majči22 -> RE: zanositev in kg (4.1.2008 15:05:32)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinec78 Živjo, Čeprav vas že nekaj časa pridno prebiram, sem danes čisto frišno registrirana. Tudi midva načrtujeva otročička. Novembra sem prenehala z jemanjem kt in z novim letom začela jemati folno kislino, tako da greva čez nekaj mesecev "v napad", prej pa še nekaj vprašanj za tiste, ki so bile v podobnih situacijah... Že kar nekaj časa, kaki 2 leti bremzava zanositev zaradi prevečnih kg, ki jih imam (pa ne govorim o 1-2kg), zdaj se že kar nekaj mesecev trudim shujšat in mi lepo uspeva, zavedam se, da neka suhica nikdar ne bom, bi pa vseeno rada zgubila še kakih 10 kg predenj zanosim. V bistvu me zanimajo izkušnje meni podobnih (se pravi buhteljnov - kot mi pravi moj mož :)), koliko ste se zredile v nosečnosti, ali ste zaradi teže imele težave zanosit, težave med nosečnostjo... zavedam se da je sigurno težje imeti prekomerno težo in biti noseča, sem o tem že dostikrat debatirala z ginekologinjo, nosečnosti mi ona nikakakor ne odsvetuje, pravi pa da mi bo težje. Prosim vas če svoje izkušnje delite z menoj. Hvala! LP, Tina Lep pozdrav iz moje strani! Jest ti predlagam, da ne gledaš tok na to kok moraš shujšat preden zanosiš. Kolikor kg boš imela jih pa boš. Noben ti ne more dat garancije, da potem ko boš shujšala, da boš tudi mal kg v sami nosečnosti pridobila. Lahko boš s temi kg ki jih imaš sedaj pridobila samo 5kg. Poznam kolegico, ki je pred zanositvijo imela malo preveč kg. Pa se je tok obremenjevala za kaj ni shujšala, pa da se bo med nosečnostjo preveč zredila in tako naprej. No na koncu se je vsega skup zredila 3kg, po porodu je izgubila pa še 7 kg. Ima pa zdravega sina starega 6m. No sama najbolje veš kaj je dobro zate. Lep dan.
|
|
|
|