Anonimen -> RE: Ločitev - v korist družine in ne države (12.1.2008 20:40:40)
|
ja ravno predvčerejšnjem sem se vprašala ravno to..da je v tej državi OČITNO najbolj trapasto in naivno biti pošten, poročen državljan, ki želi preživeti in mogoče celo živeti dobro na pošten način s pošteno prisluženim denarjem. in kaj me je vzpodbudilo k temu razmišljanju. to da sem slučajno zvedla, da moram CSD obvestiti, da je moja tavelka punca začela obiskovat vrtec v septembru. tega nisem vedela in tako sem poštena naivna jaz klicala na CSD in seveda jim obrazložila situacijo, se sama spoznala in predla kot krivo zato, da mi bodo zdaj trgal od doklad, ki jih je že tako 5 fičnikov še tistih 20% kar jih več dobijo starši, ki imajo otroke doma. in res si mi je zdelo trapasto! namesto da bi mi dali malo več, ker plačujem že tako svinjsko drag vrtec. in potem druga zadeva, ki me je vzpodbudila k temu razmišljanju. gledam položnico za vrtec v decembru. skoraj pol dni v septembru so bili otroci odsotni iz vrtca zaradi praznikov..a poglej ga no zlomka! cena programa je ostala ista ne glede na to ali se z mojim otrokom tam kvazi ukvarjajo 20 dni v mesecu ali pa 10. in take zadeve me res podražijo. in potem še za nameček to, ko vidim, da mi za dan odsotnosti otroka v vrtcu odštejejo za prehrano celih 0,69€. a mi lahko razložijo s katero čarovnijo lahko s 0,69 € nahranijo otroka z dvema malicama, kosilom in zajtrkom. ker s tako vsoto bi tudi jaz želela nafutrat moje mulce. in res se mi zdi trapasto. seveda se ne bom šla zarad tega ločit. ampak tej državi res fali nek poostren nadzor nad temi stvarmi! lažnimi samohranilkami in podobnimi. še najbolj me podražijo tisti, ki so kaki fini privatniki, ki bi kamot plačevali vrtec pa je žena lažna samohranilka brez prihodkov in z satonj vrtcem. taki mi gredo pa res na bruh. tako da ne..ni rešitev v zagnjanju lažnega samohranilstva..rešitev je vse prej kje drugje in le ta je na strani države, ki bi mogla nekaj nardit, da sploh ne bi bilo interesa po lažnem samohranilstvu, le to pa vsekakor strogo preganjat! kake pa so kazni če te dobijo? verjetno ne omembne vredne! v glavem poden od podna!
|
|
|
|