Anonimen -> RE: Oktober 2008 (12.2.2008 19:09:37)
|
Sem našla ja porodniški dopust je tud za očeta če ga mati ne koristi V katerih primerih lahko oče ali druga oseba nastopi porodniški dopust? Oče ali druga oseba lahko uveljavlja pravico do porodniškega dopusta, če otrokova mati umre, otroka zapusti ali če je po mnenju pristojnega zdravnika trajno oziroma začasno nesposobna za delo. V primeru, da je mati mlajša od 18 let in ima status vajenke, učenke, dijakinje oziroma študentke, lahko z njenim soglasjem uveljavlja pravico do porodniškega dopusta otrokov oče ali eden od starih staršev. Koliko časa traja porodniški dopust za očeta ali drugo oseb, če ga mati ne koristi? Oče ali druga oseba ima pravico do porodniškega dopusta v obsegu 77 dni (105 dni minus 28 dni). Dopust je skrajšan še za toliko dni, kolikor je star otrok, ko oče ali druga oseba nastopi porodniški dopust. jana_k - ne vem tud jst ne čist točno, ampak to mi je padlo v oči, pa pri moji sošolki so nekaj v tem stilu komplicirali, pa potem vem, da ni koristil porodniškega... jo bom morala prav vprašat al zaradi zgornjega ali sta se onadva pol premislila.
|
|
|
|