim, da so vsaj kot družina srečni, ker druegga jim tako ne preostane.

Tožba ni potrebna. Lahko je tudi sporazum. Tožba je samo v primeru, da se ne moreta sporazumet.

In ja to je urejanje "statusa enostarševske družine" ... mamic samohranilk ni več.

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 30
14.1.2008 12:42:39   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: tina a

IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

mešaj svoje drek, ne tujega.

tožba za preživninio je legalna pot za urejanje statusa samohranilke. prave ali neprave. jim pa želim, da so vsaj kot družina srečni, ker druegga jim tako ne preostane.

Tožba ni potrebna. Lahko je tudi sporazum. Tožba je samo v primeru, da se ne moreta sporazumet.

In ja to je urejanje "statusa enostarševske družine" ... mamic samohranilk ni več.

Tožba je ena izmed legalnih poti, je pa vsaj taksa cenejša kot pri sporazumu. Na obravnavi pa se vseeno lahko sporazumeta.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 31
14.1.2008 12:56:56   
kofetek2010

Če je ta BMW5 star več kot 10.let pol itak vreden ene 6.000€, če pa je nov pol pa je lahko tud 60.000€.

Je rekla BMW5.

Ja saj, ampak je razlika v ceni glede na starost očitna. user posted image

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 32
14.1.2008 12:58:09   
maruškaŠ
Res pa je tut, da če bi bil star (malo vreden avto) ne bi rekla, da vozi njegovega BMW5-ko, ampak bi pač rekla avto...

Neposredna povezava do sporočila: 33
14.1.2008 12:58:39   
Anonimen

Je rekla BMW5.

Ja saj, ampak je razlika v ceni glede na starost očitna. user posted image

O lej jo mojo PP user posted image

Mešamdrek, pa si sigurna da ga toži za preživnino? Da ni to pač tista uradna zadeva, ki jo daš skozi kot samohranilka(sporazumni dogovor).

Neposredna povezava do sporočila: 34
14.1.2008 12:59:46   
Mešamdrek
Pa ne se vrtet sam okol avta noo.Star je pa 3 leta,če je glih tolk govora.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 35
14.1.2008 13:02:26   
Mešamdrek
Mešamdrek, pa si sigurna da ga toži za preživnino? Da ni to pač tista uradna zadeva, ki jo daš skozi kot samohranilka(sporazumni dogovor).

Mah,nisem prepričana.Mami je pač rekel,ko je vidla pošto,da je to od sodišča,ker ga toži za preživnino.Samo po moje je to bolj uradna pot do sporazumnega dogovora.Hec je v tem,ker ni hotel nič konkretnega povedat,mi pa zdej samo ugibamo in se žremo.

(odgovor članu Mešamdrek)
Neposredna povezava do sporočila: 36
14.1.2008 13:03:25   
kofetek2010
Ok, bom nehala... ampak za 3.leta starega je cena tud od 20.000€ do 45.000€ user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 37
14.1.2008 13:05:09   
Mešamdrek

Ok, bom nehala... ampak za 3.leta starega je cena tud od 20.000€ do 45.000€ user posted image

Ti si brezupen primer.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 38
14.1.2008 13:08:28   
Anonimen
Mah,nisem prepričana.Mami je pač rekel,ko je vidla pošto,da je to od sodišča,ker ga toži za preživnino.Samo po moje je to bolj uradna pot do sporazumnega dogovora.Hec je v tem,ker ni hotel nič konkretnega povedat,mi pa zdej samo ugibamo in se žremo.

No, vidiš. Brezveze se zdaj žerete in ugibate. Mogoče se pač ni znal drugače izrazit, kaj veš. Ob priliki pa ga pač vprašaj, če te to tak zanima.

Neposredna povezava do sporočila: 39
14.1.2008 13:15:16   
Mešamdrek
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

No, vidiš. Brezveze se zdaj žerete in ugibate. Mogoče se pač ni znal drugače izrazit, kaj veš. Ob priliki pa ga pač vprašaj, če te to tak zanima.

Sej ga bom.Saj veš kako je,staršem pač ni vseeno in se sekirajo,jaz pa tudi.Sej verjetno res ni tako hudo kot se sliši.Upam da se bo vse razrešilo v pozitivno smer.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
14.1.2008 13:17:49   
maruškaŠ

sm šla na avto net pogledat... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 41
14.1.2008 13:19:58   
maruškaŠ
Sej ga bom.Saj veš kako je,staršem pač ni vseeno in se sekirajo,jaz pa tudi.Sej verjetno res ni tako hudo kot se sliši.Upam da se bo vse razrešilo v pozitivno smer.

Razmisli pa tudi, če je bolje, da nič ne vprašaš - ker lahko da vas bo potem pač on gledal postrani, ker se vtikate tam kjer vas nič ne briga.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 42
14.1.2008 14:46:18   
Anonimen
Razmisli pa tudi, če je bolje, da nič ne vprašaš - ker lahko da vas bo potem pač on gledal postrani, ker se vtikate tam kjer vas nič ne briga.

Ja, saj to je res. Ampak, če si lukav boš že znal vprašat na poseben način...tka da ne bo izpadlo, da se vmešavaš. Saj ona pozna brata, bo pa ja vedla na katero finto ga dobit.user posted image

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
14.1.2008 17:59:35   
Anonimen

In kaj sem zvedla včeraj? Da ga ona toži za preživnino!??

A ni vsekana?

Če je vsekana? Pojma nimam, je ne poznam.

Neposredna povezava do sporočila: 44
14.1.2008 18:45:46   
vaney
ja, če se zaradi tega cela družina živcira, ga lepo vprašajte (ali pa njo ali pa oba), pa vam bosta razložila, ne? saj konec koncev ste družina. vsaj jaz vem, da bi vprašala.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
14.1.2008 20:17:46   
VERONICA
Punca se pač pripravlja na lažno samohranilstvo. Tvoj brat se verjetno strinja s tem. Žal ceno tega plačujejo tudi vaši starši, ki se sekirajo.
Saj se lahko sekirajo. Enega otroka pač niso vzgojili v poštenjaka. 

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 46
15.1.2008 7:58:02   
Lepotica
Upam, da ne boš jezna k bom tko grdo rekla ampak ste pa dobili en privesek v hišo. Sej take so ponavad najhujše. Nič ne bo dala od sebe ampk bo samo jemala. Pa lih tvoj brat....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vsakemu človeku je usojeno,
da bo našel zaklad.
A le tisti, ki posluša svoje srce,
bo zaklad tudi v resnici našel.

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 47
15.1.2008 8:54:41   
Peppa

Se sploh ne sprašujem zakaj... Kaj pa vas briga kako imata onadva porihtano? A ni brat dovolj star da odloča sam o sebi? Tudi o tem če se bo pustil izkoriščati. Sicer pa je to tvoje mnenje, da ga izkorišča. Mogoče pa sploh nebi bilo slabo slišati še drugo stran zgodbe.

Pa ne obsojam nikogar, samo me jezi, ker nekaj sklepate na podlagi vaših predvidevanj. In ker niste z vsem na tekočem in ker brat ni letel vprašat mamice ali pa sestrice za mnenje je cela štala...

Pa brez zamere. Samo sem povedala svoje mnenje.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 48
15.1.2008 13:38:49   
nincy

Od sodišča za to, ker se preživnine urejajo na sodišču in ne več na CSD-ju. Vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Morata pa imet preživnino urejeno, da bo ona lahko dobivala otroški dodatek, ker brez urejene preživnine otroškega dodatka ne dobiš.  Zato ni nujno, da je karkoli v njuni zvezi narobe. Kot so ti svetovale že druge, pogovori se z bratom.

Neposredna povezava do sporočila: 49
15.1.2008 13:56:14   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: Lepotica

Sej take so ponavad najhujše. Nič ne bo dala od sebe ampk bo samo jemala.

Joj, nooo! In kaj naj da od sebe?!? Prihaja iz revne družine in je bila kelnarca, torej nekih lastnih sredstev od prej ne more imet. Zdej je na porodniški, a naj si zraven poišče honorarno zaposlitev, da bo kaj zaslužila? Pa valda da vozi njegov avto, zakaj bi si kupovala svojega (očitno nimajo dost keša, če se morajo igrat lažne samohranilce), če ga on ne rabi?
Pač ti gre punca na živce ,priznaj. Ampak glavno je, da sta onadva srečna.

(odgovor članu Lepotica)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?