Kaštrun
|
ČESTITKE novopečeni mamici! pregled sem imela včeraj. tudi CTG in je bil "lep", popadkov še nobenih. kile so se mi čisto ustavile, tako da se že en mesec nisem nič zredila. sem pa imela full nizek pritisk in sicer 109/51. pregledal me ni nič, niti ni naredil UZ da bi videl če je obrnjen dol, ampak ni panike. naslednji pregled imam 3.10. (spet CTG). porod jaz bom šla v LJ, čeprav sem iz KR. tudi G imam v LJ, pa tudi Lučko sem rodila v LJ in sem bila z vsem full zadovoljna. moje mnenje o porodu pri porodu čisto v vsaki P lahko doživite slabo ali pa dobro izkušnjo. vse je odvisno od babice, ki vas vodi skozi porod, pa tudi od vas. jaz vem, da ko sem prvič rodila, je ena zraven mene (v sosednji sobi čez hodnik) dobesedno "tulila in kričala" in tudi zmerjala sestro "kje hodi", ko je šla npr. pogledati kako gre meni in vem, da ji je sestra rekla, da prosi če neha, drugače bo rodila sama. jaz sem se sestri skoz "opravičevala", če se slučajno preveč derem, pa je rekla, da me še dihati komaj sliši. pa še nekaj je res. če ne boste imele "komplikacij" pri porodu in bo porod potekal "po šolsko", potem bo ok, če pa bo prišlo do "komplikacij" pa vam ne bo nikjer lahko. čudi me sicer lakneš, da te nočejo vzeti v LJ P. kdo te je pa pregledoval? a ni bil včeraj dr. Pušenjak dežuren? maš res smolo. pumpca za nos jaz ima TOLE, el. varuške nismo imeli, termometer pa TA. z obema sem zadovoljna. drugače sem pa včeraj dobesedno "izmučila" svoje telo do zadnjega atoma. ko sem prišla iz pregleda, ki sem ga imela v LJ, sem popoldne vzela tamalo in sva šli v Qulandijo po par stvari in sem prišla domov okoli po 19ih zvečer. ko sem stala na miru in se premikala s kolki levo in desno je dobesedno škripalo v medenici. zvečer nisem mogla niti na levo nogo stopiti, niti nisem mogla priti normalno na stranišče, ampak sem se opirala na kuhinjski pult, na omaro, na stene... skratka katastrofa. mož mi je pomagal vstati iz stola oz. stranišča, ponoči se nisem mogla obrniti iz levega na desni bok, ampak sem mogla vstati in se obrniti, s tem da sem imela tako boleč sp. del trebuha, da sem jokala!!! vam rečem, da take bolečine še v življenju nisem imela. danes sem sicer boljše, ampak še vedno ne morem normalno hoditi. zdaj grem malo počivati k Lučki, ki še spi. vsaj en dober izgovor