snorlax
|
Ne bom se spuščala v to, kdaj katera da svojem otroku mleko in kdaj gluten. Rada bi vam povedala samo to, da se gluten nahaja tudi v takih živilih, za katere si še mislile ne bi, da bi lahko tam bil. To vem, ker imam otroka s celiakijo in smo že 9 let na dieti. V teh letih me je presenetilo marsikaj, med drugim tudi to: - paradižnik poškropijo s snovjo, v kateri je med drugim tudi gluten, da dlje časa obstane lep in sijoč v trgovinah, - zmrznjen pomfrit je posut z moko (gluten), da je bolj hrustljav, ko se zapeče, - moka (in s tem tudi gluten) je dodana paštetam, nekaterim jogurtom, klobasam itd. itd. za zgostitev, - žvečilni gumiji so posuti z moko, da se ne primejo na ovojni papir.... in tako naprej in tako naprej... skratka, če se gre človek poglabljat v industrijsko prehrano, se čudi, kaj vse najdeš noter tudi v "zdravih" izdelkih. Zato pa, če le imate možnost, se čimbolj izogibajte pripravljeni hrani, pa čimbolj po domače. Da o raznih E-jih sploh ne govorim.
_____________________________
LANI: - 18 KG LETOS: ????
|