|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   21 mesecnik ne govori nic
12.1.2008 21:12:29   
jakoLUlana
s sestro imava enako stare otroke in moja hcerka ze kar veliko govori, njen sin pa cisto nic. Skrbi jo, meni je pa tudi malo cudno, ceprav vem da se ogromno pogovarja z njim pa tudi v vrtec hodi,kjer ze vecina otrok vsaj par besed pove. Jo mora srbet? Je tukaj se kaksna mamica katere otrok je spregovoril bolj pozno?
Naj povem, da niti mama ne rece oz le vcasih - samo nikoli sestre tako ne poklice , ampak kar tako v tri dni govori mama...

Hvala za pomoc in mnenja..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 21 mesecnik ne govori nic
12.1.2008 21:20:50   
lelaval
Moja nečakinja je po 3. letu začela govorit. Do takrat pa le AM. Je se pogovarjala s pediatrinjo, pa ji je rekla, da do 3. leta se še počaka, potem pa dobi napotnico. Ampak se je mali prej odprlo in je začela govorit.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu jakoLUlana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.1.2008 21:22:12   
pilar28
Po moje ni treba skrbet. Moj je gosvoril pri 13 mes in zlagal stavke pri 1,6 leta.Sestrična ima dva dni mlajšega in do dveh let ni rekel drugega kot ooo in mama-finito.Danes govori neprestano in takoj je povedal in izgovoril "R".Brez panike, če se drugače odziva po francosko in špansko, saj bouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
12.1.2008 21:28:51   
san
eni prej, eni pa kasneje. po moje pri njenem ni še nobene panike. moj sine je tudi spregovoril kasneje, pol se mu je pa kar naenkrat odprlo. tam do 3. leta je čisto normalno, otroci se pač različno razvijajo in odzivajo ma okolje.

(odgovor članu pilar28)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.1.2008 21:30:30   
jakoLUlana
hvala vsem za odgovore, to jo bo potolazilo.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.1.2008 21:32:09   
spacika
Mislim, da se ji ni treba sekirat. Hči je pri 16 mesecih že govorila  po 3 besede v stavku, sin pa je pri 20 začel uporabljat malo bolj razširjen besedni zaklad. Ampak mislim, da so fantki nasplošno bolj počasni. Tudi shodila je hči pri 10 mesecih, sin pa šele pri 16-ih.

Neposredna povezava do sporočila: 6
12.1.2008 22:07:53   
Anonimen
Moja Maša je začela govort pri 25-tih mesecih.So me že spraševali,če je z njo kaj narobeuser posted image
Od takrat govori kot bi bila navita.In sploh ne govori popačeno ampak zelo lepo,samo R-ja še ne reče.
Tako da ni panikeuser posted image

(odgovor članu spacika)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.1.2008 22:48:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jakoLUlana

s sestro imava enako stare otroke in moja hcerka ze kar veliko govori, njen sin pa cisto nic. Skrbi jo, meni je pa tudi malo cudno, ceprav vem da se ogromno pogovarja z njim pa tudi v vrtec hodi,kjer ze vecina otrok vsaj par besed pove. Jo mora srbet? Je tukaj se kaksna mamica katere otrok je spregovoril bolj pozno?
Naj povem, da niti mama ne rece oz le vcasih - samo nikoli sestre tako ne poklice , ampak kar tako v tri dni govori mama...

Hvala za pomoc in mnenja..

Mah ne rabis se sekirat. Ce se le otrok odziva na zvok...
Moja mala user posted image  19 mesecev stara komaj da pove  5 besed...
Sicer sem se tudi jaz sekirala in sem P pvprasala, pa je rekla da glavno da se odziva na zvok... In da bo ze eni prej eni kasneje.

Neposredna povezava do sporočila: 8
12.1.2008 23:11:33   
Jančika_
Naš prvi je spregovoril pri 26 mesecih (prej je oponašal živali in rekel še kakih 5 besed); drugi gre po njegovi poti in pri 18 mesecih reče samo "papa" (=vse, kar ima veze s hrano) ter prav profesionalno laja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.1.2008 12:04:50   
Pi-kica 1
Moj sinko je nekako pri tej starosti rekel prvič mama. Do dveh let je bilo to vse. Po drugem letu pa je kar naenkrat začel govoriti v stavkih. Sicer je bil govor kar dolgo precej nerazumljiv, a sedaj pri treh letih so že skoraj vsi glasovi čisti. Govori pa, kot da bi bil navit.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.1.2008 21:56:52   
Anonimen
ni panike. do 3 leta ima čas.

moja prva je začela kmal po 1. roj dnevu. pri letu in pol je ponovila vse za mano kar sem ji rekla, poznala je barve in jih govorila, pela pesmie, ma vse živo. in res so jo v večini zanimale samo knjigice. pri 18 mesecih mi je odgovarjala že v dvozložnih stavkih. pri dveh letih sem se z njo pogovarjala skor k z odraslim

tadruga pa je stara 20 mesecev pa je edina stvar ki jo reče pa pa...in nima niti najmanjšega interesa da bi povedala še kaj več...ko bo bo, nimam se kej sekirat. važno je da porajta, če otrok sliši in če razume. recimo moja vse ve kaj ji rečem. nardi kar ji rečem..recimo prinesi to, nesi smetko v smeti, sleci žabice, ma kar koli,...sam govori pa ne. bo že ko bo za to dozorela. pa še to je. tavelka je ful ponavljala za mano, če tudi narobe, in sem jo popravila 1x, 2x pa je probavala in ponovila potem pravilno. tamala je pa ful ziherašica. tudi shodila je 1 mesec kasneje kot tavelka, pa je bla tavelka 100x bolj štorasta. ampak je shodila šele ko je bila tako ziher da zna hodit da je brez problema prehodila več metrov. in imam isti filing da noče govort ker ni stoprocentna. mislim, da ko bo začela govort bo kar na enkrat iz besed prešla v stavke.

(odgovor članu Pi-kica 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
13.1.2008 22:06:28   
bini
tud pri nas dva čist različna...
ta velika je pred drugim letom govorila že ogrooomno, cele stavke, vse smo se zmenili...

mali dečko pa je star ravno 21m in pol... in recimo, da se mu v zadnjem tednu rahlo odpira... sedaj je razširil besedni zaklad na cca 15 besed, vsaj 5 od teh je enozložnih besedic (jaaaaa, neeee, dol, ta(m), tlele), ostalo so pa tiste osnovne za njegove ljubljene osebe in pa hrano in pijačo..potem se pa neha.. mimiko obvlada, doseže vse, vztrajen je pa do konca in vem da bo tud spregovoril - pozno pač, tako kot shodil (šele pri 16m).. ampak je pa srček user posted image .. in tud naš blazno profesionalno laja user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.1.2008 23:35:18   
viv_
Spravi si tale post, pa ga odpri čez eno leto, ko mulc ne bo tiho niti minute user posted image

Moja ta velika je začela govorit tam pri 20 mesecih posamezne besede, ampak slabo. Pri dveh letih se ji je pa odprlo čez noč in je začela govorit v celih stavkih, izgovarjat vse glasove, vključno z r. Skratka, pri 2 letih je govorila kot odrasel človek.

Pa še da dodam, niti sekunde ni tiho user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.1.2008 23:38:22   
Marogica
Kot so ostale napisale, sestra ne rabi preveč skrbeti, saj bo, ko bo hoteluser posted image

p.s. Kaj pa naj jaz rečem, ko je moj pri 3-letih nehal? Oz. ko se mu ne da pač neha in nekaj ur ne govori?user posted image user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.1.2008 23:59:18   
Raho
Naš tamali je začel govoriti pri 30 mesecih. Pred tem je morda povedal 10 besed. Sedaj pa mnogokrat iščemo, kje se ga da ustaviti. Pa še 2 jezika govori enakovrednouser posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.1.2008 13:24:44   
tatam
Moja pupa je tudi govorila kmalu po enem letu.Sin pa do treh let nič razen redko mama in ata.Ko se je odprlo pa je začel kar lepo stavke govorit..Pri štirih se je naučil brat...
Zdaj mamo user posted image user posted image ,ki sta napolnila 1 leto in razen amam iz njiju ne spraviš nič!user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?