|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 11:18:45   
Anonimen
Živijo!

Morda imam malce drugačen problem kot ste jih vajene reševati, ampak ne poznam boljšega naslova za to vprašanje, ker ste najverjetneje večina od vas še pred kratkim šle skozi to.
KAKO PREPRIČATI FANTA ALI MOŽA DA JE ČAS ZA OTROKA???
Zakaj to sprašujem?V moji situaciji sva z fantom skupaj že šest let in živiva skupaj pet let.On ima službo, jaz pa sem v zadnjem letniku faksa.in jaz imam blazno veliko željo po :duda: že kakšnih 6 mesecev, ne razmišljam več o ničemer drugem, on pa včasih bi, pa potem bi še nekaj časa počakal, pa potem spet bi, pa....Jaz pa nikakor ne želim več čakati, ker se počutim 100% pripravljeno.Še vedno jemljem KT, tako da bi tako še minilo nekaj časa, da sploh zanosim in bi tako minilo še kar nekaj časa do :duda:, zato bi rada začela čim prej, bi pa vseeno rada, da sva oba 100% za, ker ne želim nikogar "siliti".
Najverjetneje je tudi v vaših primerih bil eden od partnerjev tisti, ki je prvi prišel na "idejo" in je moral drugega morda malce prepričati.Kako ste to naredile?Moj se namreč zadnje čase kar na veliko izogiba temu pogovoru.Da se nebi narobe razumele, on si želi otroka, vendar jaz mislim, da ga je strah kako bo finančno, če bova zmogla, mogoče se mu zdi, da bo izgubil svobodo,..Kaj pa vem, kaj se mu plete po glavi?!
Dajte mi kak dober nasvet, ali pa povejte svoje izkušnje.Hvala.

Srček

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 11:30:01   
Teya
razmem to močno neustavljivo željo, ampak vseeno mislim, da boš mogla le počakati, da bo tudi on tako zelo pripravljen kot si ti...vem, da si nisi želela slišati takega odgovora, ampak verjemi, da bo sreča veliko večja, če bo želja po otroku prišla iz obeh strani....sploh pa nekako ni najbolj prav, da ti pritiskaš nanj,sploh če ima on finančne ovire, saj, če prav razumem, si sama brez dohodkov in boš še vsaj tudi naslednje leto....
ne zameri.....
želim ti, da bi se oba kmalu enako močno veselila ob :modri::roza:!!! srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 11:30:02   
total
Pozdravljena,jaz nisem imela takšen primer ker je otrok prišel čisto nepričakovano in hitro,tako da je to najlepši dogodek kaj se ti lahko zgodi.Tudi midva sva se veliko pogovarjala o otroku potem pa sem kmalu zanosila nevedoč in to je najboljše,ko pa načrtovat.Pri tebi pa bi bilo najboljše da se v miru pogovorita,pokaži mu kakšne slikice,pejta v trgovino za dojenčke.....Boš videla da boš kmalu srečka:nosecka in vedi da te otrok še bolj poveže s partnerjem in da nič več ne pogrešaš svobodo.Če bo kaj novega javi.

Lp:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 11:31:26   
Špelka
Čao!

Jaz sem ena tistih, ki so bile v podobni situaciji. Bila sem absolventka, ko sem začela narahlo pritiskati nanj. Njegovo nasprotovanje pa ni bilo posledica strahu pred izgubo svobode ali nepripravljenosti. Ker je malenkost bolj realen (pa tud počasen) kot jaz, je vztrajal, da naj najprej diplomiram, si najdem službo, potem bova pa naprej govorila o tem. No, men se je takrat to zdelo neumno, češ bova že nekako, bom jaz vmes diplomirala, itak bom dobivala porodmniški dodatek, bodo pomagal starši, itd.

No, če se zdaj ozrem nazaj,mu dam prav. Pa ne, da bi bili res kakšni finančni hudi problemi, če bi imela takrat otroka. Stvar je v tem, da ti diploma in služba data nek občutek samostojnosti, umirjenosti. Če in ko bom sedaj zanosila bom glede denarja, stanovanja in dela popolnoma brez skrbi, ne pa tako kot moja prijaeljica, ki je med porodniško delala diplomo in sama priznala, da ni mislila, da bo tako hudo.

Torej - globoko se ozri vase. Odkrij odgovor, zakaj si želiš otroka. Zato, ker te dajejo materinski nagoni? Zato, ker še ne bi želela diplomirati ali iti delat? Ti je dolgčas v zatečeni rutini živlejnja? Takšni odgovori ti bodo pomagali odkriti, ali si že zares pripravljena na otroka. Kakorkoli pa, jaz ti priporočam, da najprej diplomiraš in si najdeš delo, kajti to je neke vrste zrelostni izpit.

Vso srečo.:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 11:31:37   
tinkamiška
Draga Srček!

Razumem željo po otročku in razumem "strah" pred njim. Pri naju je dal pobudo najprej mož, sama, pa še nekako nisem bila pripravljena. In naj ti povem, da me nič na vsetu nebi prestavilo, sploh, če bi čutila kakeršen koli pritisk. Mislim, da moraš do spoznanja in želje po otroku prit sam. Veliko sva se pogovarjala in tudi mene je bilo grooozno strah kako bova finančno "zvozila", ker si resnično želim, da moj otrok nebi bil prikrajšan. Midva sva namreč oba brezposelna, čeprav se vsak po svoje znajdeva in prisluživa denar.

Torej, veliko sva se pogovarjala, imela sem 100 in 1 vprašanje. Na koncu, pa sem prišla do spoznanja, da ničesar ne moreš predvideti, prisluhnila sem sama sebi in si priznala, da je želja po ortoku večja, kot "strah" in da bova že poskrbela, da bo najin otrok srečen!

Težko bi ti dala kakeršenkoli nasvet. Bi pa sama verjetno želela vedeti njegove razloge za in zakaj ne imeti otročička.

Veliko sreče,

Tinka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 11:36:25   
Anonimen
Pozdrav!!!
Moškega se ne da prepričat!!!

SAM MORA PRITI DO TEGA...v njegovi glavi se mora roditi želja da postane oče se pravi mora dozoreti.Na žalost je takih moških malo mnogi se otepajo z vsemi štirimi odgovornosti in dolžnosti.

Ja ni kaj treba je počakat,da dozorijo nikogar se ne da prepričat.

Neva6

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 11:54:41   
darjatimci
Pozdrav!
Veš je več vrst moških,so taki,ki čakajo,da ženske naredijo prvi korak,so taki,ki se otepajo,pa tudi taki,ki si takega dogodka želijo skupaj z najdražjo isti trenutek,še vedno pa je glavna odločitev ženska,ker ti boš mamica in to je življenska odločitev.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 11:55:03   
KIRA
probaj ga na ta način - kako da bi blo fajn,ko bi bil ati, bi se lahko postavljal z malim, pa igral bi se lahko, pa mali bi ga imel za vzor, pa tako.
ko se očki iamjo za supermane in za taglavne pol so takoj za.
zaradi finenc se pa ne skrbi - otroci tolko spet nekoštajo. pa če rabljene stvari kupiš ali si jih pa izposodiš, se da ogromno prišparat. bolj bo šel v strošek, ko bo večji in bo treba dajat poleg vsega drugega še žepnino.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 12:01:49   
saba
ne razumem zakaj bi ga morala prepričevat?

bo že sam prišel do želje po otroku

jaz ti priporočam , da pustiš času čas in predvsem, da ga pustiš, da živi svoje življenje, če si on trenutno ne želi otroka, nevem zakaj bi ga morala silit v to. Če ga imaš rada, boš to njegovo odločitev sprejela in načrtovanje otroka prestavila za nekaj časa.

lp
saba

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 12:08:21   
Andy13
Srček, pri naju je bilo pa obratno. Moj mož si je bolj želel otroka kakor jaz in zdaj sem pa jaz tako zagreta, da bolj ne bi mogla biti. Sicer je tako, da v naši družbi imajo že vsi otroke. Pri naju je bilo tako, da sva si postavila neke pogoje, ki bi morali biti izpolnjeni, da bi se odločila za otroka. In sicer, da oba dimplomirava in imava oba službi ter da imava urejeno stanovanje. No, vse to je rešeno, torej je sedaj na vrsti otrok, želja z obeh strani je zelo velika. No, njegova je bila že pred leti, vendar ni nikoli vztrajal...svetujem ti, da mu daš malo časa.

Verjamem, da ga skrbi finančna plat, ker ima samo on prihodke, vendar po moje, se vse da, če se le hoče. Nisem in kakor sem razumela tudi ti nisi pristaš siljenja, zato le govori o otroku in preverjaj ali si ga tudi on želi, in če še ne katere so njegove skrbi. Le tako, da ga prepričaš, da bosta pa vseeno zmogla, bo tudi on začel razmišljati o otroku. Boš videla, želja bo prišla kar sama!

Vso srečo ti želim!
Andy

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 12:09:33   
Vidov ati
Pri nas se je kar zgodilo. Hehehe. Nič se kar ne zgodi, le kontracepcije nismo uporabljali ampak smo "pazili" in čez 9 mesecev smo "zapazili" malega, ko se mu ni dalo več bit v mamici. :) Nismo delali na tem, ker se je pač zgodilo smo pač sprejeli dejstvo in smo si ga začeli želeti. ;)

Tako je, da prepričevati nekoga kako je kaj fajn in ga siliti v nekaj še ni nikoli obradilo sadove, na dolgi rok sigurno ne. Z otrokom so obveznosti 24 ur na dan, 7 dni na teden, 365 dni na leto. So lepi trenutki, so pa tudi stresne situacije, v katerih morata biti starša složna, ker drugače gre vse samo še navzdol. So krize, ki pa se jih lažje prebrodi, če sta si oba želela otroka. V nasprotnem primeru se ponavadi zgodi, da ti bo partner očital, da si si ga tako ti želela in zdaj uštimaj to ali ono, da njega to ne briga in podobno. Z otrokom je veliko dela in oba starša morata biti aktivna, če ne se lahko mamici zrola od obveznosti ali jokanja ter drugih vzrokov. Sploh pa v prvih mesecih boš težko brez njegove pomoči.

Nasvet: Počakaj, da sam pride do tega, da si želi otroka. ne pritiskaj na njega, ker boš dosegla nasprotni učinek. Sploh pa so kraji kot so otroške trgovine, vrtci, igrišča,... "zelo nevarni" kraji za tistega, ki si otroka (še) ne želi. Aja, pa diplomiraj prej in si najdi službo, najbolje v državni upravi, ker še ne težijo zaradi porodniške. Otrok je tudi finančni strošek in verjetno ti nebi bilo vseeno, če mu kakšne lepe stvari nebi mogla kupiti, ker sta s partnerjem komaj zvozila čez mesec. Če ima samo on službo, je ena plača za vse, kar pa edno ni dovolj (razen če ima svojo firmo al pa je direktor :)).

Otrok mora biti zaželen!!!

Vidov ati

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 12:19:23   
Anonimen
Vidov ati:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:Škoda ko vas je tako malo zrelih:((:((

Neva6:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 12:19:49   
KIRA
jaz sem našemu pod nos nesla, da sem samo zato začela z njim hodit, ker sem hotala imet bebico. mi je blo vseeno, če bo ostal ali ne. sva jo pa na koncu kar dolgo čakala - celo na ivf sva morala.
je imel 7 let časa, da se navadi na misel imet dojenčka, pa še vedno ne kopa male, previja jo tudi ne. vsaj nosi jo včasih ali pa nahrani, da se malo odpočijem.
to tudi ni rešitev - naj ga pusti na miru. počasi s potrpežljivostjo naj ga na misel navaja tako, kot sem rekla prejle. zakaj bi se ona morala odpovedat otroku, če on ni za to?
če ni družinski človek, pač ni, si bo našla drugega in pol imela družino z drugim...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 12:22:09   
saba
....ker par mora imeti skupne cilje...če jih nima, je vse zastonj

moje mnenje

lp
saba

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 12:34:55   
Vidov ati
Včasih je treba dati človeku čas, da se odloči. Seveda pa je lahko čas omejen. O vseh zadevah se odločamo. kam bi šli na izlet, kaj bi jedli, kaj pili, s kom bi se družili, kje bi se zaposlili..... za vse si vzamemo čas. Za takšno odločitev pa je potrebno mogoče malo več časa. sploh če o otrocih nisi nikoli razmišljal.

Moja zgodba z bivšo punco je bila taka, da se je ona že ne vem kdaj odločila, da ne bo nikoooli imela otrok, pa sem na začetku mislim, da to samo tako mal v tri dni govori (nisva se pogovarjala, da bi jih midva imela, ampak je to dala že v naprej vedeti). Pol sem pa uvidel, da to ne govori samo tako, saj se je otrok in njihove družbe prav izogibala, ko pa je naletel pogovor na njih pa je postala vsa nervozna in ponavadi spremenila temo. Nekega dne sem ji rekel, če jih ne bom imel s tabo jih bom mel pa s katero drugo (hvala bogu, da se mi je ta izjava pojavila na jeziku, ker sedanjega življenja z mojo ljubeznijo in malim nebi zamenjal za nič na svetu :)). Vse je šlo že itak navzdol in kaj kmalu sva vezo zaključila. Takšnih ljudi pa ne moreš obrniti.

Mam pa prijatelja, ki tudi še nebi imel otroka s punco, vendar ko vidi našo družino, pa je stališča že omehčal. Bo dozorel in bo dober očka, sam je še malo otročji. Hehehe. Zaenkrat bi se še samo z velikimi avti in motorji igral. :)-

opomba: Vzrok za konačnje zveze ni bil samo ta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 12:38:21   
KIRA
vidiš vidov ati, pa sem zadela v terno. vsaj pri tebi.
tvoja bivša očitno ni bila zrela za otroke, ali pa je imela v sebi popolnoma nerazčiščene pojme.
glih zato sem napisala da punci ni treba imet otroke s fantom, pa ga še ne vem kako prepričevat. mogoče ni družinski človek. lahko nikoli ne bo pripravljen, tega ne moreš vedet. če noče pač noče.
saj lahko najde katerega, ki jo bo imel glih tako rad,pa si bo želel družino imet z njo.9nebesa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 12:45:05   
saba
mislim, da je napisala , da si pač partner TRENUTNO ne želi otroka, ni pa rečeno, da si ga en dan ne bo želel.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 12:47:11   
KIRA
ta trenutno je tako posplošen. rabli bi več informacij. je pa forum prost za interpretacije a ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 12:52:11   
saba
ja ma ne moreš zdaj fanta obsodit ker si trenutno ne želi otroka in pomagat srčici tako, da ji rečeš, da je najbolje da si najde drugega :zmeden:

moj je že pred leti govoril o otoku, jaz pa nisem hotela slišati o temu, saj sem še faks delala. No potem sem ga končala pa volje po otroku iz moje strani še ni bilo, pa sem rekla, ko bom imela službo, potem ko sem jo imela, sem rekla, ko bova imela stanovanje.....no to so bili sami izgovori, dejstvo pa je bilo, da na otroka nisem bila pripravljena. No pred enim letom, pa sem v sebi začutila to potrebo in zdaj delava na tem.

torej po tvoji teoriji, bi me moral moj mož že zdavnaj zapustiti. Mislim da ne.
pomemben je pogovor in podat razloge kaj nekdo hoče in kaj ne.
mogoče se je srči sama malo prenaglila in je po mojem mišljenju vseeno najbolje , da najprej konča faks.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 12:53:54   
cuma
jaz sem še o nabavi psa razmišljala eno leto...

glede otroka pa..si ga želiva oba, ko bom diplomirala in imela po možnosti pogodbo za nedoločen čas v žepu. Treba je biti pripravljen na vse oziroma, se popravljam: jaz in midva želiva biti dobro pripravljena na vse. Verjamem, da se da tudi z eno plačo preživeti in si stvari izposojati vendar jaz bi rajši čakala svojo :duda: in vedela, da tudi če bo (bog ne daj) potreboval več kot sem pričakovala (zaradi bolezni), mu bom oz. bova to lahko nudila.
cuma

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 12:57:09   
KIRA
ma po moji teoriji ne more sam en starš bit za otroka drugi pa ne. če ni pripravljen pa ni.
če bi punca res tako rada imela bebico, jo bo pač z nekom drugim. drgač pa bo še počakala.
treba je postavljat neke prioritete a ne? pa bolj temeljito razmislit o zadevi - kako in kaj. ne pa da nekoga sili.
če govori o prisili, pol že ni tako kot bi moralo bit a ne? jaz ji sam dobro čem - ji dajem za razmišljat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 13:06:35   
Anonimen
Jaz sem za psa navijala kakšno leto, za otroka sem tudi vmes enkrat malo navijala, pa niti ne preveč. Ampak jaz ko navijam, zares navijam. Jaaaa no, jaz pa bi, daj noooo, a ni to fino, daj nooo in temu ni konca.
No, in ko sem bila v fazi navijanja za psa, me je eni dan partner poklical, in se skoraj topil, ko je pripovedoval, da je ravnokar srečal enega mladička, takega, kot sem ga hotela jaza. In že smo bili tam. Smo ga že imeli.
No, za otroka sem pa en čas tudi navijala pa navijala, ampak sem potem čudežno nehala. Ko sem že skoraj pozabila, da moram navijati, se je pa zgodilo. Nič kaj pričakovano. In sedaj ga imamo. Zdaj je kar je. Zdaj pa tamali skozi nekaj navija... ne vem, po kom ima to.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 13:08:45   
cuma
splišni;)
kakega :kuza: pa imaš?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 13:10:43   
Anonimen
Višavca. Eno scrkljano Mišo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Kako prepričati fanta
12.1.2005 13:11:32   
simonas
Jaz mislim, da na moške ni dobro pritiskat, ker s tem nič ne dosežeš. Pusti času čas, počnita stvari, ki vaju zabavajo in bo že napočil pravi čas. On bo malo popustil, ti boš malo popustila in našla se bosta nekje na sredini.

Jaz na srečo nisem imela teh problemov. Midva sva bila skupaj kaki dve leti, ko sem vprašala: "Kdaj pa bomo mi imeli dojenčka?" bolj za hec kot zares, pa je rekel: "Drugo leto." Pa spet jaz: "Pol pa je treba začet delat na tem..." in odgovor: "Ja." In smo začeli...

Simona

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?