|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Celjanke (z okolico)
10.12.2008 19:56:54   
Bethany
Iiiii, šikana!! user posted image user posted image

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 3201
10.12.2008 20:18:31   
Dali*
Sem zdejle razmišljla, da pri martki sploh nismo tok tečne, ker mala zamuja...smo se že navadle na čakanje...

No, Tjaša je bla točna...Miklavž je Katji poslal angelčka...

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3202
10.12.2008 20:24:05   
Lolita23
kathy_puser posted image user posted image user posted image user posted image šikana beba

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 3203
10.12.2008 21:17:04   
_kathy_
iii katja_p, Bethany ... bolj ko razmišljam, bolj sem vesela in ponosna na vaju ... Nwm zakaj, ja moj mi reče hormoni ... ampak jst se ob slikicah in sporočilih kr zjočem.

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 3204
10.12.2008 21:33:53   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: Dali*

Sem zdejle razmišljla, da pri martki sploh nismo tok tečne, ker mala zamuja...smo se že navadle na čakanje...

No, Tjaša je bla točna...Miklavž je Katji poslal angelčka...
user posted image user posted image  martka je tako polna energije,da nima časa it rodituser posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 3205
11.12.2008 9:49:24   
Lolita23
Živjo!!!!

Po moje je čas, da začnemo Martkini štorklji težit.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ali jo pa vsaj usmerim proti celjuuser posted image

Martka evo paruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , da štorklja najde pot....

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 3206
11.12.2008 11:15:25   
Bethany
En lep pozdrav v deževen dan!!

Danes se bomo pa verjetno prvič kopali, me prav zanima koliko drenja bo kej user posted image user posted image Čeprav dojenčki načeloma uživajo v vodi, ane? No, bomo vidli, pa poročam. user posted image

Vedno pozabim: meni je ostal več kot pol paketka malinovega čaja, če katera rabi, ga dam, sama ga namreč ne bom porabila, do naslednjega razloga uporabe, bo pa že zastaral. user posted image Pa odveč imam tudi nastavke za dojenje, nisem niti enkrat uporabila, ker mi ni hotla zagrabit, potem pa nisem več rabila. Če katera rabi oz. misli, da bo rabila, mi naj javi, pa dam.

Kathy, a ti preveč lušte delamo s pripetljaji naših bebic? user posted image user posted image Saj boš kmalu na vrsti in ko boš tako nestrpna, tudi strahu pred porodom ne bo več. user posted image

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 3207
11.12.2008 11:29:06   
Lolita23
Kdaj že začneš ta čaj pit???user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3208
11.12.2008 12:13:32   
Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23

Kdaj že začneš ta čaj pit???user posted image

Jaz sem ga začela nekje okoli 36. tedna.

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 3209
11.12.2008 13:40:36   
monty
punce, kje ste bile na NS? a je v Domžalah pri Strahovi res tako dolgo za čakat? jaz sem v 11 tednu, ampak ker je bil na zadnjem pregledu plodek kar za dva tedna manjši mi je G rekel da naj grem nekje v začetku januarja? potem pa sem klicala v domžale pa je rekla naj sedaj narediva UZ (16. imam pregled) in bom ravno zaključila 11 teden, pa naj pokličem in povem koliko je velik in me bo naročila. Kam naj grem če tam ne bom prav čas dobila?

men gre brezbrižnost teh dohtarjev tolk na K... da bom menda enkrat tam izpadla grozna in tečna da bo joj. kolegica, ki ji je test pokazal + en teden pred mano je mela danes NS, G pa jo je naročil že pred enim mesecem. Mene so pa šele zdaj naročili na ornk pregled in sej se bosta vse 16. zmenla. HELLO, sploh jim ne morem dopovedat naj se malo po datumih ozrejo!
ne vem do torka itak moram počakat potem pa če bo treba grem tko drugam.

kateri so pa vaši G? jaz mam Webra, pa sem misla da je kao najboljšiuser posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3210
11.12.2008 13:53:39   
urskaf
Lep pozdravček še od mene, po dolgem času. Saj preberem vas še, sam pisat nimam glih časa.
Jst sem bila na NS pri dr. Franiču v Rogaški Slatini (mi ga je tudi moj G priporočal - dr. Simoniti). Tudi meni so bolj pozno povedali za to, sam sploh ni bilo problema, ker me je naročil kar za naslednji teden. Je pa tudi ful vredu. Si vzame čas za pregled in ob najmanjšem sumu oz. malo slabših rezultatih te pošlje na nadaljne preglede vsaj na DHT (mene je, pa tudi nisem imela tako slabih rezultatov). user posted image

Čestitke vsem novim mamicam in njihovim štručkam!!!

Martka, zate in tvojo štorkljo pa pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Naj čimprej najde pot do tebe!

(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 3211
11.12.2008 13:58:18   
katja_p
Tjaša spi, js bom pa na hitrco vam opisala moj porod:

v petek sem imela CTG, ker sem imela rok - to že veste. Noč iz četrtka na petek je bila bolj klavrna- me je neki tiščalo non-stop v spodnjem delu in nism kaj velik spala. Pridem ob 7.00 v SG P na CTG. Srček OK, men kaže popadke na 7 min user posted image  nč čutla user posted image .

Pol smo pa čakali na zdravnico, da me še pregleda. Prišla je okol 10.00, grem v ambulanto. Povem, da sm zjutraj imela mal rjavga izcedka. Pogleda vaginalno, vpraša, če sm mela kak hematom, da to ni čep. Povem, da ja. No, in ugotovi, da bi to lahko bilo kako odmrlo tkivo. Še enkrat pogleda in reče: "Bova šle kr v porodno, ste že 1 cm odprta." Me je kr nazaj vrglo ... user posted image  Pa me še nč ni blo strah...

Mi da papirje, materinsko in gremo en štuk višje. Tam pa vrata z napisom PORODNI BLOK. Pozvonim in se mi začnejo kolena trest ... Še vedno sm bla ziher, da blo šlo vse lepo gladko. Saj sm pila malinov čaj, hudiča user posted image

Se spreoblečem, stuširam, me še zvagajo in pošljejo v sobo (10.40). Bla sem v skupni (placa za 3), samska je bla že zasedena. Iztok gre domov oz. k moji mami čakat, da pokličem, da lahk pride.

Se uležem na tisto postlo, mi dajo takoj kapalno (NAPAKA!!!). Čez kako urco mi predrejo še mehur (ŠE VEČJA NAPAKA!!!!). Tista kapalna za pospeševanje popadkov in predrtje mehurja, je pa blo vzrok, da je bolelo ko user posted image . Js se pa nism nč odpirala, ker je bla user posted image  še previsoko in se ni spuščala.

Ob 15.30 pride Iztok, js že mela popadke na 5 min, jih predihavala na žogi, da sm zravn malo skakala, ker je tk manj bolelo. Leže nism mogla. Pa parkrat sm pregloboko dihala in mi je šlo kr na bruhanje user posted image  Iztok mi je dajal vodo po požirkih, ker sm bla čist dehidrirana od tega predihavanja. Me zdravnica pogleda okol 18.00, js odprta sam 5-6 cm. NI šlo nikamor, js pa popadke že na 2-3 min user posted image  Zdravnica se odloči za povišanje doze. Začelo še bolj bolet. Ampak fora je, ko je se js še vedno nism odpirala ... user posted image  user posted image

Do 18.00 so že vse souser posted image  postale mamice ... js pa še kr tam. Pa pr vseh je šlo dokaj hitro. Sm si vmes misla, ja špica, če gre to tk hitr ven, pa še javkale niso kaj velik zraven user posted image

Ponoven obisk zdravnice mal pred 20.00. Js še vedno na 6 cm. Zdravnica se odloči, da mi naredi UZ user posted image  in ugotovi, da gre tamala v "špico" - menda proti trtici in sploh ne ven user posted image .
"Še enkrat povišajmo dozo, če se čez pol ure ne odpre, gremo na CR."
Pol je šele bolelo ... user posted image  Js sm pa v tem cajtu padla v trans. Tak filing, kot če se ti neki ful u živo sanja, pa pol kr takoj pozabiš, slišiš pa vse glasove. Tud bolečino popadkov sem v tistem nekaj sekundnem vmesnem cajtu pozabla.

Pol ure mimo. Pride zdravnica, js na 8 cm. Je rekla, da je že bolš in se odloči, da me do konca odpre na roke. Uf ... ko ti med popadkom štorajo noter pa ni glih prijetno.

In pol se je lahk začelo potiskanje, ki pa sploh ni boleče. V bistvu je pravo olajšanje, ker lahk vse mišice napneš in potisneš. Vmes nekaj predihavanja popadkov in v enem 7. poskusu potiskanja je tamala pljusknila ven user posted image

Iztok je bil ful pogumen, ves čas pa križ mi je masiral med popadkom,... Brez njega bi najbrž glih umrla ....

No, in pol ti dajo to user posted image  na trebuh - še neumito in  je tk fajn občutek, da kr pozabiš vse od prej. Js se uspela celo nasmehnit user posted image

In zdej jo mamo, to našo bibo zraven in je tk fajn user posted image  Boste vidle!!

Eccola, to je moja zelo podrobna porodna zgodba. Upam, da nisem ktere prestrašila. Pr enih gre zlo hitro. Mogoč je fajn res doma bit skor do konca, da se odpreš z lastnimi popadki, ki so manj boleči - razn če maš to smolo, da imaš tist dan CTG user posted image

Sicer je bla pa zdravnica super (ker eni niti UZ ne bi nardili, js bi se pa brezveze matrala še bogve kak dolgo). Babic sm pa zamenjala kar 6 - vse 3 smene user posted image  Pa so ble bolj tako-tako. Pol na oddelku je blo pa super.

< Sporočilo je popravil katja_p -- 11.12.2008 13:59:57 >

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 3212
11.12.2008 13:59:34   
katja_p
Ups ... tega je pa mal velik user posted image  Se vam bo dalo brat?

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3213
11.12.2008 14:27:35   
Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Ups ... tega je pa mal velik user posted image  Se vam bo dalo brat?

user posted image user posted image BRAVO za zgodbico, me je že pošteno fibrec matral, kako je potekalo, in BRAVO za tvoje pogumno preživetje res težkega poroda. Tak sem si vse živo predstavljala, kaj si doživljala, saj je bilo pri meni zelo podobno: Na začetku odprta 2 cm, kapalna, predihavanje popadkov na žogi in stoje, masaža križa, počasno odpiranje, pregledi, koliko si odprta točno med popadkom in leže na hrbtu - ni večje muke user posted image ... Kako je šele bilo, ko te je "na roke" odpirala, jaaaoooo! Skratka, vsaka ti čast!! user posted image user posted image

Ti pa zavidam (in seveda privoščim), da si doživela občutek golega deteta na svoji koži. Kaj bi dala za to doživetje!! user posted image Verjamem, da so vse muke takoj pozabljene.

Skratka, super za tvojo zgodbico, lepo okrevaj, počasi in na izi (saj so ti ziher rekli, da se moraš šparat prve tedne) in pa maksimalno uživajte skupaj doma prve dni, tako hitro minejo, da je joj. Jaz sem že od naslednjega torka naprej sama... user posted image Še dobro, da so potem kmalu prazniki! user posted image

Držite se, vsi trije! Pa kake slikce še pripopaj v album, ko boš lahko. user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3214
11.12.2008 14:28:53   
NoBady
monty js sem bla na NS v Domžalah, in moorm rečt da se mi je zlo dopadlo...poklicala sem v sredo in povedala da sem v 11t nosečnosti, pa sem bla naročena že v soboto...tko da sem v soboto šla na pregled...tko da je blo zlo mal za čakat...ne vem pa kakoo je pri drugih, za sebe lahko rečem da sem bila pozitivno presenečena...
sam to je že kar nekaj časa nazaj...zdaj sem v 28t :)

lep pozdrav, papa

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3215
11.12.2008 14:45:16   
_kathy_
Nekaj me zanima...martka, ti si zadnič pravla, da je boljš, če ti ne predrejo mehur, zakaj?Aja, pa kapalna, to je proti bolečinam ali so to umetni popadki?Zakaj ni vredu, če ti jo hitr dajo?

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 3216
11.12.2008 15:35:42   
Katjusa
monty priporočam rogaška slatina super zdravnik in prijazen tak da ko sem šla od tam sem rekla mojmu če bi bla bliže bi kr njega mela za Guser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 3217
11.12.2008 15:59:28   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: urskaf

Lep pozdravček še od mene, po dolgem času. Saj preberem vas še, sam pisat nimam glih časa.
Jst sem bila na NS pri dr. Franiču v Rogaški Slatini (mi ga je tudi moj G priporočal - dr. Simoniti). Tudi meni so bolj pozno povedali za to, sam sploh ni bilo problema, ker me je naročil kar za naslednji teden. Je pa tudi ful vredu. Si vzame čas za pregled in ob najmanjšem sumu oz. malo slabših rezultatih te pošlje na nadaljne preglede vsaj na DHT (mene je, pa tudi nisem imela tako slabih rezultatov). user posted image

mi2 imame pa istega Guser posted image user posted image user posted image

Katja
lepo in podrobno si opisala tvojo porodno zgodbo... čeprav je bolj dolgo trajalo in je bolelo je važno da je na koncu blo pošteno plačilouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 3218
11.12.2008 16:03:13   
katja_p
Tud js priporočam dr. Franića. Js sm bla pr njem na morfologiji (poleg morfologije pr svoji) in je prav fajn user posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 3219
11.12.2008 18:33:30   
Lolita23
kathy-p čestitam in zelo si pogumna, upam, da doma jaz takuser posted image user posted image user posted image

Nobady dobrodšla, medve imava isti dan rok.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3220
11.12.2008 19:03:28   
NoBady
katy_p svaka čast, tole je blo prou dobr brat, sm čist not padla...sm še js mnde vse mišice napela k sm brala...ja pr enih je tko, pr drugih drgač...sam da ste obe zdrave...

Lolita23 hvala...sej pravim, mgooč se pa u bolnc srečamo user posted image

Nobady is perfect, l'm NoBady ;)

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 3221
11.12.2008 19:06:41   
NoBady
eno vprašanje...ka je stem malinovim čajem??? kdaj se to pije in zakaj? prvič slišim...:)

Nobady is perfect, l'm NoBady ;)

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 3222
11.12.2008 19:45:12   
Lolita23
Nobady ta malinov čaj kao olajša porod, pije se ga pa od 36. tedna.

Sem vidla da imaš tri datume, pa se zadnjega držiš, jaz imam sicer tud 5. marec, sam kot ti raje zadnjega, kaj pa veš će se zavleče.user posted image

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 3223
11.12.2008 20:59:18   
martka
PREDRTJE- ker se otrok po suhem ven rine in je to težko!!! ker ima lahko zvine, izpahe, ovito popkovino, oteklino na glavici...
KAPALNA - umetni popadki...

jaz sem še vedno kinder surprise...

sicer je pa ju3 moj pdp

v soboto pa imam pregled in ctg...
štorklji sem napisala pismo!
zdaj pa se grem z dragim cartat!

pa pa

aja, katja, ful luštna pupa!

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 3224
11.12.2008 20:59:57   
martka
tudi moj dragi je rekel, da sem preaktivna, da bi dete doumelo, da mora ven...
user posted image

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?