BAMBINA_
|
Mi smo danes imeli razmeroma mirno noč. Griša se je od sedmih zvečer do šestih zjutraj zbudil (samo) dvakrat in se obakrat takoj pomiril, ko sem mu dala dudo. Včeraj sem na poti domov videla vsaj kakšnih pet, če ne celo več, mavric. Griša je pa celo pot spal. Bo treba večkrat v Lj, da bo takole čez dan spal Jaz sem tudi pogrešala tiste, ki vsa ni bilo; iwo, sugar, kayo, cappy, pa seveda tejč in njeno lepotičko Mašo. Petrazg, včeraj si govorila o tem, da je enkrat ena pisala, da po tvojem nasvetu pusti otroka jokati, kadar pade. Sem se kasneje spomnila, da sem jaz enkrat pisala nekaj v tem smislu. Ampak za božjo voljo, menda nisi mislila, da sem razumela, da Anžeta pustiš jokati, če se udari in, da zdaj jaz isto prakticiram pri Griši. No, tudi, če bi mi svetovala kaj takšnega, imam preveč mehko srce, da bi ga pustila, da se takole izjoče. Je pa res, da ga po tvojem nasvetu ne vzdignem v naročje za vsak drekec, npr. če čofne na rit in se zajokca. Takrat ga zamotim s kakšnimi igračami ali kaj podobnega. Majchi upam, da nisi jezna name, ko sem kar med najinim pogovorom odvihrala stran, k svojim znancem. Ampak sem jih bila res tako vesela, da sem na vse ostalo pozabila. Sem pozneje razmišljala, da sem kar na lepem šla stran od vaju, pa upam, da te s tem nisem užalila. Eca tvoje obljube, da se srečamo kdaj, ko boš na poti k svojim, pa ne bom pozabila.