Kako prepričati fanta (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

saba -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 13:12:16)

kira jaz vem da hočeš dobro, samo v vsakem naslednjem postu napišeš nasproti tistemu kar si napisala v predhodnem.....:zmeden::zmeden::zmeden:

zatorej debate ne morem nadaljevati....

upam, da ste vsaj moj mnenje ostale razumele...

sm pa danes lih prav nekam postani nataknjena:hudicek:, tako da je boljše če se umaknem

lep dan

cuma -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 13:13:02)

a cezarja imaš :bravo:
moja mama pa ima mišo-shihtzujko in misli, da je pravi pes. Jaz ji že skozi govorim, da po moje glumi in da je v resnici plišasta igračka..
kako se tvoj višavček razume s tiborjem?

Anonimen -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 13:15:18)

Super. Sicer ne, da bi sedaj skupaj divjala po stanovanju in se igrala, ampak ga pa prenaša. To je od višavca skoraj največ, kar lahko pričakuješ. Vsaj naš ni ravno igračka. Je bolj muhasta "punca" z raznimi fintami.

emaa -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 13:24:10)

Pri nama je bilo obratno, moj je neke 3,4 leta pripravljen na otroka. Jaz pa nisem bla. Vsake tolk časa je to omenil, pa me je v bistvu odvrnil. Pol so pa predlani jeseni najini pogovori postajali ponavljalni, in sem ugotovila, da zdej si pa v bistvu tud jaz želim. Pa sem mu rekla, da ker najini pogovori 90% obsegajo :duda: je pa skrajen čas, da začnemo delat na tem.
lp

cuma -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 13:24:10)

saj zto sprašujem, ker imam izkušnje s terierji..:hudicek:
moja mortadelca pa ima zelo rada otročke, bolj so majhni, bolj se topi...:love::love::love:

Anonimen -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 13:28:12)

Cuma, ja, saj vem, da so skoraj vsi drugi psi boljši za otroke. Ampak jaz imam rada izzive... ha, ha. Ne, saj ne, tako je prišlo in sedaj imamo, kar pač imamo. Vse pa imamo zelo, zelo radi.

KIRA -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 13:28:15)

nič ne pišem nasproti. eno ne izključuje drugega. odnosi so kompleksni. odvisno je od tega kako zadevo interpretiraš, tu je pa miljon načinov, pa miljon dogovorov.
Lp

Anonimen -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 13:29:07)

Ja, Kira, jaz sem za navijanje.

KIRA -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 13:35:12)

ne vem kako ne razumete, da nekaj ne štima, če je treba dosti prepričevanja. človek še ni zrel, če se tako brani. še ni pripravljen.
če pa ona je sedaj, pa mora razmislit, ali bo počakala ali pa bo na drug način prišla do svojega otročka.

Anonimen -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 13:38:46)

Neee, še bolj mora navijati. Se bo že naveličal. Če se je moj, ni vrag, da se ne bi vsak!

Sedaj pa resno: če bo punca navijala, bo fant popustil, če jo ima rad (ali pa da bo imel mir). Joj, spet se hecam, bom raje tiho.

KIRA -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 13:39:42)

no, to pa tudi drži. če jo ima rad, bo popustil, oz. se resno začel ukvarjat s temo.

saba -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 13:41:38)

veš kaj jaz pa tako pravim: zdej se je punca sprdnila in hoče imet otroka in partner ji mora obvezno vse ustreči ker čene : si bo pa najdla kje drugje enega plodnega moškega, ki jo bo končno oplodil kadar bo ona hotela

ma haloooooooooo

saj otrok ni stvar, v igri so čustva, kaj si kdo želi in kaj ne, kakšno ima človek predstavo življenja in katere vrednote so mu bolj pomembne.

če se on boji da finančno ne bosta sfolgala z otrokom ima verjetno prav, kaj praviš, saj ima on vpogled v svoj bančni račun ne pa ti, ki daješ take izjave

potem takem kot praviš ti, je najbolje, da si ženska izbira moškega ne iz ljubezni ampak zato, da jo oplodi na njen ukaz.

lucika -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 13:42:14)

jaz sem svojega eno noč, ko nisem mogla spat, vprašala, če bi imela dojenčka. tak, da ga načrtno naredima. no, pol še tri noči ni spal. fantaziral o tem, da ne ve, če nas bo lahko preživljal, ker sem jaz trenutno brez službe, pa da je razlika zdaj ko razmislja o tem in pol ko bo res....itd. že prej sva se pogovarjala, da enkrat bo, nikol pa fiksno, tak, zdaj pa naredima.
no, malo se mi je zasmilil, pa sem rekla, a ga raj primiru pustim, pa malo počakam...sam sem in se vedno samo o tem razmišljam, samo njega ne gnjavim tolko. mam zdaj vas:)
torej...cez en čas, kakih 14 dni mu spet omenim, kaj zdaj, če je kaj razmišljal... vedela sem, da je, ker je začel omenjat, kak se s sodelavci meni, kako je njim, pa kake majo doklade in podobno...

njegov odgovor: kaj ne vidis, kako se trudim???:sloncek::sloncek::sloncek:

samo čas mu daj. idejo si, zdaj pa malo počakaj....

no, na začetku je tudi rekel, da je to bolj moja stvar, da bom jaz noseca in rodila, da se naj sama odločim. na tiho sem se itak, ampak njemu sem povedla, da ne bo nic s tega, če se on ne bo 100% za.

zdaj je, pa delava in delava ze od septembra. pa sem zalostna, ker se ni uspelo...

inga -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 13:56:45)

srček, čim ni čist proti, je to zelo v redu. to pomeni po moje, da bo za, čim se bojo zadeve malo uredile. se čist strinjam s tem, da najprej diplomiraj, ker ti bo tko lažje - če si v zadnjem letniku, je to vprašanje par mescev. pa še tebi bo to vzpodbuda, da se potrudiš.
več mojih prijateljc je melo otroke med faksom, pa to ni bla lih najboljša odločitev... je težko, ko maš za študirat, dete pa noče spat...

:)

inga -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 13:59:15)

Splišni, višavci so tko cute! moja mama ma tega psa, sicer je že star gospod... 11 let, pa otrok ne mara, ampak nam se tko pusti cartat! :kuza: pa še dlake ne pušča :)- super za take gospodinje, ki ne sesajo vsaki dan! :)-:)-:)-:)-:)-

Vidov ati -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 14:55:27)

Čakamo kaj bo srček pokomentiral!!! :duda::duda:

pa še čakamo......:zaspan::zaspan::zaspan:

KIRA -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 15:01:13)

najbrž premleva vse odgovore. sam da bojo kaj pomagal!

ej, zakaj se mi pa zdaj pol smajlijev ne vidi???!!!! lksačdfgjrignbalmanj grrrrr:((

Pikipoki -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 17:11:43)

Midva svaseo dločila zato, ker želiva otroka. ker sva oba nora na njegovo malo nečakinjo. Mislim, da sem bila jaz prva, on pa se je strinjal.:)

:(Imam pa izkušnjo z mojim bivšim. Skupaj sva bila štiri leta in pol. Stara sva bila 26 let, oba visoko izobražena, s službo, jaz sem imela stanovanje. Ideja mu sploh ni bila všeč, bil je odločno proti družini, poroki, ker je postavil kariero na prvo mesto. Vse skupaj je postajalo slabše, ko je prihajal domov ves utrujen in se potem spet pripravljal na službo. Bilo je grozno. Nazadnje ni šlo več. Razšla sva se.

Zdaj z mojim možekom upava na vse najboljše.:):)

LP

LP

baguSka -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 17:16:51)

Ojla Srček!
Dobro premisli, da ne boš zabredla kot je tole dekle:

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=26459&idk=101

Vso srečo!:rozica:

KIRA -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 18:07:49)

baguska: saba to ne kapira. ona se zdaj name jezi, ker jaz punci pravim, da nekaj ne štima, če se on tako brani. zdaj sem jaz kriva da so dedci faloti.

ampak jaz vem da imam prav - če se moški z vsemi štirimi brani, pol je nekaj zelo narobe. edino če je srček malo pretiravala...

AKŠ -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 18:17:26)

Zdravo Srček!

Mogoče še jaz dodala svojo izkušnjo, ki ti bo mogoče malo odprla oči.

Jaz sem bila s fantom kar lepo kopico let. Štiri leta sva že živela skupaj in se res dobro razumela. Oba sva imela dobre službe,avto, stanovanje in videla marsikateri košček sveta, tako da lahko rečem, da nama v skupnem življenju ni manjkalo nič.
Razen tega, da sem mu štiri leta "težila" za pikico. Od njega sem vedno prejemala odgovore, da še ni pripravljen, da ne ve če sploh bo,....(s tem da naj omenim, da imamo v družini kar nekaj pikic in da je bil takoj pripravljen za igro z njimi, le da sebe si pa v vlogi očeta ni znal predstavljati)

Zadni dve leti kar nisem videla izhoda, kljub temu, da sem se prepričevala, da se bo nekega dne že omehčal.

Žal mi je nekega dne "prekipelo". Imela sem vsega polno glavi in sem spakirala ter šla domov k staršem. Trpela sem kot žival, ker sem imela fanta nenormalno rada in tudi zanj dam roko v ogenj, da je čutil do mene isto. Ampak žal, najine želje za prihodnost so se pri otroku razdelile in vsaka je šla svojo pot.

Sama imam sedaj novega partnerja, s katerim si oba želiva pikico in vem da jo bova ustvarila z enakimi željami po njej in da jo bova imela oba rada, ter da bo le ta, najino vezo poglobila.

Želim ti povedati še to. Z bivšim partnerjem imava še vedno stike in po letu dni, mi še vedno razkrije svoja čustva. Na podlagi tega sva imela tudi odkrit pogovor v zvezi moje želje. Povedal mi je, da ga je moje "pritiskanje" utrujalo in da sem prej s tem delala sebi slabo kot pa dobro. Vprašal me je tudi, kaj bi imela od tega, če bi se odločila za otroka samo na mojo željo. Obstalali bi dve varianti: ali da bi se omehčal in ga vzljubil, ali pa bi zasovražil mene, ker si v končni fazi tega ni želel. Povedal mi je, da njegova čustva do mene, nimajo nobene veze z otrokom. Ko sem šla od njega, me je še vedno imel rad, tako kot prve dni najine veze, samo otrok si ni predstavljal v najini vezi. Povedal mi je tudi to, da mi je kar naprej govoril da še ni pripravljen, ker si je po tihem želel, da nebi nad njim obupala, čeprav bi mi bilo lažje, da bi mi povedal resnico, da si ne želi biti oče. Razlika med :"nisem pripravljen" in "ne želim biti", je velika, samo žal moški včasih ne ve, katero izmed njih bi uporabil, da nebi prizadel ljubljene osebe.

Nočem ti pokvariti dneva z negativnimi mislimi. Ampak želim ti samo odpreti oči.

ČE SI ČLOVEK TEGA NE ŽELI, NE SILI VANJ, KER BOŠ S TEM SAMA SEBI PREJ ALI SLEJ ŠKODOVALA!

Dobro premisli, preden boš naredila naslednji korak. Če pa se bo situacija nadaljevala, pa ti želim ,da se odkrito pogovorita in če ne bo šlo, da si najdeš nekoga, ki bo imel v končni fazi iste želje kot ti - imeti družino

Upam da nisem preveč nakladala, upam pa, da sem ti dala vsaj malo za mislit!!

Katja_48 -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 19:43:56)

Pozdravljene!
Še jaz vam bom povedala svojo zgodbo.Noseča sem približno 5 tednov.Preden sem zanosila je bilo pri nama veliko govora o dojencku.Imava tudi prijatelje, ki imajo otroke (tudi takšni, ki so začeli iz nič pa danes lepo živijo).Najina nosečnost je bila načrtovana, čeprav zadnji mesec ko sem zanosila nisma bila kaj dosti pridna. On je zelo družinski tip človeka, ima rad otroke in si jih tudi želi.Ampak, ko sem mu povedala,da sem noseča ga je zgleda malo stisnilo, postalo ga je strah in sedaj poslušam, ali je pravi čas. Danes sem mu svoje povedala pa mislim, da je začel razmišljat. Treba je pokazat kdo včasih hlače nosi.:)-:)-

Jaz pravim, da dokler je tukaj družina s katero se razumeš, pa če je vsaj en dohodek, pa želja, se vse da.

LP Katja

Anonimen -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 20:03:52)

Uau, uau, uau.Vidim, da vas je tema močno vzpodbudila z odgovori.Sploh ne vem kje začeti.Morda se nismo dobro razumeli, ali pač?
Glede financ je takole, da jaz nosim na svojih ramenih 70% gospodinjstva.Delam namreč že 5 let ves čas zraven rednega študija in imam ob pomoči staršev mesečni prihodek cca. 200 do 250 tisoč sit (to ne pišem, da bi se hvalila, ampak zato, da razjasnim, da ni moj fant tisti revček ki samo on dela).
Zato gre sicer študij včasih malce počasneje, ampak nič ne kaže na to, da ga morda nebi končala.Sem zelo disciplinirana glede tega in vem kaj delam.Vem, da je težko študirati z otrokom, ampak mislim, da če zdaj zmorem imeti skoraj 100% prisotnost na predavanjih in vajah, ob tem delati še 40 ur tedensko in sproti delati izpite, potem bo ta čas z otrokom zame predstavljal počitnice.Malo se hecam:)-.
Bi pa rada zanosila sedaj v tretjem letniku, da bi tako bebico rihtala med dvema letoma absolventa (ki bi ga nalašč tako dolgo vlekla), da bi tako res lahko ti dve leti popolnoma posvetila bebici, ob tem pa bi še lahko ob večerih včasih delala.Delala pa bi zato, ker ne želim NIKOLI biti nekomu v finančno breme in želim vedno prispevati svoj delež.Imam tudi to srečo, da imava veliko stanovanje v hiši z dvema praznima sobama in bodočo babico,ki živi v isti hiši, ki bi z največjim veseljem kdaj popazila na vnučka.Tako, da nimava stanovanjskega problema, ki bi ga morala reševati.
Kaj pa je z tistimi odgovori, da naj si najdem drugega ki mi bo naredil otroka, pa sploh ne vem kaj naj komentiram!!!
Moj fant ni nikoli rekel, da ne želi otroka.Vedno ko pride v stik z kakšnim otrokom kar zleze v voziček, ure dolgo se lahko igra z otroci in se večkrat heca, kako čaka da bo imel otroka, da bo z njim lahko uganjal norčija in nagajal mami.Jaz mislim, da bo zelo dober oče (čeprav bom najverjetneje jaz tista tastroga mama).
Kako je pes prišel v to debato mi ni čisto jasno, lahko pa dodam, da sva si pred enim letom nabavila muco (ki je sicer kao moja) in je nisem še niti enkrat jaz skopala in tudi za redno jemanje zdravil on skrbi in jo kar naprej carta.Tako da lahko rečem, da je zelo skrben in nežen.
In nikakor ne nameravam v nikogar siliti, vendar je to prvič, da pravzaprav ne vem kako ga v nekaj prepričati, brez da bi preveč težila in bi morda dosegla ravno nasprotno.Morda bi bilo bolje, da bi to vprašanje naslovila na moške, ker me pravzaprav zanima kaj je tisti strah, ki večino moških prime ob misli na otroka?Je to strah pred odgovornost ali kaj?Ker tudi vsi vaši moški(prav tako kot vse ve) sigurno niso bili že od VEDNO kar pripravljeni na naraščaj, ampak ste vsi imeli svoja pomišljanja in dvome.In potem se je nekaj zgodilo in ste sedaj pripravljeni postati starši.Torej bi rada vedela, kaj je TISTO, ki vas je prepričalo?!
Moram pa priznati, da je mojega fanta za veliko stvari treba prepričevati na način daaaj nooo in ga tolažiti, da se bo že vse še v redu izteklo in naj mi zaupa, da je že tako najboljše.Ampak to pa res ni stvar, za katero bi bil to ustrezen način.Ali pač?
Mimogrede, stara sem 25 let in četudi bi ga uspela še danes nahecati, da bi bil za, bi tako še minilo nekaj mesecev ker jemljem kt in da nama uspe, pa bo tako do :duda: minilo še najmanj leto in pol.In zame je to taaako daleč.Vsaj to mislim, da razumete.
Zdaj pa prosim kak res dober nasvet in me raje kaj vprašajte, če vas še kaj zanima, da potem ne pride do nesporazumov.

Radi se imejte, Srček

emaa -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 20:22:03)

Težko ti svetujem, pri nama je bilo obratno, on je bil prej pirpravljen kot jaz. Kakšnega posebnega straha ni čutil in mu je že odkar ga poznam biti starš nekaj najlepšega. Strah je bil bolj na moji strani, sem premlada, bom vezana, imam mlajše brate/sestre pa se mi je zdelo, da so dojenčki tako krhki, da ne bi zmogla. V spominu sem imela stvari, ki se mi niso zdelo najbolj očarljivi del dojenčkov (plenice, jok,..). Pa sem počasi ugotavljala, da je strah odveč, ker že imam odgovornost (poleg moža:)-) :muca:, zanjo je ravno tako poskrbeti, da ni lačna, žejna. Sprijaznila sem se tudi že s tem, da otrok mora biti tudi dojenček (ne se smejat/zgražat punce, ampak mi je to najmanj simpatično obdobje, so mi všeč, ko začnejo malo čebljat, hodit). Skratka ugotovila sem, da so plusi, ki jih pričakujem in si jih želim veeeliko večji od minusov. mislim, da se morata pogovoriti, česa se najbolj boji in mu razložiti, da pa le ni vse tako črno.
lp

Anonimen -> Kako prepričati fanta (12.1.2005 20:22:56)

Sem kar pozabila se vsem zahvaliti za odgovore, kakorkoli ste se res potrudili in obširno odgovarjali na vprašanja in to mi je bilo res všeč.In močno upam, da se še niste naveličali in boste napisali še kaj vzpodbudnega in da me ne boste samo kregali.:)-:)-

Radi se imejte,Srček

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>