|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Sončki januarčic 2oo8
28.1.2008 19:21:23   
Lusa
Punce oprostite ,ampak moram svoj piskerček pristavit.Ne zamerite ,to bo zadnji post obljubim.

IZVIRNO SPOROČILO: mehurčica

Sem doživela točno to - zbujanje na 5-15-30min po cel mesec. Ali si pozabila?

Kaj je to 1mesec?Jaz sem imela stresno življenje 11mesecev ,pa še vedno povem ,da je to nekaj lepega kaj se mi je zgodilo in ponosna sem na svojo ajšo ,ki mi je še dodatno pokazala ,kaj pomeni BITI LJUBLJEN.

Poglej, NIKOLI v življenju ti nisem obrnila hrbta.

A ne?Brez slovesa oditi ,to ni obračanje hrbta?

VEDNO sem ti stala ob strani.

Tako kot jaz tebi.

In nič se ni spremenilo - še vedno želim tebi in tvojim otrokecom vse najboljše. Zato ti bi jaz pač takšno ravnanje odsvetovala. In me skrbi, ker si se morala zagovarjat - to pomeni, da bi ponovno ravnala enako, če otrok ne bi spal? Pa to sploh nima veze ali je otrok zdrav ali bolan.user posted image

JA ponovno bi ravnala enakouser posted image .Ne smem delat razlikeuser posted image Pa to ima veliko veze ,če je otrok zdrav ali pa tako hudo bolan kot Ajša.Itak veš ,da sem tisti čas ,ko je bila Ajša na svetu ,sama skrbela zanjo(z možem narazen) in za Lušo ,jo na 2do 3 ure hranila pri 10mesecih ,tud do 3x pripravljala različno kosilo(ker sem težko kaj v njo spravila)povrhu pa sem še imela doma lUšo  ,nama skuhala VSAK dan kosilo in zato si lahko rečem ,da sem ZLATA mama ,čeprav so včasih bile noči neznosne ,sem ostala močna in se borila za moji dve punčki.

Mala pikica, tako da jaz res ne vem kaj sem takega napisala, da se naj Lusa ne sekira zaradi "takih izjav" in "takšnih komentarjev". Če ji želim vse dobro, res ne pomeni da se morem tudi strinjat z vsemi njenimi dejanji, vzgojnimi ukrepi,...

Mehurčica ,tud jaz se ne strinjam z vsemi tvojimi dejanji npr.NEkuhanje ,več pa tud ne bi naštevala,je to čist zadosti,...Z malo pikico ,si pa včasih poveve in zaupave kaj več ali ne pikicauser posted image ?

Pa lep dan še naprej!Jaz pa večer!

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 576
28.1.2008 19:40:34   
mml
lusa jaz mislim, da se s takšnimi neumnostmi sploh nima smisla obremenjevati, ker nekateri pač v vsem za nalašč vidijo samo slabo oziroma tako kot oni hočejo...definitvno vem, da v LJ P na neonatalnem oddelku, nedonošenčkom, ko se jim začne pojavljati sesalni refleks, dajo dude in jih malo fiksirajo na obraz, ger imajo po drugi strni ti otroci še vedno močno izražen refleks potiskanja jezička ven iz ust in s tem tudi dudo, pa to ne pomeni, da otroci po tem ne morejo dihati ali se zato dušijo...tako da te povsem razumem, kaj si želela povedati...nekateri pač tega zanalašč nočejo...

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 577
28.1.2008 19:41:06   
Lusa
Danes sem končno utegnila poslat kapljice še ostalim puncam in upam ,da bodo pomagale.Sem se že zbala ,da ne bom zmogla danes poslat ,ker sem sama z mojima princeskama in smo prvič poiskali varuško(svakinjo).In Daša je bila pri njej zelo pridna.In tud čez noč je pridna ,čeprav smo včasih po uro do dve kot sovici.Ampak srečna sem ,da jo imam zdravo in ob meni.Ja spi tud pri meni ,upam ,da se zdaj spet ne bo kdo spotaknil ob tem.

klepetka-upam ,da nisem zdaj zamešala imen ,želim ti samo povedat ,da smo se danes posladkali s ......

ljubljana-user posted image pa prave sončke imaš.

lenči-nikoli ni prepozno!

sunny-nam je rekla ,da naj do 3meseca previjamo z eno pleničko.Je to široko ali pomeni široko z dvema plenicama.Ker Luša in Ajša sta obe imele izpahnjen kolk in smo morale široko se previjat z dvema plenicama.

koala-mi je kar user posted image  .Hvala za lepe besede ,ki mi v tem trenutku pomenijo veliko.Pa upam ,da se bo user posted image  držal tega kar sta se zmenila.Moja Daša ni samo 3ure in pol upoštevala datuma.

mala pikica-jaz sem tud vesela ,da imam vas vse ,ki ste mi vedno stale ob strani čez to nosečnost ,ko so mi misli kdaj ušle tja ,kamor ne bi smele.In hvala za vse lepe besedeuser posted image

nana-sem se že itak ohladila user posted image  prej zunaj.

(odgovor članu lutiropan)
Neposredna povezava do sporočila: 578
28.1.2008 19:43:07   
Lusa
mml-hvala.Sem mislila ,da sem že na določene komentarje postala imuna ,pa še me vseeno zabolijo.

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 579
   [Brisano sporočilo]
28.1.2008 19:53:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 580
28.1.2008 19:56:34   
Anonimen
Pozdravljene!

Sem vas samo brala, ampak zdaj bom še jaz pristavila svoj piskerček.

Dam prav Luši in dam prav mehurčici.

Luši, ker je na tak način pomagala BOLNEMU otroku. Tudi moj brat je bil rojen z osmimi meseci, hudo napako na ledvicah in s popolnoma mlahavimi mišicami. In tudi jeziček je mišica. Če ni imel dude, se mu je jeziček sesul v sapnik in se je začel dušiti. Za njega bi bila minutka brez dudice usodna. V vseh papirjih je bil do drugega leta zapisan kot klinično mrtev. Mami mu je ponoči dudico ves čas držala, 3 mesece ni zatisnila očesa. Ko mu je kuhala juhice (mleka ni smel), mu je dudico prilepila. Ne zabila v usteca, ampak toliko pričvrstila, da mu ni mogla izpast. Danes je moj brat zdrav 40-letnik, brez vsake bolezni na ledvicah, a vse samo z vztrajnostjo moje mame. zdravniki so ga odpisali.

Mehurčici pa dam prav, da normalna mama tega ZDRAVEMU otroku ne bo naredila. In tu smo si verjetno vse enake. Zato je bila verjetno skrb Mehurčice odveč in ji posta ne bi bilo treba napisati.

Se mi je pa srce trgalo, ko sem prišla na intenzivno k sinku, ki je bil zaradi zlatenice pod lučko. Vsi, zdravi in bolani, so imeli dudice z mikroporjem prilepljene čez obraz. Tu bi se pa tudi jaz kregala.

Pa ne me zdaj napadat.... Samo svoje mnenje sem povedala.

(odgovor članu Lusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 581
28.1.2008 20:08:43   
koala
zvesta, zdaj je pa mene tvoj komentar zbodel, predvsem tisto o normalni mami. Naša Lusa ni samo normalna mama, je mama ki si zasluži nobelovo nagradao, ne le mama, ženska,ki si zasluži to nagrado. Zakaj? Zato ker bi nas večina ob udarcih usode, ki jih je življenje njej zadajalo, zlomila. Onapa gre naprej, pozitivna, nasmejana, prijazna....
Lusa, kot sem že rekla, skidam kapo........

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 582
   [Brisano sporočilo]
28.1.2008 20:11:52   
Brisani uporabnik

(odgovor članu koala)
  Neposredna povezava do sporočila: 583
28.1.2008 20:12:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: koala

zvesta, zdaj je pa mene tvoj komentar zbodel, predvsem tisto o normalni mami. Naša Lusa ni samo normalna mama, je mama ki si zasluži nobelovo nagradao, ne le mama, ženska,ki si zasluži to nagrado. Zakaj? Zato ker bi nas večina ob udarcih usode, ki jih je življenje njej zadajalo, zlomila. Onapa gre naprej, pozitivna, nasmejana, prijazna....
Lusa, kot sem že rekla, skidam kapo........

koala, ne vem zakaj te je zbodel moj komentar, če se pa čisto strinjama...

Luša je mama za 10 nas  mam.... in je prav nardila kar je nardila... verjamem pa, da če njena Ajša ne bi bila potrebna tega, verjetno tega ne bi naredila...

Jaz dam pred Luso še vse kaj druga dol kot samo kapo... Ima široko srce in veliko potrpežljivosti... veliko več, kot vse me ostale mame...

(odgovor članu koala)
  Neposredna povezava do sporočila: 584
28.1.2008 20:14:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Prosim Vse mamice, da se vzdržijo tematike o dudi. Za Luše je vsako pogrevanje dovolj hudo, zato pustimo to tematiko pri miru in se v miru pogovarjajmo naprej o našem vsakdanu o user posted image

Hvala vsem za razumevanje.

Bom upoštevala...

Luša, tebi dam pa samo roko....

Hvala...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 585
28.1.2008 20:17:33   
Alfabeta
Da malo presekam debato... Vaney sporoča, da sta danes z user posted image  prišla domov in da se privajata. Vse vas lepo pozdravlja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 586
28.1.2008 20:23:45   
koala
zvesta, se opravičujem, morda sem tvoj komentar vzela preveč čustveno, zmotilo me je pač, ker je bilo napisano, da normalna mama tega ne bi naredila, sicer je bilo zraven zdravemu otroku pa vseeno. Se opravičujem še enkrat.

vaney dobrodošli domov, ko boš uspela na forum pa se le kaj javi.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 587
28.1.2008 21:29:25   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta
Da malo presekam debato... Vaney sporoča, da sta danes z user posted image  prišla domov in da se privajata. Vse vas lepo pozdravlja!

vaney pravi, da se bo oglasila, ko bo lahko sedela...kje je že to...user posted image  Včeraj je bilo 3 tedne kar se je rodila naša Neja in meni se zdi, da je čas kar zletel mimo...Neja je pa vsak dan drugačna. Čas res prehitro leti...zato ga čimbolj izkoristimo.

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 588
28.1.2008 21:56:51   
mala pikica
sunny jaz se tudi vsak dan sprašujem, zakaj čas tako beži. Gašper bo jutri star že 5 tednov. Niti pomisliti ne smem, kako hitro bo minilo to leto, ko bomo doma skupaj z našimi sončki user posted image

Zdaj pa bo dovolj. Mislim, da sem danes načvekala kakšnih osem odgovorov tukaj. Bo še kdo rekel, da zanemarjam otroka, v resnici pa je tako priden, da lahko mami čveka po RR-u user posted image

Mirno noč vsem, nočko!

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 589
28.1.2008 22:21:34   
klaja
Vidim da imate že kar burne razprave, si bom jutri vse prebrala, ker sedaj nimam kaj dosti časa.   Da vas malo razvedrim, sem napisala porodno zgodbo, tako da če hočete si jo lahko preberete.

Moj porodna zgodba pa se je začela s tem, da sem šla na CTG (še sama sem se peljala) in so me zaradi nereaktivnega CTG-ja in preveč plodovnice kar poslali v porodno sobo. Tam sem morala malo počakat, da se je malo spraznilo in da je bila soba fraj (saj je bilo ta dan kar 15 porodov). Takrat sem poklicala mojega dragega, da je prišel, obenem pa je še vzel zraven dedija in Julijo, da sta spravla avto domov. No in potem so me priklopli na CTG, dobila sem umetne popadke (katerih prvi dve uri in pol nisem čutla). Zdravnik me je pregledal in sem bila odprta mogoče za 1 cm, nakar se je odločil, da mi ob predrl mehur. Že sam pregled me je bolel ko sto , ko pa je z naprstnikom začel predirati mehur, pa sem skoraj tulila od bolečine. Potem so mi zviševali popadke in ko so se nekje ob 15. uri začeli, so bili že kar na 3 minute in to je potem trajalo do pol devetih zvečer, zadnje tri ure so bili nevzdržne, tako da sem mislila, da ne bom zdržala. Ker se pa nisem odpirala sem dobila še dve inekciji. Tako da sem se v zadnji uri odprla iz 2 cm do konca. Vmes sem se že pošteno drla na babico, da naj nekaj naredi, ker ne morem več. Potem pa sem samo naenkrat začutla, da glavica sili ven in sem omenla babici, ta pa mi ni verjela in ko je pogledala, je ugotovila, da se je res začelo. Potem ni bilo več tako boleče, ker sem vedela, da se bo kmalu končalo in po nekaj pritiskih je bila naša Hana že zunaj. Jaz pa sem si oddahnila in mojemu rekla, da ne grem nikoli več rodit. Zdaj po parih dneh pa sem si že premislila in mogoče čez dve do tri leta še nabavimo kaj.

To pa je naša princeska:

user posted image

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 590
   [Brisano sporočilo]
29.1.2008 0:42:52   
Brisani uporabnik

(odgovor članu klaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 591
29.1.2008 5:49:16   
TRIŠ
mala pikica takole 3380kg in 51 cm velik.Pa ti še nekaj zaupam rok je bil 05.02.ampak men so bile januarčice tako všečuser posted image pa še na nuhalni mi je postavila rok 25.01 tako da sem se tega držalauser posted image user posted image user posted image .Rojen je bil 37 tednov in 4 dni pa tak korenjak.Poleg 7 tablet na dan pa vsi so govorili da so pri pritisku otroci zahirančki.Ampak meni so ga čuvala vsa Božja bitjauser posted image user posted image user posted image .
lusa ne sekiraj se glede izjavuser posted image ki so podle.Jaz pravim takole VSAKA MAMA VE KAJ JE ZA NJENEGA OTROKA NAJBOLJE

Neposredna povezava do sporočila: 592
29.1.2008 7:59:32   
sani1
Dobro jutro mamice!!!

Klaja- tvoj porod je bil res naporen, a jaz verjamem, da boš čez kakšno leto ali dve to pozabila in boš imela še enega otročička...  Na koncu, ko je vse ok si oddahneš in pozabiš...  Je pa tvoja Hana res lepa pupa..   kako jo je pa kaj Julija sprejela?

No grem še malo počivat in se potem še kaj oglasim...

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 593
29.1.2008 8:39:46   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: TRIŠ

lusa ne sekiraj se glede izjavuser posted image ki so podle.
A me mislite še vedno po blatu vlačit?user posted image Samo dobro sem želela.  Napisala sem samo dejstva, na koncu so pa prišle ven z rdečo napisane, javno na forumu, laži o meni. Kar me je zelo prizadelo - o tem se torej ne bomo pogovarjale sredi foruma, ampak na zs(sem Luši že napisala, tako da ni treba spet tukaj o tem...).
In če verjamete, tudi jaz sem krvava pod kožo, čeprav nisem vaša januarka(imam pa januarčka 04).

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 594
29.1.2008 10:03:06   
katee
Dober dan!

Mi smo imeli krasno noč. Se je princ zbudil šele ob 4h, potem pa spet ob 7.30. Je bilo pa zvečer malo več joka. Sem mu morala dati 120 ml dodatka zvečer, ker sem bila jaz čisto prazna (me je čez dan čisto "pomolzel" user posted image ).

Eno vprašanje za vse, katerih otročki so imeli izpuščaje: Kdaj so se pojavili in kdaj so izginili? Ker moj ima pri 1 mesecu (jutri bo imel 1 mesec) še vedno lepo kožo brez mozoljčkov in izpuščajev. Ali je možno, da se jim koža sploh ne očisti?

Danes bo spet lep dan, ga je treba izkoristiti za doooolg sprehod.

nana35: še ti mi povej tvojo izkušnjo, kako je vaš user posted image  sprejel Klemna. Naša je zelo zaščitniška do Žan Luke in ko prideta skupaj, ga celega polubčka.

Klaja: lepo pupiko imaš!

Vsem želim lep dan in lepo se cartajte s svojimi user posted image !!!

Aja, moj Žan Luka bo dobil bratranca. So imeli včeraj morfologijo in potrdili so tudi spol. Se še spomnite, ko smo se me pogovarjale o morfologiji?

Mami in oči me imata najraje!

Neposredna povezava do sporočila: 595
29.1.2008 10:04:00   
mala pikica
Dobro jutro, mamice!

Jaz se vam samo oglasim. Grem spet h G na pregled, pa da vidimo, kaj bodo spet povedali. Verjetno, da je vse vredu user posted image

Se vidi, da sem pobegnila Gašperju pred računalnik, mi ne dovoli več user posted image Že grem....

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

Neposredna povezava do sporočila: 596
   [Brisano sporočilo]
29.1.2008 10:17:02   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 597
29.1.2008 10:45:24   
katee
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Katee, Jonas je dobil v nekaj urah pike, pri Žanu se pa spomnem, da se je šele kasneje čistil, čisti se pa vsak, mogoče pa so le kakšne izjeme?

Aha, potem nas to vsekakor še čaka!

Mami in oči me imata najraje!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 598
29.1.2008 10:57:59   
sani1
katee- ni rečeno, da bo imel mozoljčke. Vse je tudi odvisno od kože in prehrane...

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 599
29.1.2008 11:03:20   
Alfabeta
IZVIRNO SPOROČILO: katee

Eno vprašanje za vse, katerih otročki so imeli izpuščaje: Kdaj so se pojavili in kdaj so izginili? Ker moj ima pri 1 mesecu (jutri bo imel 1 mesec) še vedno lepo kožo brez mozoljčkov in izpuščajev. Ali je možno, da se jim koža sploh ne očisti?

Katee, moj sin se je rodil brez ene pikice, ko ga je mož prišel pogledat 2 uri po porodu je izgledal kot da se je rodil pred 1 mesecem. Lepe barve koža, nič izpuščajev,... In tako je tudi ostalo. Niti 1x ni dobil nobenih pikic, izpuščajev, lišajev,... Tako, da ni pravilo.

Itak, da se to razlikuje od otroka do otroka. Kolikor otrok, toliko razlik.

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Po porodu vsaj leto dni počitka
Najnovejša študija kaže, da novopečena mamica potrebuje celo leto počitka in regeneracije, da si njeno telo po porodu op...
Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......