|
RE: septembrke 2007, 2.krog 16.2.2008 8:22:28
|
|
|
|
nana 27
|
Dobro jutro! Jaz sem spet sama z amalim pa mi časovno ne znese pisat, tako da samo vmesno javljanje Aja, pa Helenav, dobrodošla nazaj Sandra, pri hladni kopeli, daš v kad vodo, ki ima T približno toliko kot ima otrok vročine, nato pa počasi dodajaš hladnejšo vodo (s kozarcem hladne) dokler se voda ne "ohladi" na 37 do 37,5 stopinje in ne manj. Miha vode ni maral. baje so super obkladki iz krompirjevih olupkov, ki jih daš na podplate (daj v isklanik tu na RR). Jaz sem zmeraj dajala le Calpol in počakala. Najvišja T temperatura je ponavadi proti večeru in najnižja okrog četrte ure zjutraj.Čeprav je vročina izredno zoprna stvar, je vročina tista, ki ubija virus v telesu. Jaz za "zmago" štejem, ko Mihu vročina iz 39 in več pade na 38,5. Je pa čisto odvisno, kako jo otrok prenaša, tako da ne bom pametna. Sandra, ti samo na štiri do pet ur znižuj T, dajaj za pit, čim večkrat ga pristavi, čisti noska (če kašlja)..če je navaden virus, bo otrok po treh do petih dneh OK, če pa ne bi šla dol, pa da ga bi ušeski boleli ob pritisku, ali pa bi bruhal, zelo driskal, bil zelo nerazpoložen, je pa znak, da greš z Enejem nazaj k pediatru. Smo pa ravno tak blesav čas, da mimogrede še kaj drugega v čakalnici pokasiraš. Sandra, en velikasnki objem za Eneja in tebe. Drži se!!!
|
|
|