|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
19.8.2008 22:05:26   
Acjom1
Čau! Danes je pa bilo še zadnje predavanje na materinski. Meni so bila ta predavanja zlo fajn, ker res o dojenčkih nisem nič vedela, zdaj lahko rečem, da mi je vsaj približno jasno kako pa kaj. user posted image
*talcy* - tudi meni je dane prodajalka rekla "o, to bo pa kmalu". Pa sem rekla, da oktobra, pa ni mogla verjeti. Potem me je pa vprašala, če sta dvojčka in sem rekla da ne, potem je pa rekla, da ga očitno zelo spredaj nosim. Pa se meni ne zdi, da bi imela kaj večji trebuh od drugih nosečk. user posted image

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 4051
20.8.2008 8:42:35   
PikicaStonoga
Jutro, oktobrke. Še malo pa grem pod tuš, potem pa na pregled in se že veselim :)

Tud jaz sem hodila v šolo za starše, ampka ker sva bila na začetku avg na dopustu, sva bila samo na zandjih 4 predavanjih. Ostalo bova pa dopolnila še sept ali okt.

Nama je tud blo super, ker do zdaj tud nisva vedela nič  o dojenčkih, čeprav moram povedati, da sem imela kr malo krize, ko so nam pokazali slike od poroda in razlagali, kako in kaj. NIkoli prej me ni iblo strah poroda in niti nisem razmišljala, da bi me bilo, saj bom končno spoznala pikico, ki jo že tkao dolgo čakam. Takrta na predavnjih me je pa kr panika zagrabla, da so mi solze tekle in mij e bilo ful težko pri srcu. Danes sem spet OK in vem, da bom zmogla, ampak v tistem trenutku, pa kot da ne vem, kako bom zmogla, da bo preveč bolelo, bala sem se, da ne bi bilo kaj narobe z dojenčkom ...same slabe misli. Se je kateri do vas kaj podobnega dogajalo na predavanjih?

Ali mogoče katera ve, če v porodnišnici ali kje drugje v LJ ali okolici pripralvjajo na porod s pomočjo akupunkture, masaže ali kako drugače (alternativne metode) ki tudi sproščajo in da se tako pripraviš? Mogoče kakšna telovadba, k poteka tudi poleti? Moja svakinja je bila na Dobrni ina akupunkturi in je ful pohvalila, samo to je zame predaleč. Kam torej?

lep dan, popoldne pa poročam o pregledu!

PikicaStonoga

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 4052
20.8.2008 9:16:57   
jana84
talcy, ne se sekirat, če ti govorijo da imaš velik trebuh. S tem ni čisto nič narobe - malo več vode to je pa tudi vse. Bolj več kot premalo!
Jaz pa imam bolj mali trebušček, vsaj meni se zdi tako...Ampak se nič kaj ne sekiram, dokler našuser posted image  lepo raste in je z njim vse v redu...Pa tudi v družini mislim, da imamo nekaj z majhnimi trebuščki; obe moje sestre so imele bolj male trebuščke...Dobro, tudi nečakinje pri porodu niso imele ogromno kg (obe okrog 2700g). Sta takoj nadoknadili, brez problema user posted image ...Mi pa obe sestri pravita, da imam popolnoma drugčen trebuh kot onidve. Mogoče zato ker nosim kar visoko, onidve pa sta nosili zelooo nizko...Zato tudi drugačne "težave". Mene npr. bolj brca v rebra pa v žličko, mehur pa kar pri miru pusti...No mogoče vsake toliko z glavo butne v mehur, potem pa je ojoj...Je pa fajn, ker imam trebuh bolj visoko in me zato nobene spodnje hlačke ne tiščijo v trebuh...Superca!

Danes upam, da greva v PO v Pikapolonico po previjalno mizo in posteljico...Srčno upam da pride previjalna miza danes, ker je že 14 dni kar smo jo naročili...In bi počasi lahko kaj skupaj spravili za tega našega otročka. Saj sedaj nimam niti kam cunjic spravit. Hvala bogu da je nečakinja bolj mala in še vedno nosi oblekce št.56 (kljub temu da ima že čez 5kg), tako da mi jih sestra zaenkrat še ne more oddat...Upam da jih bo kmalu prerasla...da ne bo naša pikica brez oblek user posted image ...

Sem ravno razmišljala v katero torbo naj spravim stvari za v porodnišnico...Mislim da bo kar ena malo manjša potovalka prišla v poštev...Sicer konec koncev ni tosti za noter stlačt, ampak vseeno se nabere (če vzamem še svojo spalno srajco, pa jutranjo haljo...)

< Sporočilo je popravil jana_k -- 20.8.2008 9:18:20 >

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4053
20.8.2008 9:34:51   
mbd0411
Talcy,tvoja skrb je pa čisto neupravičena.Meni pa ne verjamejo,da grem oktobra rodit,ker imam tako majhen trebuh.Pri prvem sem bila pa od 6 meseca ogromna,tik pred ...Tako pač je.Nikoli ni isto.Včasih otroka nosimo bolj v križu,včasih bolj spodaj,pač različno.Ne smeš se sekirat za take malenkosti.Če otrok brca in si ti v redu,potem je ok.
Sem zdravnico vprašala,zakaj imam tako majhen trebuh,pa me je zmerila in tudi malega in je rekla,da sem ravno prav.Jaz pač nisem dobila veliko kg,pa tudi voda mi še ne zastaja kar se rado zgodi v nosečnosti in potem sklepi kar kipijo,pa obraz.....

Mirno uživaj do oktobra,ker potem bodo nove skrbi,veselje....

Lp

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 4054
20.8.2008 9:44:43   
mbd0411
PikicaStonoga!

Joj,ne imet skrbi.Porod te čaka in pika.Mene prvič ni bilo strah in sem se prepustila.Če je drugače vse ok,se nimaš kaj sekirat,ker tudi to otročku škodi,saj čuti mamino skrb in stisko.Bodi v veselem pričakovanju,pozitivno misli in brez skrbi,ker tam so zdravniki,babce,ki vedo zakaj so tam in jim je sam porod čista rutina.Ti poskrbi,da boš fizično pripravljena,da boš imela zraven svojega,ki ti bo v oporo,čeprav so tudi babce v veliko oporo in spodbudo.
Mene je zdaj strah samo tistega po porodu,ko šivi bolijo in se ne moreš usedit kot bi rad pa dojenje,če slučajno ne steče....To so krivi vse živčki in treba se je umirit.
Telovadi in migaj,krepit moraš križne mišice in medenične...Vaje za mehur....
Vsa ta predavanja in šole so sicer v redu,a pri nekaterih ravno to sproži val strahu in nelagodja,paniko in še kaj.
Pogumno!

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4055
20.8.2008 9:46:02   
freha
Punce če se je katera pozanimala glede izvornih celic. Mi imamo namen shraniti in do sedaj sem odkrila dve podjetji, ki to opravljata pri nas, Neocelica in Cellavie. Baje da obstaja še ena tretja, odprta v Sloveniji. A mogoče katera ve kako se imenujejo, ali pa kontakt? pa pa

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4056
20.8.2008 9:51:43   
timnala
Ojla!

Tudi jaz se bolj ubadam s tem, da mi vsi govorijo, da mam tak majhen trebuh..pol me pa skrbi glede user posted image , ce je dovolj velik, ker mi ga se ni nic merila in tehtala..mi ga bo sele na naslednjem pregledu (takrat bom pa ze v 36. tednu).. Ampak zredila sem se pa 9 kg pa zadnje case mi sploh neki ni za jest..v bistvu mi ze zacne krulit pa se mi kr ni za jest, tak da se opomnim, da ze zaradi dojencka moram user posted image  pa drugace zelo rada jem, tak da se mi po eni strani prav fajn zdi, da nimam pozresnih napadov user posted image

Men pa neki se zanima in bi prosila, ce mi lahk poveste svoje izkusnje, namrec jaz dete cutim 10x na dan (sicer vcasih je bolj aktiven dopoldan, vecinoma pa se razzivi sele po 13h pa pol nastejem 10 gibov sele okol 11h zvecer). Ampak kolk je men tole logicno, je v bistvu treba otrocicka cutiti skozi cel dan, ne pa ravno nastet 10 gibov..
No, zdej pa vprasanje za vas - ne vem namrec kako je drugje, ampak men se zdi, da je to eno mirno bitje (ceprav mi je ginekologinja na pregledih rekla, da je to zivahen user posted image , hecno je pa blo, da sem na ultrazvoku videla, da miga, cutila pa nisem nic - pa mam posteljico zadaj user posted image
Zanima me ali vasi user posted image , ko zacnejo migat, migajo dolgo casa pa fejst brcajo ali naredijo premik ali dva pa potem mir za par urc? Pri meni je ponavadi tak..zelo redko v dnevu (ponavadi zvecer) se premika dlje casa in malcek pobrca, drugace pa samo cutim nekaksno obracanje par minutk pa spet mir.. je to pri vas isto ali to traja dlje casa?

OKie, malce sem se razpisala, zdej grem pa se kaj nardit..koncno sem se cotke spravila razsortirat, zdej pa gredo v pranje in likanje (sem dobila od dveh kolegic pa sem pol odbrala, kar mi je blo vsec in kar je res se lepo..pa se ponudba kar skrci user posted image

Papa,
D.

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4057
20.8.2008 10:55:04   
mbd0411
Glede brcik je kar zanimivo.Pri meni je čaz dan bolj malo kak nežen gib ali kolcanje,zvečer pa žur do jutrauser posted image user posted image user posted image .Zgleda da postane zvečer aktiven ker čez dan sem sama zelo aktivna in se včasih niti usedem pošteno.Verjtno je kaka brca pa je ne čutim.
Mislim,da je 10 gibov ena meja.Vsaj 10 gibov bi se naj čutilo,čeprav jih je mnogo bolj nežnih in ne pridejo do nas.Včasih bi lahko rekla,da je 10 gibov naenkrat potem pa nič več.
Lp

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 4058
20.8.2008 11:12:33   
ZalaTM
Živijo punce,

kako ste kaj,...danes je spet prijetno toplo ,...jaz sem ravno iz CSDja sem oddala pole za porodniško in paketek.
Talcy ne sekiraj se glede trebuha, to je tudi odvisno kdo te gleda, meni tudi soseda cel čas pravi kakšna sem, da me bo razgnalo, da imam tak veliiik trebuh, potem pa pridem kam drugam, pa mi rečejo da me nič ni,...pač to so različni pogledi ljudi in pač tudi trebuščki so hvalabogu različni,....ti ga samo lepo pobožaj in bo user posted image user posted image user posted image .

Drugače pa jaz že komaj čakam oktober, tako se veselim, edino malo me skrbi ko je naš zdaj 2 letnik ravno v nekem trmastem obdobju in upam, da ga prihod dojenčka ne bo preveč prizadel,...to me res skrbi kako bom obema zagotovila vse kar rabita,...saj vem da bom dala vse iz sebe, pa vseeno malo skrbi ostaja.

Gibi - ja tudi pri meni je različno, včasih jih v enem šusu naštejem 10 pa potem dolgo ni nič,...včasih pa je cel dan in celo noč veselica v trebuhu,...po moje je treba biti pozoren, če res ne bi več kot en dan nič čutile,...

Kako pa ste kaj z železom, meni je padlo na 92 in me ful skrbi, ker prvič so mi takoj po porodu Gašperja odpeljali ker je bil tudi on tako zelo slabokrven,...seveda ni prijetno takoj ko ga rodiš da ti ga vzamejo,...zato me zdaj še toliko bolj skrbi,...pa ful pazim da jem z železom bogato hrano,...zdravnik mi je predpisal Legofer, samo se mi zdi da je to tako blago,....
Nič lepo se imejte, jaz pa grem kuhat kosilo

papa M.

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4059
20.8.2008 11:37:57   
PikicaStonoga

mbd0411 hvala za tolažbo, saj danes  se prav fajn počutim in me nič ne skrbi, saj bo moj srček z mano, samo nekako mi med tisitmi predavanji ni bilo prijetno ...
še vedno se nobena ni oglasila s kakšnimi info glede akupunkture, masaž ipd, rada bi se malo sprostila in pirpravila na tak način, si malo privoščila :)
brcike - jaz se s tem ne obrmenejujem in jih ne štejem. Večinoma jih čutim čez cel dan ampak tako kot je rekla timnala nekaj minut potem pa dolgo  nič, tako da moj možek še vedno zelo redko čuti brcike ke rponavadi ko parkrat brcne in ga jaz pokličem vmes že neha in kdo bo potem user posted image  čakal uro ali dve da spet malo pobrca? ;) haha ponavadi je aktiven zvečer na tistem boku, kjer ležim čez dan sem pa tud sama tolk aktivna da tako kot mbd0411 verjetno kakšno sploh ne čutim, ker nisme pozorna.
Ravno sem spregleda, voda je bla OK, samo malo mam še izcedka zaradi antibiotikov ki jih jemljem pa sem si mogla kupit VITAgyn in magnesol proti krčem. Vse je dobro, Janja 27, naslenji pregled pa mam 11. 9. ko mi bo spet delala UZ. Komaj čakam. To je tudi dan, ko nama ups NAM Marles prične postavljat hiško JUPI! Še malo pa bomo trije. Danes sem dobila tudi potrdilo o predvidenem datumu poroda, ampka je rekla naj še počakam enih 14 dni, preden grem na CSD.
Bodite pridne, jaz grem malo še tasta pozdravit, potem pa do možeka v službo in z njim na malico :)
lep dan!

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 4060
20.8.2008 12:03:19   
jana84
dan, dan...
Danes gremo končno po previjalno mizo in posteljico. Sem klicala v Pikapolonico in je gospa tekla pogledat če je prava previjalna miza v skladišču in je. user posted image user posted image user posted image  
Sem prav happy... Končno bomo imeli malo več šare v stanovanju...To pomeni, da se bomo mogli lotit te dni malce sestavljat skupaj "pohištvo" za našega user posted image ...Se že kar veselim. Itak mi je zelo fajn montirat pohištvo - ko sva opremljala najino gnezdece, sva večino stvari sama zmontirala skupaj (razen kuhinje), nekaj pa celo sama, ko je bil moj mož (takrat še kandidat) v službi...No, "škoda" da sem sedaj user posted image  in ne smem preveč bremena dvigovat...Bo treba možička počakat, da skupaj sestaviva...

V tem trenutku sem pozabila, kaj moramo še kupiti za dojančka...Poleg tistega kar imam napisano...mi je kar šlo iz glave...Upam da bo pršlo nazaj...

Glede brc: naš user posted image  tako močno brca in se premika, da ni nobene bojazni, da ne bi naštela 10 gibov na dan...To je očitno en tak živahen otročič, da mu ni para...In to ne samo po par minutk, včasih se razgibava kar 10-15 minut hkrati, potem malo pavze, pa ponovno...Je res živahen in očitno tudi v kondiciji... Tudi zvečer nas še pozdravi predno gremo spat...Ponoči pa očitno tako fajn spim, da ga ne čutim, oziroma me premikanje in brcanje ne moti. Vem pa da je tudi ponoči živahen, kajti eno noč sem bolj švoh spala (do pol enih sploh ne) in sem kar fajn čutla premikanje in brcanje...

Tako, zdaj pa se grem nazaj učit, potem pa kosilce skuhat...Hvala bogu, da je sam še palačinke za spečt, mineštrco je že mama skuhala, tako da ni panike...

ok, fajn se mejte...vam sporočim kako je kaj previjalna miza in posteljica...
P.S. iz Baby centra pa zaenkrat še nič ni prišlo (naročila sem v soboto). Kaj mislite, bo kaj kmalu - sem namreč prvič naročila tako...

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 4061
20.8.2008 13:43:11   
timnala
Hej hoj!

Se enkrat jaz danes..ste me malce pomirile glede gibov (mogoce ker sem prvic user posted image  in prej slisis raznorazne od brcanju do bolecin in o "nogometnem mostvu" v trebuscku, pol se mi kr zdi, da je pa pr nas kej narobe user posted image  - ampak ocitno user posted image  mal pomigajo pa spet dajo mir par urc in je to ocitno cist normalno, ni ocitno potrebe, da bi bincali 15 minutk skupaj).

Pisem vam pa zaradi ene druge stvari (sama sem precej za alternativne zadeve pa ekologijo - za dete mam pripravljene plenicke iz bambusa in ekoloske za enkratno uporabo, potem kozmetiko avalon, ki je namenjena dojenckom in ima certifikat bdih za naravno kozmetiko, imam tudi tummy tub za kopanje, v katerem se dojencek pocuti kot v maternici in namen se imam nabaviti sling za nosenje otroka - bomo sicer videli, kako se bodo te stvari obnesle, a nekak so dost podobne starim stvarem oz. stvarem, ki jih nekatera ljudstva uporabljajo ze ohoho let).

Zdej pa se neki, ce vam bo zanimivo - sporazumevanje z dojenckom (dans mi je ena kolegica to omenila in sem pogledala prispevek na you tube - sej, ce ne bo delovalo, nimate kaj zgubit, ce pa deluje pa lahko prihranite marsikateri jok in kaksen zivcek pri umirjanju otrocicka.

Tole je pa spletna stran z linki: http://med.over.net/forum5/read.php?1,4897654,4897748,quote=1

Pa lep dan zelim,
D.

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4062
20.8.2008 15:06:16   
vianne
Tudi jaz sem že s pregleda in z našim miškotom je vse O.K. Težak je že 2050g. in po merah naj bi imela rok že v začetku meseca. Se je pa na žalost naš miško obrnil  z rito navzdol. Je že bil obrnjen prav in sicer na glavico (28 teden) ... sedaj ima pa ritko spodaj (32 teden) in to ni ravno dober znak. G. mi je omenil, da bom imela verjetno carski rez ker imam zelo ozko medenico in otrok je zelo velik (vprašanje kako bo potekal porod) ter še nepravilno obrnjen. Bomo videli ... še je čas, da se kaj spremeni. Se ne sekiram.... v naročju ga bom držala tako ali drugače.
Strah me je le šivov (beri bolečin) če bom imela CR... pa če pomisliš v drugo stran: kaj pa če bi bil porod zelo težak in na koncu prerezana ali raztrgana... tisto tudi boli.
Drugače pa moram veliko počivati in mirovati. Mi je g. rekel da upa, da bom zdržala, vsaj do 17 septembra potem pa bo že kriza mimo in lahko rodim.

Naslednji pregled imam 17.09. , 04.09 pa CTG.

timnala
tole sem pa tudi jaz brala v RD in sem hotela tudi deltiti z vami, pa sem vedno pozabila. Hvala za tale link. Je res super.

Glede brc je pri nas tako, da ima določene intervale od konstantnega valovanja trebuha do popolnega mira...

Danes sem odnesla tudi papirje na SCD tako da imam eno skrb manj.

Sem si pa tudi jaz kupila mikrovalovni sterilizator v Baby centru, ki je trenutno v akciji ter krpice za umivanje.

< Sporočilo je popravil vianne -- 20.8.2008 15:12:18 >

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 4063
20.8.2008 20:30:49   
*talcy*
ojla punce .. hvala za odgovore in tolažbo glede tega trebuha mal sem se pomirila ... na pregledu mi je rekla zadnjič da je zelooooo velik lohk da je to to ma imam res ogromnega še moj ko me vidi vsak dan je reku da ima občutek da je vsak dan večji user posted image  komaj čakam drug teden pregled in da mi pove da je vse ok ....
glede brcik ... mi smo imeli prejšnje dva dni tak direndaj v trebuhu da sem mislila da bo kar skoz trebuh prišel-la danes pa tako zatišje ... vsake par urc po par minutk in to je to ... ma to se mi itak skoz dogaja tko da sem se navadila ... ma te pa kar pošteno prestraši ... ponavadi se začne premikat ko božam trebuh ....
me pa zanima če vse čutite brcike v rebra?  jaz jih brcik tam ne čutim par cm nad popkom in po celemu trebuhu pol dol .... a katera isto?
vianne .... bravo za takega otročička pa pridno pridobiva kg in mere user posted image  .... men je tud rekla da je velik/a in zarad mojih kg bo kar malce prej upa da bo zdržal /a še par tednov .... ležim pa ful mal ker me že vse boli od polletnega ležanja .... ma bomo imele otročičke ene mal prej druge kasnej sam da bodo zdravi je tko?

a mi katera pove kako zglea tist CTG?

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 4064
20.8.2008 20:50:26   
janja 27
ojla

evo tud mene s pregleda, vse je ok kot mora bit rekel mi je da bomo verjetno rodili prej okoli 8 no sicer ni panike....sem mu rekla da kadar bo on dežuren saj tako smo naredili pri manciuser posted image user posted image user posted image sicer pa smo tud mi veliki imamo že 2,5kg..uh...me je kr mal pestrašil...ma potem sem se mal potolažla kr pr manci je blo isto in je mela na koncu 3890 g....itak ti g mal več povejo saj tko je meni moj g rekel...user posted image je ok vse kot mora bit po tednih....danes je meril trebuh in glavco....mal smo poslušali srček..naslednji pregled pa mam komaj 22.9 po moje zadnji v ordinaciji in kot sem napovedala moram jutri v laboratorij ker danes je bil že zaprt....evo v tretje bom že pravi exspert...user posted image user posted image
smo pa zvedeli spol in sem prav zadovoljna saj bomo imeli še eno pupouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tko da bo moj blažen med tremi ženskami itak pa jaz mislim imet še enega ma ne zato da bo fantek meni je vseeno pa itak punčke sem že navajena...problem bo bolj ime...evo bova šla mal v akcijo.....( za fantka imava zbranega že od mance - mogoče pa nama ni namenjen)....user posted image user posted image user posted image
mene tud bolj malo brca bolj čutim že premike roke noge ritke..z glavco je že navzdol tko da za rodit ni panike....seveda po naravni potei kot prvič brez kakih epiduralnik in ulitve...saj nam je namenjeno da rojevamo neuser posted image user posted image user posted image
CTG . kako zgleda v postojni je tako- greš v drugo nadstropje potem skozi vrata na levo do konca tam so tri vrata na enih piše ctg potrkaš in počakaš babico da  pride odpret( mogoče je včasih gužva pa ti ni treba niti trkat ampak čakaš....no jaz sem bila dvakrat pa nobenkrat ni bilo gužve), se uležeš na mizo dvigneš majčko spustiš hlače ( kot pri pregledu za uz ) in babica ti naštima pase okorg trebuha..tako ležiš malo na enem boku malo na drugem ( ti ona pove kdaj se premakeš ) in aparat piše utrip otroka in popadke če jih imaš....to je to ..pa da še povem pri debelih puncah včasih sploh ne pokaže popadkov kadar so le ti prisotni..jaz ko sem rojevala ( si cel čas priklopljen na ctg da spremljaljo utrip dojenčka mi je pri najbolj močnem popadku kazala nula sem misla da me bo kap...kva je s to mašino....user posted image user posted image ..no toj e to s tem ctg-jem nič hujšega....ne vem kako kje drugod ma po moje je povsod enakouser posted image user posted image

drugače pa sem danes dobila paket od siola ( čakam že od decembra lani ) k sem naročila trio siol in smo mal v nameščanju tv komunikatorja...sicer pa bo sedaj pri nas pestro na tv dos edaj sva vidla samo 5 programov....jutri nas bo kap k jih bo 100user posted image user posted image user posted image
tko bejbe dam še seznamček in lep preostanek večera....

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 4065
20.8.2008 20:55:45   
janja 27

user posted image

1. oktober

user posted image   Petrca* (3user posted image 3user posted image ) pr. ?  user posted image   LJ 31 let
       user posted image  user posted image
user posted image   sonček75 (5user posted image 1user posted image )pr.? user posted image 33 let user posted image user posted image
user posted image   nineva (3user posted image 2user posted image )   user posted image MB 30 let user posted image

2. oktober

user posted image     blanka1 (2user posted image ?user posted image )pr. 09.09.08 user posted image   MB 23 let
       user posted image   ( user posted image   - Sven ali user posted image   - Fiona )
user posted image    levinjaa (2user posted image 2user posted image ) pr.08.09.08  user posted image LJ user posted image   
        30 let user posted image  
user posted image    nosečnica (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   LJ user posted image
user posted image    Acjom (2user posted image 1user posted image ) pr.26.08.08 user posted image 23 let
       LJ
 user posted image  user posted image
user posted image    valla(2user posted image 2user posted image )pr.? user posted image LJ 28 let user posted image  user posted image
user posted image     laknerš(2user posted image 2user posted image ) pr.user posted image  user posted image user posted image

3.oktober

user posted image   snezika (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image 32 let LJ user posted image   user posted image

4. oktober

user posted image   coccinella (1user posted image 1user posted image ) pr. 22.08.08 user posted image
         Domžale  user posted image   user posted image   29 let 
user posted image    B.M. (1user posted image 1user posted image ) pr. in CTG 04.09.08  user posted image MB
         user posted image  
- Matic user posted image

5. oktober

user posted image   tanja29 (1user posted image 1user posted image ) .pr.? user posted image  user posted image - Manca

29 let user posted image
user posted image    kala28 (?user posted image ?user posted image ) pr.?  user posted image user posted image user posted image

6.oktober

user posted image   jana_k (2user posted image 1user posted image ) .pr. 27.08.08 user posted image user posted image   Vipava

user posted image  
23 let
user posted image    cvetka31 (?user posted image ?user posted image
user posted image    freja (3user posted image 2user posted image )  user posted image user posted image

7. oktober

user posted image    Veki_222 (1user posted image 1user posted image   ) 4.pr. 25.08.08 user posted image  user posted image  

Trbovlje 29 let   user posted image
user posted image     Zvezda17 (1user posted image 1user posted image ) pr.user posted image   Idrija 25 let

8. oktober

user posted image    Liza01 (2user posted image 2user posted imageuser posted image   user posted image

9. oktober

user posted image    timnala (1user posted image 1user posted image ) pr.05.09.08 user posted image user posted image Mozirje 27 let
        ( user posted image - Nac ali user posted image - Ajda user posted image
user posted image    Miskolina4455 (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ

31 let user posted image (user posted image - Nik ali user posted image - Lara )

10 oktober

user posted image    jolly123 (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   KR
         27 let user posted image

user posted image    barby (1user posted image 1user posted imageuser posted image   KR 23 let
user posted image    SAFIRA (2user posted image 1user posted image )  user posted image user posted image user posted image
user posted image     M_mojca (1user posted image 1user posted image ) pr. 18.09.08 user posted image Trbovlje
          24 let user posted image user posted image

11. oktober  

user posted image    dajadada (2user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   user posted image user posted image

12. oktober

user posted image     sarcy21 (1user posted image 1user posted image ) pr. 04.09.08
          user posted image user posted image - Mark user posted image
user posted image     zeko (1user posted image 2user posted image  user posted imageuser posted image   user posted image  user posted image -user posted image   ; user posted image -user posted image

13. oktober

user posted image   Rendi (1user posted image 1user posted image ) .pr  user posted image   KP 29 let
       user posted image  user posted image - Eneja
user posted image    mbd0411 (2user posted image 2user posted image ) pr.08.09.08 user posted image   CE user posted image 35 let   
user posted image    janja27 (5user posted image 2user posted image )pr.22.09.08 user posted image PO user posted image 30 let user posted image
user posted image    klavdija27 (1user posted image 1user posted image ) pr.03.09.08 user posted image user posted image   user posted image

14.oktober

user posted image    corti (1user posted image 1user posted image ) pr.  02.09.08
       user posted image Domžale user posted image
25 let user posted image - Hanna
user posted image    maserati (3user posted image 2user posted image )pr. ? user posted image   user posted image user posted image

15.oktober

user posted image   "talcy" (2user posted image 1user posted image ) pr.28.08.08  user posted image 24 let user posted image
user posted image    ajetam (1user posted image 1 user posted image )   user posted image  user posted image 22 let
user posted image     Mandek (1user posted image 1user posted image ) pr.?  user posted image 25 let  CE user posted image   user posted image

16. oktober

user posted image     Kaštrun (2user posted image 2user posted image ).pr. ? user posted image   27 let user posted image user posted image
user posted image     ZalaTM (2user posted image 2 user posted image )  user posted image  user posted image  user posted image  

17. oktober

user posted image    vianne (2user posted image 1user posted image ) pr. 17.09.08 CTG- 04.09.08 user posted image  
       Pivka user posted image   31 let user posted image
user posted image    billa (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image obala 33 let user posted image
user posted image    tejčika29 (1user posted image 1user posted image ) pr. 26.08.08 user posted image CE  user posted image

18.oktober

user posted image    Maska (2user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image LJ 29 let user posted image user posted image

19 oktober

user posted image     Lena35 (4user posted image 2user posted image ) pr.02.09.08 user posted image 36 let user posted image user posted image
user posted image     afnica mala (4user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   LJ user posted image

20.oktober

user posted image     bluster (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ 40 let user posted image user posted image
user posted image     škorpion (2user posted image 2user posted image ) pr. ? user posted image    user posted image   CE
          28 let user posted imageuser posted image - Nik ali user posted image - NIka)
user posted image     sanelaa (1user posted image 1user posted image ) pr.21.08.08 user posted image   Velenje

26 let user posted image user posted image
user posted image     sean (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image Nova Gorica 20 let user posted image user posted image

21.oktober

user posted image     barbara33 (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   32 let
          user posted image - Anja user posted image

22.oktober 

user posted image     Lana34 (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image 35 let user posted image
user posted image     Natali07 (2user posted image 2user posted image ) pr.? user posted image   33 let
         user posted image KR user posted image
user posted image     jerikou (1user posted image 1user posted image ) pr. 04.09.08 UZ 29.08.08
       user posted image 26 let user posted image user posted image

24.oktober

user posted image     PikicaStonoga (1user posted image 1user posted image ) pr. 11.09.08
         user posted image   user posted image 28 let LJ user posted image PDP 02.11.08

25.oktober

user posted image    "tedy" (3user posted image 3user posted image pr. 26.08.08
        user posted image   LJ user posted image 37 let user posted image
user posted image     jolie (1user posted image 1user posted image ) pr. 26.08.08 user posted image NM user posted image 29 let user posted image
user posted image     Urška// (2user posted image 2user posted image ) pruser posted image   MB

29 let user posted image
user posted image    stunfek (3user posted image 2user posted image ) pr.03.09.08 user posted image Vransko (INDIJA) 
         35 let  user posted image - Abhay (abaj)user posted image   ODLETI 30.08.08
user posted image     minca_n (1user posted image 2user posted image  user posted image )  user posted image   user posted image   21 let
          user posted image -
user posted image - Zoja   user posted image   -  user posted image -Nia
user posted image     Lučka1 (1user posted image 1user posted image ) pr.10.09.08 user posted image
           LJ  user posted image 30 let
user posted image

30.oktober

user posted image   wateshine (1user posted image 1user posted image ) pr. ?  user posted image user posted image  user posted image
         Šmatrno pri Litiji 
20 let
user posted image    Freha (1user posted image 1user posted image ) pr.user posted image   user posted image user posted image
user posted image     Anny (2user posted image 2user posted image ) pr.? user posted image user posted image Jesenice
user posted image     lovely (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image user posted image user posted image

31.oktober

user posted image    sončnica24 (1user posted image 1user posted image )pr. ?  user posted image 25 let user posted image

VSEH SREČK user posted image   NAS JE  68 user posted image user posted image user posted image

pričakujemo 70 user posted image

trenutno razmerje:

user posted image    21
                user posted image    20
                user posted image   29

user posted image     gibi
user posted image       presenečenje če nočete vprašati za spol

kaj potrebujemo za porodnišnico :

Dokumenti:
* zdravstvena kartica
* napotnica za porodnišnico
* napotnica za reševalno vozilo
* izvidi
* materinska knjižica
* potrdilo o udeležbi očeta na materinski šoli
* osebni dokument
* poročni list (lahko kopijo)

Osebna higiena:
*
zobna ščetka
* zobna pasta
* nevtralen deodorant
* vazelin za ustnice
* milo
* glavnik
* krema
* vložki (bombažni npr. vir80)
za tiste ki so šivane baje da so boljši Vir nature saj se šivi tako ne zatikajo v vložek
* Multi mam lanolin
* mrežaste spodnje hlačke za enkratno uporabo
* nastavek za dojenje Avent - najmanjši
* mobirel + polnilec, foto, energijsko čokoladico

Oblačila:
* po želji svoj kopalni plašč
* spalno srajco (najbolje da se odpenja od spredaj)
* nogavice
* copate

spodnje hlačke

Pripomočki za dojenje:
* nedrček za dojenje (2x)
* prsne blazinice

Oprema za novorojenčka (prinese očka na dan odhoda)
*
4 tetra plenice
* 3 plenice za enkratno uporabo
* povijalno plenico
* žabice
* majčki
* bombažno kapico
* jopico
* odejico
* copatke
* avtosedež
* tolažilna duda
* rokavičke

KAJ POTREBUJEMO ZA NOVOROJENČKA:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2302780&mpage=154&key=

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4066
20.8.2008 21:00:34   
janja 27
jutri ima pregled:

user posted image    sanelaa

če sem si prav zapomnila je rekla da hodi na preglede v slovenijo drugače je v bosni no upam da se bo kaj javla....drugač pa kr nekaj punc že dolgo ni bilo nič slišati...so se izgubileuser posted image user posted image user posted image no mogoče se bodo dru gmesec več javla k vse počasi začnemo s porodniškouser posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4067
20.8.2008 22:18:07   
B.M.
Čeruser posted image
Da malo poročamuser posted image danes smo imeli zadnje predavanje v materinski šoli naslednji teden imamo še samo praktični del potem pa smo ''prpravljeni''na zečetek konca oz.nov začetekuser posted image user posted image user posted image .Je pa zadnje dni neka gužva pri nas v MB porodnišnici.Sva hotela včeraj it pogledat porodne sobe pa so rekli da je gužva in da je vse polno in prav tako danes,vrjetno se še vedno pozna vpliv polne lune ali pa luninega mrka user posted image V glavnem naš user posted image veselo brca in se kobaca po trebuho se čudim da še sploh ima prostir ampak očitno ga ima.
Jutri greva z mami oz.babico malo v mesto pogledat H&M,C&A,muller...moram si nabavit modrce za dojenje,baje jih imajo v mullerju dobre,bom videla...Včeraj pa sva z user posted image nabavla stvari ki jih potrebujemo ko bomo prišli domov... Za kompletek ,ki bo za odhod iz bolnice bom malo pogledala jutri.

V glavnem čas beži in mi imamo jutri še samo 44 dni do konca če bo čakal tako dolgouser posted image

Uživajte in božajte svoje user posted image

Najina sreča je Matic in od 27.9.2008 nama vsak dan sije sonček tudi če so na nebu oblaki !!! RODILA SE JE NAJVEČJA SREČA !

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4068
21.8.2008 7:35:23   
mbd0411
Janja 27!
Sporoči kako boš zadovoljna s programi od siola.Mi tudi nameravamo spremeniti.Zdaj imamo upc telemach.Prosim povej koliko boste plačevali za siol trio,ker zdaj imamo samo internet (solo).
Mali je vso noč tako brcal,da me je na trenutke kar groza.Na večih straneh sem imela ven bule,in je moj trebuh izgledal prav čudnih oblik.Prav spomnila sem se na porod,ko tik pred rojstvom trebuh dobi nenavadno obliko,ko je otrok že tik pred.Upam,da se je obrnil z glavico dol.ker na julijskem pregledu je imel glavico že dol,zdaj avgusta na pregledu pa ravno obratno.Pa menda je še čas.Kolegici so ga obračali in je rekla,da je hujše kot porod.user posted image

Lep dan vsem

(odgovor članu B.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 4069
21.8.2008 9:29:01   
jolly123
Timnala moj brca približno tako kot tvoj. ga ne čutim ravno ne vem kako intezivno, včasih mu rata, da me nekako butne v ledvico to je pa to. Drugače so pa to le premiki ipd.

jana jaz tudi še nisem dobila naročenega od baby centra, sem pa naročila v petek. Mislim, da je pisalo da pride v roku 8 dni, tko da malo časa še imamo. Pa za baby center me sploh ne skrbi, me je bolj kriza če v Recinkotu ne bodo dostavili zadev res začetek septembra kot so rekli. Ker jaz bi že kar vse postavila user posted image

Smo pa dobili na izposojo lupinico maxi cosi in je prav luštna. Ena stvar manj za katero je treba skrbet. Po trgovinah sem kar nehala hodit, ker se moram malo brzdati, če ne bi čisto preveč kupila. Samo gledam tiste cotke pa si mislim joj kako je to lušno pa tole....pa že zdaj mam polno omaro podarjenih stvari. user posted image

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 4070
21.8.2008 10:17:20   
jana84
jolly, tudi mi nismo še nič dobili...Danes sem bila ravno pred hišo ko je po ulici šel "kombi" od Hitre pošte, pa sem mislila, da gre že k nam, pa je šel naprej. Pol sem še počakala, če bi se slučajno za nazaj ustavil, pa se ni. Tako, da danes očitno ne bo nič user posted image ...

Sem pa tako zadovoljna, ker smo včeraj v Pikapolonici dobili vse kar smo naročili (posteljico in previjalno mizo) in še neke druge malenkosti sem dokupila...Sicer je bil na koncu račun 360 EUR, ampak nimaš kaj tako je. No na koncu mi je prodajalka še enih vzorčkov natrosila v vrečko, tako da mislim, da za našega otročička sploh ne bo treba nobenega mila ali kreme kupovat...No, kupila sem oljno kopel od Bu...bu...bu...kar koli že je, tista znamka, ne znam niti izgovorit, kaj šele napisat user posted image . Aha, pa še Dojenčkov album smo kupili, tako da bo imel naš otroček eno tako knjigico o njegovem prvem letu...Se mi zdi tako simpatična, pa tako lepe ilustracije so noter (od Jelke Raichman)...
Posteljice in previjalne mize sicer še nismo zmontirali, ker včeraj nismo imeli časa (domov sva prišla okrog 18, potem je prišla še sestra z malo na obisk, ob 20h pa sva imela nek sestanek...)...Danes pa tudi ne bomo montirali, ker gremo spet v hribe na vikend, ker se pripravljamo, da bomo krompir pobirali v soboto, če bo čas (brez mene seveda, jaz bom za varuško in kuharico user posted image ).

Smo pa preizkusli včeraj lupinico od vozička. Je sestra dala hčerkico kar noter ko sva pregledovali voziček in njegove funkcije. No, lupinca se kar obnese...Ona ima lupinco, ki je pred dvemi leti bila v paketu od države (se mi zdi da je od CAM-a), in je rekla, da je ta, ki jo imamo mi dost bolj udobna in oblazinjena. Pa da je fajn, ker ima tudi tisto strehico, da sonček ne sije na dojenčka.

No, sedaj pa me čaka samo še nabava modrčkov za dojenje in enih fajn copatov za v porodnišnico. Ko dobim še pošiljko iz baby centra pa lahko pripravim torbo za v porodnišnico... Saj bo že kar kmalu treba bit 100% pripravljen user posted image ...

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 4071
21.8.2008 10:44:11   
jana84
Ojla! Spet jaz user posted image  

Imam ene par vprašanj glede stvari, ki jih je potrebno vzeti v porodnišnico:
- A v porodnišnici dobiš njihov kopalni plašč ali si ga je obvezno s seboj prinesti?
- Glede spalne srajce: kaj mislite, je pižama z odpiranjem spredaj tudi v redu (bolj široka, udobna)? Ker jaz nisem navajena spati v spalnih srajcah...
- A kdo ve, kako je kaj glede zaloge vložkov v porodnišnicah (šempeterska porodnišnica)? Jaz sem jih nabavila le en paket zaenkrat? Kako pa je glede mrežastih spodnih hlačk?
- Pleničke za enkratno uporabo se tudi dobi v porodnišnici, ni potrebno svojih nositi zraven, ne?

hvala za odgovore...pozdravček

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4072
21.8.2008 11:11:24   
B.M.
janja_k za šempetrsko porodnišnico sicer jaz ne vem ampak mislim da velike razlike med njimi ni.V MB je tako

- plašček lahko imaš svoj,če pa ne ga dobiš tam,tako kot v vsaki bolnici na vsakem oddelku

- načeloma lahko imaš tudi svojo pižamo samo tebi bo lažje če imaš spalno ker te vsak dan pregledajo in potem si moraš vsak dan slačit hlače od pižame kaj pa vem sama presodi,vedi da spočita in vitalna ravno ne boš po porodu

- vložki v porodnišnicah naj ne bi bili problem prav tako mrežaste hlačke ne. Kar pa se vložkov tiče jaz bom imela vseeno svoje VIR NATURE ker nimajo mrežice,odločitev vsake posameznice.Hlačke mrežaste pa sem slišala da so v porodnišnicah boljše kot tiste ki jih lahko kupiš v lekarni,izkušnje prijateljic.

- za pleničke za enkratno uporabo pa ne vem kako je s tem v porodnišnicah,nam so na materinski šoli rekli da priporočajo bombažne tako da ne vem če jih imajo na oddelku jaz bom jih za vsak slučaj imela zraven svoje

Tko to je nekako to kar vem jaz,koliko pa se je kaj spremenilo od časa ko sem jaz imela tam pripravništvo pa ne vem ampak mislim da ne kaj dosti. V bistvu svojih stvari ne rabiš dosti če ne kompliciramo razen osebnih stvari. Ampak ker smo ženske pač takšna bitja kot smo si veliko stvari prinesemo svojih da smo čim bolj sigurneuser posted image in prav je tako.

Najina sreča je Matic in od 27.9.2008 nama vsak dan sije sonček tudi če so na nebu oblaki !!! RODILA SE JE NAJVEČJA SREČA !

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 4073
21.8.2008 12:22:35   
jana84
B.M. najlepša hvala za informacije! Verjetno imaš prav glede pižame in pregledov...Bomo pač malce "potrpeli" tiste tri dni ko bomo v porodnišnici v spalni srajci...

Glede plenic: a v porodnišnici torej povijajo v pralne plenice? Ker meni se zdi, vsaj tako po moji logiki, da bi jim bilo bolj enostavno povijati dojenčke v plenice za enkratno uporabo...
Bo najbolje če vprašam sestri...Oni bosta že vedeli, saj je ena rodila dve leti nazaj, ena pa 3 mesece...Samo kaj ko vedno pozabim! Mogoče je za to kriva nosečnost? Se tolažim, ja...

Ko smo se ravno nekaj časa nazaj pogovarjali o brcah naših user posted image ...Kakšni intervali in to: sedaj me je naš otroček brcal približno pol ure, kar močno, tako da se mi je cel trebuh premikal...No bolj kot brce čutim premikanje...Tiste nežne bokse z rokami nekam bolj od zadaj človek skoraj spregleda...Brca pa bolj zvečer se mi zdi, predvsem ko se uležem na bok. Očitno mu ne paše...Je pa res, da jaz veliko preležim oziroma presedim, ker se imam za učit, in je najbolj enostavno če ležim na kavču...In takrat tudi bolj čutim premikanje...Sem bolj umirjena in zato je verjetno tako. Če pa več skačem okoli, pa ga tudi jaz bolj švoh čutim...Ubogi otroček, sploh ne pride do besede user posted image .

Talcy, ti si spraševala kam brca dojenček...Mene večino časa brca tam med rebri in kolkom na desni strani...vsake toliko pa mi prav prijazno podeli kakšno brco pod rebra ali v žličko...Je pa res odvisno kako nosiš dojenčka. Jaz ga visoko, zato tudi takšni premiki in brce. Moja sestra je nosila zelooo nizko in brc v rebra ali kam tja gor sploh ni čutila...Pač bolj nizko. Odvisno pa je tudi kako je dojenček obrnjen. Naš je z glavo navzdol (no vsaj 14 dni nazaj je bil), zato brca navzgor...oziroma bolj v stran...Ko pa začne rit premikati, to je pa prav tsunami po trebuhu...Se vrti na glavi...

(odgovor članu B.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 4074
21.8.2008 12:52:31   
vianne
B.M. tudi sama sem si nabavila vir nature pa sem po pogovorih s prijateljicami, ki so že rodile naknadno kupila še vir80. Baje da so teli vseeno boljši... bomo videli.
Mrežaste hlačke sem tudi jaz kupila dodatno (10 kom) v sanolaborju. Če so iste kot v porodnišnici pa ne bi vedela.

Mene pa danes (dan po pregledu) vedno bolj skrbi tale CR (če ga bom imela), ma vse kaže da bo tako....Sem ponoči sanjala o tem in ko je zjutraj mojemu ura zvonila za v službo sem se zbudila in rekla: joj kaj že grem (na CR) vsa preplašena... šele potem mi je kapnilo da ne zvoni meni.

(odgovor članu B.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 4075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?