juniorka
|
Na hitro mene... kaya- jaz tudi kar skuham zelenjavo, ampak ima mali rad meso, tako da kak kos purana al kure zraven vržem, pa pol nobene kocke ne rabim! Večinoma pa (2x teden) govedino skuham in je pol juhica za 2 dni- en dan blitvo(2 lista) na vodi prevrem, pa krompir skuham in pol to z juho zalijem in s paličnim zmiksam- najprej meso in blitvo, ko je še tekoče, da se nitke zgubijo, pol pa krompir dodam, da dobimo gostejšo zmes, ki je njami! Nasledni dan pa riž ali testenine skuham, pa korenček iz juhe in spet zmiksam ( se riževi špageti fajn zmiksajo, če v dost tekočine miksaš, zelenjavo pa daš na koncu za zgostit, ko se prej spešta. Seveda meso jaz prej na 1mm rezine narežem , da se fajn miksa, pol pa juhice- enkrat ena, drugič druga zelenjava, zgostim z riževo moko, ai pa z bučkovim pirejem.. dandanes je toliko zelenjave na trgu,da meni ne znese sploh vsega probat, ali pa mi v hladilniku zgnije Če nimaš idej, ti kar meni napiši, kaj maš v hladilniku, pa bomo kuhale ! Danes sem pa ribo nardila- pango, meni njami, Nel pa ni bil navdušen, je raje sadje jedel, ampak to je zaradi prehlada,ja, je staknil še od mene virozo.. no, samo pil bi zadnje dni.. pa naj bo iz lončka, slamica ali flaša , če rabi ktera inštrukcije ! Eca- tebi pa želim, da bi z Markom imela čimmanj problemov zaradi sklepov in da je bilo lansko leto naključje, da 1 mesec ni mogel hodit!
|