Anonimen -> RE: 21 mesecnik ne govori nic (13.1.2008 21:56:52)
|
ni panike. do 3 leta ima čas. moja prva je začela kmal po 1. roj dnevu. pri letu in pol je ponovila vse za mano kar sem ji rekla, poznala je barve in jih govorila, pela pesmie, ma vse živo. in res so jo v večini zanimale samo knjigice. pri 18 mesecih mi je odgovarjala že v dvozložnih stavkih. pri dveh letih sem se z njo pogovarjala skor k z odraslim tadruga pa je stara 20 mesecev pa je edina stvar ki jo reče pa pa...in nima niti najmanjšega interesa da bi povedala še kaj več...ko bo bo, nimam se kej sekirat. važno je da porajta, če otrok sliši in če razume. recimo moja vse ve kaj ji rečem. nardi kar ji rečem..recimo prinesi to, nesi smetko v smeti, sleci žabice, ma kar koli,...sam govori pa ne. bo že ko bo za to dozorela. pa še to je. tavelka je ful ponavljala za mano, če tudi narobe, in sem jo popravila 1x, 2x pa je probavala in ponovila potem pravilno. tamala je pa ful ziherašica. tudi shodila je 1 mesec kasneje kot tavelka, pa je bla tavelka 100x bolj štorasta. ampak je shodila šele ko je bila tako ziher da zna hodit da je brez problema prehodila več metrov. in imam isti filing da noče govort ker ni stoprocentna. mislim, da ko bo začela govort bo kar na enkrat iz besed prešla v stavke.
|
|
|
|