Špelka -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 11:31:26)
|
Čao! Jaz sem ena tistih, ki so bile v podobni situaciji. Bila sem absolventka, ko sem začela narahlo pritiskati nanj. Njegovo nasprotovanje pa ni bilo posledica strahu pred izgubo svobode ali nepripravljenosti. Ker je malenkost bolj realen (pa tud počasen) kot jaz, je vztrajal, da naj najprej diplomiram, si najdem službo, potem bova pa naprej govorila o tem. No, men se je takrat to zdelo neumno, češ bova že nekako, bom jaz vmes diplomirala, itak bom dobivala porodmniški dodatek, bodo pomagal starši, itd. No, če se zdaj ozrem nazaj,mu dam prav. Pa ne, da bi bili res kakšni finančni hudi problemi, če bi imela takrat otroka. Stvar je v tem, da ti diploma in služba data nek občutek samostojnosti, umirjenosti. Če in ko bom sedaj zanosila bom glede denarja, stanovanja in dela popolnoma brez skrbi, ne pa tako kot moja prijaeljica, ki je med porodniško delala diplomo in sama priznala, da ni mislila, da bo tako hudo. Torej - globoko se ozri vase. Odkrij odgovor, zakaj si želiš otroka. Zato, ker te dajejo materinski nagoni? Zato, ker še ne bi želela diplomirati ali iti delat? Ti je dolgčas v zatečeni rutini živlejnja? Takšni odgovori ti bodo pomagali odkriti, ali si že zares pripravljena na otroka. Kakorkoli pa, jaz ti priporočam, da najprej diplomiraš in si najdeš delo, kajti to je neke vrste zrelostni izpit. Vso srečo.:rozica::rozica::rozica:
|
|
|
|