Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 11:18:21
|
|
|
|
afnica mala
|
Jolly- znanka je rekla, da 3 leta nazaj je imela ona tudi 100% bolniško- javna uprava, po 3 mesecih bolniške pa dobiš še nadomestilo v znesku 1 plače. To je pa pol čist fajn. Sploh če nimaš del vezan na stimulacijo.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 11:23:45
|
|
|
|
stunfek
|
no, saj jaz imam tudi variabilni del plače...samo nimam še izkušenj, kaj se pravzaprav dejansko zgodi s plačo, če si na bolniški...ampak kakor mi je kadrovnica razložila, naj se ti 3 mesece ne bi nič poznalo potem pa. bomo videli. niti ne vem kako dolgo bom na bolniški...itak mislim, da bom le še teh 14 dni. jaz imam namreč tudi kredit kar velik vsak mesec in se ne smem hecat, da ne bo kakšne štale :) če bi mogla bit skoz doma bi se mi pa tudi malo sfuzlalo, ja...saj se vsakemu. koliko časa si že na bolniški jolly?
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 11:29:55
|
|
|
|
jana84
|
hvala bogu, da sem še študentka, ki ji ni treba skrbeti kako bo s plačo če bom zarad na bolniški. Jst dobim štipendijo al hodim na izpite al ne . Sam jo dobivam samo še do septembra, pol bom pa brez prihodkov. Bom pa od oktobra naprej dobivala približno toliko kot štipendije tud porodniško al kako je že? Se mi zdi da študentke dobimo okrog 175 EUR, pa še otroški dodatek. Hvala bogu, da ima moj mož dobro službo...Sicer mora veliko delati, sam mal je treba potrpet, kaj ne? Drgač pa se danes naš kar noče pomirit. Zjutraj je vedno "živahen" (beri me malo boli v spodnjem delu trebuha). Danes pa očitno ne misli it počivat in še kar boli trebušček na momente. Moram raj sedet al ležat. Pa saj se imam itak za učit za izpite, tako da mi ni hudega. Sam popoldan bom pa verjetno šla na kak sprehod...Po takem vremenčku, kot smo ga deležni, bi bil greh cel dan v bajti bi, a ne? Pa občutek imam da se mi je trebuh spet povečal. tako da se najboljše počutim v trenerki...kavbojke pa si oblečem itak sam še tiste nosečniške, ki sm jih v Sparu kupla (s širokim elastičnim pasom). Tako je torej pri nas. pa lep sončen pozdravček
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 13:12:28
|
|
|
|
jolly123
|
Jaz sem od včeraj 30 dni tako da sem sedaj uradno pod ZZZS kar pa seveda pomeni, da me lahko pridejo preverjat. Pa glede na to, da sem že 30 dni zaprta v hišo lahko verjamete da se mi že fino fuzla. Sploh si ne predstavljam kako bo, če bom morala slučajno preležat celo poletje. Pa v Grčijo sva hotla it. No saj sva jo odpovedala, ker si jaz po vseh teh zapletih enostavno ne upam it. Bolniška je pa pri nas ziher 80 % čez cel čas bolniške, tko da je kar groza koliko potem dobiš ven. Sama imam tudi velik kredit za stanovanje, zato smo pa bolj na tesnem trenutno. Pa še avto sva hotela vzeti ker se je stari pokvaril, ma bo zoprno vse skupaj, ampak delat pa vseeno ne bi šla, da si ne bom potem kaj očitala če bi šlo kaj narobe. Zdaj sem se pa tako najedla, da ne vem če se nisem zredila za 5 kg. Ma tako mi je zapasalo da si nisem mogla pomagat. Pojedla sem pire krompir, špinačo, sojine hrenovke, za sladico pa skoraj celo banjo sladoleda Joj zdaj sem se ravno spomnila, da sem se zafrknila in sem namesto Tifola vzela Dabroston. Upam da ne bo kaj narobe
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.3.2008 13:20:18
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.3.2008 13:22:36
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 14:10:29
|
|
|
|
škorpjonka
|
hoj hoj nosečke! že dolgo nisem bila na formu in mislim da ste me že čisto pozabile! sem bila v bolnici na preiskavah ker sem zelo krvavela, no naj vam sporočim z mano in mojo pikico vse OK ! upam da je z vami vse v redu! samo še eno uprašanje, moja svakinja je zanosila in jo zanima če je katero od vas na začetku nosečnosti dajala slabost in vrtoglavica? mene ni in sem se obrnila na vas! najlepša hvala za odgovor in prijetno vam želim! lepo se imejte in upam da kmalu spet poklepetamo!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 14:24:06
|
|
|
|
stunfek
|
valla. 3 mesece 100% bolniško samo pomeni, da so se pri nas v firmi odločili da do 3 mesece bolniške na leto poskrbijo, da se ti ne pozna na plači. Torej, ko si enkrat breme zzzs-ja služba samo doda razliko, ki jo zzzs ne krije. tako imam tudi v pogodbi. ja, še so dobri delodajalci na tem svetu - jaz sem vsekakor zaposlena pri enemu takemu :) jaz grem tudi zdele malo počivat, ker sem v tem lepem vremenu opravila dva kvalitetna sprehoda, zdaj bom pa malo počivala, da bom imela dovolj energije, ko pride z vrtca moja mala miška... škorpijonka...punce so že pisale o tem, da so imele edini znak za nosečnost slabost in vrtoglavico...me veseli, da je s tvojo pikico vse v redu. Kaj pa se ti je dogajalo med tem, ko te ni bilo? Veš, da te ne bi pozabile!! Trapica :)
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 14:42:35
|
|
|
|
jolly123
|
Uf škorpjonka samo da je vse redu sedaj. Pa so ti povedali zakaj si imela krvavitve in koliko časa si krvavela? Joj jaz sem šla pa prej po pošto in nisem opazila da se mi je pes izmuznil ven tako je bil vesel je direkt oddivjal na travnik jaz pa za njim. Seveda me ni šmirglal pet posto, ker je čist nesrečen ker je nonstop noter in je on kar veselo začel nadlegovati folk. Madona sem bila jezna, samo kaj češ sej ni nič kriv revež ko mora zaradi mene preživljati dneve doma. Sem že razmišljala, da bi nekomu plačala sprehode da bi ga vsaj fino zletal, ampak je to drag špas, pa s tole plačo trenutno, ne vem
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 14:54:17
|
|
|
|
stunfek
|
jolly jaz pa mislim, da en sprehod s psom si pa ja lahko privoščiš madonca. bo dobro zate in za psa. če te skrbi kontrola pa na vrata pripopaj listek "peljala psa lulat. pridem takoj." če se ne upaš potem pokliči na zzzs in preveri, če to lahko narediš. itak ima večina neko odločbo, kjer piše da se lahko gibajo v kraju prebivanja...to res ni humano, da si skoz noter!
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 15:20:45
|
|
|
|
jolly123
|
Hvala za nasvet stunfek bom zjutraj poklicala in jih vprašala. Samo po moje bo bolj težka, ker sem ginekologinjo vprašala če grem lahko vsaj na sprehod s psom pa je rekla da ne in da bo v predlog bolniške napisala strogo počivanje. Zdaj imam pa odločbo kjer piše, da moram biti v času zdravljenja doma dovoljen je odhod samo k zdravniku. Bojim se pa kaj če jih res pokličem, da me bodo potem prišli kontrolirat ali pa da mi naslednjič če bo potrebno ne bodo hoteli podaljšati bolniške.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 15:29:59
|
|
|
|
stunfek
|
o joj, joj. komplicirano, vidim! zakaj pa ti je napisala strogo ležanje?!? a to zato, da bi zadovoljila pogojem bolniške ali je res potrebno? Jaz bi si na tvojem mestu nekaj zrihtala res. jaz ne bi trpela nekega tihega terorja, kdaj me bodo obiskali in preverjali. upam, da ti uspe kaj pametnega doseči!
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 16:16:28
|
|
|
|
jolly123
|
ležanje mi je napisala zato, ker naj bi bilo potrebno. Bolniški bi zadostila pomoje že zaradi krvavitev. Ma sem jo vprašala kaj naj pa naredim v primeru da imam izpit a zdaj pa še na to ne smem it, je rekla da prepovedat mi ne more in da v primeru če se odločim da bom šla in me pridejo preverjat rečem, da sem bila pri zdravniku.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 16:33:07
|
|
|
|
sončnica24
|
Sem vas tako malo preletela samo sem danesspet full full boga, se mi zdi da so malo tudi Elevit tablete krive tako da si grem jutri po druge, punce full hvalijo Ceramid Mami (se mi zdi da se tako napiše?) tako da upam da bo potem vsaj malo boljše. No tudi jaz ne rabim skrbet zaradi bolniške, sem trenutno na zavodu prijavljena pa ma na srečo moj tudi kar dobro plačo tako da hvala bogu s tem trenutno ni problema.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 16:53:25
|
|
|
|
*talcy*
|
ojla pupe ste se kar razgovorile ... no saj je prou ... moje počutje je tako katastrofa da ni kaj ... zjutraj sem kot rožica po 14h pa se začne ... slabosti , bruhanje ,glavobol , cizike bolijo -čeprav se mi zdi da to bolj zvečer so take bolj polne zjutraj pa nič .... ...aja pa utrujena ko hudič čeprav sem na bolniški .... no glede nohtov imam tud jaz zelo lepe pa dolge to kar zraste ... kako pa zvami ...počutje??
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 17:10:23
|
|
|
|
jana84
|
jolly123...ti kar lepo poslušaj svojo G. Če ti je predpisala strogo počivanje, ti kar lepo počivaj. Saj le tako boš res počivala kratek čas, potem pa boš lahko hodila na sprehode, pa tud na daljše ture, če ti bo to dopuščal. Tudi jaz sem mislila, da bom umrla, pa sem sam en teden morala strogo ležat, sam do wc-ja, pa te finte. In po enem tednu je bilo vse v redu, sedaj pa sem ravno z malo daljšega sprehoda prišla. Sicer sem bila po poti navzgor tako zadihana, da sem mislila, da bom zdahnila, sam kaj čmo, ležanje in počivanje prinese svoje. Aja, pa v tistem tednu ko sem morala ležati, sem tud izpit odpovedala, tako da... Ne vem, jaz bi za nardila čist vse, predvsem po slabi izkušnji v prvo... Malo potrpi, mogoče bo pa res pomagalo in boš lahko že po naslednjem pregledu veselo skakala s psom naokrog. lp
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 17:22:55
|
|
|
|
sončnica24
|
Talcy poznam ta občutek ker jaz sem taka od jutra do večera. Pa spim po 12 ur al pa še več samo sem ob 7. takšna kot da bi cel dan delala kot ne vem kaj. Slabo pa je meni od jutra do večera, začuda oz. hvala bogu še ponoči spim brez problema.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 18:49:26
|
|
|
|
*talcy*
|
ma jaz sem pa kot rožica zjutraj pol popoldne pa katasrofa sploh nevem kaj nardit .. ma tud to bomo dale skoz...
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 18:52:44
|
|
|
|
Veki_222
|
Ojla, da se vam javim, kako je bilo na mojem pregledu. Vse okej, je velik že 3,8 cm, ima dve rokici, dve nogici in , ki dela! Ful sem vesela, da je vse ok, zdej imam pa naslednji teden kardiologa, zaradi ene moje prirojene napakice na srcu, ki je sicer funkcionalno nepomembna. Vseeno pa moram hoditi na redne kontrole. Bomo videli, kaj bojo rekli. No, potem pa 28. nuhalna, ko bo šel končno moj zraven, da vidi, kakšno je to čudo hihi.. 11.4. pa naslednji pregled pri moji G. Tako da .. so far so good! Moje počutje je pa tako, kar naprej bi spala, popoldne me kar zmanjka in zvečer ob 9h tudi. V službi sem ok, ampak moram obvezno pojest nekaj iz kruha zjutraj. Aha, zredila sem že pol kilce od zadnjega pregleda, hmmm... moram pa priznat, da se mi trebušček že kar malo pozna, kaj šele bo . Kaj pa ostale, ki ste imele danes preglede? Lepo se imejte, vas pozdravlja Veki
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 18:59:50
|
|
|
|
jolie
|
Vsem oktoberkam en lep pozdravček tudi od mene. Že nekaj časa vas berem in opažam, da ste prav navihana druščina...kar me zelo veseli !!!! Pozitivne ljudi imam sploh najraje. No tko...po treh testih (pozitivnih, seveda) se vam pridružujem tudi jaz. Končno je tudi nam uspelo!!!! Sicer kar lep čas nisem mogla verjeti, da se to res dogaja (zato tudi trije testi ). Dejansko je res težko verjeti, da se je končno "prijelo", anede? Meni dnevi minevajo kar normalno, slabosti (še) ni (molim vsak večer, da je nebi bilo), bilo je nekaj špikanja v desnem jajčniku in seveda boleče dojke. Sem pa čisto zadihana ob vsakem najmanjšem naporu...ko da bi na Triglav tekla . Ponoči sedaj spim kar na dveh vzglavnikih (moj komaj dojema, haha, ker sem prej velikokrat spala tudi brez povštra ). V sredo 19.03. imam prvič pregled pri G in se mi tudi že ponoči sanja o tem kako bo. Saj ne, da bi bila panična....pač želim si vedeti, če je vse ok.... Moj PDP naj bi bil 24.10, pa sem prvič. Tkole za pofočkat bo dost...da me ne boste že prvič site, ker se zna zgodit, da ko enkrat začnem čvekat.... ne znam več nehat
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 19:09:35
|
|
|
|
vianne
|
IZVIRNO SPOROČILO: *talcy* ojla pupe ste se kar razgovorile ... no saj je prou ... moje počutje je tako katastrofa da ni kaj ... zjutraj sem kot rožica po 14h pa se začne ... slabosti , bruhanje ,glavobol , cizike bolijo -čeprav se mi zdi da to bolj zvečer so take bolj polne zjutraj pa nič .... ...aja pa utrujena ko hudič čeprav sem na bolniški .... no glede nohtov imam tud jaz zelo lepe pa dolge to kar zraste ... kako pa zvami ...počutje?? Evo pod tole se pa jaz 100% podpišem. Kot da bi mene opisovala....Vse je isto. Meni gre to že prav na živce... jaz vglavnem ne vem več kaj naj delam. Upam, da bo kmalu mimo ker tako slabo počutje je pa že preveč. No grem nazaj ležat
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 19:44:54
|
|
|
|
*talcy*
|
veki222 ,,,bravo za uspešen pregled je pa že kar velik tvoj korenjak ..... vianne... ma jaz nevem kaj naj rečem po eni strani sem vesela da mal pobruham pol saj vem da moj raste se sliši smešno ne?? pa vem da nisem edina k tko misli jah no saj bo sam da bo z našimi vse ok ....
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 20:12:06
|
|
|
|
Hans
|
Olja, berem da nekatere še mučijo slabosti, utrujenosti... upam da ste že blizu 12.tednu ker potem postane bolje pravijo in se strinjam z drugimi. Jaz sem sedaj nekje v 12.tednu in se res veliko bolje počutim, ni slabosti in utrujenosti. Zdržite še malo. veki222 - imaš pa že veliko pikico jolije - pozdravljena med nami Dekleta ali si je že katara kupila tisto napravico za poslušat srček, se sedaj ne spomnim kako se ji reče, ker je cenovno kar draga zadevica še premišljujemo. Ima katara kakšno izkušnjo?
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 20:35:42
|
|
|
|
stunfek
|
čestitke za uspešne preglede! :) jaz pa bruham nič ampak slabo mi je pa fejst in tko kar čez cel dan. zdele mije spet muka. malo preveč sem se najedla...malo preveč regrada sem si naredil...ups..potem se mu pa nisem mogla upret. Kisle stvari mi ful sedejo. Zdaj mi je pa ful slabo pa sumim, da se ne smem preveč napokat.
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 13.3.2008 20:41:02
|
|
|
|
levinjaa
|
ja, meni tudi ne paše ne preveč ne premalo hrane. Če pazim, da ne pojem preveč, potem je super.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?